Ignoruje vás manžel, keď máte depresiu?
@anonym_autor nieco mi hovori ze manzel priamo suvisi s tvojimi depresiami. Som presvedcena ze kazdou depresivnou zenou su zle vztahy v rodine. Vymlcovanie robia narcisti. Nemaju empatiu a je im to jedno. Potrebujes inu osobu s ktorou to budes zdielat, napr.psychologa, ci kamaratku.
@anonym_dca459 presne toto aj mna napadlo.
Veľmi ťažké by to bolo pre mňa ako človeka, ktorý je odolný voči útokom a iným veciam z okolia. Úplne chápem tvojho muža,ktorý je radšej ticho. Lebo mne takí ľudia tiež strašne berú energiu a vôbec nechápem, ako im môže skoro všetko spôsobovať depresiu a nevedia sa preniesť ani cez ľahké veci. Byť tebou,zvažujem hospitalizáciu.
@anonym_autor ja keď mávam takéto stavy tak môj muž vie ze ma byt ticho, lebo každé jeho slovo by to len zhorsovalo. Darmo by hovoril hocičo, nič by mi nepomohlo. A on to vie. Tebe by naozaj pomohlo keby ta začal nejak ukludnovat, mojkat a tak? To si ja neviem ani predstaviť.
@anonym_autor Môj muž je hrozne empaticky a z mojej depresie je zrazu jeho...takže radsej žiadnu depku nemám😀😀😀
@anonym_autor aj vám sa stáva, že v čase najťažšej depresie Vás manžel, partner najviac ignoruje? Nerozpráva sa, nepohladi. Inak je ok. Len keď to najviac potrebujem, som v tom sama s kadejakých myšlienkami 😔. Neznesiteľná psychická bolesť.
@anonym_autor ked chcem byt sama som sama, ked chcem pomoc, idem za nim.
Toto je dobre si odkomunikovat mimo krizy, aby vedel, co ma muz robit a co od neho vtedy ocakavas.
Moj bol realne zmateny a nevedel co robit a povedat, lebo to vedel nechtiac zhorsit a potom sa uz aj bal, co povedat atd.
Poviem ti nazor z opacnej strany, mam manzela s panickou poruchou a mava aj depresivne stavy. Nie vzdy viem a mozno aj chcem neako riesit jeho stav. Ono on ked ma depresiu alebo paniku ja skutocne neviem co robit, ked aj nieco spravim, alebo poviem tak nic nie je dobre a nic nechce nic nebude robit vsetko neguje a to po case je skutocne ubijajuce a vzdavam sa. Tiez tu je aj taky rozmer ze on ked ma tento stav vsetko ostatne je na mne, mame deti, domacnost a on pride z prace zavrie sa do izby a nefunguje v nicom. Vtedy ja musim komplet vsetko zvladat a nestiham este chodit okolo neho opatrovat ho a on mi to oplaca negativizmom a odporom. To sa proste neda. Vies kolko krat som sa pytala sama seba ze preco akoze ja silna byt musim a on nie (to ako teraz nehovorim v tom zmysle ze mu depresiu zavidim) ale ja uz som niekedy na pokraji sil a musim ist dalej. Vies kolko krat som sa pytala ze preco nikto neriesi to ako sa maju rodinny prislusnici takto chorych ludi chovat. Ked som bola s mojim otcom na rehabilitacii tak mne doktorka vysvetlila co mam robit ako cvicit ako mu pomahat, ked sme boli na chirurgii so svokrou nam povedali ako prevazovat ale kurnik nikto mi nepovedal ako sa mam spravat k muzovi ked mu je tazko z depresie, nikdy som tam nemohla ist s nim a pobavit sa o tom. Nie je to fer a chapem aj teba ale chapem aj jeho. Neporadim ti lebo ani mne nikto neporadil a neviem sa chovat v tychto situaciach. Raz mi jeho predosla psychiatricka poslala taky letacik kde bolo napisane ze ho mam respektovat, to kto bude respektovat mna tam nebolo.....
@lusilla a moja psychologicka si aj pohovorila s manzelom, aby trochu rozumel co sa deje a vedel mi pomoct...ale ine stavy ako depresie.
@anonym_autor si chorá, lieč sa. Nech si neznicis vztah. Depresia je choroba, hlavne ak si v takom stave ako pises. Vtedy ziadne objatie nepomoze.
@tykat a neliečim sa snáď?
@sims4 áno. Mne už viackrát povedali, že si viem identifikovať problém. Hm a paradoxne mi je o to horšie. Lebo viem ako, prečo, začo je všetko na figu. Teória ok ale neviem s tým pohnúť, emocionálne nula bodov. Neviem pracovať so psychikou ani náhodou a sú momenty, kedy vidím len jedno východisko
@anonym_autor z toho ale vyplýva, že máš nesprávne lieky.
@anonym_autor aj vám sa stáva, že v čase najťažšej depresie Vás manžel, partner najviac ignoruje? Nerozpráva sa, nepohladi. Inak je ok. Len keď to najviac potrebujem, som v tom sama s kadejakých myšlienkami 😔. Neznesiteľná psychická bolesť.
@anonym_autor nemám depresie. Ale môj muž sa v začiatkoch správal podobne, úplne sa stiahol, keď videl, že nie som vo svojej koži. A tváril sa, že nič. On nevedel ako na to má reagovať, pretože on je v takýchto chvíľach najradšej sám a vyhovuje mu, že nikto na neho nehovorí, nemusí sa s nikým baviť... Myslel si, že to tak majú všetci. Raz na to prišla reč, povedala som mu, že mne by padlo dobre, keby ma objal, zaujímal sa. A od vtedy to tak máme. Ja ho beriem oblúkom, keď vidím slabú chvíľku, on príde, objíme, spýta sa... Komunikácia robí divy.
@vilma7 veľa som o tom hovorila, on jednoducho povie, že vtedy som ako vymenená, rozprávam veci, ktoré si ani nepamätám a nevie ako reagovať. Lebo počuje len výčitky na všetky strany, tak je radšej v úzadí a čaká, kým to obdobie prejde. A mňa ničí pravé tento postoj. On sa tým vlastne chráni. Čo je pochopiteľné. Zatiaľ čo ja mám tendenciu skoncovať. Keď som v tom ťažkom stave, nie som schopná ani myslieť, už som sa naučila, že lepšie prespať toto obdobie.
@anonym_autor velmi ma mrzi, co prezivas. Niekde manzela chapem. Tiez mame v rodine cloveka, komu sa opakovane vracia depresia. Ked to zacalo, stale sme sa pytali, kazdy den ako sa ma ako spala, ako sa citi... Vzdy sme sa tesili ked sa jej polepsilo. Ale opakovane upada. A uz nas to vycerpalo. Ja viem, je to hrozne. Ale uz nas nebavi dookola sa vypytovat. To sa neda. Kym nepride obdobie, ze sa jej zase polepsi, mozeme sa aj poskladat, jej prezivanie nezmenime. Tak svoju energiu minam radsej na ine. Postarane o nu samozrejme je, ale svet sa uz netoci len okolo jej depresie.
@anonym_autor velmi ma mrzi, co prezivas. Niekde manzela chapem. Tiez mame v rodine cloveka, komu sa opakovane vracia depresia. Ked to zacalo, stale sme sa pytali, kazdy den ako sa ma ako spala, ako sa citi... Vzdy sme sa tesili ked sa jej polepsilo. Ale opakovane upada. A uz nas to vycerpalo. Ja viem, je to hrozne. Ale uz nas nebavi dookola sa vypytovat. To sa neda. Kym nepride obdobie, ze sa jej zase polepsi, mozeme sa aj poskladat, jej prezivanie nezmenime. Tak svoju energiu minam radsej na ine. Postarane o nu samozrejme je, ale svet sa uz netoci len okolo jej depresie.
@anonym_431a7b áno chápem preto možno ľudia volia ľahšiu cestu. Aby netrápili milovaných dookola
@vilma7 veľa som o tom hovorila, on jednoducho povie, že vtedy som ako vymenená, rozprávam veci, ktoré si ani nepamätám a nevie ako reagovať. Lebo počuje len výčitky na všetky strany, tak je radšej v úzadí a čaká, kým to obdobie prejde. A mňa ničí pravé tento postoj. On sa tým vlastne chráni. Čo je pochopiteľné. Zatiaľ čo ja mám tendenciu skoncovať. Keď som v tom ťažkom stave, nie som schopná ani myslieť, už som sa naučila, že lepšie prespať toto obdobie.
@anonym_autor Cudujes sa mu? Uprimne ti poviem,ja neviem,ci by som zvladla vztah s depresivnym muzom. Dookola ho pocuvat,utesovat a aj tak to nepomaha. Mam v blizkom okoli ludi s depresiou a ver tomu,ze pre okolie je to veeelmi prevelmi tazke. Bud rada,ze ti pomoze aspon v domacnosti,zastupi ta a dokaze fungovat.
@anonym_431a7b áno chápem preto možno ľudia volia ľahšiu cestu. Aby netrápili milovaných dookola
@anonym_autor lahsia cesta je najhrorsia cesta. Toto spravit blizkym. Trapili by sa do konca zivota a uz nic by nebolo ako predtym. Skus sa dat do poriadku autorka, nevzdavaj sa. Tvoji blizki Ta potrebuju.

@anonym_autor choďte k psychologovi spolu nech mu on vysvetli ako depresia a človek v nej funguje a čo potrebuje. Keď máš spúšťače a situácie o ktorých vieš že ťa dávajú dole aj napriek liekom treba s tým pracovať lieky nevyriešia všetko možno treba aj psychológa a terapie