icon

Hľadám radu pre problém v manželstve

30. dec 2023

Ahojte, mám s manželom aktuálne jeden problém, cez ktorý sa nedokážem povzniesť,je to ešte veľmi čerstvé…on spravil chybu… Nechcem to sem takto “verejne” písať,aj keď príspevok uverejňujem anonymne,ale môžu sa v tom nájsť nejaké osoby ktore nás poznajú… je tu prosím niekto z vás taký, ktorý má triezvy úsudok a mohla by som sa niekomu vyrozprávať v správach a poradiť mi co ďalej ? Hľadám vyslovene niekoho nestranného s vzťahovymi skúsenosťami, niekoho starsieho, ja mám 31… ďakujem

yoxinka
1. jan 2024

Počuj a nebolo by rozumné si normálne ako dospelí sadnúť a úprimne sa porozprávať? Bez scén, kriku, obviňovania. Lebo je možné, že mu proste v tej nemocke zahrabkalo a buchol sa do sestričky, sestrička ho ma zjavne na háku, no … ale zase, ty keď ho úplne odmietaš a obaja trucujete, tak to ozaj nikam nevedie. Keby navrhneš normálne si sadnúť, vysvetlíš mu, čo cítiš a teda, že nech ti úprimne povie, či sa fakt chce rozvádzať alebo o čo mu vlastne ide. Tak normálny pokec dvoch dospelých ľudí 🤷‍♀️.

maminkadeticiek
1. jan 2024

Podla mna je takyto geroj lebo komunikuje s nou a ona mu dodava sebaistotu.Keby to tak nebolo davno by sa snazil s tebou vsetko urovnat.Asi jedina moznost ako nestratit podu pid nohami je asi naozaj mu ukazat ze ked sa rozhodol moze ostat sam.

autor
1. jan 2024

@yoxinka bolo by to rozumné sa normálne porozprávať, ale ja aktuálne nemám na to psychickú silu a fyzickú tak tiež nie, stále mám pocit úzkosti, mne sa nedá normálne najesť… dokopy nič nejem, slabá som… myslím si, že on by mal spraviť prvý krok v tomto..
@maminkadeticiek ťažko povedať či spolu komunikujú, skôr si myslím že nie, myslím si, že sa chová takto preto, lebo ma už nemiluje,už sa to stratilo určite všetko

yoxinka
1. jan 2024

A vy ste mali pred týmto nejaké problémy vo vzťahu? Že toto je len vyvrcholením niečoho?

autor
1. jan 2024

@yoxinka práveže vôbec nie,málo sme sa hádavali, vsetko fungovalo medzi nami,samozrejme že ten vzťah sa trochu zmenil po tom ,ako prišlo prvé dieťa do našich životov, myslím si, že to s každým vzťahom nejako zamáva, ale ustáli sme všetko, dokonca je aj veľmi dobrý otec, nemá problém sa o malého postarat, plne ma zastúpiť vo všetkom,doma tak isto nemôžem na neho nič zlé povedať, navarí keď treba, ide do obchodu, nie je vôbec taký, že by sa nepodieľal na chode domácnosti alebo že by sa nepodieľal na výchove… ja som si myslela že sme šťastný, ja nerozumiem čo ho toto napadlo spraviť…

autor
1. jan 2024

@yoxinka ono by bolo aj uveriteľné to, že to myslel voči tej žene ako čistú vďaku bez nejakého vedľajšieho úmyslu… len ja mu neverím z toho dôvodu, že keď tam ležal, tak s bratom ich ospevovali predomnou ,aj ju, že aké úžasne krásne lekárky a sestričky tam sú, proste mali predomnou hnusné oplzlé reči… potom aj z toho dôvodu, že to cele chcel s tým písaním jej aj darčekom celé zatajiť…a celkovo aj to,co ho to vôbec toto napadlo spraviť 🙈 30 ročného ženatého muža čo má doma tehotnú ženu s malým dieťaťom… písal jej tie správy v deň Vianoc ,ked som ja uspavala syna..

autor
1. jan 2024

Ja neviem čo by on musel spraviť, alebo ako by mi mal dokázať,aby som mu uverila, že to myslel v dobrom a že sa do nej nebuchol 😕 nedokážem tomu uveriť… už len toto,ze sa nesnaží nič zachrániť, že tiež je urazený za to ,ze sa s ním nebavím mi len dokazuje tým to,že mám žiaľ ja pravdu.. ale nikdy v živote mu neodpustím všetky tieto veci..

yoxinka
1. jan 2024

Pozri, ja si myslím, že by si mala prestať trucovať a normálne si s ním sadnúť a prebrať to. Áno, on spravil blbosť, OK, ale keď ste mali vzťah v pohode, pouvažuj nad tým, že to prehryzneš a spravíš prvý krok v komunikácii. Jemu to môže byť celé hrozne blbé, hanbí sa, lebo si uvedomuje, že urobil totálnu vtákovinu. Ako, nevravím, že mu všetko máš veriť a odpustiť, ale normálne mu povedať, že toto vážne naštrbilo tvoju dôveru v jeho úprimnosť voči tebe a máš teraz celkom vážny problém mu veriť, lebo nerozumieš, čo to má celé znamenať. Spýtať sa ho, či ťa už naozaj neľúbi, či ho už nepriťahuješ (keď kuká po mladých), či vážne chce ukončiť váš vzťah. Toto, čo teraz robíte, je totálna slepá ulička a nikam to nevedie.

aandrea9
1. jan 2024

@autorka robíš búrku v šerblíku. Obaja sa hráte na urazených a ublíženych ako v škôlke 🤦‍♀️ normálne si sadnite ako dvaja dospelí ľudia a ty drz nervy na uzde. Takto to dopadne ak sú ženy zvedavé a potom nevedia co so zistením. Ty tu píšeš ze by si nebola s takým onakym tak mu navrhni rozvod. Možno budeš prekvapená ak ti povie, že nie je ochotný byť s niekym, kto mu nedôveruje.

aurora33
1. jan 2024

@aandrea9 ty by si fakt prekusla to, že tvoj muž by doma tlačil súkromne fotky nejakej úplne cudzej sestričky z nemocnice? Nevadilo by ti to? Lebo mne áno a veľmi.

maminkadeticiek
1. jan 2024

Jezis to ty si ta z tej diskusie s muzom v nemocnici a sexi sestrickami 🤔

aandrea9
1. jan 2024

@aurora33 neprekusla to mi ver. Ale neriešila by som to odúvaním🤷‍♀️ autorka tu žiadala o radu, ale stále dokola píše to isté nikam nevedúce. Navrhol jej rozvod a na moju otázku ako zareagovala...bola som prekvapená 🤷‍♀️ tak ak tu píše, že by nebola s takým onakym nech s tým súhlasí 🤷‍♀️ a bude problém vyriešený. Celu situáciu ja osobne na rozvod nevidím avšak tu sa zjavne čaká kto prvý prestane trucovat a ak manžel, tak pre autorku to aj to bude iba dôkaz, že ju podviedol.

autor
1. jan 2024

@maminkadeticiek veru nie, ale čítala som o tom.. dosť podobná situácia

autor
1. jan 2024

@aandrea9 no tak povedz ako by si to ty riešila keď si taká múdra.. to nemyslím v zlom, ale nie si v mojej situácii

maminkadeticiek
1. jan 2024

Podla mna by si sa mala zamysliet nad tym co hlboko vo vnutri chces a citia.Chces manzelstvo ukoncit alebo bojovat aj keby ta naozaj prestaval milovat?

yoxinka
1. jan 2024

@aurora33
Tu nejde o prekusnutie toho, čo spravil ten chlap, ale o to, aby sa pohli z bodu, keď veci nevedú nikam. Chcú sa rozviesť? Tak nech sa o tom bavia. (osobne si myslím, že toto nie je na rozvod, ale to nie je podstatné). Potrebujú naštartovať komunikáciu, nech jej výsledkom bude čokoľvek, ale toto, čo robia teraz, to sú deti v škôlke a nie dospelí ľudia. Ona sa trápi, on sa viac zdúva, oničom.

yoxinka
1. jan 2024

Mala by si sa s ním začať bez emócii rozprávať. To je všetko, čo máš urobiť. Zdôrazňujem, BEZ EMÓCIÍ! Vyššie som ti presne napísala aj vety, ktoré by si mohla použiť. Prečítaj si.

petronelag
1. jan 2024

Ja si myslím, že netreba naťahovať tento čas nerozprávania sa, začnite sa rozprávať, to nie je nijak ponižujúce povedať mu, že ťa to prekvapilo a zostala si nahnevaná, ale tomu aj rozumieš, že ocenil niekoho, kto mu v nemocnici najviac pomáhal.
Ja si tiež ešte doteraz pamätám na sestričku (mníšku), ktorá bola pri mne v nemocnici pri pôrode, veľmi veľa mi pomohla, tým čo mi povedala.

soldi
1. jan 2024

Ja by som na mieste Tvojho muza bola tiez urazena. Pre tu totalnu nedoveru. Neriesil, ze si sa mu hrabala v telefone, priznal, ze urobil blbost, v spravach si vykali a ak je zvyknuty, ze robis z kazdeho somara komara, tak mam aj pochopenie, ze to zatajil.
Ak mal tazky uraz, mohlo to aj poznacit jeho psychiku, upol sa na sestricku, chcel sa jej nejako zavdacit.
Chapem ze si tehotna a beries vsetko citlivejsie a nemas taku chladnu hlavu. Ale z pohladu vonku, z pohladu zeny, ktora si presla ozaj tazkymi zivotnymi situaciami, si myslim, ze nafukujes somarinu a zbytocne to cele hrotis

dharmasanata
1. jan 2024

No on s ňou očividne mal nejaké plány, vieš už len to že si na ňu vypýtal kontakt.. a ona mu ten kontakt dala, nepovedala nie.. to že s ňou aj začal takto súkromne komunikovať mimo nemocnicu, nieje voči tebe správne. Potom ti klamal, s tou fotkou, no ja by som k nemu dôveru po Tom celom stratila. Nemal určite čistý úmysel a niečo od toho očakával. Keby jej chcel len poďakovať, zobral by jej niečo do nemocnice ako to robia ostatní ľudia, bez súkromného kontaktu. Je mi to ľúto.

aandrea9
1. jan 2024

Ved ti píšem, že sadnite si a komunikujte 🤷‍♀️ ale ešte predtým si rozmysli, čo vlastne chceš. Ci rozvod alebo popracovat na vzťahu a to isté sa spytaj manzela. Čo je na tom zložité? Bojíš sa odpovede? Tiež som si prešla všeličím náročným, preto píšem že robíš búrku v šerblíku. V podstate súhlasím so @soldi .

oblecenie99
1. jan 2024

Ech, až cítim sekundárne tie nepríjemné pocity, tak súcitim. Na druhej strane si myslím, že ide o totálne klasické maximálne platonické čosi, čo sa na jeho smolu pred tebou prevalilo, a teraz sa cíti blbo. Ja by som na tichú domácnosť už nervy nemala, a úprimne, toto si nemyslím, že je na rozvod. Normálne sa s ním porozprávaj, on to vníma tak, že už to to vysvetlil, aj sa cíti blbo a zahanbene.
Ináč podotazka: ako vyzerá taká fotka vytlačená na 3D tlačiarni? Je taká trojrozmerna? Či niečo ako sme ako deti malé také 3D pohľadnice...? Vďaka 😁

letfenixa
1. jan 2024

@aandrea9 ja s tebou suhlasim. Chlap zblbol, priznal si chybu a teraz nevie, preco je zena stale zduta. Tak sa zduje aj on. Fakt jak male deti @autorka stale vytahuje jeho vek a ze je ženatý a s detny. Ale to iste plati aj na nu. Takto sa problemy v manzelstve neriešia.

autor
1. jan 2024

@dharmasanata on si ju vyhľadal na FB podľa jej menovky ktorú tam nosia všetci zamestnanci..

dharmasanata
1. jan 2024

Tak či onak, nič sa na tom nemení, či ju kontaktoval priamo na číslo, alebo na FB..je to už súkromná komunikácia. Predstav si seba, keby si nemala záujem o dotyčnú osobu, robila by si niečo také?

autor
1. jan 2024

@dharmasanata v živote by ma také niečo ani len nenapadlo aj keby mám čistý úmysel 🙈

tinka8512
1. jan 2024

On teraz taha za kratsi koniec, prisla si mu na pruser, a keby na to neprides to mi ver zeby isiel dalej, musi to byt nesmierne psychicky narocne pre teba, hadat sa vykricat si veci to vsetko je lepsie ako tiche dusno...

miadi
1. jan 2024

@dharmasanata sestricka mu kontakt nedala. Nasiel si ju na fb . A pisal jej akoze stastne a vesele sviatky tak s nim cisto zo slusnosti komunikovala . Mà len 23r nevidi v jeho zaujme bocny umysel nema tolko skusenosti . Berie to rovnako ako Keby jej pisala nejaka pacientka. Chlapom staci tak malo k namotaniu sa ked nemaju pocit ze doma je to najlepsie. Staci ze bola usmievava prehodila snim par slov a hnet bola lepsia ako doma unavena vystresovana zena s 2r decom a teho naladou.

dharmasanata
1. jan 2024

Ja by som mu povedala toľko, že narušil dôveru ktorú ste medzi sebou mali, dohnal ťa svojimi činmi k tomu, že si sa sama ponížila tým, že si tú pravdu musela takto hľadať, keďže nebol schopný byť k tebe úprimný. Povedz mu, že ťa to mrzí a veľmi ťa to zranilo, že ti klamal. Nechaj ho vychladnúť, a počkaj ako sa k tomu postaví.

autor
1. jan 2024

@tinka8512 je to strašne psychicky náročné :( strašne mi ublížil, iba plačem a plačem