Hádka ohľadom dovolenky

19. aug 2023

S manželom sme sa pohádali kvôli dovolenke. Vždy chodíme okolo septembra. Tentokrát, sme si ale nevedeli nájsť miesto tak sme to nechali na poslednú chvíľu. Medzitým nám ale začalo protestovať auto, a zistili sme, že je to nejaká chýba motora, pre mňa ženu bolo dôležita informácia od 900-1200 €. A navrhla som, že nepôjdeme na dovolenku, zaplatíme auto a ak nasporíme tak môžme ísť neskôr, nás časovo nič neobmedzuje. A vznikla hádka. Teraz neviem čo mám robiť, on si nedá vysvetliť, že to auto potrebujeme a buď bude auto alebo dovolenka. On silou mocou dovolenka, pretože si už potrebuje oddýchnuť. A môj návrh, že pôjdeme na chatu na dva týždne zavrhol, tu máme v rodine čiže zadarmo. Čo mám teraz robiť.

beata_k
19. aug 2023

Ist na dovolenku. Oddych je velmi dolezity.

januska12323
19. aug 2023

V prvom rade sa upokoj. Porozprávajte sa bez vykrikovania a nájdete kompromis.

blondinka95
19. aug 2023

Ja som za auto a dovolenka prip neskôr ako si aj ty navrhla

aaaa1111
19. aug 2023

muzovi vysvetli, ze ci sa mu bude zit lepsie, ked okrem auta vyskoci nieco dalsie a bude zit ako zobrak od vyplaty k vyplate. to mu tiez k spokojnosti neprida

mamickalisticka
19. aug 2023

Určite auto. Vôbec by som si neužila dovolenku s vedomím, že máme pokazené auto, ktoré potrebujeme opraviť a míňame peniaze na dovolenku.. ale to som ja. Oželela by som dovolenku určite.

viki_lv
19. aug 2023

Podľa toho nakoľko nevyhnutne potrebujete k životu auto. Ak ho nepotrebujete na cestu do práce/na rozvoz detí do školy, škôlky, tak nie je nevyhnutné k životu a počká to.

andreakotesova
19. aug 2023

Ak mam len +/- 1200 eur, tak o dovolenke vôbec neuvazujem, aj keď by sa mi auto nepokazilo.

deti95060810
19. aug 2023

ak nepotrebujete súrne auto - nevozíte malé deti do mš - tak potom dovolenka.

deti95060810
19. aug 2023

moja kolegyňa chodila roky na dovolenky s manželom na pôžičku - splácala potom celý nasl. rok. a vraj splatili rýchlo - ani nevedeli ako...
a v lete - väčšinou v sept. išli zas na dovolenku - na splátky....😉

zmrzlinka2021
19. aug 2023

A nedá sa aj aj?

samimami777
19. aug 2023

Ak ste vo finančnej situácii že nemáte nasporených ani 3000€ tak ani keby nebolo auto pokazené tak by som nerozmýšľala nad dovolenkou aspoň kým by som nemala na účte 7000-10 000€ našetrených. Ísť silou mocou na dovolenku keď potom nemám na to ani opraviť auto je nezodpovedné... tá oprava nieje až tak veľká nám mechanik na autá dal cenu aj 2500€+ a dali sme auto opraviť ešte v ten deň. Neviem čo chcete robiť keby je to väčšia oprava alebo keby treba kúpiť druhé auto... Radšej by som si rok dala pauzu od dovoleniek, niečo privyrobila , napr išla na mesiac do zahraničia si privyrobiť a vybudovala trochu slušné úspory aby ma takéto krpaté výdavky nevystrašili. Ale v tvojej situácii, myslím že čo si navrhla je rozumné. Ak auto potrebuješ alebo partner na dochádzanie do práce radšej by som opravila auto a išla na chatu keď ju máte zadarmo , partner sa správa ako malé nevyzraté decko ktoré vie len dupať že on "chce a chce".

kornelies
19. aug 2023

Ako nevyhnutnes potrebujes auto? Ja ho vyuzivam maximalne cez vikendy, ked ideme na vylet. Velakrat ani to nie, lebo som aktivna cyklistka. Ludia zabudaju pouzivat nohy a bicykle.

martinka13
19. aug 2023

Pokiaľ auto denne potrebuješ, suhlas s dovolenkou, ak Ti dá riešenie, ako budeš fungovať bez auta....

autor
19. aug 2023

Auto využívame dennodenne, potrebujeme ho. A máme rezervu, ale z tej nebudem čerpať na dovolenku. On je ako malý, nevie vydržať dva mesiace a pôjdeme neskôr alebo zatiaľ na tú chatu.

petulda333
19. aug 2023

Ja som clovek kt financie minie prv na to dolezite. Cize tiez som za auto. No na druhej strane mi prides ako dost tvrdohlava a muzov nazor ta nezaujima vobec. Pises,ze je ako maly...no ak je fakt vycerpany (fyzicky,psychicky) tak 2mesiace su dost. Takze sa skuste porozpravat este a ty skus byt kludnejsia a vypocut si aj jeho. Ak mate rezervu,tak by som navrhla lacnejsiu dovolenku,mozno welnes (urcite nie chatu tu vasu,to nie je to prave) a zaroven opravit auto a mozno dolozit z rezervy

melanta
19. aug 2023

On je ako malý? A ty nie si? Je unavený, chce dovolenku, podľa mňa prirodzená požiadavka. Tak choďte na dovolenku a auto dajte opraviť za 2 mesiace. Tisíce ľudí nemá auto, radšej by som 2 mesiace chodila s MHD ako unavenému mužovi zobrať dovolenku. Pre mňa je muž dôležitejší ako auto. A do budúcnosti, ak máte staršie auto, majte rezervu na opravy. Vyhnete sa takýmto dilemám.

mamina7070
19. aug 2023

a na tu dovolenku idete autom?

zuzanaam
19. aug 2023

tak čerpajte z rezervy na opravu auta. Veď načo ju potom máte? Keď som nemala peniaze nazvyš, no dovolenky som nechodila. A poriadne som vyhorela. Minulý rok som bola na dovolenke prvý raz v živote a rozhodla som sa, že si to zariadim tak, aby sme každý rok niekam išli. Tak neskutočne mi to pomohlo si oddýchnuť, najmä psychicky. Preťať bludný kruh. Takže ak je muž vyčerpaný, tak ho chápem. A kam už len pôjdete o 2 mesiace? Jedine niekam ďaleko do exotiky (teda ak nepôjdete na lyže). Oboje je v každom prípade drahšie ako dovolenka teraz. Na to už potom budete mať?

lienka.7
19. aug 2023

@autorka sorry, ale tvoj muz je neandertalec? Keď si mam vybrať pokazene auto alebo dovolenka vyberiem si dovolenku??? A co potom???
Mate možnosť ísť na chatu, ale to nie... vieš čo, povedala by som mu, že nech ide sám. Ja by som si zase neuzila dovolenku keby som vedela ze ma doma čaká pokazené auto a peniaze miniem na dovolenke🤦‍♀️

marca12
19. aug 2023

Financna rezerva je na to,aby sa z nej uhradzali nevyhnutne vydavky. Cize z toho uhradit auto a z toho,co mate k dispozicii by som isla na dovolenku. Ja som clovek,ktory musi ist na dovolenku,pre mna nie je dovolenka niekde na rodinnej chate,neoddychla by som si tam. Cize v tomto ho uplne chapem.

autor
19. aug 2023

Tak či tak by sme išli do Turecka, prípadne Egyptu. To môžme ísť aj za dva mesiace. Ja nechcem ísť na chatu robiť, ja chcem ísť oddychovať, chodiť na jazera, proste na čokoľvek budeme mať chuť. To nie je dovolenka ? Musí byť dovolenka pri mori?

hladamematku
19. aug 2023

Ľutujem ťa, vážim si po tomto viac môjho chlapa. Máš decko vo veľkom tele nemáš chlapa .oddychovať sa dá kdekoľvek, to nie je fráza robím to tak aj ja!!

vevesh
19. aug 2023

Ak chlap chce ist na dovolenku, je fakt unaveny a dovolenku potrebuje. A nie, chata nie je dovolenka. V zivote by mi nenapadlo davat prednost veci pred potreby manzela. Aj ked auto je dolezite, je to stale spotrebna vec, mozete opravit neskor. Ale ked chlap vyhori, spravi osudovu chybu z vytazenosti, to len potom budu problemy, z ktorych sa mozno cely zivot nevykopete....

zeldia
19. aug 2023

Siahla by som na rezervu ak na to máte. Aj podľa mňa sa dovolenka v rezorte preceňuje ale keď ma muz pocit že to potrebuje a nutne že už nevydrží tak radšej nech ide ako sa ma zrútiť od nervov. Auto potrebujes tak aj auto zaplatiť. Finančne vykryť tým co máte bud úspory alebo pôžička. Je to blbosť ísť na pôžičku ale niekedy to inak nejde a keď treba tak treba.

opica_skorica
19. aug 2023

@melanta presne.
Človek je prednejší než veci.
👍👍👍👍👍
Únava, vyčerpanie, veď keď ho klepne infarkt, to potom bude radšej? Autorka chce byť asi vdovou, keď neberie ohľad na základné potreby jej muža na oddychnutie.

mamina7070
19. aug 2023

ak idete tym autom na dovcu siahni na rezervu dajte opravit a hodte
ak idete letecky tak chodte

kandelabra
19. aug 2023

Suhlasim s tebou, urcite auto. Chapem aj muza, ze moze mat toho dost a chce si oddychnut, ale to fakt musi oddychovat v Turecku ci Egypte? Keby teraz z nejakeho dovodu prestali lietat lietadla, tak on si proste neoddychne, lebo nie je na dovolenke v zahranici? Navrhla si podla mna primerane riesenie, ak sa mu to nepaci, tak nech sa nezduva ale vymysli nieco lepsie.

shinon258
19. aug 2023

@opica_skorica základná potreba je dovolenka v turecku/egypte? 😆

petulda333
19. aug 2023

Chata pre mna nie je dovolenka. Varit,upratat tam treba. Za mna dovolenka je ta,kde mi navari a uprace niekto iny

opica_skorica
19. aug 2023

@shinon258 základná potreba po práci je oddychnutie. Nie každý si oddychne na chate/chalupe.
Kde som písala o Turecku/Egypte?
PS: možno si nevie oddychnut blizko starostí, musí ísť do zahraničia. To netuším.
Ale dovolenka je určite potrebná, to viem.