Je 53 rokov na otcovstvo príliš veľa?
Ahojte,
Dokedy je ok stat sa otcom? 53 rokov je podľa vás veľa? Mam skvelého partnera, po dlhých rokoch, kedy som mala šťastie len na luzrov a mamičkarov. On ma 2 deti z manželstva už v tinedzerskom veku, ďalšie dieťa odmieta a argumentuje vždy len vekom, ze je na dieťa už starý. Vyzerá dobre, nemá šediny, pupok, podľa mňa na svoj vek nevyzerá. Dá sa takýto chlap nejako presvedčiť?
Ako pardon ale to už je naozaj veľa rokov na dieťa.
veľa
Priemerná dĺžka života mužov na Slovensku je 73 rokov.Bol by blázon do toho ist
Mám partnera v rovnakom veku, ale deti chceme obaja. Či sa dá presvedčiť to netuším. Skôr nie ako áno, ale skúste si spolu sadnúť a poriadne to prebrať.
Vek je vysoký a nechce deti ,nie je čo riešiť.hladaj ďalej alebo sa s tým zmier
Ak chces vychovavat svoje dieta teoreticky sama, tak smelo do toho 👍. Mozno sa nedozije ani jeho 10-tich narodenin...
Moj dedo mal 55, ked som nastupovala do 1roc.ZS., mame spolocnu fotku- on s vyrocnym poharom, ja so slabikarom. Za mna je to uz fakt vela. chlapi vo vseobecnosti maju menej trpezlivosti ako zeny, neviem si vobec predstavit 60-rocneho ucit sa s prvacikom.
Ale to nejde o to ako vyzerá, či má pupok a šediny. Ide o to, koľko fyzických a psychických síl ešte má a chce ich investovať do malého dieťaťa. Budeš v noci vstávať len ty? Bude sa mu chcieť také dva roky bežať za malým na odrážadlo, aby nevošiel do cesty? Neustále dvíhanie, sklananie sa k dieťaťu kvôli krížom, nosenie dieťaťa na rukách, vedieť predýchať milión záchvatov revu... Fakt si myslíš, že chlap čo bude mať 60 bude mať s patrocnym takú trpezlivosť??? Hlavné keď on sám nechce.
Povedal ti, že už viac nechce. Počúvaj ho
@elviku11 A mozno je panko mega bohaty a toto vsetko za neho bude robit plateny clovek 🫣😅...
Koľko máš ty rokov autorka?
Autorka,
Vek nemusí byť problém, skôr sa nechce viazať a komplikovať si život.
Asi neplánuje si ťa vziať za ženu, deti sú tiež určitý záväzok a aspoň ja mám pocit, že títo muži už s deťmi, rozvedení, sú v dosť veľa veciach poznaceni, komplikovani
Nie neda a uprimne ty si asi riadne nedozreta osoba takze na vlastne dieta by si mala zabudnut.. aspon nacas
A nejde o vyzor, nechce tak nechce bud sa s tym zmieris alebo si najdi seberovneho
. keď nechce tak pravdepodobne nie, ale poznám viacerých chlapov ktorí sa stali otcom aj vo vyššom veku. S desiatok iba jeden, moja babka bola po štyridsiatke a dedko o dvanásť rokov starší keď sa narodila moja mama.
Pre boha
Ani sa mu necudujem a v zivote by som ho v tom veku neprehovara ,duplom ked uz ma velke deti. Chapem aj Teba
Takto ..kole majú mladých partnerov a aj tak su na deti samé a po pol roku aj tak zostanú úplne samé s dietatom ..čiže ak to zvládneš sama v prípade,ze on nebude mať silu,chuť ,alebo ta opusti tak kľudne sa ho snaž presvedčiť a Ak aj teba tlaci vek a deti nemáš tak hľadaj inde.
No neviem, môj otec mal 49,ked sau narodil jeho prvý vnuk, môj starší syn. Momentálne stretávam bývalého, má 49 a ročnú dcéru, poviem ti, nevedela som a iba som sa spýtala, že ty si už dedko? Myslela som ze jeho 17 ročná dcéra zamiesila.... Ale ze by on...
On presne vie, ako sa na otcovstvo cíti, tak mu ver, keď ti vraví, že nechce. Poznám rodinu, kde je chlap vo veku podobnom, má maličké dieťa a nie je žene oporou a ani dobrým rodičom. Dieťa ho otravuje a on už nemá energiu.
Je to dost, hlavne, ak nemas naokolo pomocnice vsetkeho druhu a penazi tolko, ze ich mozes vidlami prekladat. Ja mam 54 a dieta by som uz v ziadnom pripade nechcela, ani keby sa zadarilo. Vek sa da oklamat len do istej doby, a navyse, kym ma clovek este sil, zdravie aj peniaze, mal by si uz v tomto veku uzivat.
Povedzme si pravdu ….je to dosť ! Si zober za 10 rokov bude pred dôchodkom, ty budeš mat s ním 8-9 ročne dieťa.
Náklady obrovské. Za dalších 10 rokov bude tvoje dieťa ledva ledva dospelé. A on tu už ani nemusí byt
Ai zober takú pubertu, to je teda zážitok pre rodičov, budeš potrebovať doma podporu, on už bude starý dedo, rešpekt tam bude už asi 0 bodov
Ja by sim dieťa s takým starým chlapom proste už nechcela
Ty máš koľko rokov?
V tom veku je to nezodpovednosť. A to či má alebo nemá šediny alebo pupok je to posledné na čom záleží. S mužom v takom veku by som chcela dieťa jedine vtedy keby som dieťa veľmi chcela a bola pripravená vychovávať a starať sa oň sama.
Je to veľa,je jedno,na koľko vyzerá,vek neoklameš a ja sa mu ani nečudujem,že už dieťa nechce,v takom veku už chce mať svätý pokoj a nie riešiť uvrieskaného novorodenca,plienky a podobne..Ak tak veľmi chceš dieťa,nájdi si seberovneho..
Dobrý vek. Deti majú aj oveľa starší muži. Stačí sa pozrieť vo svete. Aj môj šéf mal po 55ke.
Nie je to uz mladost, sama mam po 50tke a citim sa stara na dieta (to uz ale nehrozi, priroda to dobre zariadila), no u chlapa je to ine, ak by ovsem sam suhlasil. Vtedy preco nie? Mala som s mladym muzom deti a pomoc takmer ziadna. Nutit vsak niekoho nie je cesta, dieta je zavazok na vela rokov a sama vnimam, ze uz chcem mat klud a uzivat si pohodlny zivot.
Nuž,v našej dedine vela ľudí po 50 či tesne po 60tke je uz dávno pod zemou
Je strašný rozdiely bohatý,ktorí si podplati aj mafiána a dostane starostlivosť,ktorú chce na predĺženie zivota.
Ale ak sa jedná o bežného človeka,je to veľa
Autorka, nepozeraj len na to, ako je na tom tvoj partner teraz. Ale ako na tom bude o 5 rokov, o 10, o 15... Dieťa potrebuje otca, ktorý s ním bude aktívne tráviť čas. Nie "dedka", ktorý už bude na všetko unavený.

A ty máš koľko? Všeobecne sa má 53 ročný chystať/mať vnúčatá a nie vlastné deti.