Hádate sa občas s manželom/priateľom?
Ahojte vcera som po dlhej dobe kecala s kamaratkou a ona uz je 12 rokov so svojim priatelom a za tu dobu sa vraj pohadali len dvakrat a inak sa vzdy vedeli na vsetkom dohodnut. Ostala som z toho prijemne prekvapena. Ja vo svojom okoli uz taky vztah nepoznam a neviem si to ani pri sebe asi predstavit. Zas druha kamoska je iny extrem ti sa hadaju tak ze dobre ze po sebe hrnceky nehadzu, nadavky, urazky a ona si to obhajuje ze oni su proste taliansky par lebo sa vzdy zas udobria😄 Ako to mate vy? Kde su podla vas tie zdrave hranice ,,hadky"?
Nehadame sa. Tiež sme spolu viac ako 12e a keď máme niečo na srdci, povieme si to. Aj keď sa to druhému nepáči. Ani sa nevieme dlho hnevať.
Prvykrat sme sa pohadali po 11 rokoch vztahu, ked sme uz mali dieta. Kym sme boli sami, nehadali sme sa vobec. Pri detoch uz ano, obcas. Ale nie su to take hadky, ze si vynadame alebo ze by sme mali potrebu hadzat po sebe veci. Len vymena nazorov, potom jeden urazeny a potom udobrenie. Myslim, ze ked je vo vztahu uz nieco take, ze pri hadkach padaju urazky a ze clovek chce po tom druhom nieco hodit, pripadne ho udriet, tam uz nie je ucta. A kde nie je ucta, nie je ani laska.
no my sme spolu s mangelom takmer 24 rokov, ozajstnu hadku sme mali 1x za toho obdobie, aj to len ked som bola vycerpana z deti a nedavala som to. inak si vzdy vieme vsetko spolocne vydiskutovavt. moj nazor je, ze to ako sa spravam/e k partnerovi vidia hlavne deti a ak chcem aby aj oni mali dobre manzelstva tak ich svojim vzorom ucim ako sa spravat k inym. kam sa taky "taliansky" vztah posuva? nikam, len k obvinovaniu sa ☹
Ja som so svojím mužom skoro 17 rokov a veru ani raz sme sa nehádali. Možno bol jeden na druhého trošku ráznejší ale ak to trvalo max minutku čo si len vyjadríme názor. Inak sa naozaj o všetkom rozprávame.
Jasné,že sa aj pohádame,teda u nás je to tak,že sa skôr pohádam sama so sebou 🤭. On je neuveriteľný salámista,kým ja niečo vysvetľujem zvýšeným hlasom,on v kľude odpovedá pokojným hlasom. A to ma vie vytočiť ešte viac 🤭. Potom radšej vypadnem niekde preč a keď sa vrátim,len sa má opýta,či som už pokojná, či má môže cmuknúť 🤭. Ja sa väčšinou hádam sama so sebou 🤣.
Hádky sú bežná vec v každom vzťahu. Pokiaľ sa ale dejú každý deň a počuje to celý panelák, lietajú nadávky a predmety, to mi úplne v poriadku nepríde. Takéto ja neuznávam veľmi 🙏
Ja rozlišujem co je hádka a čo je taka mala potycka 🤣 potyciek mame až až, ale to trvá ze 5 minút a je sme ok. Proste dvaja blíženci 🙈
A hádky, to sme mali za celý náš vzťah asi tri veľké, ale to boli veľké hádky a raz sme išli aj od seba. Keby ich mame často, asi spolu nie sme.
@zuzanita1609
toto ma aj jeden kamoš tak som zenou 😂 Jeho to iz nebaví nejaké hádky tak ona sa tiež tak vyhľadala a uz po rokoch si zvykla, ze u neho nepochodi 😁 Obcas mi ona povie ako a čím ju vytočil ale nemá to cenu sa s nim hádať. Inak sú zlatíčko, je im fajn. Deti nemajú čo je v ich prípade veľké plus. Su to aj tak len také zabomysie vojny 🙂.
Obecne plati - ked je zena v klude, je v klude cela domacnost 🙂. Najkritickejsie obdobie sme mali po narodeni deti. Ked su dvaja nevyspati, ohucani a otraveni, staci k hadke velmi malo. Teraz je to uz opat klasika. Raz za cas sa do nepricetnosti vytoci v style "100x som ti vravela, ze toto mas odkladat sem" a potom uz valii.... Treba ju nechat vyfucat, ina cesta nie je. Inak si nazivame harmonicky.
11rok a hádka/tichá domácnosť bola len raz...
Výmena názorov áno, nadávky a urážky nie
Hádame sa niekedy a občas aj "po taliansky " ( samozrejme bez bitky či nadávok). Sme manželia 20 rokov a predtým sme spolu 10 chodili. Mňa by porazilo, keby som nemala občas konfrontáciu a len by mi muž pritakával. Takže je to individuálne.
Ja som mala manzela nehadali sme sa ani raz za celych 8 rokov. A to sme spolu studovali,podnikali, cestovali, zili atd. Nemali sme deti. Nakoniec sme sa rozviedli. S druhym manzelom sa hadame casto sme spolu 8 rokov. Dokonca mam pocit ze od kedy mame deti sa hadame o dost menej.. a sme spolu zatial stale.
Ja som s mužom 17 rokov z toho 12 manzelia a teda takú riadnu hádku sme mali možno 2krat, že z toho bola tichá domácnosť! Vždy sme si všetko normálne vykomunikovali, určite po sebe nehadzeme hrnčeky, no kto by ich stále kupoval 😂😅
Ja ťa poteším. Sme manželia 30 rokov čoskoro a hádame sa. Občas pre blbosti, občas pre vážnejšie veci. Ale stále sme spolu a naše manželstvo považujem za stabilné. Poznáme sa už viac než dobre.
Ano
Ale s byvalim som sa za 6 rokov nepohadala nikdy. Vobec
Ale áno pohadame sa, ale neziapeme nič nerozbijame🙂Keď sme nemali dcéru prvé 4 r ani nebol dôvod na výmenu názorov.
zalezi od toho aku maju obaja povahu. Ak sa stretnu rovnaki ze im vyhovuje taliansky vztah tak preco nie. Akurat ak to vnima okolie tak im to nemusi byt prijemne. Introvertne povahy mozno viac diskutuju. Ale nepovazuju to za hadku.
@svetlonos áno, väčšinou sú to len také žabomyšie vojny, len raz sa stalo,že som odišla na pár dní domov k mame,ale to bola ani nie hádka,bolo to akési odmlčanie,keď som potratila. Nechcel sa so mnou o tom rozprávať a ja som to potrebovala. Neskôr som pochopila,že smútok prežíva každý ináč,po čase sme sa porozprávali a upokojilo sa to. Teraz sa ho z času na čas po takej "mojej hádke" opýtam,či mu nevadí to ako niekedy reagujem, keďže on je kludas. Zatiaľ mi vždy povedal,že aj preto, pre túto moju povahu som si ho získala. Že dávam trošku do vzťahu vzrušenie,nebol by s niekým podobným,ako je on sám 😅. Ale určite sa neurážame,nenadávame si. Zatiaľ to ide, uvidíme dokedy, človek nikdy nevie s istotou nič predpovedať 😏.
my sme spolu cez 20 rokov a tiež sa nehádame... Nie vždy sa na všetkom zhodneme, takže nejaká výmena názorov prebehne. Ale hádka ako taká snáď za celý ten čas bola možno jedna, ale nespomínam si už kvôli čomu ani kedy presne🙂
@zuzanita1609 ty mas mojho muza? 😂 To sme presne my. Ja sa hadam, ja som taka "papula", on je strasny salamista a mna to vytaca 😀 Chvilu mame tichu domacnost, na druhy den pride a jak keby nic. 😀
Sme spolu 16 rokov a nehadame sa. Načo? Vždy sa vieme dohodnúť ako rozumní ľudia. Niekedy sa ofucim ja ale väčšinou koli somarine ale trvá to tak 10 min. Som rada ze mame taky pekný vzťah
@ivanakal takých chlapov je isto viac 😁. Podľa môjho názoru,nie je dobré,keď sú obaja salámisti,ale zasa ani keď sú obaja horúce hlavy. Ale keď to funguje v prvom prípade, není o čom. Horšie je už,keď sú obaja konfliktné typy a nakoniec to už môže končiť dokonca fyzickým útokom,to je už cez čiaru v akomkoľvek vzťahu.
No baby dakujem trocha ste ma dostali do obrazu ze to aj takto pekne moze fungovat. Snad aj pre mna sa raz najde takato druha polka. Ja som sa uzavrela voci chlapom a to som fakt mlada nakolko mne stacila jedna velmi zla skusenost - hadavicny, vecne problem hladajuci, hystericky chlap, stale ho trebalo kludnit, chodit okolo neho po spickach. Ked sa obzriem mam pocit ze na hadky doslova hladal zamienky a ked zamienka nebola obvinil ma z prvej blbosti co mu napadla. Takze ja s vyrokom @zelenina1 nesuhlasim ani pri najmensom a myslim ze to len chlap moze napisat.
Autorka,
zelenina ma pravdu! To co si opysala ty, je chorý jedinec s nejako nediagnostikovanou poruchou. Mam totiz odskúšané oboje. Výnimka ešte je, keď je jeden alebo druhy vynervovsny z roboty dlhodobo.
Ja som mala vztah s muzom s hranicnou poruchou. Vies z čoho má on dokázal obviniť??
Ze vonku prší som zavinil ja a jeho koli tomu boli ruka! Ale ja môžem za ten dážď, to ja som ho privolala...
Aj inú osobu som poznala, co rada hádky vyvolávala- lebo to doda predsa "stavu"...
Občas sa pohádate ale u nás hnev trvá maximálne 20 minút a potom je už všetko ok preto sme spolu už 32 rokov
My sa tiez skoro vobec nehadame. Moj muz sa vobec nehada,on ani nevyvolava konflikty s nim sa neda pohadat. To skor ja vypenim,ale tym,ze on je pokojny v tomto smere,tak sa nemame sancu pohadat. Zo zaciatku sme sa viac hasterili,cim sme starsi a dlhsie spolu,nazivame si bez hadok. Je to aj tym,ze nebojujeme zo sebou,nemame velke ega a sadli sme si,doplname sa vo vsetkom.
Ano, vieme sa pohadat. Obcas su to hadky o nicom a pre nic, ked na niekto z nas horsiu naladu z roznych dovodov. Tie odzneju rychlo. Parkrat do roka (5-10, tazko definivat cislo) mame vacsie hadky, ked sa par veci nakopi, 2-3 dni trva kym to vysumi a ideme dalej. Mali sme aj 1 vacsiu hadku, ked sme po sebe kricali. Po tej sme si povedali, ze uz nikdy viac to nenechame spadnu to takych krajnosti, nebolo to pekne. My sme ale obaja dost citovi a tvrdohlavi, takze to nejde uplne vzdy tym stylom, ze luskneme prstom a hadka vysumi. Musime si veci vyrozpravat.
@svetlonos ano mas pravdu a presne obvinenia takehoto razu som mala na mysli. Aj ked s tym ze ked je zena pokojna je pokojna cela domacnost aj tak nesuhlasim. Ked je zena kludna a muz nie tak nikto neni kludny a ked je muz kludny a zena nie tak tiez nikto neni kludny podla mna sa to neda len na jednu stranu zobrat. Pravdepodobne to tak vnimam len po svojej zlej skusenosti.
@hankab toto je podla mna velmi dolezite ze sa viete aspon zhodnut ze sa hadat takym stylom nechcete a na tom sa da stavat

ja som ako tvoja prvá kamarátka 🙂 nás talianske manželstvo nebaví ...