Je agresívne správanie partnera varovným signálom?
Zdravím všetkých,
Rada by som počula váš názor či je podľa vás agresivne chovanie muža, keď sa mu niečo nedarí alebo ma toho veľa red flag. Mam par mesiacov priateľa, ktorý má občas stavy, keď začne strašne nadávať a hovorí, že má chuť čosi rozbiť. Dám príklad: minule nevedel kúpiť diaľničnú znamku, tak začal strašne buchat o volant a nadávať. Často aj vraví ako neznáša ľudí. Mne to normálne nepríde a bojim sa či by tuto zatiaľ nevinnu agresivitu do budúcna nepoužil proti mne. Aj ked sa ku mne zatiaľ chova fakt veľmi milo, nezdvíha na mňa ani hlas. Chápem, že každý má nejakú povahu, ale neodradilo by vás takéto chovanie od toho chlapa?
@anonym_ecade9 Toto nepochopím ani ja, plne azyláky, knihy týchto ľudí a max čo sa zmôže pár smutné žžijúcich žien, že my sme dokonalé a naši partneri...ešte bude človek potrestaný za to, že vie niečo o psychológii, že si nenechá srať na hlavu od chorého jedinca. Doslova si mydlia ruky, aby s takým vadným kusom ostala ďalšia, neskúsená, neskôr si mysliaca, že je to štandard a vadnýá je vlastne ona.
@enmery vies ako, su zeny, ktoré prajú nech sa ma druhá zle len preto, ze ani ony nie su šťastne. Mne je normalne zle uz z toho, co čítam na mk. Sa mi zdá, ze si sem chodia ženy iba po odsúhlasenie svojho života aj ked je to na hlavu padnuté. Teraz tu bola aj téma o dedičstve a žena tam pisala ako dala dost peňazí do nehnuteľnosti ked este s mužom neboli svoji a po 5 rokoch mu vravela nech ju zápise na LV a ju vysmial. Vlastnú zenu vysmial, ze chce byt tiez Majitelka domu, do kt dala peniaze. Takýchto mužov maju doma ženy. Bud si naťahujú vtáka na iných ženách, žijú v muzovej nehnuteľnosti a su ekonomicky alebo aj inak týrané alebo podvádzane a oni to trpia. A vela krat ich este aj obhajujú. Je mi z toho na grc.
Minule tu písala jedna, išli autom prudko zabrzdil ia do nich ťuklo ďalšie auto nejaký starý ujo. Priateľ dostal nervy, krik strčil do ujka že spadol na zem a ona ho držala za ruky aby ho nešiel zbiť a iný chlap pribehol naňho kričať aby dal pokoj starému.
V čase spoznávania sa snaží urobiť dobrý dojem a keď sa už teraz neovláda čo bude robiť ak ťa bude mať istú a prídu naozaj prvé vážne problémy, kedy budeš potrebovať v ňom oporu a miesto toho ho budeš musieť ukľudňovať?
Deti vyžadujú trpezlivosť a pevné nervy, tak sa priprav na krik, nadávky, rozbíjanie tanierov, dverí a potom bitku ktorú si "zaslúžiš" lebo si niečo neurobila tak ako chcel.
@anonym_926eaa ta baba bola aspon rozumná a rozišla sa s ním. Lebo pochopila, ze ked dospelý sto kilový chlap ide kopať dedka na zemi svetla budúcnosť ju s ním nečaká. Lenže niektorým ženám nestačia náznaky a potrebujú si zažiť tu úzkosť ci ti muž natiahne ked presolis polievku alebo nie
@anonym_79a373 ved práve o to ide, preto som aj tuto tému založila, lebo pre mna nie je riešenie hneď sa rozísť, to zas nie. Lebo viem ,že každý mame svoje muchy. Preto ma zaujímal názor druhých či by to tolerovali, keďže potom často pochybujem ,že možno len ja zbytočné preháňam. Je to môj prvý vzťah čiže to ani neviem s ničím porovnať.
@anonym_autor odporucam sledovat ako sa sprava ku svojim rodicom, ako s nimi komunikuje, ako o nich hovori. Bolo by dobre keby si s nim riesila aj nejake konflikty a nedorozumenia, aby si videla ako reaguje. Prizna si chybu? Vie sa ospravedlnit? Snazi sa napravit to co sposobil?
To ze je nervak ked sa mu nieco nedari nie je nic nezvycajne. Vybuchne vychladne. Moj 6 rocny syn je uzasne dieta, mile zlate poslusne, objima ma, pusinkuje, ku vsetkym je dobry. Ale ked sa mu nedari tak tiez buchne. Tak isto aj moji bratia aj mm.
Musia tam byt dalsie varovne signaly ktore musis sledovat.
@anonym_autor odporucam sledovat ako sa sprava ku svojim rodicom, ako s nimi komunikuje, ako o nich hovori. Bolo by dobre keby si s nim riesila aj nejake konflikty a nedorozumenia, aby si videla ako reaguje. Prizna si chybu? Vie sa ospravedlnit? Snazi sa napravit to co sposobil?
To ze je nervak ked sa mu nieco nedari nie je nic nezvycajne. Vybuchne vychladne. Moj 6 rocny syn je uzasne dieta, mile zlate poslusne, objima ma, pusinkuje, ku vsetkym je dobry. Ale ked sa mu nedari tak tiez buchne. Tak isto aj moji bratia aj mm.
@anonym_b0cbd9 Ďalšia....
@anonym_ecade9 Áno, preto my máme doma"dokonalých". Ešteže sa z nás nešťatnice môžu vysmievať anonymne a ísť domov sklopiť uši k honičovi či fackačovi.
@anonym_b0cbd9 Ďalšia....
@enmery mas problem? Ano vsetky mate doma milych dokonalych anjelikov. Ked vidim ake sibnute zenske dokazu mat chlapi, tak mi ich je normalne luto.
@anonym_b0cbd9 bratov a muza uz asi neprevychovas, ale ako ucis toho sestrocneho spracovavat negativne emocie? Alebo to ospravedlnujes tym, ze "taka blba povaha, ktoru zdedil" Nikto nema rad, ked sa mu nedari, ked sa nieco pokazi, ked sa mu deje nieco neprijemne, to nam je kazdemu jasne. Ale kolki z nas to riesia "vybuchom"?
@anonym_b0cbd9 "Máš problém?" Ďalšia naučená z domu takto komunikovať. Nevšímaj si ma, máš super život. Ďakujem.
@enmery ano predstav si ze mam. Kazdy clovek ma nejaky temperament. Jasne ze nie je dobre ak za kazdu blbost tak vyvadza. A ze hnusne nadava. Prave preto jej odporucam ho sledovat. Ja som tiez vybusna a musim sa ucit cely zivot kontrolovat.
@anonym_b0cbd9 bratov a muza uz asi neprevychovas, ale ako ucis toho sestrocneho spracovavat negativne emocie? Alebo to ospravedlnujes tym, ze "taka blba povaha, ktoru zdedil" Nikto nema rad, ked sa mu nedari, ked sa nieco pokazi, ked sa mu deje nieco neprijemne, to nam je kazdemu jasne. Ale kolki z nas to riesia "vybuchom"?
@viestta samozejme ze sa o tom rozpravame. Ja som nikde nepisala ze mm a bratia sa spravaju ako jej priatel. Ale ze obcas vybuchnu. Normalne nemozem uverit, v akom dokonalom svete vy zijete a ake ste uzasne, ze sa nenastvete. Klobuk dolu
@enmery ano predstav si ze mam. Kazdy clovek ma nejaky temperament. Jasne ze nie je dobre ak za kazdu blbost tak vyvadza. A ze hnusne nadava. Prave preto jej odporucam ho sledovat. Ja som tiez vybusna a musim sa ucit cely zivot kontrolovat.
@anonym_b0cbd9 Ty reagujes až na facky. Chápem. Ďakujem za vychovávania ďalšej nervnej mužskej nuly, ako je tvoj mužský klan...odbavuj sa na nich, tam už hustá nie si. Neviem čomu nerozumieš na "nevšímaj si ma".
@anonym_autor ja osobne by som utekala a rychlejsie ako svetlo.
@anonym_c285db Na primitívne, anonymné, zákerné a za seba sa hanbiace nuly už odteraz nereagujem...
@viestta samozejme ze sa o tom rozpravame. Ja som nikde nepisala ze mm a bratia sa spravaju ako jej priatel. Ale ze obcas vybuchnu. Normalne nemozem uverit, v akom dokonalom svete vy zijete a ake ste uzasne, ze sa nenastvete. Klobuk dolu
@anonym_b0cbd9 nie, nezijeme v dokonalom svete ani obklopeni(e) dokonalymi ludmi. Len mame tolko chochmesu aby sme sa tym, ktori su pre nas nevhodni vcas vyhli.
A ano, denne stretavam takych co z nicoho nic su schopni pre totalnu sprostost (vraj opravnene) vybuchnut a nemozu si pomoct, lebo su "taka povaha"... Nastastie ako pridu, tak odidu, nemusim s nimi zit. Pre mna je "taka povaha" neakceptovatelna na spoluzitie.
@anonym_c285db skôr tvoj komentár je úplne odveci útočis na ženu ktorej komentáre sú podľa mňa na úrovni k veci a vždy majú čo povedať. Takže to čo píšeš je úbohé a kopa hnoja nahlásila som ťa
Veľmi sa mi páči, ako ľudská psychika funguje. Ozve sa tyranizovaná žena od mm, bratov, syna, mňa sa opýta frajersky, "či mám problém", ale svojich chlapov na terapie nepošle, radšej sa poodbavuje tu, lebo doma dostane po pysku...a ešte si myslí, že si zaslúžila. Otras.
Veľmi sa mi páči, ako ľudská psychika funguje. Ozve sa tyranizovaná žena od mm, bratov, syna, mňa sa opýta frajersky, "či mám problém", ale svojich chlapov na terapie nepošle, radšej sa poodbavuje tu, lebo doma dostane po pysku...a ešte si myslí, že si zaslúžila. Otras.
@enmery 🤣 vidim ze mas vestecku gulu. To mas doma ty ked to tak dobre ovladas. Tebe uz pisat nebudem, nechcem ta urazit 😁
Keď pôjdete najbližšie okolo lekárne, tak povedz, "zlato, zastav, idem si kúpiť tehotenský test, mešká mi to" a potom sem napíš
@anonym_autor naozaj máš pochybnosti, či náhodou nie je agresivita, v podstate kvôli banalite, vlastne aj v poriadku? Aká je tvoja primárna rodina, vzťah s otcom, sebavedomie? Aké su tvoje detské boliestky?
Sem to nepíš, len sama sebe tieto otázky zodpovedz.
Máloktorý agresor si svoj problém uvedomí a ešte menej z nich na tom aj pracujú..
Nie je to v poriadku.
Pre mňa by to bola jasná stopka a vo vzťahu by som nepokračovala.
@anonym_autor môj muž je taký, miestami cholericky… niekedy je to dosť otravne. On síce nenadáva vôbec, ale keď sa mu niečo nedarí, ma nulovú trpezlivosť, hneď vybuchne. Ja už si to nevšímam a väčšinou to rýchlo prejde. Beriem to tak, že je to jeho vec a mňa sa to netýka. Keď je toho veľa už aj na mňa, tak mu pomôžem. Napríklad by som mu tu diaľničnú kúpila ja, a mne to vždy ide, lebo ja som kľudna a on nervózny. Môj sa spoločným životom viac ukludnil, lebo keď nemá prave amok, tak ho cepujem za to. Inak je to citlivý človek, ferovy a berie moje pocity vážne. Čiže ja v ňom vidím veľa iných pozitívnych vlastnosti a viem s týmto jeho neduhom fungovať. Nikdy by ma neudrel ani nič také, je vyslovene pacifista, násilie neuznáva, ani také tie silácke reči ako mnoho iných mužov nemá. Ale ty sama musíš zvážiť, aké ďalšie vlastnosti ma tvoj priateľ a či s tým vieš žiť.
@anonym_551477 ktovie, ako na tu jeho podľa teba zanedbatelnu zlú stránku reagujú vaše deti..
Vieš, že ich to navzdy poznačí?
Ak detí máte a on má nejakú súdnosť, rieši tie svoje vybuchy s odborníkom.
@anonym_79a373 ved práve o to ide, preto som aj tuto tému založila, lebo pre mna nie je riešenie hneď sa rozísť, to zas nie. Lebo viem ,že každý mame svoje muchy. Preto ma zaujímal názor druhých či by to tolerovali, keďže potom často pochybujem ,že možno len ja zbytočné preháňam. Je to môj prvý vzťah čiže to ani neviem s ničím porovnať.
@anonym_autor nie, podľa mňa si tému založila len preto, že si zaláskovaná a síce ti kontrolky klikajú, ty veľmi chceš sama seba presvedčiť, že to nie je až také zle.
Že to zvládnete a čaká vás šťastný a spokojný život.
Žiaľ, realita je často iná a agresivita sa spoločne strávenými rokmi začne stupňovať... Nie vždy ma potom žena dosť síl a odvahu na odchod.
@anonym_autor nie, podľa mňa si tému založila len preto, že si zaláskovaná a síce ti kontrolky klikajú, ty veľmi chceš sama seba presvedčiť, že to nie je až také zle.
Že to zvládnete a čaká vás šťastný a spokojný život.
Žiaľ, realita je často iná a agresivita sa spoločne strávenými rokmi začne stupňovať... Nie vždy ma potom žena dosť síl a odvahu na odchod.
@beronsche oprav na zalaskovana
@anonym_autor prosím ta, urob ako myslíš, tieto ženy tu asi prežili peklo so svojimi chlapmi, preto ti radia rozchod. Ale ten tvoj ti neurobil nič zlé, tak nemáš žiadny dôvod sa rozísť. A tie reči ze co bude KEĎ bude..... sú úplne zbytočné. Zatiaľ je všetko v poriadku, a keď budeš mat dôvod, tak sa aj tak rozides. A už nemám ani chuť čítať túto diskusiu lebo som vytocena z týchto žien. Držím ti palce, nech všetko dobre dopadne 😊
@anonym_79a373 múdry človek sa poučí z chýb iných, hlúpy čaká na vlastné..
Zatiaľ je všetko ok, len týpek nezvláda reagovať na jednoduché veci bez agresívnych záchvatov. Ale nevaaa...
Ale inak je určite láskavý a trpezlivý partner a určite raz aj otec.. A po oblohe lieta farebný jednorožec.. že?
@anonym_autor taketo agresivne chovanie casto deti dedia a odkukavaju od svojich rodicov. V dospelosti sa s tym uz tazko da pracovat, skor je to horsie a horsie. Aky je jeho otec, co na neho tvoj partner hovori? Lebo je zaujimave ze na svojich rodicho to vidia, ale na sebe uz nie.
@anonym_autor a jedna skúsenosť zo života, našťastie nie priamo moja, aj keď sa ma trochu dotýka..
Moja babka sa za takého vydala. Milý, zlatý, pozorný, všetky dievky jej ho závideli, len mu občas rupli nervy. Ale vždy oľutoval, také to bolo zlatíčko...
Na rukách ju nosil. Zo zaciatku. Až mu jedno dňa zase tie nervy rupli a najprv ju len tak trošku udrel. Neskôr zmlátil. Neskôr aj ich malinke dieťa. . Potom aj ďalšie.
A kolotoč pokračoval.. roky.
Po rokoch sa rozviedla, predsa len, bola to ina doba, ona nemala podporu ani u vlastnej rodiny.
A teraz, ako starenka hovorí, že len jedno v živote ľutuje, že tak neskoro od neho odišla...
@anonym_autor prosím ta, urob ako myslíš, tieto ženy tu asi prežili peklo so svojimi chlapmi, preto ti radia rozchod. Ale ten tvoj ti neurobil nič zlé, tak nemáš žiadny dôvod sa rozísť. A tie reči ze co bude KEĎ bude..... sú úplne zbytočné. Zatiaľ je všetko v poriadku, a keď budeš mat dôvod, tak sa aj tak rozides. A už nemám ani chuť čítať túto diskusiu lebo som vytocena z týchto žien. Držím ti palce, nech všetko dobre dopadne 😊
@anonym_79a373 nestalo sa nic zle? ja neviem, ja mam rada klud vo vztahu aj v zivote a keby som mala takehoto partnera, tak by som bola furt ako na ihlach, ze co ho zas vytoci. takyto permanentny stres ma vplyv okrem ineho aj na zdravie a to ja v zivote fakt nepotrebujem.

Minule tu písala jedna, išli autom prudko zabrzdil ia do nich ťuklo ďalšie auto nejaký starý ujo. Priateľ dostal nervy, krik strčil do ujka že spadol na zem a ona ho držala za ruky aby ho nešiel zbiť a iný chlap pribehol naňho kričať aby dal pokoj starému.
V čase spoznávania sa snaží urobiť dobrý dojem a keď sa už teraz neovláda čo bude robiť ak ťa bude mať istú a prídu naozaj prvé vážne problémy, kedy budeš potrebovať v ňom oporu a miesto toho ho budeš musieť ukľudňovať?
Deti vyžadujú trpezlivosť a pevné nervy, tak sa priprav na krik, nadávky, rozbíjanie tanierov, dverí a potom bitku ktorú si "zaslúžiš" lebo si niečo neurobila tak ako chcel.