icon

Hanba zo stretnutia kvôli nadváhe: Ako to zvládnuť?

20. máj 2024

Ahojte kamarati.
Ešte na strednej škole som chvíľu chodila s jedným chalanom, rozišli sme sa vtedy kvôli nepodstatnosti. Bolo to už dávno.
Par krat sme sa ešte v tom období stretli na nejak akcii ale len sme prehodili pár slov. Od vtedy sme ostali priatelia len na socialnej sieti - občas mi komentoval a lajkoval príspevky, niekedy sme si napísali par správ ako sa kto má a to bolo za tie roky všetko.
Teraz máme obaja po 30tke.
Mne sa pred 3 mesiacmi prisnil s ním sen a zaujimalo ma ako sa teraz má tak som mu napísala. Veľmi sa potešil lebo ma vždy mal rád a vraj hocikedy na mňa myslel ale vedel, že už mam svoj život a nechcel ,,otravovať".
Ja som pol roka po rozchode a on už dlhšie žije sám.
Od vtedy sme denno-denne v kontakte, obaja sme sa na seba za ten čas namotali a je to v takom štadiu, že si plánujeme spolu nejaké zážitky, rande a podobne..
Lenže.. ja som po rokoch od posledneho stretnutia s ním pribrala cca 20kg a strašne sa kvôli tomu hanbím s ním stretnúť. Snažim sa tie kilá zhodiť ale zatiaľ to ide veeeľmi pomaličky. Mám mu to na rovinu povedať, alebo zatiaľ, kým na mňa so stretnutím ,,netlačí" nemusím a len sa budem snažiť chudnúť ďalej? Lebo zatiaľ je zlatý, dáva mi čas aj po rozchode a aj preto, že ja mam pracu aj cez vikend a on má len vtedy voľno. Plus ja som sa pred 2 rokmi odsťahovala a sme teraz od seba 90km 🙂
Ale už by sa chcel stretnúť a dalo by sa to samozrejme len ja to nenavrhujem zatiaľ vôbec kvôli tomu, že sa hanbim.
Čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
aurinia
20. máj 2024

Na jednej strane si aka si, ak sa mu budes pacit aj taka ...tak poručeno panu Bohu. Urcite ani on nevyzerá tak ako predtym. Na druhej strane ak ta tych 20kg trápia, je to super motivacia. Ja sa tiez chystam dat dolu 10kg, mozme ist do toho spolu ak chces.

mandzula
20. máj 2024

Jedna vec je, ze asi nikto pricetny neocakava, ze po tych rokoch stretne uplne rovnako vyzerajucu osobu.
A potesim ta, ja som sa po 30 dala dokopy so spoluziakom zo strednej - vtedy mal 50 kil aj s topankami, ked sme sa dali dokopy, tak dobrych 90. Neslo o vahu, ale o to, co mal v hlave a o charizmu.
Ale v chudnuti rozhodne nepolavuj, najma kvoli sebe.

ckocka
20. máj 2024

@janulka1802 Prečo? Je baculatejšia, na tom nič nezmení, kávu si snáď spolu možu dať a pokecať aj keď má nadváhu, alebo to je nejako obmedzené? A ak mu to oznámi dopredu, dosiahne tým konkrétne čoho?
Alebo to je nejaký podvod spáchaný na mužovi, že sa po x rokoch opováži prísť na schodzku a vyzerať inak?

ankare
20. máj 2024

Pošli mu dáke aktuálne fotky, nech vie, čo môže čakať. Na rande určite choď. Možno nie je povrchný, daj mu šancu. Držím palce!

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
20. máj 2024

Keď ta ma na sociálnych sieťach , nenapadne daj niekde na príbeh reálnu fotku z nejakého výletu , kde máš realistický odfotenu celú postavu a uvidíš ci sa nestiahne. Ak nie, je mu to jedno, ale ak ti váha vadí v chudnuti nepolavuj. Ale zdravo a s rozumom. Nie ze chceš schudnúť 20 kíl do rande , to je nereálne. A sem tam mu nádhod, že si bola cvičiť, lebo chceš schudnúť. Možno mu to bude jedno, ak je dlho sám, aj chlapi preberajú, plesateju...

bluka2
20. máj 2024

Ja by som to brala ako super motivaciu schudnut

henka123123
20. máj 2024

Kludne by som sa stretla aj teraz a necakala..

dadis
20. máj 2024

A aku mas vysku/vahu? Ja by som to neodkladala. Ved sa mu zdover, ze si vo faze chudnutia. Ved ak to bude raz tvoj muz, tak ta este uvidi v roznych formach. Nech si zvyka 😅😆😆

sintra
20. máj 2024

Normalne mu to naznac a stretnite sa. Pride mi hlupe cakat, kym schudnes dalsich 10 kil. Snazit sa silou mocou rychlo chudnut je hovadina a zaruka jo-jo efektu a ked na to pojdes optimalne a ppmalicky, moze to trvat mesiace. To sa vam chce tolko cakat? Ved chudnut mozes aj popri tom, ako sa budete stretavat.

domkakvet
20. máj 2024

Urcite schudni aspom nieco, 20 kg je moc, ale zasa stretko moc neodkladaj, lebo si bude mysliet, ze nemas zaujem.

barborachors
20. máj 2024

Rad urcite nebude… ja by som do toho nesla. Ale drzim palce v chudnutí. Dufam ze chudneš hlavne kvoli svojmu zdraviu a nie pre nejakeho chlapa…

dadis
20. máj 2024

@barborachors Preco si myslis, ze nebude rad?

reanda
20. máj 2024

a co tak napisat mu, ze by si sa rada stretla, ale hanbis sa, lebo si odvtedy, co ta naposledy videl, pribrala 20 kil? ci bojis sa, ze ta tucnu nebude chciet? a ty by si ho chcela, keby vies, ze by ta s nadvahou nechcel? ak sa ti podari schodzku odsunut az na dobu, ked sa ti podari (ak sa ti to podari), schudnut, budes potom spokojna? a ak to 'klapne', budes cely cas vo vztahu v napati, len aby si zas nahodou nepribrala a nemusela sa za seba hanbit a obavat sa, ze ta necha, alebo sa mu zacnes hnusit?
akoze, ja mat takyto vztah, tak som fakt radsej sama a mam klud 😀 .. podmienovat lasku poctom kil.. ved pises, ze ta ma rad.. uz ste kedysi spolu aj chodili, takze pritazlivost tam bola, fakt myslis, ze to moze vsetko radikalne ovplyvnit ci zrusit nejaky tuk?
nepisem, ze mas byt ok s kilami navyse, ked ti vadia, ale hanbit sa ist kvoli tomu na schodzku s davnym priatelom a kamuflovat to odsuvanim stretnutia, to je teda fakt detinske

duppka13
20. máj 2024

@vanilkovazmrzka
suhlasim, ze dobrovolne fotky nepostuje ked sa hanbi za to ako vyzera. Ja som od strednej pribrala 40 kg za 20 rokov, schvalne som sa pozrela ze moja posledna foto celej postavy kt som dala na FB je uz 8 rokov stara. Chapem aj autorku, s mojim vtedajsim frajerom zo strednej by som sa tiez hanbila stretnut. A to som vydata a manzel ma uz stretol v plus minus tejto vahe co mam teraz. Bohuzial niekedy sa kvoli zdravotnym problemom chudnutie skomplikuje.
Na autorkinom mieste by som mu sukromne poslala len tak mimochodom nejaku aktualnu nie moc prikraslenu fotku trebars z vikendoveho vyletu a sledovala reakciu.
20 kg neschudnes hned a ani by som tym vase vzajomne sympatie nepodmienovala.
Zaroven nikto iste neocakava ze budes po tolkych rokoch vyzerat ako na strednej, vsetci starneme.

lujza123
21. máj 2024

Tak 20 kg sa chudne 1-2 roky, toľko s rande hadam nechceš cakat 🤷🏼‍♀️
Ved pridaj fotku s postavou nech nieje úplne prekvapený a neries …

Ináč keby začneš pravidelne cvičiť a napríklad používaš kalorické tabuľky tak za mesiac je to na tebe vidieť, mala by si o 2 -3 kg menej a cvičenie úplne zmení držanie tela, chôdzu, pohyby, brucho splaskne, fakt človek ktorý maká vyzerá super aj s kilami navyše.
Po pol roku by bola zmena už obrovská a viditeľná.

autor
21. máj 2024

@zelenina1 vôbec sa nieje prečo za to na Teba hnevať 🙂 veď máš pravdu a ja si tú pravdu uvedomujem. Nechala som to zájsť ďaleko. Hanbím sa hlavne kvôli sebe. Lebo ja sa taká, aká teraz som, citim zle.
Keď sa budem ja dobre cítiť on sa bude tiež pri mne dobre cítiť.
Viem, že by ma chcel aj takúto lebo presne ako píšeš ja som z tých bacúľ, čo maju peknú tvar a dobré vyžarovanie 🙂

autor
21. máj 2024

Schudla som zatiaľ cca tie 3kg ale to mi príde strašne málo :( ale aj v práci mi kolegovci lichotia, že som schudla.. ale asi sa vážne budem lepšie cítiť, keď to bude aspoň -10kg.
@lujza123

autor
21. máj 2024

A na sieť som veru už dávno nedala reálnu foto 🙂
Len takú ako píšete, z dobrého uhla, kde sa samozrejme páčim sama sebe. Mám tam jednu z turistiky ešte z minulého roka a on mi ju nedávno preposlal, že na nej vyzerám úžasne a strašne sa mu páči môj outfit 😁😁 ja som si len v duchu povedala, že joooj keby si Ty vedel, že realita je trochu iná.. 😁

oranzovyvevericnik
21. máj 2024

Uuuuuplne ta chapem. Toto iste som riesila pred 3 rokmi. Sme spolu doteraz a tento rok mame svadbu. Ked som mu to povedala, tak kukal jak puk na mna, ci mi nesibe.
Potrebujes niekoho, kto ta bude brat tu a teraz a ne, ked schudnes. Urcite by som necakala, ked ta odmietne nemas za cim lutovat. Pozri tu niektore temy, kde zeny pribrali a nemaju oporu u muza, este im aj nadavaju. Takeho nepotrebujes do zivota.

autor
21. máj 2024

@oranzovyvevericnik keď tu ani tak nejde o neho. Ja viem, že by ma chcel aj teraz, lebo má rád mňa, moju osobnosť. Vždy mal rád moje vlasy, ktoré su stále pekné 😃 a moje vyžarovanie. To, že som sa mu vždy páčila aj fyzicky bol len bonus. Vravel mi, že keby sa ho niekto opýta, aké ženy sa mu páčia tak ukáže na mňa 😁

Ale ja sa cítim teraz zle, keby malo prísť k intímnostiam tak sa radšej prepadnem pod zem 😃 ide o mňa o môj pocit zo seba a chcem, aby keď sa stretneme toto zo mňa opadlo. Pre dobro oboch.
A zas si myslím, že ak máme byť spolu tak si na mňa počká napríklad do jesene 🙂 keď nie, tak asi sme spolu byť nemali.
Je to zvlaštne ale cítim, že spolu budeme, vždy sme sa mali radi a veľa sme sa spolu smiali a je to také aj teraz - aj keď len online. A prešli sme si obaja kadečím a vďaka tomu už vieme, čo v živote chceme.

V meste, kde momentálne žijem on žil ešte ako študent a teší sa, kde všade pôjdeme a zaspomína si. A dnes nadhodil, že sa blíži leto a letný večer tam a tam bude so mnou krásny. Vie, že ja leto nemám rada (hlavne teraz pribratá keď sa potím , ale tento dôvod nevie) , tak som mu napísala, že najradšej budem, keď si dohodneme rande až na jesen a on mi odpísal, že keď to tak cítim tak v poriadku🙂 a možno to ja nevydržím a pobežim za týžden za ním.. uvidíme, dám vedieť 🙂

A veeeľmi Vám oboch gratulujem k svadbe a k nájdeniu toho pravého 💗

majkabm
9. dec 2024

Ako to dopadlo? Ste spolu?

autor
26. dec 2024

Ahojte, áno sme spolu 🙂
Už aj zasnúbení ❤️

autor
26. dec 2024

So stretnutím som nakoniec nečakala , stretli sme sa prakticky za pár dní od pridania môjho príspevku tu.
Keď ma zbadal, oči mu žiarili a ten jeho úsmev takmer okolo celej hlavy stál naozaj za to 😃
Neskôr som mu spomínala aj moju dilemu, ktorú som Vám tu predostrela a smial sa.. vraj keď ma vtedy zbadal prvý krát po rokoch tak som mu prišla krajšia ako kedykoľvek, že sa mu to hneď prejavilo aj fyzicky tam dole (dúfam, že tu nieje nejaký puritán).. 😃 to boli jeho slová 😃😃 no a všetko dobre dopadlo, máme sa skvele ❤️

Strana
z2