Ako zvládnuť tehotenstvo s vysokou váhou?
Ahojte ako ste to zvládli ak ste mali vyššiu váhu? Ja som bola mala po kyretazi min rok problemi. Brala som veľa liekov aj hormonálne a pribrala som cca 20kg za trištvrte roka. Všetky výsledky som mala konečne okej a tak som chcela s nimi skončiť a že idem chudnúť to čo som pribrala ale zistila som že som tehotná. Nikdy nie som nebola chudá vždy som patrila k tým plnším keďže som vysoka tak okolo 100kg som sa vždy držala ale teraz masaker koľko mám 🙈 som zúfalá z toho.
Asi by som sa neukludnovala tym ze "zvladnem to na pohodu", obezita samo o sebe nie je vobec dobry stav pre organizmus, a tehotenstvo samo o sebe je zatazovy stav. Takze nie, nie je samozrejmost zvladnut to na pohodu.
Urcite to konzultuj so svojim gyn - rady, obmedzenia ci prakticke otazky, drzim Ti palce, nech vsetko zvladnes v poriadku 👌
Tak a teraz sa tu zacne bagatelizovat obezita 🙄
Píšem ako obézna žena, prosím, nebagatelizujme obezitu, obzvlášť v tehotenstve. Rada, že ti aspoň nebude vidieť bruško je hrozná. Mala som vysokánsku váhu, vynosila dve deti. Tehotenstvá bezproblémové, čo neberiem ako samozrejmosť. Dve sekcie, rekonvalescencia v pohode. Ale. Po dvoch deťoch sa ako keby začali na mňa lepiť všetky problémy spojené s obezitou. Nejako to telo horšie zvláda ako pred deťmi. V tehotenstve si dávaj pozor na stravu, pokús sa veľa nepribrať, ak ti stav dovolí, pravidelne sa hýb. Komplikácie byť nemusia, no môžu. Pokús sa eliminovať tie, ktoré by nastali z prílišného priberania v tehotenstve.
zvládneš to na pohodu, aspoň nebude vidieť tehotenské bruško
@anonym_198534 aspon nebude vidieť bruško 😳😳😳😳 to je čo za debilny argument?
Hrozí jej tehotenská cukrovka, vysoký tlak, … nehovorím o zaťaží pre srdce, kĺby.
Autorka, skús pohľadať vo svojom okoli nutričnu poeadkynu, pomohla by ti s jedalnickom, aby si nwpeibrala ešte viac ako je nutne
možno ako tehotná nepriberieš 15 kg, ale len 1 kg ako moja suseda. Som normálne nechápala, dieťa malo 4 kg.
A koľko vážiš? Si anonym, tak kľudne napíš.
Ja som otehotnela prvý krát ako 113kg. Tehotenstvo bezproblémové, žiadna tehotenská cukrovka, pôrod tip top po pôrode som už po pár hodinách behala po oddelení ako srnka. Rodila som ako 118kg po pôrode 107kg.
Druhé tehotenstvo začiatok 118kg, pri pôrode 120kg po pôrode 105kg. Pôrod opäť tip top, žiadna tehu cukrovka, po pôrode trošku horšie, lebo som viac krvácala (to ale nesúvisí s váhou) ale do pár hodín som tiež behala po odd. Pri oboch tehotenstvách som si ale dávala pozor na stravu a musím povedať, že pre mňa boli tehotenstvá najlepšia diéta. Držím ti palce, zvládneš to ❤️ Tiež to nijak nezľahčujem lebo obezita a tehotenstvo sú nebezpečné. Snaž sa zdravo jesť, aspoň trošku sa hýb a verím, že bude dobre. Držím palce 🍀
Tak uz tehotna si, tak nema zmysel sa tym nejak zaoberat.
Ja som nizka, mam 152 cm a som v 24tt., otehotnela som s nadvahou, na moju vysku je este akurat mat tych 50 kg, vazila som takmer 70, teraz mam 74. Mam aj obrovske prsia, som taka gula. Mam vysoky tlak, liecim sa, cukrovku nemam. Kardiolog povedal len, ze strazit si, nejest blbosti, ze inak teraz to nema zmysel riesit, az po porode. Musis pracovat s tym, aka si, to teraz nezmenis uz. Je to zataz pre telo urcite vacsia, ako ked by si mala normalnu vahu, ale snad kvoli tomu nepojdes na potrat a budes chudnut, aby si potom otehotnela s idealnou vahou, no nie? Ci...?
@anonym_autor ja som mala pri splodeni dieťaťa 109 kg počas tehotenstva som pribrala na 146 no čo už nedalo sa inak ...snažím sa to dať dole lenže nejde to zatiaľ ja ale beriem lieky na psychiku kde je vyslovene napísané že priberanie a ďalej mám veľký problém s chrbticou aj s krčnou ide mi bolesť no nohy ďalej operované kolena takže ja to mám sakra tažké a tieto všetky veci som už mala pred tehu keď som bola chudšia, ale to som chcela že všetko prebehlo v poriadku aj pôrod plánovany cisársky, spomedzi všetkých žien na oddelení som prva chodila a prvá som bola fit
@anonym_autor a nemala som ani tehu.cukrovky vysoký tlak nič ..ani do teraz našťastie nič z toho nemám ..ako sa ja chystám chudnúť ale nemám teraz čas na to ..
@anonym_autor a všetci ma strašili že pri obezite neotehotnies ešte mám PCOS a na prvý krát čo sme dali preč kondóm sa nam podarilo, takže som strašne vďačná za moju krásnu zdravú vysnívanu dcérku ❤️❤️❤️❤️
obrátila by som sa na odborníka, nech ti pomôže zostaviť jedálny lístok, určite nechudnúť ale ani nehladovať, aby ste obaja aj s bábätkom mali dostatok živín, strážiť si tlak (kúp si tlakomer ak nemáš) a kontrolovať cukor (glukomer), držím palce!
uz ked si dopustila taku obezitu zacni sa vedome lepsie stravovat, v tehotenstve sa nemusi jest za 2-3
A koľko vážiš? Si anonym, tak kľudne napíš.
Ja som otehotnela prvý krát ako 113kg. Tehotenstvo bezproblémové, žiadna tehotenská cukrovka, pôrod tip top po pôrode som už po pár hodinách behala po oddelení ako srnka. Rodila som ako 118kg po pôrode 107kg.
Druhé tehotenstvo začiatok 118kg, pri pôrode 120kg po pôrode 105kg. Pôrod opäť tip top, žiadna tehu cukrovka, po pôrode trošku horšie, lebo som viac krvácala (to ale nesúvisí s váhou) ale do pár hodín som tiež behala po odd. Pri oboch tehotenstvách som si ale dávala pozor na stravu a musím povedať, že pre mňa boli tehotenstvá najlepšia diéta. Držím ti palce, zvládneš to ❤️ Tiež to nijak nezľahčujem lebo obezita a tehotenstvo sú nebezpečné. Snaž sa zdravo jesť, aspoň trošku sa hýb a verím, že bude dobre. Držím palce 🍀
@anonym_e57a66 podarilo sa prirodzene? Ako dlho trvalo otehotniet? V akom veku? Ja som obezna od detstva, no nemam ani problem s talkom ani diabetes a podobne, ovulku mam no 3 mesiace skusame a nic. Hladam novu gynekologicku v Ba ak mate tip, ta moja pyta 50 eur aj za kychnutie a k zenam s nadvahou je velmi neprijemna.

zvládneš to na pohodu, aspoň nebude vidieť tehotenské bruško