Ja, nefajčiarka som sa zamilovala do fajčiara.
Ako z toho vytriezviet? Pre mňa sú cigarety úplná stopka. Vôbec nechápem ako sa mi to mohlo stať. Bohužiaľ neviem obmedziť kontakt, pretože nás spájaju pracovné veci. To už asi len zmena zamestnania, nad čím uvažujem.
Vaše názory a rady?
Aj mne sa to stalo. Pre mňa tadiaľ cesta neviedla, aj
keď bol pre mňa inak pán dokonalý. Neskutočne mi vadil ten smrad, napínalo ma pri bozkávaní. On ale o mňa stál tak veľmi, že s fajčením sekol. Navždy. Sme spolu už dvanásť rokov 🤍
@anonym_d9ada9 Waw
Úprimne do takého človeka by som sa zamilovaťano nevedela, pretože už len samotná predstava bozkávania sa s " popolnikom" nie je pekná. A mohol by si dať aj žuvačku ak neviem čo všetko, jednoducho u človeka ktorý to fajčí to citit
sme nefajčiarska celá širšia rodina, ale brat v neskoršom veku má partnerku ktorá fajčí, odnaučiť ju je problém predsa má už vek, snaží sa obmedziť, ale to čo tu píšete žlté prsty, a smrad tak u nej to tak nie je to dáma ktorá má hygienu, keby som nevedela že fajčí tak mi to pri nej ani na um nepríde lebo stále vonia a má také vlastnosti že verím bratovi že ju má rád, máme ju všetci v rodine radi takže to tolerujeme ale ona fajčí málo a snaží sa ešte menej, dúfame že prestane a fajčí len na dvore
a čo je na tom také akože že sa na to nevieš povzniesť? 😏
@biba_18 smrad a poskodzovanie zdravia... aj mne to vadi.
@anonym_autor moj manzel na zaciatku nasho vztahu aj manzelstva fajcil, ale postupne to zacal obmedzovat a uz desatrocia nefajci. Pri nom som si povedala, ze jeho kvality ako cloveka prevysuju tento zlozvyk a ze mozem nanho vyhovne posobit 😂
@biba_18 áno, presne tak, predstav si že existujú ľudia čo vedia žiť zdravo a športovať a dokonca nevdychovať KARCINOGÉNY 😯 je to veľmi zložité pre teba si to predstaviť? Mám ti to radšej nakresliť?
@anonym_24074e Áno, prosím ťa nakresli nám to.
Ty máš 15 rokov s takýmito výrazmi?
@anonym_autor no neodnaučíš ho , ja som úplný nefajčiar nikdy som neskúšala fajčiť a môj muž aj staršie deti fajčia je to ich rozhodnutie už som si zvykla aj v robote všetci fajčia lej ja som výnimka
@motylik2559 ježiši, diky, presne tak som to myslela. len sa neviem tak pekne a uhladene vyjadrovať ☺️
ja som sa pýtala ako sa vie človek nefajčiar zamilovať do fajčiara - teda, keď mu to bytostne vadí. lebo ja si to predstaviť neviem. mne to potom vychádza, že až tak bytostne mu to potom nevadí 🤷♀️
a áno. ja sa pýtam. vždy sa pýtam. lebo ľudia premýšľajú rôzne. a niekedy aj ľudia nevedia vyjadriť na prvý raz to čo si skutočne myslia… proste si myslím že otázkami a úprimnými odpoveďami podľa toho vieme spoločne prísť k relevantným odpovediam…
ale niekto otázky nemá rád 🤷♀️
@biba_18 nie je za co🙂
Moj muz fajci. Som s nim 21 r. Nikto iny z mojej ani jeho rodiny nefajci. Nehovorim, ze som nadsena. On tiez viac x skusal prestat. Ale nedari sa. No urcite by som nerobila taku vedu z toho. Nesmrdi ako popolnik, je cistotny, vzdelany, starostlivy… akoze pre mna uplna hovadina co sa tyka hygieny a to som hakliva. Len ma mrzi, ze si skodi na zdravi. Ale tak je dospely jedinec
Ja som bola vo vzyahu s fajčiarom. Som uplny nefajciar, max pri drinku som si dala nejaku vanilkovu cigarku z roztopaše. Inak mi cigarety strasne vadia a smrdia. Dotyčný to so mnou myslel asi vazne, znizil pocet cigariet denne na polovicu a bol pripraveny znizovat dalej ale to uz som nepockala...citila som to tak ze pre mna to robit nemusi, Nejak som necitila presne to k nemu ako on ku mne.Mozno som mala ešte počkať ale nerada taham ludi za nos...
Moj muz je uplny nefajciar, jedine svokor strasne fajcil, aj sa mu to stalo osudné. Inak ale par rokov do nasho vztahu svokor dokonca prestal fajcit vo vnutri, to sa aj svojra cudovala. Nikdy to neurobil pre ženu či deti, ale vlastne pre mňa. Neuznal moje námietky slovom ale skutkom a to som si velmi cenila, to uz sme mali vtedy asi ročne bábo
Moja partnerka predomnov nemala fajčiara. Ja fajčím síce el.cigarety ale fajčím. A nevadí jej to. Zuby si umývam tri krát denne tak myslím že hygiena nebude až tak hrozná. Ale chápem že nefajčiarmom smrdime. Mne tiez napr smrdia klasické cigarety a celkovo ako s toho človek napáchne.
Jaj, niektorých nefajčiarov dobre že svätožiara neškrtí. 😀 V bývalej robote sme mali také expertky, čo schválne chodili okolo priestoru vyhradeného fajčiarom a strašné grimasy tam robili, že fuj dym. Nemali žiaden dôvod tade chodiť, bolo to dobre izolované a riadne značené miesto. Táto diskusia mi ich trocha pripomenula.
Moj priatel (teraz uz manzel) tiez fajcil, nie nejak vela, ale predsa. Vedel, ze mi to vadi a asi po roku/dvoch, ako sme sa dali dokopy prestal. A nefajci doteraz. A vzdy ked citi smrad z cigariet od niekoho tak hovori, ze ako to strasne smrdi a ako som to s nim mohla vydrzat 😂
Ako si sa zalubila tak rychlo sa odmilujes.
Mala som raz "zaujemcu" o vztah. Cestoval za mnou stovky km. Proste zufalo chcel. No som mu povedala že ja cigarety neznesiem. Povedal že okej. Viac sa neukazal. Vybral si. Zrazu už ani zalubeny nebol 🤣
@anonym_autor
No takto... Nikdy som nefajcila ale u druhých mi to nejak nevadilo, ich osobna vec. Aj v práci keď sme šli do baru, fajčiari dokonca vyšli von, aby nám to priamo do tvárí nefukalu. U keď sa vnútri fajčilo.
Keď som spoznala muža, prestal kôli mne fajčiť, bohužiaľ len na chvíľu.
On bol jeden z toho mala, čo mu telo po tých cigaretách nepachlo. Viem porovnať, mama fajčí a to je iný level. Každý to má inak v tomto.
Ale krátko pred otehotnením sa niečo zmenili a ja som začala reagovať na ten pach až agresívne. Hlavne teda u blízkych ľudí, ktorý mali okolo seba. Úplný masaker bola mama u nás na návšteve, hrozné čosi! Smrdel celý byt, gauč.vsetko proste. Dodnes to neznášam.
Muž prešiel na tie mini elektronické a teraz má niečo na odvykanie.
Napríklad kamošku niektoré drahšia tiež aké nie jednu za druhou. To mi nevadí, beriem to v pohode. Ale keby muž fajčil a pachol by z toho ako moja mama, nemohla by som s ním existovať. Spúšťa mi to extrémne stavy A to je mama inak čistiť a, vždy aj na blbé pieskovisko pekne oblečená. Ale jej telo to extrémne vylucuje.
Pokiaľ ti to extra vašu, opýtaj sa ho, či by dokázal prestať. Ak nie, pretrpieť to a otázne je, či chces takto dlhodobo zit.
Nedávno som bola svedkom dvoch situácií s nedočkavými fajčiarmi. Najprv vo vlaku sprievodca prišiel za pani v našom kupé, či fajčila na WC. Keď sa priznala, hovoril jej že je to zakázané a nech počká na stanici s dlhšou prestávkou. Ona ju však prespala a zvyšok cesty už len nervózne čakala a pýtala sa kedy už budeme v cieli.
Druhý zážitok mám z lietadla, kde si mladý chalan hneď keď si sadol na miesto dával pod peru žuvací tabak.
Nedávno som bola svedkom dvoch situácií s nedočkavými fajčiarmi. Najprv vo vlaku sprievodca prišiel za pani v našom kupé, či fajčila na WC. Keď sa priznala, hovoril jej že je to zakázané a nech počká na stanici s dlhšou prestávkou. Ona ju však prespala a zvyšok cesty už len nervózne čakala a pýtala sa kedy už budeme v cieli.
Druhý zážitok mám z lietadla, kde si mladý chalan hneď keď si sadol na miesto dával pod peru žuvací tabak.
@anonym_ed54c9 ved zuvaci tabak sa dava pod peru, kedykolvek, co je to za "neobvykly" zazitok?
Tiež by som do toho nešla. Mne vadí aj suseda, ktorá vyfajčuje na balkóne a občas mi ten smrad ide do obývačky, hlavne večer, keď sedíme a máme otvorený balkón. Za mňa je to hnus, fuj. Prečo ja musím dýchať ten jej smrad a ničiť si pľúca? Neznášam toto na fajčiaroch, akí sú ignoranti. S fajčiarom by som sa nedokázala bozkávať a skrátka by som to netolerovala. A ani tie elektronické cigy, to je tiež smrad neskutočný, fuj.
Môj partner fajčí, a áno, štve ma to, snaží sa prestať už 8 rokov 😉🤭, už som sa s tým dáko zmierila. Nefajčí v byte, v aute, ani v mojej blízkosti..... myslím, že je to hnusná závislosť a pokým on naozaj nebude chcieť prestať, tak s tým nič nenarobím. Skúšam mu dohovarat, kalkulujem nevýhody fajčenia, ....vypočuje ma, povie že mám čistú pravdu, no fajčí ďalej. Milujem ho a kvôli tomu sa rozchádzať nebudem. Tiež nie som dokonalá

Fajciar by mi extremne vadil. Mam svoje kriteria a toto je zrovna to neprekonatelne. Smrad sa dnes uz da obist, no fakt, ze si niekto dobrovolne poskodzuje zdravie a podlieha zavislosti, nie. Z takeho cloveka mam pocit, ze je hlupy a nezodpovedny.