Hľadané dary v novom vzťahu: Čo robiť?
Žienky, ahojte,
zvláštny názov témy, ja viem, ale neviem, ako to lepšie vyjadriť. Mám jazyk lásky aj darčeky a tak nejak ich očakávam, aktuálne mám však nový vzťah a toto sa mi nedostáva. Chýba mi to, aj keď si uvedomujem, že je to povrchné a že na tom život ani vzťah nestojí. Mám pocit, že môj aktuálny ma nepočúva, čo chcem, čo sa mi páči, môj vkus, max. mi donesie niečo sladké. Na začiatku asi 2krát kvety, potešila som sa, jasné, ale teraz nič moc. Keď sme spolu v obchode, nikdy mi neponúkne, že mi niečo kúpi. Proste nič, len sa vypytuje, čo som si ja kúpila a pod.
Keď nad tým premýšľam, neviem, či je to len zvyk zo vzťahu predtým, ex mi kúpil kadečo, kvety často do roboty, hocikedy niečo, niečo sa mi páčilo viac, iné menej, ale bolo...To je ale už minulosť, s ex už nie som a nie sme ani v nijakom kontakte, takže v živote by som sa kvôli darom k nemu nevrátila.
A tak neviem, ako sa toto odnaučiť, tešia ma materiálne veci, mám priority dané, ale proste od toho chlapa by ma to tešilo...
Živím sa samozrejme sama, mám prácu, VŠ vzdelanie, popri práci rozbieham aj svoj biznis, to len pre ujasnenie, že neočakávam, že ma bude niekto živiť..
Čo myslíte?
Ja som vydata 14r a nikdy mi muz nekupil make up, ani knihu. To si rada riesim sama, lebo viem najlepsie co a kedy potrebujem. Aj parfem si kupujem sama. Ty si mala uz vsetky sviatky odkedy sa poznate? Ked pises, ze on ziadny sviatok zatial nemal?
Tak potom si naozaj túto diskusiu vezmi k srdcu a popremyslaj nad tým. Naozaj darčeky nie sú dôležité. Dôležitejšie je to ako sa pri ňom citis, či ta vie rozosmiať, či si stojí za svojim slovom, či sa dá na neho spoľahnúť, či sa k tebe správa úctivo, ..... darčeky by naozaj nemali byť niečo čo ovplyvniť tvoj vzťah k nemu.
on este nemal sviatok,takze nebol dovod mu kupovat darcek. Ta si kolko sviatkov stihla za 3 mesiace mat? Ty mas predstavu, ze mu budes davat darceky len na sviatky, pri akych prilezitostiach ti ma davat darcelky on. Nejak takto? Lebo je pondelok. Aj utorok treba oslavit darcekom. Streda ie, to je tuliaci den, netreba darceky. Ani vo stvrtok, to mame velke pranie. V piatok by sa mal nejakym sposobom oslavit koniec tyzdna. Potom aj v sobotu a darcekom zakoncit vikend. Medzitym zaciatok mesiaca, vyplata su tiez dovod na to aby si dostala darcek.
No a aby ti chlap kupoval make up, lebo uz si mu 15x na nakupe v drogerii povedala, ktora je tvoja oblubena znacka? Normalny chlap nevie ani kde maju v drogerii tampony, nie to aby doniesol kazetu s tienmi. Mne z vas dvoch pripadas cudna ty.
@mimka1402 ok je pravda ze 3 mesiace je extremne malo. ale zase sa jej tiez.nemozme cudovat ze ak v minulom vztahu mala tieto ,,potreby,, naplnene ze jej to teraz chyba. skor ako tak nad tym rozmyslam ma napada co teda na terajsom priatelovi vidi. ak ju nepocuva, neberie ju tam kam by chcela ona, ale chodia iba tam kam chce on - naco taky vztah? evidentne su obidvaja diametralne odlisny a uz ked to skripe po 3 mesiacoch kedy by mali byt motýľky v brusku a ruzove okuliare a vsetko krasne, hormony vydupene na maximum tak co bude za rok...?
@monnci2226 Tiež tomu nerozumiem... Lebo keby toto nerobil a ona bola úprimne zaľúbená, ver tomu žeby takúto potrebu nemala až tak hneď od začiatku takú výraznú. Lebo by to prevladali hormóny. Za mňa autorka hľadá iba náhradu za bývalého.
Autorka tento vzťah asi nemá budúcnosť. Ty potrebuješ ako dôkaz náklonnosti dostávať kvety či kozmetiku mimo narodenín a iných sviatkov. Tvoj chlap zas "nie je na materiálne veci" čo v preklade väčšinou znamená "som lakomy"
Mas 24 a bola si nejakym stylom vychovavana a nieco si videla v rodine. Ocakavas, ze najdes chlapa, co bude ako tvoj otec a rovnako si ta vazit ako tvoju mamu … otazka je, co mas s tvojej mamy alebo kolko obetovala ona, aby tvoj otec mohol byt a dosiahnut to tam kde je? Preto si ju vazi+ darceky a vsetko mozne. Tvoj novy priatel by Ti darcekmi tak mohol dakovat za to, ze existujes, dobre vyzeras alebo sex … po 3 mesiacoch ta ani teste poriadne nepozna ank ty jeho. To, ze chudnes a pod …asi ta ani nepocuva.
Tvl, ja som s muzom 20r.a v zivote mi ziaden makeup nekupil,ani by som mu to nedovolila,vsak bohvie,co by doniesol😂 Ty zijes v nejakom pomylenom rozpravkovom svete. A ak toto cakas od chlapa,ktory ti jasne povedal,ze nie je materialne zalozeny,tak to medzi vami fungovat nikdy nebude.
Kúpil mi krásne makronky a ja chudnem dala som ich kolegyniam. TY dostaneš darček a rozdáš kolegyniam čo ON kúpil. Po tom čo si urobila na jeho mieste TI krásne zamávam na rozchod. Však TY nevieš čo by si od dobroty robila. Chcem ja chcem ja ,ja, ja ,ja, ja ja ja ja chcem a ako si dostala tak si ich dala kolegyniam. TY si si v tej hlave uvedomila že možno ON čakala že si ich spolu dáte k TV len tak. TY rozdáš kolegyniam nikdy viac by TI nemal nič kupovať rozmaznaná. A ak je rozumný a pochopil to skončiť by s tebou mal vzťah čím skôr tým pre neho lepšie. Toto absolútne nemá žiadnu budúcnosť .Načo si rozdala tie makronky ak TI ich kúpil to má slúžiť na to iba aby si ich chytila do rúk a rozdala ON ma vyhadzovať peniaze pre tvoje kolegyne och bože mal by čím skôr utekať čo by mu nohy stačili.
@alickapusinka mne to príde, že to čo kúpi on v dobrej viere a nie je to čo ona chcela tak to nie je darček. Lebo ona chcela makeUp, krém na ruky a sprchac 🙈🤦. Hlavne keď ona mu kúpi čokoládu tak on musí byť spokojný či sa mu to páči alebo nie. Keď to kúpi on tak to nie darček lebo chudne 🤦🤦. O chvíľu tu bude téma rozišiel sa so mnou a ja neviem prečo
@alickapusinka A čo som s nimi akože mala spraviť? nechať ich obschnúť a vyhodiť...ponúkla som kolegyne, dali si
@viestta mám v januári meniny, február narodky, február Valentín, Marec MDŽ...on má v júli narodky, október meniny
Možno tak ako napísala Anička, čakal že ich otvoríš večer pri filme a keďže držíš diétu obetoval by sa a zjedol ich on. Znakom "nematerialneho" chlapa je že ak náhodou kúpi žene darček je to darček pre neho 😂
To je tym,ze ta ex rozmaznal a teraz si musis zvykat na nieco ine. Ak spolu zacinate,tak sa mozno prejavi az neskor. A mozno sa ti podari ho trosku ochocit a nauci sa davat darceky. Moj zo zaciatku tiez nekupoval darceky,dokonca aj narodeniny a meniny vyriesil poskromne. Ale dnes hocikedy donesie kvety alebo ak cestuje donesie mi nieco z ciest. Aj na sviatky uz dava hodnotne dary a take,co vie,ze sa mi bude pacit.
A to si ty mala koľko sviatkov odkedy ste spolu??🤔🧐😅
Ako píšeš máš nový vzťah .. Keby mi ma muž kupovať make up a ine hlúposti ho pošlem kade ľahšie 😂 nie to od neho očakávať .. Zvláštne toto koľko máš 15 ? 16 ?
keď ma to poteší od môjho chlapa ... Si robíš srandu ? 3 mesačná známosť a žiadaš dary ako špirála, krém na ruky a podobné srandy 😂 s mojím som pomaly 11 rokov a v živote by ma nenapadlo od neho očakávať dar ako je špirála alebo sprchový 🙄 pre boha veď by som ho poslala späť. Nepoviem kvety, čokoládu, ale špirála 🤣 Nechaj ho žiť, pošli ho za inou a ty si hľadaj niečo iné.. Najlepšie dedka, ktorý chodí do Dubaja (prepáč ak sa ta to dotkne, ale sama sa tak prezentuješ)
A keby aj kúpi špirálu a nie presne takú akú si žiadaš urobíš čo ? 🤔
Dúfam že sa nudíš a nemyslíš toto vážne čo píšeš. Lebo špirálu si hádam vieš kúpiť aj sama.
Dávaš mu darček iba na sviatok? My to mame tak,že kupujem niečo sebe rovno kúpim aj jemu. On kupuje sebe a kúpi aj mne. Alebo len tak mi doniesol do práce darček,lebo mal cestu okolo. Alebo mi napadne niečo podľa mna super a hneď mu to objednávam. Možno keď ho prekvapis potom prekvapí aj on teba.
@viestta 😂😂 ty si pani😂😂😂 v stredu má niekto sex ako darček 😂😂😂
A čo si mu ty dala na Valentína? Ci to je sviatok len pre teba?
Zacni od seba, nie iba ocakavat, kupuj mu darceky ty a mozno sa to tiez od teba nauci. A ked nie, zmen svoje ocakavania alebo hladaj ineho.
mne osobne to pride divne. Nie kazdy na to ma (jednak ekonomicky a jednak logisticky - niektori ludia sa proste nevedia nastavit na vkus toho druheho/na vkus nikoho).
Ak by odo mna niekto nonstop ocakaval materialne dary, asi by som mala tendenciu vztah rychlo ukoncit. Sorry....
citala som par prvych komentov a cudujem sa, ze ta vsetci dali dole.. ja mam tiez jazyk lasky darceky.. sama rada a casto mojmu kupujem veci.. on je asi ako tvoj, nerad kupuje darceky, nepotrpi si ani na dostavani hmotnych veci. Ale ja som to mojmu vysvetlila a vzdy nieco pekne dostanem, ci uz kvietky, sladke alebo oblecenie.. vie, ze ma tym potesi, tak to robi ;)
Takze, ty si mala 4 sviatky a nedostala si vobec nic? A on mal sviatok jeden, dostal nieco aspon na toho Valentina? Pretoze aj ti na kazdy sviatok doniesol "iba" blbu cokoladu, alebo "iba" kyticu tak darceky si dostala. Vies si predstavit, ze su rodiny, kde sa nedarcekuje, nerobia velkolepe oslavy pri kazdej moznej aj nemoznej prilezitosti. Ak chlapec zil v takom prostredi, tak to povazuje za normalne. Tak ako ty pozadujes darcek zakazdym ked je prilezitost a este aj medzi tym. Jazyk lasky nie je len darcek, jazyk lasky je aj spravit ranajky. Jazyk lasky je aj poprosit, podakovat. Laska sa prejavuje cinmi, nie darmi a slovami.
no vidíš, bývalý ti kupoval darčeky, ale vzťah vám akosi nevyšiel. Tak skús, či vyjde vzťah bez darčekov - samozrejme, najprv by sa z teba musela stať menej povrchná, egocentrická a tvrdohlavo svoje idúca osoba, aby si začala brať do úvahy aj veci, ktoré sú pre fungovanie vzťahu skutočne dôležité
@viestta spravit ranajky je jazyk lasky ktory sa vola ,,skutky, ciny,, ak nim nehovori proste to na nu neplati, nespravi s tým nic, musela by menit celu svoju povahu aby na nu platil tento jazyk... kazdy mame ten jazyk iny (ano niekto moze byt aj multijazycny).... funguje to na jednoduchom principe ako ked sa s talianom snazite bavit po spanielsky napriklad.... druhy sa moze snazit robit ranajky kazdy den, ale pre niekoho kto ma jazyk lasky dostavanie darcekov to proste nema taku hodnotu ako dostat raz za mesiac (napr.) nejaku pozornost
@monnci2226 ja to chapem. Proste sa stretli dva svety. Bud sa najde kompromis alebo nenajde. Kompromis je aj to, ze ustupim zo svojich poziadaviek ak vidim, ze ten ustupok bude vyvazeny inymi vecami.

@simona20201309 ja viem, vsak ja vidim svoje chyby, preto to tu aj riešim...