Indukcia a nespolupracujúca suseda
Ahojte Nastahovali sme sa do noveho bytu, menili sme si plyn na indukciu posledne co potrebujeme spravit je predpripravit veci aby prisiel revizny technik z elektrarne a poslal schvalenie do elektrarne. Problem je toto je stary bytovy dom (panelak) a nas elektrometer pred dverami je nad susedinim. Elekrikar povedal ze musi susedin dat hore a nas dole a pridat nejaku skrinku lebo teraz by sa tam ta skrinka nezmestila. No toto sposobi 2-3h vypadok elekriny v byte aj u nas aj u nej. Ked pride elekrikar musi zavolat do elekrarne a ta suseda musi povedat ze vie o tomto a schvaluje to. Potom to elekrikar prehodi zavola do elekrarne aby poslali revizneho on to pozrie a zaplombuje a posle na schvalenie do elekrarne. Problem je ze suseda (starsia pani na dochodku) nesuhlasi aby sa take nieco robilo lebo uz nikomu neveri a nech ju neotravujeme. Ako by ste takuto vec riesili? V pondelok ideme do elekrarne sa spytat ale sme riadne vytoceni. (PS: cakat pokym zomrie a pride novy majitel je nadlho ta ma tuhy korienok :D )
Celkom nie pravda. Ak vas elektrikar odpoji pani a odstrani jej plombu, tak bude mat problem on. Ona suhlas nedala, tak nic nemoze odblombovat. Pani vie, ze idete robit zasah do meradiel, tak bude problem na vasej strane.
Ak pride elektrikar z distribucky, tak ziaden suhlas starej pani nepotrebuje. Elektromer je majetkom distribucky, nie susedy.
Ja nemám smutný život, ty máš smutný život, keď máš potrebu ma tým akože urážať 😆 s tebou škoda reči, keď nie je po tvojom a má niekto opačný názor,tak útočíš..Starej pani tým pomôžeš alebo pomôžeš len sama sebe ? Váš elektrikár nemá na to ani siahať, môže len z distribučnej spoločnosti..
Autorka, ak to stojí a padá na súhlase susedy, tak to rovno ber tak, že to nebude. Ona ten súhlas nedá, aj keby ste sa na hlavu postavili a čím viac na to tlačíte, tým bude ona viac proti. Niektorí ľudia sú proste takí a keď je to staršia osoba, tak tým horšie, viem, o čom hovorím. Treba jedine nájsť spôsob, ako to urobiť bez jej súhlasu, čiže buď iný elektrikár, ktorý to urobí bez vymieňania elektromerov, alebo komunikovať s elektrárňami a hľadať riešenie s nimi. S tou starou pani, bohužiaľ, nepohnete.
@beata_k ale nepise, ze elektrikar je z ekektrarni. Ale, mozno som prehliadla.

@deti95060810 tu to netrva mesiac, do tyzdna pride revizny, ale s plombou nie je problem, len treba aby pani informovala elektrarnu ze suhlasi s posunutim elektromera. (ps. Aj ked plomba nie je na hodinach tak elektrinu budeme mat obe😁 ta sa prerusi len na tie 2h pokym hodiny presunu)
@jana0215 Lebo indukcia potrebuje trojfazu a my byvame v starom panelaku ktory ked sa staval o trojfaze ani nepoculi 🙂
@ptvw My sme nemali problem jej aj hned dat tych 30e na ruku ale jej to bolo jedno
@mk1111111111 Presne to planujeme. PS. My by sme pokutu nedostali lebo o nasej by vedeli dostala by ju pani lebo nedala vediet elektrarni 😅 ale take svine nie sme
@poopsie mas asi velmi smutny zivot ked si taka chladna voci pomoci ludom - a preco presviedcat? Lebo my za to nemozeme ako to je tam nainstalovane a keby nemusime tak nikoho neotravujeme. No preto nebudeme stat v kute a prizerat sa.