icon

Išli by ste na Vianoce k chorému človeku?

21. dec 2024

Isli by ste stravit vianoce k cloveku, ktory je chory? (podla vsetkeho nejaky virus, co ma teraz vela ludi). My sme piati s dochodcom a takmer 3 rocnym. Ten clovek inak zostane sam.

lenka.25
23. dec 2024

Ja by som šla , podľa toho ako by sa chorý človek cítil . Veď keď ma skolí choroba , som rada že som a nie ešte mat plny dom ľudí .

luk25
23. dec 2024

Dala by som si rusko a šla, mne by to srdce nedalo nechať niekoho samého....

hradnapani
23. dec 2024

mne by to nedalo, isla by som sama na skok, fakt na chvilku, rusko samozrejmost. Aspon doniest kolaciky, darcek. Predtym by som sa naladovala vitaminmi, echinaceou a tak. Ale tak aj zavisi, ci mas cestovat stovky kilometrov alebo na druhy koniec mesta.

blondiee83
23. dec 2024

Samozrejme, že by sme šla...ani na minútu by som nerozmýšľala nad tým, neísť.

lion777
23. dec 2024

@lenka.25 súhlasím. Sú rôzne choroby, pri niektorých je človeku tak zle, že je rád, že nič nemusí. Takže hodne by záležalo čo aka choroba. Ak by to bolo opačne a ja by som bola chorá, ostávam doma a to bez debaty.

a_da99
23. dec 2024

Záleží od toho čo je to za viróza, či ma teploty, či sopli, kašle…my sme mali tiež plány že pôjdeme k jedným aj druhým starým rodicom a skončilo to tak že od minulého týždňa mame chrípku takú že som 6 dni ležala s 39,5 a decka to iste. Dnes stále len skapiname úplne hotoví, darčeky ani jeden zabalený….neuvarene, nenapecene….jednoducho choroba si nevyberá. Zrušila som aj všetky návštevy ktoré chcú napriek našej chorobe prísť.

jana_eyre_2
23. dec 2024

Mám tri deti, bývali často choré, teraz je to lepšie.., neustále som medzi ľuďmi čo chrchlu, kaslu.. manžel mal brutál chrípku.. nikomu sa celý čas nevyhýbam, je to zbytočne.. takže za mňa sla by som úplne v klude.. keďže nemám ja ani deti, či muz žiadne vážne diagnozy, tak no čo by sa najhoršie stalo, ochorela by som.. pokiaľ je to bežný vírus tak proste neriešim.. Max si striekam virostop..
Ak by som bola chorá ja, nikam nejdeme - to je premna iná situácia.. nerada by som niekoho nakazila..

fepe5
23. dec 2024

Áno, išla

dominikakoll
23. dec 2024

Minulý rok som 23.12. dostala covid. Svokor tiež sám, chcel aby sme prišli. Nešli sme, nechcela som ho nakaziť. Týchto vianoc sa žiaľ nedožil

vesimelonimarsista
23. dec 2024

To sa neda povedat len tak, ci by som sla alebo nie. Nepoznam tvoju rodinu, neviem, co tam mate za diagnozy. Ak by som mala doma niekoho z rizikovej skupiny, tak urcite nie. Inak by som sla. Tazko sa vyhnut virusom, ktore su akurat v obehu a imunitny system si treba trenovat.

ewwe
23. dec 2024

išla by som samozrejme ak ide iba o virozu, tak nevidím dôvod nechávať niekoho na vianoce samého

nela82
23. dec 2024

Nechať rodiča samého na Vianoce...za mňa nie.Aj keď je chorý.Ja by som išla.

jaanik
23. dec 2024

ako velmi chory a ako dlho? my mame dobru imunitu vsetci, bezny sopel kasel nam nevadi.... aj vcera sme boli na navsteve a este nie su uplne ok.... na nas sa bacile nalepia malo, takze my toto moc neriesime...rozhodla by som sa podla toho o co ide... ak vysokoinfekcne ochorenie - hnacka, vracanie, tak by som nesla...

nela82
23. dec 2024

Ešte podotknem,ak je rodič chorý,potrdbuje určite s niečím pomôcť predsa.Je tak smutné,že deti berú ako samozrejmosť,že rodicia vychovali ich a pomôcť rodičom v chorobe ci starobe už nemá kto.Teba nechali rodicia malú chorú samu q izolovali sa?Nie.Tak také sú dnešné odrastene deti....

jana35798
23. dec 2024

Urcite nesla.
Zbytocne ohrozit zdravie tolkych ludi a roznasat ochorenie dalej 🙄
A je jedno o koho ide. Ano, rodicia sa o nas starali ked sme ako deti boli chori a preto by som sa ja starala hlavne o dobro a zdravie svojho dietata.

Tiez je pravda, ze virus mozete chytit aj v autobuse ale tu sa jedna o niekolkodnovu navstevu - uz duplom by som nesla nikam. Este ked nevieme o aky virus sa jedna.

Hovorte si co chcete, ze su Vianoce a bla bla. Noa co? Ved je to len jeden sviatok v roku. A kde je napisane, ze si nemozu zorganizovat stedru veceru alebo sa proste navstivit ked sa dotycna osoba vyzdravie?

dominikamacakova
23. dec 2024

Jasné, išla by som sa dobrovoľne nakaziť nech som fajne chorá aspoň dva týždne 🤣

majlo1234
23. dec 2024

Sla by som, ked bude zdravy o par dni, a urpbila by som si peknu vianocnu pohodu. Ved je jedno, ci to bude 24 alebo 28 decembra, to len my ludia sme si to vymysleli tento den, tak si to hadam mozme aj presunit. Nakazit by som sa nesla s malymi detmi a dochodca i

llull
23. dec 2024

Nešla by som. Keby býval blízko tak by som ho sama navštívila s respirátorom a 3m ďaleko ale po skúsenostiach s chrípkou a covidom nie, ber ohľad aj na svoje dieta

0_0
23. dec 2024

Zaleží od o aké ochorenie sa jedná. Ale asi by bolo len málo dôvodov prečo by som nešla, ale ja som zas veľmi rodinne založená a vyčítala by som si to, že by bol môj rodič na Vianoce sám. Aj doma sme bežne chorí a nemáme to všetci.

armica152
23. dec 2024

ja toto teda striktne vyžadujem, aby bol každý zdravý, kto k nám príde.. nakoľko ja toto maximálne rešpektujem voči ostatným.. čiže za mňa by som určite nešla, nikdy neviete ako vy potom zareagujete na chorobu, a teda hlavne 3 ročné dieťa ( môj keď mal toľko rokov - tak sme skončili až s febrilnými křčmi v nemocnici), a dôchodci sú tiež riziková skupina. Radšej počkať pár dní...

vierka1603
23. dec 2024

@andrea_82 nie si divná, ani jediná...

slavik79
23. dec 2024

Isla by som. Nepozerala by som na to, ci mna dotycny nenakazi, ale na to, co potrebuje on. Pamatam si, ako som s detmi mala covid a nebola som schopna fungovat, tak k nam prisla mama, sice zdrava, ale s oslabenou imunitou po onko ochoreni a postarala sa o nas. Po cely cas mala rusko. A bez vahania by som pre nu urobila to iste. Neviem si predstavit nechat choreho rodica sameho na sviatky a starat sa len o to, aby som ja neochorela. Ak by sa nieco stalo, budes si do smrti vycitat, ze si uprednostnila svoje pohodlie.

kikuska_wedge
23. dec 2024

Otec je chory. Tiez ma nejaku virozu. Som tam kazdy den, nosim mu lieky, nakup, vyvar a cerstvo navarene, spravim mu caj, pokecame. Ani by ma nenapadlo neist za nim. Uz mu je lepsie, pomaly to odznieva, tak sa tesime, ze mu je lepsie a na Stedry den pride ku nam.

monika494
23. dec 2024

Nie... A ak je to clovek na rozume tak sa nebude hnevat a pochopi to.

sisska96
23. dec 2024

Nie. Načo? Ochorieť?

pauli23
23. dec 2024

Pravdaže ,by som išla.Ľudia zobuďte sa,tý čo sa furt stránia chorobám ľuďom sú najviac chorý .Mam dve deti 7 r a 5 r musím si zaklopať ak sme raz do roka s bežným soplikom doma tak je veľa,a bolo to tak od narodenia a prečo lebo nám nevadia chorý ľudia .Ale tak ako myslíte

zuzanockamt
23. dec 2024

Až mi je zle, keď tu čítam tie komentáre. Toľko ľudí nechá rodiča samého, chorého. Ja som bola u rodičov, keď mali covid. Aj moje deti boli so mnou, nenakazili sme sa.

ukgirls
23. dec 2024

neviem co je za virus vo vasom okoli,ale ja by som isla ... ten virus chytit mozes aj ked pojdes so smetami ... osoben mame dobru imunitu a len kvoly soplom by osm rodica sameho doma nenechala ...

petrooshka
23. dec 2024

Ano,ideme...lebo aj my sme chori...resp. okrem mna..aj muz aj deti aj moja mamina...ta to chytila od nas 🤷🏻‍♀️ co ma mrzi,no stalo sa..

luba28
23. dec 2024

isla by som ,,nikdy by som nenechala mamu ci otca sameho kvoli “sopliku” 🙈 preboha,ved nema lepru ci tuberu