Je čas naplánovať dovolenku podľa seba?
Ahojte,
uz je to par rokov co si uvedomujem, ze ma nudi dovolenka s mojou rodinou. S muzom sme dennodenne kedze spolu pracujeme a na dovolenke si takmer nemame co povedat.
Je to normalne? Rozmyslam,ze o rok , kedze dieta - teeneger uz tiez pomaly ho to taha skor ku kamosom, ako s nami travit cas...ze asi o rok si naplanujem nieco svoje. A budem mat oddych podla svojho gusta.
Mam priestor pre seba, asi az moc, len mi chyba komunikacia s okolim, ano volam komu mozem...nie, aj si citam ci travim cas aj sama, nie je to problem. Len mam proste pocit, ze mozno tato cast spoluzitia uz je za nami...
Ako prebieha dovolenka u vas? ja som ranostaj..chodim si zaplavat na plaz aj travim cas tam doobeda, teda kym neprazi. Moja rodina si rada pospi, cize ked sa vraciam okolo 10,30 ani vstavaju a su na mobiloch... aktualne su horucavy, takze na nejake poznavacky aj tak by sa nam nechcelo.. vecere by muz chodil a ja uz ani moc nie...roky som sa prisposobovala, posledne roky zo zdrav. dovodov citim,ze uz nechcem.
@anonym_autor to ste aj tak pekne vydrzali s velmi nesuladnym rezimom dna. To je podla mna nepriazniva odlisnost pre akykolvek vztah, nielen partnersky. Viacdnove spolocne vylety, dovolenky to rychlo odhalia a vznika frustracia, napatie, spory.
Ked sa nechces prisposobovat, tak sa dohodnite, ze si pojde kazdy po svojom... alebo si striedajte dni...a na poznavacky sa da ist aj do chladnejsich krajin - Skandinavia, Skotsko, Irsko... Tam chodievame v sezone na poznavacky. Ak ideme k moru, my s manzelom vstavame skor, ideme si na hodinu zaplavat, dame si lezerne ranajky, kazdy sa venuje svojmu (alebo sa venujeme jeden druhemu). Ked sa dcera vyhrabe z postele, ideme s nou na rychlovku zaplavat (nelezime pri mori) a ideme naspat na apartman. Nachystame obed, kazdy si robi, co chce, alebo si spolu pozrieme film, manzel zbehne na bicykel, ak chce... k vode ideme opat az po 3, vtedy uz berieme aj plazovu vybavu, i ked sme vacsinou vo vode. Vecer chodime spolu von, restauracia, prechadzka. Dovolenka pri mori je rpe nas vyslovene oddychom - poznavacka je o inom, to sme stale na nohach od rana do vecera, o 10 uz spime.
Ked sa nechces prisposobovat, tak sa dohodnite, ze si pojde kazdy po svojom... alebo si striedajte dni...a na poznavacky sa da ist aj do chladnejsich krajin - Skandinavia, Skotsko, Irsko... Tam chodievame v sezone na poznavacky. Ak ideme k moru, my s manzelom vstavame skor, ideme si na hodinu zaplavat, dame si lezerne ranajky, kazdy sa venuje svojmu (alebo sa venujeme jeden druhemu). Ked sa dcera vyhrabe z postele, ideme s nou na rychlovku zaplavat (nelezime pri mori) a ideme naspat na apartman. Nachystame obed, kazdy si robi, co chce, alebo si spolu pozrieme film, manzel zbehne na bicykel, ak chce... k vode ideme opat az po 3, vtedy uz berieme aj plazovu vybavu, i ked sme vacsinou vo vode. Vecer chodime spolu von, restauracia, prechadzka. Dovolenka pri mori je rpe nas vyslovene oddychom - poznavacka je o inom, to sme stale na nohach od rana do vecera, o 10 uz spime.
@simsalabim no len vy ste celkom komtabilný pri autorke je to naopak
@anonym_autor nechces skusit zmenit zamestnanie? Akoze skusit novu firmu alebo on, keby som este aj v praci bola s mojim muzom tak by som mala riadnu ponorku. Spolocny cas si velmi uzivame a dovolenky tiez,
Podla mna ste moc casu spolu
@anonym_autor skúste dovolenku s priateľmi, blízkou rodinou...
Môj muž vstáva aj na dovolenke pred piatou ráno a 8ej už spí, ja aj deti vstavané neskôr a sme hore aj o 11tej.
Ale nie sme spolu 24/7,strácame denné, nočné niekedy sa nevidíme či vidíme pár minút. Hoc sú po 22r naše deti dospele stále chodia s nami, na jar som si nechtiac vypočula rozhovor že by im padlo zle keby sme šli k moru bez nich
a čo poznávací zájazd? tam neriešiš nič, celý program máš nalinkovaný s inými ľuďmi, je to viac spoločenské.

kludne si naplanuj dovolenku podla seba
v podstate ste akože spolu viacmenej