icon

Ignorovali kamarátovu oslavu. Ako reagovať?

lenagawel
3. jan 2025

ahojte manzel ma okruhle narodky a tak som sa mu rozhodla urobit oslavu na tajnaca, pozvala som jeho najblizsich kamaratov, a napisala som aj datum dokedy som ich prosila aby mi dali vediet ci pridu a ked nepridu som ich prosila spravit kratke video s prianim. Je dva dni po datume a vyjadrili sa mi len dvaja, ostatni ignor…mam to brat teda ze nepridu? nechapem ci je take tazke v dnesnej dobe sa vyjadrit ani nie ? este ked ide o kamarata…

pribinak
3. jan 2025

Zavolaj im, aby si vedela ako sa zariadiť. No ano, pre niektorých je to veľmi ťažké

dzulli1980
3. jan 2025

Áno, v dnešnej dobe je to "normálne" ... žiaľbohu ... napr. ja by som "na tajnáša" partnerovi oslavu neplánovala, ani ja sama by som nechcela, aby mne niekto takéto "prekvapko" pripravil ... človek musí byť na takéto niečo nastavený, proste nebude o ničom vedieť, zobudí sa s bolesťou hlavy, vyskytne sa nejaký iný problém, proste nálada na bode mrazu a odrazu kopa ľudí a "happy birthday".

lindous
3. jan 2025

Síce by ma neprekvapilo, ani keby to bolo odignorované, ale napadá mi otázka akým spôsobom si ich kontaktovala a či už si s nimi pred tým bola v kontakte, písali ste si niekedy, máte sa v priateľoch... mne raz takto skoro ušla pozvánka na triednu stretávku, s bývalým spolužiakom, ktorý to organizoval a založil skupinový chat sme sa nemali a mne vôbec neprišlo žiadne upozornenenie ani nič, keby sa ma na to nespýtali kamošky ani neviem a viem, že viac ľudí malo tento problém... tak či sa nemohlo stať, že je to v spame/žiadostiach o kontakt... ak to bolo prečítané a neozvali sa, ja by som sa ešte raz asi pripomenula, môže sa stať proste, že to niekomu vypadlo a ak to bude odignorované, brala by som to akože neprídu

lenagawel
autor
3. jan 2025

@lindous pozname sa osobne vsetci a urcite o tom vedia videli spravu

earlgrey
3. jan 2025

Ja by som zo slušnosti odmietla pozvanie ak by mi dátum nevyhovoval ale v žiadnom prípade by som nerobila žiadne video 😀 možno to ich demotivovalo...ale tak odpísať mohli no...

lenagawel
autor
3. jan 2025

@earlgrey su to chalani co nemaju s takymi vecami problem ide skor o to ze sa sa nevyjadrili ci pridu ci nie ale hlavne ze mu dnes volali a popriali k narodkam 😂🤦🏻‍♀️

petulda333
3. jan 2025

@lenagawel ved im zavolaj a spytaj sa este raz

mikadooo
3. jan 2025

@lenagawel obvolala by som zajtra všetkých a mám odpoveď do 10 minút. Tak to robím ja teda, keď sa potrebujem zariadiť.

colsami
3. jan 2025

V prvom rade, normalne by som dvihla telefon a spytala sa: "Jozo, pridete aj s Marikou?"
Ja zas nechapem dnesne vypisovacky, ja napr niekedy na spravy nereagujem, ked pridu nevhod alebo som v praci a nemam cas odpovedat a riesit to a ano potom zabudnem. Stava sa mi to a nie raritne. Neznasam ked ludia vypisuju donemoty a cakaju ze stale som na messengeri ci Whatsapp Viber (ja napr ani nemam permanentne data/wifi zapnute, zapinam len ked idem na net), miesto toho aby dvihli telefon a zavolali. 🙂

vilma7
3. jan 2025

Mnoho ľudí ak neodpíšu hneď , tak zabudnú. Ja by som sa opýtala ešte raz s tým, nech sa teda vyjadria hneď.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
gab1sol
3. jan 2025

@lenagawel mohla si napísať s termínom a neskôr zavolať, či pozvanie príjmu alebo nie… vypisovanie si navzájom v takejto veci mi príde ako na strednej.

rozculena
3. jan 2025

@lenagawel takže ak mu popriali,tak nemienia prísť na žiadnu oslavu

marianarem
3. jan 2025

@dzulli1980 Veru, suhlasim...Mne v priebehu mojho zivota 3 rozne skupiny kamaratov nachystali tajnu oslavu. A ja som sa ani raz nedostavila :D Proste som o tom nevedela a dvakrat mi prave bolo nejako zle a jedenkrat som si uz dohodla nieco ine niekde. Doteraz ma to mrzi, ale tak nenapadlo ma to.

lenagawel
autor
4. jan 2025

Ja tu neriesim nic ine len to ze sa nevyjadrili takze tak a k vasim poznamkam tak nebudem vyvolavat chlapom nrnam ani ich visla to ze sa pozname neznamena ze mam ich cisla a kontakty su to hlavne jeho kamarati a chcela som ho potesit ale tu ludia vo vsetkom vidia hned len negativizmus pritom taketo veci sa normalne deju vo svete 🙂)) kebyze viem ze moj muz take veci nema rad ani by som to neorganizovala nie? Video je uplne normalne vec a uz som to zazila vela krat a odmietnut sa vzdy slusne da, par mi ich aj poslalo na tom nie je nic zle ze poprajes cloveku vsetko dobre mne to pride ako mila vec ludia haloo su ine veci co su hrozne nie to ze cloveku s ktorym stravis pol zivota poprajes k narodeninam…a dalsia vec tak isto ked jeho kamarati mali oslavu vzdy sa to riesilo cez spravu ani jedna z ich zien teda nevyvolavala a podobne normalne vytvorila skupinu napisala a hotovo, pokial clovek ma cas to otvorit tak 5 sekund na vxjadrenie ci pridem ci nie mam. Tot vse majte pekny den 🙂

earlgrey
4. jan 2025

@lenagawel Takže robíš oslavu pre muža? prídu len tí 2 hostia?

petulda333
4. jan 2025

@lenagawel neprehanaj. Ano,aj ja zabudnem napisat,napr niekedy precitam spravu ked stojim na cervenu,alebo v obchode ale nemam cas odpisat. Potom zabudnem. Je problem im este raz napisat?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
nikaeli
4. jan 2025

@lenagawel dievčatá ti poradili, čo máš urobiť a ty sa cítiš urazene a 'určite im nebudeš vyvolávať'. Tak sa na to celé vykašli a hotovo 🤷🏻‍♀️ tvoj postoj je veľmi zvláštny, prepáč.

Buď ti na tom záleží a chceš ho prekvapiť, potešiť alebo nie. Možno na to medzičasom zabudli, správa zapadla, boli sviatky, ľudia sú rozlietaní. Ja mám tak popletené dni čo som doma, že musím pozerať do kalendára aký je deň.

kaktusik007
4. jan 2025

akoze milujem argument typu -- ved spravu si videla!
😀 ano, ty vidis v appke ze som spravu videla... co ale neznamena, ze ja som si ju ulozila do hlavy a myslim na to, ze ti mam odpovedat. Takze je logicke, ze by si - ad jeden, ked nechces vyvolavat, mala den po termine dotycnych zurgovat - kludne aj cez spravu opat. A ak ziadna odpoved, tak volat. A poviem ti tajomstvo - nepotrebujes ich telefonne cislo!!! aj cez app sa da volat, bezne volam ci uz cez MSN alebo WA.

a k tomu, co pises ohladne vytvorenia skupin --- mna zvykli davat kamosky do roznych takychto skupin a debat a ak mi pride nieco take robim jednu jedinu vec -- nastavujem si na ignorovat skupinu a nedostavat upozornenia. Tak ci aj toto nahodou nebude dovod, preco doteraz nemas ziadnu odpoved 🙂