icon

Hodia sa znamenia Rak žena a muž Ryby k sebe?

18. nov 2024

Už to tu dávno nebolo😄máme tu také páry?ako fungujete?
Hodia sa tieto znamenia k sebe?

Strana
z2
liusa82
18. nov 2024

@damian85 šak vyššie to máš pekne vysvetlené od čierny sokol..že každý má iné planéty v natíve takže aj iné karty rozdané,inde ascendent,lunu atd a tým aj povahy aj život máte rozdielny a môžete byť sto krát rovnaké znamenie

damian85
18. nov 2024

@liusa82 Nechcem ťa sklamať , ani jeden z nás nie je tak dobre zabezpečený , aby sme vlastnili planéty. Všetci sme radi že pri dnešných cenách nehnuteľností , máme dom a byt , nie to aby sme mali celé planéty 😅

damian85
18. nov 2024

@h2 tak z tohoto uhlu pohľadu som sa na to skutočne nepozeral 😝

slovakboy
18. nov 2024

@h2
@maranco ľudia vysvetlite mi to ako je to s určovaním znamení? Ja som sa len nedávno dozvedel, že to súvisí s tým, ako obieha Zem okolo Slnka. Teda keď si predstavíme Slnko ako že je v strede kruhu, tak na obvode je obežna drahá Zeme. A okolo sú hviezdy a súhvezdia. Keď je Zem na 12tej hodine tak z nej vidno iné súhvezdia ako keď je na 7mej alebo šiestej hodine. No a čudoval som sa že súhvezdia daného znamenia nie je vtedy, keď je ho vidieť na nočnej oblohe, ale o pol roka neskôr, keď je na neviditeľnej dennej oblohe. Vlastne za Slnkom, kedy ho nevidieť. A vy hovoríte ešte o planétach. To už vôbec mi nie je jasné.

maranco
18. nov 2024

@slovakboy Babylončania verili že kde sa nachádza Slnko v čase narodenia, že to má vplyv na budúcnosť človeka.

Slnko je teraz v súhvezdí Váhy https://www.heavens-above.com/sun.aspx?lat=48.1...

Ale to súhvezdie nemôžeš vidieť, lebo je tam Slnko a cez deň iné hviezdy nevidíš okrem Slnka, najlepšie ho uvidíš o polroka kedy bude súhvezdie na nočnej oblohe.
A za tých 3000 rokov sa zmenila aj poloha slnečnej sústavy voči ostatným hviezdam, takže Slnko je už v inom súhvezdí ako pred tisíckami rokov.

Za jeden rok obehne Zem okolo Slnka, takže večer pozeráme stále do inej časti oblohy a o rok sa to zopakuje, preto u náš Býka a Blížencov vidíš len v zime a ak je tam Slnko ich nevidíš.

h2
18. nov 2024

@slovakboy Mňa sa na znamenia zverokruhu nepýtaj, pre mňa je to taká blbosť, že až!
Ale z čiste astronomického (nie astrologického! 😝) hľadiska sú tie súhvezdia také vzdialené, že je úplne jedno, či sa pozeráš z 12tej, alebo 6tej hodiny. Iné súhvezdia vidíš skôr v závislosti od zemepisnej šírky (na južnej pologuli vidíš také, ktoré zo severnej nevidno a naopak).

slovakboy
18. nov 2024

@maranco ok tak to sedí s tým čo som čítal na nete dávnejšie, že súhvezdia vtedy nevidíš, teda je v nich Slnko. Ale posunúť sa za 3000 rokov, tak rýchlo Slnko necestuje voči hviezdam. Ide len 19,4km/s čo je za 3000rokov len 1,8 bilióna kilometrov čo je len 0,19 svetelného roka. Je pravda, že celé rameno galaxie so Slnkom sa pohybuje rýchlosťou 230km/s a za 250 mil. rokov prejde 191 tisíc svetelných rokov čo je už jeden obeh okolo stredu galaxie. Ako je myslená tá zmena súhvezdí?

slovakboy
18. nov 2024

@h2 ano šírka zemepisná to je zas pohľad hore a dole zo Zeme. Zem je ako taká vesmírna loď guľoveho tvaru a na hornej palube vidno iné hviezdy ako pod palubou. Ešte sa to aj točí okolo osi Zeme, ale to je nepodstatné. Áno Slnko je vlastne spolucestujúca loď obrovských rozmerov do ktorej sa objemovo vmestí milión Zemegulí. Ale z hľadiska vesmírnych rozmerov sme na jednej lodi. Ak si Slnko predstavíme veľké ako basketbalovú loptu v Prešove na námestí, tak najbližšia hviezda Proxima Centauri bude v Španielsku. Možno až pri mori.

maranco
18. nov 2024

@slovakboy tu je príklad aká je poloha Slnka k 18. novembru, ako sa postupne posúva
v roku 1000 pred naším letopočtom bolo v súhvezdí Strelec
v roku 1 bolo v súhvezdí Hadonos
v roku 1000 bolo v súhvezdí Hadonos
v roku 2000 bolo v súhvezdí Váhy
v roku 3000 bude v súhvezdí Váhy
v roku 4000 bude v súhvezdí Panna

simca06022011
18. nov 2024

@natalka13 trápne...

slovakboy
18. nov 2024

@maranco a nie je to tak, že sa posúva ten 18. november? Lenže ten je furt v jeseni, to by sa musela posúvať obežna dráha Slnka. Dosť mi je to divné ale verím ti. Len hľadám vysvetlenie a to by mi povedal nejaký astronóm. Alebo AI. Zajtra sa spýtam chat Bota nechce sa mi to hľadať už. Vďaka vidím, že si v tom doma.

maranco
18. nov 2024

@slovakboy 18. november je skoro vždy rovnaký, Slnko sa za rok objaví na rovnakom mieste na oblohe, keďže sa Zem pri obehu vráti na pôvodné miesto ako bolo pred rokom v daný deň, ale celá samotná slnečná sústava sa o trochu posunie, aj naša galaxia sa otáča, preto sa Slnko premietne kúsoček posunuto a za tisícky rokov je to skok do iného súhvezdia.

Aj tak vplyv planét a hviezd na náš život bude nemerateľný, sú tak ďaleko že nemajú na nás účinok, ešte si viem predstaviť fyzikálnu silu Mesiaca, stabilizuje zemskú os a spôsobuje príliv a odliv, že môže mať na niektorých citlivých ľudí nejaký vplyv, alebo ak je spln nevedia spať.

slovakboy
18. nov 2024

@maranco áno, tak som si ten posuv suhvezdi ako prvý vysvetlil, ale tá rýchlosť mi nesedí. 0.19 svetelného roka za 3000 rokov nemôže posunúť celé súhvezdie, maximálne sa posunú o kúsok vedľa. Ešte si tú rýchlosť raz prepočítame. Iba že by tie ramená galaxie sa pohybovali rýchlejšie. Vyslovene sa uvádza na wikipedii, že pohyb Slnka voči hviezdam je 19,4km/s čo je veľmi pomalá rýchlosť. Ale už pohyb Slnka okolo stredu galaxie jeho obvodová rýchlosť 230km/s. Stále pomaly, ale za 250 miliónov rokov obehne celú galaxiu. Tým istým výpočtom mi vyšlo 190 tisíc svet. rokov. Ak je priemer galaxie 100 tisíc rokov tak obvod by mal byť 314 tisíc km, ale Slnko nie je na obvode galaxie takže tých 190 tisíc rokov rádovo sedí.

maranco
18. nov 2024

@slovakboy ale musíš porovnávať že vzdialenosť Slnka od ostatných hviezd v súhvezdí je stovky svetelných rokov a vzdialenosť Slnka od pozorovateľa na Zemi je akoby bolo pred nosom 8 svetelných minút

Vystri ruku pred seba s palcom hore, a namier ho na nejaký ďaleký objekt. Pohni palec o 10 cm doľava/doprava a pozri sa na aký objekt ukazuje, v skutočnosti si palec posunul o 10 cm ale premieta sa pred objekt ktorý je od pôvodného objektu vzdialený desiatky metrov.

Rovnako aj Slnko fyzicky sa posunulo o kúsok, ale premieta sa nám už v inom súhvezdí, lebo Slnko máme "pred nosom".

slovakboy
18. nov 2024

@maranco no toto by platilo pre ten posun dátumu. Astronomická jednotka toto využíva na určovanie vzdialenosti hviezd a porovná polohu Slnka voči hviezde na jednej strane a na inej od neho. Čiže v iný dátum. Lenže ty posúvaš palec o tých 10cm ale Slnko je 18.novembra stále na tom istom mieste voči Zemi. Čiže si ten palec neposunul.

maranco
18. nov 2024

@slovakboy samotná Zem zo Slnkom sa posunula o kúsok voči ostatným hviezdam v pozadí
tak som dal zlý príklad, nechaj ruku rovnako vystretú a urob krok doľava/doprava, medzi palcom a tebou nenastala žiadna zmena ste v rovnakej polohe voči sebe, ale palec ti ukazuje desiatky metrov inde

slovakboy
18. nov 2024

@maranco áno to už sedí. Ja tak sledujem z lietadla ako rýchlo sa pohybujeme po zemi. Zdá sa že letíme pomaly ale palec alebo okraj okna sa po zemi pohybuje skutočnou rýchlosťou. Napríklad cely les prejde za pár sekúnd. Ale to je presne to čo som písal ako prvé. Za 3000 rokov sa posunie o 0,19 svetelného roka a vzdialenosti medzi hviezdami sú v rokoch aj v desiatkach svet. rokov. Ja sa s prstom posuniem o meter doľava a na pozadí napríklad na 100m vzdialenom plote sa posuniem tiež o meter. Pohybujem sa totiž s palcom a os spájajúca oko a palec sa nepootočila ako je to pri meraní dvoma očami. Len sa posunula rovnobežne spolu so mnou. Ja ti verím, že tie znamenia a súhvezdia sa poposúvali aj som o tom už viac krát počul, len to vysvetlenie mi nie je jasné. Myslel som že je to posun dátumu. V minulosti ľudia nepoznali prestupné dni ale počítam, že december vždy posúvali na zimu alebo slnovrat. Otázka je ako je robená ťa simulácia toho 18.11. v roku 1. Alebo 3000 rokov pred. Lebo počítač ti to hodí do 18.11. Ale reálne to mohlo byť leto a ľudia tomu hovorili leto. Len to mi zas nesedí s tým že počítač počíta aj s prístupnými minútami a vie reálne ako sa zem točila bez toho ako vtedy ľudia nazývali mesiace. Tak sa asi ozaj spýtam nejakeho astronóma. Ešte otázka. Všetky znamenia sa posunuli o nejaký uhol voči Slnku pre daný dátum? Alebo aspoň približne rovnaký uhol? Proste len sa to v kalendári poposuvalo? V tom počítačom reálnom kalendári?

lenka_vi1
18. nov 2024

Hodia sa k sebe

maranco
18. nov 2024

@slovakboy vidíš na fotke že to robím vždy o 12:00 hod, Slnko je nízko takže je to zimné obdobie, ale prakticky by malo byť jedno či je leto alebo zima na druhej strane pologuli majú opačne a ich horoskopy "majú fungovať" na polohu Slnka voči Zemi nie na to na ktorej strane zemegule sa narodil človek.

Jednoducho nemôžu používať "staré kalkulačky" podľa stavu Slnka z obdobia Babylonu a tvrdiť že kto sa narodil 18.11. je pod vplyvom súhvezdia Škorpión, keď Slnko v čase jeho narodenia bolo v súhvezdí Váhy.
Ako im to potom môže "sedieť".

slovakboy
18. nov 2024

@maranco ale ty si nemohol fotiť 18.11. Pred 3000 rokmi. Ja som myslel že to je simulácia - vypočítaná poloha Slnka a hviezd. Ja neverím na znamenia. Iba ak by prenášali spojnice hviezd Slnka a Zeme nejakú tajomnú moc ovplyvňovať pôrody alebo počatia. Žiaden prírodný alebo fyzikálny jav ani z ďaleka mi na to nepasuje. Akurát geometria a priamky. To už skôr ročne obdobie by mohlo byť. Zima leto strava v tom obdobi môže nejak ovplyvniť vývoj plodu. Ale povaha človeka je z polovice dedičnosť a z druhej náhoda. Ani jednovaječné dvojčatá čiže genetické klony nemajú rovnaku povahu.

maranco
18. nov 2024

@slovakboy fotka je z planetária https://stellarium.org/ tam si nastavíš polohu, dátum a vidíš ako má vyzerať obloha z daného miesta a času

aj keby sme aj vykašlali na simuláciu minulosti a budúcnosti, stačí pozrieť reálny stav že je teraz Slnko v súhvezdí Váhy tak "Škorpión" má dilemu ktorý horoskop pozerať keď mal Slnko v čase svojho narodenia 18.11. vo Váhach a rovnako je posunuté všetko.
Ale keď astrológovia ani nevedia kde sa teraz nachádza Pluto, tak je to naozaj hádanie výsledku ak nemajú dobré "vstupné parametre".

romiada
19. nov 2024

@damian85 🤣🤣🤣🤣 diky za vtipne rano!

Strana
z2