Je blbé pýtať si od kamarátky peniaze za pravidelné stráženie psa?
Zo začiatku som jej psa strážila občas, keď potrebovala. Teraz je to už skoro každý druhý víkend a najnovšie sa ma pýtala, či by u mňa mohol zostať 10 dní cez dovolenku.
Mám ju rada, psa tiež, ale už je to celkom záväzok. Pri tých desiatich dňoch mi prvýkrát napadlo, že za takéto stráženie by som si možno mala niečo vypýtať. Len pri kamarátke mi to príde také čudné.
@anonym_autor ked ti je blbe pytat peniaze, tak proste len jej povedz, ze uz nemas kapacitu strazit jej psa
@anonym_autor Ja by som si peniaze nepýtala. Kamarátke by som psíka postrážila vždy, keď by to potrebovala. Ak by som časom už nemala chuť tak by som jej to povedala. Počuj, Zuzka, rada ti psíka postrážim a pomôžem, ale už je toho na mňa priveľa
@anonym_autor normalne by som pytala peniaze. Kamaratstvo sa nerovna, ze jej budes zadarmo sluzit ako raz za cas ok da sa postrazit alebo vyvencit aj zadarmo ale pravidelne urcite nie. Len si pozri kolko stoja psie hoteli a kolko vdaka tebe usetri peniaze za kazdym.
Neviem, od kamošky by som asi nič nepýtala, granule ti nosí? Ja by som ale nemala kapacitu tak časti strážiť psika, tiež si rada niekde vyjdem
Peniaze by som nepýtala, ak by to bolo na pravidelnej báze,tak by som to zas nerobila pokiaľ by ma to obťažovalo a ani by som svoj harmonogram neprisposobovsla kamaratkinmu psovi
@anonym_autor ja osobne by som peniaze nepytala, ale zas na druhej strane nemam problem povedat “nie, nepostrazim”. Kazdy druhy vikend by uz pre mna bolo obmedzujuce.
Ak tebe pes sam o sebe neprekaza, tak si kludne tie peniaze vypytaj, kazdy druhy vikend a teraz aj 10dni vkuse nie je vobec malo. Ponukla ti niekedy nejaku kompenzaciu, napr umytie okien alebo nieco, co by tebe pomohlo?
@anonym_autor keby rozmýšľala, tak ti dá aj sama pozornosť. Ja by som na jej mieste ti dala napr poukážku vo vyššej hodnote z miestneho nákupného centra. Psí hotel by ju vyšiel násobne viac takze áno pytaj
Dobrá kamarátka by sa sama opýtala čo je dlžná
A už ty musíš vedieť či si niečo pýtať alebo nie
Ja by som určite niečo dala za ochotu
Pri takejto intenzite stráženia už ani pes nebude vedieť, čí vlastne je.
Kamarátku treba čím skôr upratať, krásne si zvykla na bezmedznú ochotu. O chvíľu to bude pre ňu samozrejmosť.
Neviem, koľko sa platí v psom hoteli (ako zneužívaná "kamarátka" by som si to isto zistila), ale aspoň polovicu tejto ceny by som si vypýtala. A uvidíš, ako sa zatvári.
Veď ani deti sa nestrážia zadarmo.
Môžeme byť milovníkmi všetkého živého, ale máme aj svoje životy, povinnosti a priority.
Nie že jedna bude mulatovať a druhá sa nedostane nikam.
@anonym_autor
Nie, to je uz drzost
Podaj niekomu prst, schmatne ti celú ruku
Toto isté si sa tu už dávno dozadu pýtala, presne si to pamätám.
My sme strazili tiez tyzden, lenze nas nas opustili vtedy nedavno a na noveho sme neboli pripraveni..mne to bola radost …a zadarmo jasne, ale dostali sme vino sampus, dezerty, suveniry z dovolenky atd male darceky vselico..financne nie…ale sa nam odvdacili
Tak hadam z dovolenky ti nejake vsimne dobesie,cokoladu ,oriesky,vino ak nie je to potom lakomec
@anonym_autor blbe je pytat od kamaratky take caste strazenie a neponuknut kompenzaciu
Kamaratka je pekny vydrbavac. Kazdy druhy vikend a 10 dni dovolenky je uz ciste zneuzivanie. Stopla by som to celkovo s tym, ze neda sa mi, mam svoj program.
Peniaze by som nepýtala. Ak Ťa to obťažuje (čo pri 10 dňoch úplne chápem), povedala by som jej, že toto už je pridlho, nech ho dá do hotela.
Kamaratka je pekny vydrbavac. Kazdy druhy vikend a 10 dni dovolenky je uz ciste zneuzivanie. Stopla by som to celkovo s tym, ze neda sa mi, mam svoj program.
@anonym_autor cudzieho psa by som na 10 dní k sebe nevzala ani omylom. Načo je kamoške pes, keď sa o neho nedokáže úplne starať? Že vraj každý druhý víkend😱. Pekne vychcana je.
@anonym_autor ak ťa to už otravuje, tak jej povedz, že máš nejaké plány v tom čase.
Mne by bolo blbé pýtať od nej peniaze, ale normálne by som jej povedala: "Janka, som ochotná strážiť ti psíka maximálne jeden víkend do roka, častejšie nie. Zariaď sa podľa toho".
Kamarátka by mala sama vedieť, že už tvoje služby dávno presiahli hranice kamarátskej pomoci.Pokial to vie, tak vedome ta využíva a pokiaľ nevie, tak jej daj najavo, že svoj voľný čas vieš vyplniť aj inak,nez strazenim jej psa
@anonym_autor máš ho dnu? Ak áno, tak určite, však len to že je zo psa bordel stojí dosť, či vysávanie elektrickú energiu, umývanie čistiace prostriedky a kde je ešte tvoj čas čo stráviš upratovaním a plus ešte opatera psa?
Ja som strážila v júli kamoške 2 týždne a dala mi za to stovku, presne hlavne za to upratovanie a tak som si zobrala hoci toho psíka mám rada. Zase nebudeš pýtať od kamošky 15-20 eur na deň ako hotel alebo cudzí človek, ale určite nejaký príspevok by ti mala dať.
s kamarátkou si vyjasni, že už máš dojem akoby ťa využívala....má psa, nech sa stará....sú psie hoteli.....alebo nech ti zaplatí aspom symbolickú čiastku za každé stráženie.....mať cudzieho psa doma je záväzok, ty sa musíš obmedovať nikam v ten deň neísť....rovnako máš inú prácu, nielen upratovať po jej psovi, ôebo ano plzne, treba ho venčiť a aj mu dávať žrať.....kamarátka ťa jednoducho využíva a už to berie ako samozrejmosť, ale samozrejmosť to zďaleka nie je
@anonym_autor by som jej povedala, že mi to nevyhovuje. Ale minule keď som venčila tvojho psíka som sa dala do reči s jednou pani a ona hovorila, že bola na dovolenke 14 dni , tak svojho psíka dala do psieho hotela. A hovorila, že bola veľmi spokojná a aj super cena bol 30 eur na deň.
Ano je to cudne pytat od kamaratky peniaze , len preto , ze jej strazis psa.tak odmietni,ale peniaze by som nepytala.
peniaze by som nepytala.. hlavne ak doteraz si to robila zadarmo...ale uz by som ho nestrazila.. namiesto pytania penazi sa nauz povedat nie...
@anonym_autor je to blbé. Možno ty raz budeš potrebovať pomoc od nej. Ako by si sa tvárila, keby od teba pýtala peniaze.
Dobrí priatelia si pomáhajú nezištne.
@anonym_autor kam chodí každý druhý víkend?
Ak si chodí užívať voľný víkend, to by som nerobila.Aj ty máš právo oddychovať.
Možno by som zvládla 2-3 víkendy a jednu dovolenku. Pekne jej vysvetlí, že keď máš psíka, tak nemôžeš ísť kam chceš.Ak je to dobrá kamarátka, tak to pochopí. Ak nie, tak aspoň sa zbaviš vychcanej osoby. To, čo som písala v predošlom komentári platí na pár víkendov a dovolenku 😳
@anonym_autor kam chodí každý druhý víkend?
Ak si chodí užívať voľný víkend, to by som nerobila.Aj ty máš právo oddychovať.
Možno by som zvládla 2-3 víkendy a jednu dovolenku. Pekne jej vysvetlí, že keď máš psíka, tak nemôžeš ísť kam chceš.Ak je to dobrá kamarátka, tak to pochopí. Ak nie, tak aspoň sa zbaviš vychcanej osoby. To, čo som písala v predošlom komentári platí na pár víkendov a dovolenku 😳
@2691 No presne ak by išla len raz za rok na týždeň na dovolenku letecky kde pes nemôže je to ok nebrať nič a čakala by som len nejaké prezenty z dovolenky ako napríklad olivový olej a tak... Ale teda ak kamoška zjavne rada chodí po výletoch vo voľnom čase, ale bez psa tak je to iné. Lebo napríklad kvôli tomu psovi musí častejšie vysávať, ak má 2 ročný vysávač čo keby nemá psa vydrží jej ešte 4 roky, ale kvôli tomu psovi že je tam aj 2 krát mesačne a vysáva často a dôkladne vydrží len 2 roky ešte kamoška jej nedá 150 eur na nový vysávač... Rovnako ak má doma nejaké koberčeky pes ich postúpa, prípadne ak ho pustí aj niektde na kreslo alebo pohovku treba prať tie deky potom a koberčeky po návšteve psa a prací cyklus a prášok tiež niečo stojí. A proste prečo by ona mala mať zvýšené náklady kvôli tomu že kamoška si užívať chce? To nie je o pomoci, pomoc je tá dovolenka raz za rok alebo dva na týždeň alebo že pôjde kamoška do nemocnice a postráži jej ho, ale takto neustále nie...
Proste ak ide kamoška na 2 týždne na dovolenku nevidím na tom nič zlé zobrať si niečo na svoje zvýšené náklady, čas a zodpovednosť. Ale ak pôjde na 2 týždne do nemocnice lebo ochorie určite by som peniaze nebrala. Lebo je iné pomôcť (napríklad počas pobytu v tej nemocnici) a iné nechať sa využívať (ako tie časté cestovanie bez psa)
@anonym_autor je to blbé. Možno ty raz budeš potrebovať pomoc od nej. Ako by si sa tvárila, keby od teba pýtala peniaze.
Dobrí priatelia si pomáhajú nezištne.
@2691 Ono to tak býva, že keby teraz potrebovala autorka pomoc, tak majiteľka psíka sa určite na niečo vyhovorí a zataji sa. 😀Taká býva väčšinou realita.

Samozrejme,ved aj utulok,alebo psi hotel co si stoji.Nam susedia krmia sliepky,polievaju zeleninu.Nikdy nic nepytaju ale vzdy im nieco ako podakovanie donesieme z dovolenky.A teda ziadne magnetky,ale vzdy flasu priamo z tej destinacii,a susedkam zenam zase oleje,caje a pod.Proste ako podakovanie.