icon

Je blbé pýtať si od kamarátky peniaze za pravidelné stráženie psa?

Včera o 10:01

Zo začiatku som jej psa strážila občas, keď potrebovala. Teraz je to už skoro každý druhý víkend a najnovšie sa ma pýtala, či by u mňa mohol zostať 10 dní cez dovolenku.
Mám ju rada, psa tiež, ale už je to celkom záväzok. Pri tých desiatich dňoch mi prvýkrát napadlo, že za takéto stráženie by som si možno mala niečo vypýtať. Len pri kamarátke mi to príde také čudné.

Strana
z2
slovakboy
Včera o 15:51

@anonym_autor normálne povedz:
Jasné, rada ho postrážim, ale tých 10 dní už je pre mňa trochu iný záväzok. Keďže ho strážim už pomerne často, chcela by som sa tentoraz dohodnúť aj na nejakej odplate. A kľudne môžeš aj odmietnuť: “10 dní už nezvádnem.,

anonym_e1fd9a
Včera o 17:17

V psom hoteli nasho pokusal iny pes. V dalsom hoteli na stranke mali, aky maju lesik okolo odmu a nakoniec tam psikov mali v klietkach a pustili ich iba na pol hodku tri razy za den do vybehu. To sme sa tam po dvoch hodinach vratili, radsej sme zrusili akciu, kam sme chceli ist, aj tak nam ho vratil ten pan tak, ze cely bol pocikany, strasne mi bolo. Davali sme si strazit potom uz len chovatelke, alebo aj ked sme potrebovali na oslavu, na svadbu ist, tak je taka stranka na FB, kde si najdes niekoho, maju tam recenzie ludia. Bolo to 10-15 Eur na hodinu, v psich hoteloch pocas dovolenkovej sezony to bolo kludne aj 25-30 Eur na den, u tej chovatelky sme si dohodli na 10 dni cca 150 Eur. Len ona ozaj bola cele dni doma aj so svojimi psikmi, mala zvlast aj vybeh okrem zahrady... Cize kamaratka ta paradne zneuziva, ak ti neponukne nic. Pes potrebuje vencenie 3x denne, nech je akykolvek, niektory aj riadne vybehat, pocvicit s nim, to je velmi vela casu, co mu das, co by si si mohla robit svoje, mas aj ty svojho psika, ze sa len prida, alebo vyslovene tomu obetujes cas? To je na nezaplatenie, ak psa mozes zverit niekomu, komu doverujes a komu doveruje on. Nam aj ked sa vratil prvy raz po 10 dnoch u tej chovatelky, on nas akoby nespoznaval, akoby bol zlomeny, ze sme ho odlozili, pritom ju poznal, tesil sa tam, ked sme ju stretali, necakali sme, ze to tak tazko ponesie, vzalo to vtedy aj nas. Odvtedy uz planujeme dovolenky s nim, hladame ubytka, kde moze ist aj pes. Nehovorim, ze to nie je unavne, ale uz by som to nechcela zazit, aky bol strasne vtedy zlomeny.

simca06022011
Včera o 17:37

Ak niekto kazdy druhy tyzden niekam chodi, a neustale mu treba riesit psa, tak ho v provom rade nemal mat. Nech sa zariadi aj so psom. Osobne, by nechcela len tak zadara pravidelne casto niekomu riesit u seba psa, nie je ot len zabava, su to aj starosti. Ano povedala by som jej, ze nech sa nehneva,je to pricasto a teda mozete is dohodnut ze to spravis za nejaku odmenu, nakolko tiez ti to zabera cas atd, alebo sa moze pozriet po psich hoteloch, 20-30EUR na noc, je fajn v nich. Tiez davam psa k babke, ale snazim sa na co najmenej, v lete, proste nech neobtazujeme, je to nas zavazok a nie babky, tetky, kamaratky.

bloger
Včera o 17:54

@anonym_autor Chápem, že ti je blbé pýtať peniaze. Hoci hlavne kamarátke by malo byť blbé, že ťa takto využíva. Všetko niečo stojí minimálne krmivo nejaké. Ak ťa to už obmedzuje alebo aj niečo stojí nebolo by zlé povedať, že už stačilo.

2691
Včera o 17:56
@katkazatka

@2691 Ono to tak býva, že keby teraz potrebovala autorka pomoc, tak majiteľka psíka sa určite na niečo vyhovorí a zataji sa. 😀Taká býva väčšinou realita.

@katkazatka asi máš pravdu, lebo toto ide do extrému.Autorka by mala skúsiť poprosiť kamarátku o víkendové upratovanie...

Strana
z2