Hľadané dary v novom vzťahu: Čo robiť?
Žienky, ahojte,
zvláštny názov témy, ja viem, ale neviem, ako to lepšie vyjadriť. Mám jazyk lásky aj darčeky a tak nejak ich očakávam, aktuálne mám však nový vzťah a toto sa mi nedostáva. Chýba mi to, aj keď si uvedomujem, že je to povrchné a že na tom život ani vzťah nestojí. Mám pocit, že môj aktuálny ma nepočúva, čo chcem, čo sa mi páči, môj vkus, max. mi donesie niečo sladké. Na začiatku asi 2krát kvety, potešila som sa, jasné, ale teraz nič moc. Keď sme spolu v obchode, nikdy mi neponúkne, že mi niečo kúpi. Proste nič, len sa vypytuje, čo som si ja kúpila a pod.
Keď nad tým premýšľam, neviem, či je to len zvyk zo vzťahu predtým, ex mi kúpil kadečo, kvety často do roboty, hocikedy niečo, niečo sa mi páčilo viac, iné menej, ale bolo...To je ale už minulosť, s ex už nie som a nie sme ani v nijakom kontakte, takže v živote by som sa kvôli darom k nemu nevrátila.
A tak neviem, ako sa toto odnaučiť, tešia ma materiálne veci, mám priority dané, ale proste od toho chlapa by ma to tešilo...
Živím sa samozrejme sama, mám prácu, VŠ vzdelanie, popri práci rozbieham aj svoj biznis, to len pre ujasnenie, že neočakávam, že ma bude niekto živiť..
Čo myslíte?
@doriiis Beriem, preto sa tu pýtam, ja chcem na sebe makať
A ako často mu kupuješ darčeky ty? Či čakáš len od neho?
Urob tomu chlapovi láskavosť a rozíď sa s ním,aby mal možnosť nájsť si ženu,ktorá nebude taká povrchná ako ty a bude si ho vážiť kvôli iným veciam ako sú materiálne dary 🤦🏻♀️ Btw. ty mu aké dary kupuješ len tak? A aké si kupovala svojmu ex? Či to je tvoj jazyk lásky len z jednej strany, brať a nedávať?
uplne uprimne by som sa s nim porozpravala ze tvoj jazyk je proste dostavanie darčekov- nie je na tom nic zle, knihu 5 jazykov lasky mam preluskanu takze chapem. vysvetli chlapovi, ze raz za cas ta potesi nejaka kvetinka, nejaka malickost ze to proste pre teba znamena ako by ti vravel ze ta ma rad.... ak ta ma ozaj rad tak sa s tebou tymto jazykom bude rozpravat - ak nie, hmmm potom tazko, stastie ta pri ňom necaka 🤷♀️
Mma tiež darčeky potešia aj malé ako pozornosť, nemyslím každý týždeň kabelky .
Moj muž je ale presne ta istá povaha , ešte možno aj viac ako ja a tiež sa tesi z darčekov, ale aj v davani aj dostavani . Takže my sa vlastne tak obdaruvame celorocne navzájom, aj neplánovane. Vieme co koho poteší a kúpime si to, keď niečo zbadáme, čo ma ten druhý rad
Ťažko si budeš rozumieť s niekym , kto taky nie je. Obidvaja si dávame záležať aj na sviatkoch toho druhého na vybere darcekov, na organizovaní osláv. Proste sme také povahy. Normálne mu vysvetli, že by ťa niekedy potešila nejaká maličkosť z lásky, že si na teba spomenul . Ale predpokladám, že to tak bude aj z tvojej strany
Xyz odpovedí a ani jedna, či si mu niekedy ty dačo len tak priniesla, bárs aj obľúbenú čoko z potravín. 🤷🏼♀️
@matullienka ešte nemal sviatok za tú dobu, čo sme spolu, ja áno...ex samozrejme darčeky dostával, prečo by som mu akože nedala darček? Sladké blbosti mu tiež hocikdedy kúpim, to neberiem, že mu dávam darček
@lakebabe presne tak som to myslela a hlavne keby ma počúval, čo reálne chcem...
@sheila121 kupujem, ja si sama rada doprajem, ale aj od chlapa by ma to potešilo
V detstve si trpela nedostatkom darcekov od rodicov?
Neviem pride mi to ze mas vsetko, skutocne vsetko co k zivotu potrebujes, mna by na mieste toho chlapa fakt nebavilo kazdy den vymyslat a kupovat zbytocne blbosti len aby bola uspokojena tvoja iracionalna potreba
@monnci2226 ale toto je veľmi jednostranná komunikácia, odôvodnená tým, že chudák chlap ešte nemal sviatok a sladkosti sú blbosti. Čiže ide iba o "daj" a ideálne furt.
@taynee mám 24, sme spolu od februára
Kokos, to čo mal stihnúť za 3 mesiace, nešťastník 😱😂
@monnci2226 Ale aj ja som jej písala, že to je normálna vec, ale proste nie je ok to len vyžadovať od neho a jemu nič, keďže sama napísala že on od nej nič nedostal lebo veď on nemal sviatok. Tak ako ona chce aby sa ustálilo medzi nimi "darčekovanie" ak chlap má byť jediný, ktorý vynaloží snahu niečo kúpiť, nájsť? Vo všetkých stránkach človek potrebuje rovnováhu.
@taynee 1. Zdravie 2. Rodina + láska, 3. Práca + peniaze
To musi byť taká povaha , ja až taká zaťažená na darceky nie som , ale môj muž si na to extrémne potrpí , aj na davanie darčekov, napr má čas v Auparku vidí , že by ma niečo potešilo , kupi mi to spontánne sám od seba a viac sa z toho teší , keď mi to dava ako ja😄 samozrejme ze to nie je každý deň. Ja som sa to musela trochu naučiť, nebola som na to zvyknutá, ale viem , ze sa z toho teší , keď mu kúpim nejakú maličkosť spontánne, lebo ho to poteší, ze na neho myslím, sladkosť alebo nejakú kozmetiku keď beham po obchodoch. Nie ani jednému v detstve nič nechýbalo, proste sa radi obdaruvame , teší nás to, ale chápem, že pre niekoho to nie je normálne. Ale ide o to aby ten vzťah vyhovoval vám dvom, nie druhým.
@mimka1402
@galganka
chlap moze mat jazyk lasky napr. fyzicky dotyk.... v tomto pripade mu moze ona dat kazdy den aj 2 darceky ale pre neho to proste neznamena az tak vela - dostavanie darov nie je jeho jazyk lasky. ale ak mu napriklad kazdy den pred odchodom da pusu, drzi ho za ruku, hladka ho - plati na neho toto.... neviem aky ma jazyk lasky tuto pan dotycny a ci partnerka naplna jeho potreby (dary to byt skratka nemusia) - to je len priklad ako to funguje ,,v praxi,,
@mimka1402 on sám tvrdí, že na materiálne veci nie je...sviatok nemal, čokoládu a sladké mu kúpim hocikedy, navarím, to neberiem ako darčeky, ale ako normál vo vzťahu
@monnci2226 on nemá dary, mali sme o tom debatu
@monnci2226 podľa odpovedí autorky to žiaľ budí dojem, že ona napĺňa max. tak byt svojimi darčekmi.
@vanilkovazmrzka doma bol dostatok..otec nám s mamou kúpil kadečo, najdrahšie veci mám od rodičov...
@monnci2226 Ja poznám o čom to je.😀 Ale aj tak nesúhlasím s tým ako to autorka tu podáva. Ak si pozrieš nič sa jej úplne nepáčilo, sladké nechce lebo chudne. Kvety nič moc, potom neviem, sama by som nevedela co takej osobe kupovať na pravidelnej báze...
Ak on nie je ten typ alebo ju proste nemá až tak rád, ale porovnávať to hneď s bývalým vzťahom, nič moc teda.
Za mňa je to celkovo dosť nevyspelé.
Nie si povrchná a materialistická a ak ťa potešia tulipany z lidlu nie si zlatokopka.
Je to normalna potreba, potrebujes len zariafit aby tvoj frajer pochopil ze za 3€ vie zariadit ze budes stastna.
S muzmi najlepsie napriamo: tuto knihu di precitaj a toto je vysledok mojho testu. Nie kazdy muz ma to stastie ze dostane do ruky manual na stastie a spokojnost svojej zeny

@sevrin zas ja neberiem tie darčeky ako dôvod na rozchod, zas tu zo mňa nerobte že tie dary kladiem na vrchol