Iný pohľad na život
Ahojte
Priateľ mi vyčíta že nechcem dieťa ,teda on by ho chcel ale ja sa nato necítim chcem sa trocha kariérne vypracovať a stabilizovať. Proste dosiahnuť finančnú nezávislosť pre môj dobrý pocit. Oponujem tým ze som ani nežila kým som dokoncila štúdia a doktorát a veľmi túžim ešte v živote niečo zažiť a nie sa pripútať doma na materskú. Zazlieva mi ze on chcel už v najbližšom obdobi popracovať natom vraj nejaký nový zmysel života mu chyba …a tak mu vravím ze najprv musí byt spokojný on so sebou ze dieťa mu ten zmysel nemusí dať.
Rovnako to bolo aj s jeho očakávaniami s bývaním ja som dúfala že sa spoločne dohodneme kde budeme bývať no on svoje hniezdočko opustiť nechce. Ak ak niečo nájdem nič nie je dobre … alebo to zhodí na mna že on stabilnú prácu má že teda ja som ta ktorá možno ešte teraz nevie na ktorú svetovú stranu sa pohne kým sa pracovne usadim…
Príde mi to že všetky dôležité otázky len podmieňuje niečím aby sa vyhol odpovedi a riešeniu problémov. Neviem ako asertívne s ním komunikovať na tieto témy…bola by som rada za iný pohľad
@beata_k Ale to je chybny predpoklad.Manzelstvo je rozumna a spravna vec,to ze ludia v manzelstve kazia co sa da a kazde druhe krachuje,to hovori o aktualnej kvalite vztahov medzi ludmi a o ich deformovanych hodnotach, nie o kvalite manzelstva. To je ako keby som hovorila,ze ked pojdem traktorom na preteky F1 a prehram, tak ten traktor je totalny srot.no nie,moja volba bola biedna.
@sheila121 Vacsna zien vnima celkovo svet tak, ze ta druha strana "to ma chapat" a pravdaze k tomu dojde. A ked nie, tak "hraju hru muzov", ze vlastne manzelstvo nepotrebuju.
Z toho co ja som v zivote navnimala, tak pary (mojho okolia), kde zena sa hrdila tym, ze ona sa nechce/nepotrebuje vydavat, sa vacsinou casom rozisli, a to aj s detmi. Vzdy tam bol nejaky "vnutorny" problem, vid Lasicovu, Morovu, Hablovicovu...
A ste zobrati, keď on chce pracovať na dieťati?.. ci len tak na divoko vyskúšať ci mu dieťa dá novy zmysel života.. obaja ste inak naladení.
Autorka, na tvojom mieste- dokoncenie doktoratu, kde si sa zrejme veka rokov venovala uspesnemu studiu, by som teraz do dietata nesla. Chapem ze chces zazit nieco ine, a teraz je tolko moznosti cestovat. Zrejme si aj mlada takze vek ta netlaci.
Po druhe, z kratkeho opisu tvojho partnera by som s NIM do dietata momentalne nesla. A suhlasim aj s tymi ktore vravia ze dieta len do manzelstva. Ale aj manzelstvo s tymto partnerom by som zvazovala, nie ste rovnako naladeni
Nemaj dieťa ak to necítiš to že na teba tlači nie je dobré. Skonči to s ním ak bude naliehať. Mate uplné iné priority v živote.
@zmrzlinka2021 moje sesternici muž po 15 rokoch spolužitia a dvoch deťoch pri jednej výmene názorov ostrejšie povedal že čo ty pomne chceš aby si vedela kde som , s kým som a kedy prídem ,nie je to tvoja vec, nie si moja manželka, len tej sa bude spovedať.
Toľko asi mužský pohľad ktorý je však vlmi častý .
@tululu Ved ja nie som proti manzelstvu. Len autorka sa pytala na nieco uplne ine. A aku radu dostala? Najprv musi byt manzelka. ☝️ Uplne od veci odpoved. A vo vztahu maju uplne ine starosti, nez manzelstvo. Ale iduuuu ju tlacit do vydaja. A preco? Lebo ked bude manzelka, tak starosti vo vztahu nebudu?
@vler niesom najmladšia zasa ale zo strany partnera sa posmievať čo chcem vo svojom veku riešiť kariéru mi nepride v poriadku…
Pritom dnes ženy rodia deti aj v 30 či 35 aj keď možno nebudú mat 3 deti ale aspoň jedno určite
Každopádne vďaka za reakcie
Tiež mám zato že dieťa patrí do manželstva a neprinesie zmysel života tam kde nie je

@sheila121
Nenuti, dnes vela zien uz hra hru muzov. Daju si spravit dieta a myslia si, ze tym akoze su s muzom rodina. Ale muzi to tak neberu. Kym nie su v manzelstve, stale to vnimaju ako "cestu von" a dnes vo vacsine pripadov dobre zvazuju, ci ist s dotycnou do manzelstva.
Tym, ze som komunikativna, mam vela kamosov, je celkom zaujimave pocuvat muzsky pohlad na rozne veci a zaroven vidiet, ako zeny si vedia prekrutit realitu podla toho, co ich uspokojuje a nesposobuje v nich frustraciu.