icon

Je časté písanie správ dôležité vo vzťahu?

22. feb 2026

Zdravím, zakladám diskusiu keďže neviem či je to divné alebo nie. Priateľka mi vyčíta že jej niekedy zabudnem napísať dobre ráno alebo dobru noc, no niekedy nato proste nemám chuť a príde mi to zbytočne.
Dneska mi napísala že poslednú dobu nevie či spím alebo nie keďže furt musí ona písať dobrú noc. A ak som jej napísal že má to proste nebaví písať každý boží deň tak nato odpísala že - jakto že sa ti nechce, veď to není dlhé a potom neviem čo robíš.
Neviem či ja to beriem na ľahkú váhu alebo som divný ? Proste nemám potrebu to každý deň písať a mám aj také dni v práci že sa nezastavim ta len večer trochu popíšem s frajerkou a mám dosť.
Som divný alebo to beriem na ľahkú váhu ?

mirage
Včera o 07:57
@anonym_de632a

@anonym_autor Podľa toho čo píšeš, akým štýlom... prídeš mi strašne chladný človek a skúpi na city a prejavy citov. Ale za rozkrok keby ťa v aute chytila, to by ťa neobťažovalo? A aj by si sa vedel sústrediť. No otrasne sa chováš, ako buran z východu. Na tak nízky vek sa správaš ako 50 ročný muž v 30 ročnom manželstve.
Dúfam, že ťa ona kopne do prdele skôr...

@anonym_60c644 boze aj citate s porozumenim? Asi nie. Myslel to OBRAZNE.
@anonym_de632a

mirage
Včera o 07:58

@anonym_autor ja som na autorovej strane. Neznasam vypisovacky. Neznasam. Obtazovalo by ma to, v kuse dobru nocku, dobre ranko. Och.

anonym_0ac0bd
Včera o 08:08

@anonym_autor mňa by skôr odrádzala priateľka, ktorá nepracuje, lebo sa jej nechce. Či stále študuje a býva u rodičov? Ak nie, kto ju živí?

huxy
Včera o 08:19

Tak prečítala som si všetky tvoje komentáre, autor.
A nedokázala by som byť ani s jedným z vás.
Priateľka nepracuje, nedokáže pochopiť, že v práci keď neodpisuješ, tak asi sa ti nedá. Nebola by som s niekým, kto je lenivý a jednoducho sa mu pracovať nechce.
A tiež na druhej strane by som nebola s niekým, kto by si svoje podráždenie po nočnej chcel vybíjať na mne, resp.po nočnej nebol schopný niečo napísať či odpísať. Napísať dobré ráno, či dobrú noc netrvá minúty. A to že nie si romantik, je úplne v poriadku, toto písanie nemá s romantikou nič spoločné.
Obaja máte iné nastavenie a očakávania. Ak obaja nespravíte kompromis, vždy tam bude jeden, ktorému to bude prekážať. Ale osobne by som to radšej ukončila,ale nie z dôvodu písania či nepísania.

anonym_40a415
Včera o 08:42

Tak my si s manzelom piseme cely den ked ma cas v praci (ja som doma teraz ),rano ma caka sprava na dobre ranko ,vecer mi nepise to sme spolu 😅a sme spolu 20 rokov .

Ale nie každy to tak ma . Sú ludia co nemaji radi pisanie atd . Je to len o tom,aby ste boli obaja ok a hkacne pisat volat preto lebo chcem ,lebo mi ta osoba chyba a nie preto ,ze musim .

ivicatolic
Včera o 08:42

@anonym_autor tých pár písmenkok jej dáva istotu, že si v poriadku a že na ňu myslíš....to je celé ♥️

anonym_ed5a04
Včera o 09:01

Nečítala som celú diskusiu ale to, keď si napísal, že ona nepracuje mi stačilo, to hovorí za všetko. Ľudia, ktorí nemajú prácu, žiadnu zodpovednosť a pravidelný pohyb, časom začnú byť skrátka je*nutí. Veľmi si to všímam vo svojom okolí v poslednom čase. Nech sa prihlási do roboty, ak študuje tak na brigádu a nerieši hlúposti.

autor
Včera o 09:04
@lusa18

Ženy to vážne? Všetci ho tu hejtujete, že je chladný, sebec a neviem čo ešte, že nevie frajerke napísať 100x do dňa, že ju ľúbi a každý boží deň aj večer nepíše dobré ráno a dobru noc....ako fakt? To je naozaj tak dôležité vo vzťahu? Ale že je ona lemra lenivá ísť do roboty, že je žiarlivá stíhačka, sebecká osoba, čo nevie pochopiť, že jej chlap robí na smeny, zatiaľ čo ona sa doma nudí a že teda , čuduj sa svete môže byť aj unavený z práce....a myslím, že už začína byť unavený aj z nej....inak by to tu nerozoberal..... skôr ona by mala pochopiť o čom je život, vzťah atď.....a nie robiť scény.....už len to, že robila scény kvôli tatérke je divné 🤦

@lusa18 vieš čo tu poniektoré budú len hejtovať. Čítal som podobnú diskusiu na stránke reddit a nevidel som toľko hejtov ako tu. Táto stránka mi príde skôr len na hejtovanie normálne ľutujem že som tu zakladal vôbec nejakú diskusiu. To že sem tam zaspím pri telke a zabudnem napísať dobru noc tak NEMÔŽEM ZATO. Ráno sa zobudim a vidím správy a scény aké robí frajerka. Idem skôr na inú stránku keďže na tom reddite je lepšia komunita a tam na seba toľko ľudí nehejtuje, tu ani nebudem čítať ostatné komentáre. Tam sa preberalo dokonca aj 5 významov lásky a že každý chlap je iný. Tu sa to nepochopí. Akurát som ostal za bezcitného a narcistického chalana. Každý chlap je iný len tu ženy to nepochopia. Vďaka za tvoj komentár, bol to jeden komentár bez hejtovania.

autor
Včera o 09:07
@anonym_60c644

No máš ju pekne na haku zjavne..

@anonym_60c644 prejavujem lásku inak. Každý chlap je iný. Ty odborníčka na všetko

autor
Včera o 09:09
@anonym_de632a

@anonym_autor Podľa toho čo píšeš, akým štýlom... prídeš mi strašne chladný človek a skúpi na city a prejavy citov. Ale za rozkrok keby ťa v aute chytila, to by ťa neobťažovalo? A aj by si sa vedel sústrediť. No otrasne sa chováš, ako buran z východu. Na tak nízky vek sa správaš ako 50 ročný muž v 30 ročnom manželstve.
Dúfam, že ťa ona kopne do prdele skôr...

@anonym_de632a dobre ty odborníčka na všetko 🤣🤣🤣 každý chlap je iný a láska sa prejavuje viacerými spôsobmi ale nato by si potrebovala mať vyššie IQ žeby si to pochopila

simca06022011
Včera o 09:12

ja by som jej povedala, ze to ze jej napisem dorbu noc neznamena ze idem spat.. kludne jej to mozem aj prave z baru pisat. Ked napisem dobre rano, tiez nemusim prave vstavat uz mozem byt niekde uplne inde. Ci chce divadlo alebo co? A napisala by som presne to co sa deje, proste kukam telku zaspim, rano utekam do prace... nestiham. Nepisem. Je to ine ako ked s niekym zije clovek a zrazia sa pri kavovare ludia :D
Pravedepodobne ona je nalepena na mobile velku cast dna, tak jej to pride divne, otvori apku a od teba tam nic. Takehoto som mala ja chlapa, ale nie v pisani,ale on pocas prace mal potrebu aby mi volal.. a bol ticho do telefonu, lebo "musi ma pocut", tak to bol z toho ohen na streche a diskusia = ja v praci nesedim s kavickou v ruke, ale pracujem a proste telfonaty si nezelam, pokym nehori, nieco nie je treba = naucil sa, zvykol si. Cez pracu mame strucne hovory co treba/netreba, ak je to nieco co treba riesit hned a nepocka do vecera. Je to velmi podobne spravam. Strcim telefon do suflika a kolkokrat ho hodiny nevidim, odkedy mam dieta, tak uz nie je v sufliku ale na stole a ma zapnuty zvuk ale nic sa velmi nezmenilo.

autor
Včera o 09:12
@wolf_

Mne to príde celé divné z oboch strán.
Ona nepracuje lebo sa jej nechce. Žiarli ešte aj na tatérku. Počas nočnej v práci jej vadí, že sa venuješ práci a nie jej 🤷‍♀️ ...
Ty sa vyjadruješ ako keby si ju mal totálne na saláme a išla ti na nervy so všetkým... Podľa sexistických slov ako keby bola dobrá len na jedno (cit. "...No ja mu povedal že mne frajerka dá aj bez toho a on že jemu by tiež dala..." "..Ne tam držať za ruku 🤦‍♂️ som jej minule povedal že radšej naj rozkrok chytí..").. Resp. celkovo mi to tu zaváňa nižším EQ...
Zo správ "dobrú noc/dobré ráno" robíš priam heroický výkon, na ktorý treba energiu ako na zabehnutie maratónu a čas ako na napísanie knihy. Z jedného "dobrú noc" to preženieš do absurdného extrémistického príkladu (cit: "miláčik idem si zuby umyť, ešte medzizubnu niť zoberiem, trošku výdrž a pred spaním ti poprajem dobru noc".)
No mohla by som sa na to z oboch strán vy💩... 🚩🚩🚩

@wolf_ dobre páni odborníčka na všetko 😂😂

autor
Včera o 09:14
@anonym_b98900

@anonym_autor som vďačná za môjho snúbenca, ktorý s tým nemal absolútne žiadny problém, keď sme spolu ešte nebývali, a dokonca mi písal sám od seba a veľmi rád 🙏🙏 potom cez deň sme si veľmi nepísali, večer sme si každý deň zavolali a porozprávali sa, ale ráno sme sa vždy ozvali jeden druhému aspoň tou jednou správou na dobré ráno. Videli sme sa len cez víkendy lebo sme boli ďaleko od seba. Je to skvelý pocit keď vieš že partner s tebou chce komunikovať a nerobí nič nasilu. Je mi trochu ľúto tvojej priateľky. Prídeš mi chladný.

@anonym_b98900 lásku prejavujem inak, nastuduj si knihu 5 spôsobov lásky. Pochopíš ale nato by si potrebovala kus viac rozumu žeby si pochopila že nie každý chlap je taký istý a láska sa dá vyjadrovať viac spôsobmi

huxy
Včera o 09:20
@anonym_autor

@anonym_b98900 lásku prejavujem inak, nastuduj si knihu 5 spôsobov lásky. Pochopíš ale nato by si potrebovala kus viac rozumu žeby si pochopila že nie každý chlap je taký istý a láska sa dá vyjadrovať viac spôsobmi

@anonym_autor k tomuto sa vyjadrím, ano, existuje viac "jazykov lásky". Ale musíš si uvedomiť, že ako ty máš svoj jazyk lásky, tak má aj tvoja priateľka. Čakáš, že ona bude ten tvoj akceptovať, ale ty jej nie? Už ako som písala, kompromis, alebo to nemá zmysel.
Môžem osobnú otázku? Prečo si s niekým, kto nepracuje, akú to má perspektívu? A ešte aj toto ti na nej vadí.

autor
Včera o 09:21
@huxy

Autor, práve tým, že by si jej napísal dobré ráno, dobrú noc, by mala pocit, že ti na nej záleží. A že ju naozaj ľúbiš, a vedela by to aj bez toho, aby si jej to vždy pripomínal či písal.
Ja ráno po prebudení či večer pred spaním napíšem priateľovi, teda ak nie sme spolu (ak je on či ja v práci). A tiež som často vyfľusaná po nočnej atď. Ale takto dám najavo, že mi na tom druhom záleží a myslím naňho. A to nemám potrebu písať každú chvíľu a o všetkom, ako to tu opisuješ.
Z príspevku mám pocit, že tebe na nej tak veľmi nezáleží, inak by si s tým nemal.taký problém.

@huxy vyjadrujem lásku inak stačilo čítať komentáre. Láska sa dá vyjadrovať aj viacerými spôsobmi a keď čítam poniektoré komentáre tak mi príde ľúto že väčšina žien tú lásku prejavuje len písaním, ja zas tu potrebu nemám sa opakovať jak papagáj dookola. Pozri si aj iné komentáre od žien, písali poniektoré že tiež to nemajú radi čiže nemôžeš hádzať všetkých do jedného vreca. LÁSKA SA PREJAVUJE VIACERÝMI SPÔSOBMI a nie len blbym písaním.

simca06022011
Včera o 09:22
@anonym_autor

@anonym_autor inak ja som tu knihu citala, ale tu nejde len o to ako TY prejavujes lasku, ale ako ju prijma tvoja partnerka, ak ma inu potrebu, treba sa trosku aj prisposobit ;) nie len na seba to stahovat. Ta kniha bola pisana preto, aby sa obe strany pochopili a prisposobili trochu a nie cakali len to "ja ja ja". Ak mam partnerka, ktory je na darceky, tak to ze ja to takto neprejavujem a nie som darcekovy typ, neurobi jeho spojneho, ze?? ani to "vedenie" ze som iny typ neprinesie klud. Na to aby boli obaja stastny, treba bud hladat kompatibilnych ludi, alebo sa prisposobit v niecom.

autor
Včera o 09:22
@huxy

@anonym_autor k tomuto sa vyjadrím, ano, existuje viac "jazykov lásky". Ale musíš si uvedomiť, že ako ty máš svoj jazyk lásky, tak má aj tvoja priateľka. Čakáš, že ona bude ten tvoj akceptovať, ale ty jej nie? Už ako som písala, kompromis, alebo to nemá zmysel.
Môžem osobnú otázku? Prečo si s niekým, kto nepracuje, akú to má perspektívu? A ešte aj toto ti na nej vadí.

@huxy prácu si hľadá, dokonca jej sám pomáham nájsť prácu len je to ťažké.

autor
Včera o 09:24
@maury

Nie si divný môj manžel to tiež neznášal ani neznáša. Keď niečo, tak zavolať. Sem tam nejaká krátka správa podľa potreby, ale povedal že časté správy a uz vôbec nie A4 ho nebavia čítať ani na to reagovať.

@maury veď hej každý chlap je iný len niektoré ženy to nevedia pochopiť ale čo už.

autor
Včera o 09:26
@andrea_82

@enmery a tebe, prosim ta, kto dnes stupil na otlak, ze si taka protivna??? My sme s muzom spolu 25 rokov, momentalne chodi do Ciech robit na tyzdnovky a nikdy sme si Dobre rano a Dobru noc nepisali. A nepovazujeme sa za narcistickych pacientov. Fakt su podla mna dolezitejsie veci ako takato blbost.

@andrea_82 to hej ale ona to nepochopí lebo pani Enmery je odborníčka na všetko 😂😂 jej ak dačo nesedí tak to napíše a nadávať do narcistických pacientov ? Dosť úbohé z jej strany ale skôr mi príde ona ta žena čo keď niečo povie ta musí byť po jej lebo inak amen cma 😂

autor
Včera o 09:27
@andrea_82

@enmery a tebe, prosim ta, kto dnes stupil na otlak, ze si taka protivna??? My sme s muzom spolu 25 rokov, momentalne chodi do Ciech robit na tyzdnovky a nikdy sme si Dobre rano a Dobru noc nepisali. A nepovazujeme sa za narcistickych pacientov. Fakt su podla mna dolezitejsie veci ako takato blbost.

@andrea_82 s bývalou tiež som si nepísal dobrú noc a tiež sa nepovažujeme za narcistických pacientov ale to pani dokonalá @enmery nepochopí 🤣

huxy
Včera o 09:28
@anonym_autor

@huxy vyjadrujem lásku inak stačilo čítať komentáre. Láska sa dá vyjadrovať aj viacerými spôsobmi a keď čítam poniektoré komentáre tak mi príde ľúto že väčšina žien tú lásku prejavuje len písaním, ja zas tu potrebu nemám sa opakovať jak papagáj dookola. Pozri si aj iné komentáre od žien, písali poniektoré že tiež to nemajú radi čiže nemôžeš hádzať všetkých do jedného vreca. LÁSKA SA PREJAVUJE VIACERÝMI SPÔSOBMI a nie len blbym písaním.

@anonym_autor hm, to že niekto prejavuje lásku tým, že na druhého myslí, ozve sa mu, napíše, neznamená, že lásku neprejavuje aj inak.
Už som sa vyjadrila, buď kompromis, alebo bude jeden z vás stále neśťastný.

autor
Včera o 09:29
@anonym_f03177

@anonym_autor ona nepracuje, ma vela casu, az sa nudi. T pracujes, mas nocne.
Mala som chlapa, ktory mi takmer nikdy nenapisal dobru noc ani dobre rano - obaja sme pracovali, obaja deti, on maval nocne resp rozne sluzby. Povedal mi, ze nie je na to pisanie a ze je unaveny. Mna to v tom case mrzelo - cakala som aspon nejaky zablesk myslienky pocas dna. Nie non stop.
V daksom vztahu to bolo nappak - chlap na home office, pisal rano, na obed, posielal fotky co obeduje atd, mna to doslova az otravovalo. Toez vecer som nemala vzdy energiu mu pisat, ked som bola a detmi, ucenie, skola, povinnoati. Vyxital mi to a prislo ki to od veci, vysvetlila som mu, ze nech to odo mna neziada. j rano, ja s detmi sme sa chystali do prace, do skoly, ranajky desiata atd atd … na spravu dobre rano som odpisala az v elektricke, ak sa mo chcelo vobec.
Ono nie si divny, len nemas cas a energiu vypisovat. Ajked ano, si mlady bez inuch povonnpsti ako je praca … musi to byt tak ze to vyhovuje obom

@anonym_f03177 veď ale tu sú ženy odborníčky na všetko a radšej budú len hejtovať lebo by sa ináč nudili. Vďaka za tvoj komentár. Jeden z normálnych komentárov

autor
Včera o 09:31
@mirage

@anonym_60c644 boze aj citate s porozumenim? Asi nie. Myslel to OBRAZNE.
@anonym_de632a

@mirage nechaj radšej tak, poniektoré ženy to nepochopia a ak není presne podľa nich tak budú hejtovať 😃 typický modrý koník. Takú podobnú diskusiu som našiel na reddite a akože klobúk dole pred tou stránkou, žiadne narážky tam neboli ani hejtovanie. Musím im tam napísať že naj prídu na modrý koník ak sa budú nudiť že tu uvidia toľko hejtov až až 🤣😂

autor
Včera o 09:32
@mirage

@anonym_autor ja som na autorovej strane. Neznasam vypisovacky. Neznasam. Obtazovalo by ma to, v kuse dobru nocku, dobre ranko. Och.

@mirage a som rád že tiež má vieš pochopiť. Nie každá žena potrebuje vypisovačky veď sú aj dôležitejšie veci vo vzťahu a nie len písať dookola jak papagáj

autor
Včera o 09:33
@anonym_0ac0bd

@anonym_autor mňa by skôr odrádzala priateľka, ktorá nepracuje, lebo sa jej nechce. Či stále študuje a býva u rodičov? Ak nie, kto ju živí?

@anonym_0ac0bd býva u rodičov, živia ju rodičia. Ja jej finančné pomáham a pomáham nájsť aj prácu, no lenže ona po roku nenašla zatiaľ nič

autor
Včera o 09:35
@anonym_40a415

Tak my si s manzelom piseme cely den ked ma cas v praci (ja som doma teraz ),rano ma caka sprava na dobre ranko ,vecer mi nepise to sme spolu 😅a sme spolu 20 rokov .

Ale nie každy to tak ma . Sú ludia co nemaji radi pisanie atd . Je to len o tom,aby ste boli obaja ok a hkacne pisat volat preto lebo chcem ,lebo mi ta osoba chyba a nie preto ,ze musim .

@anonym_40a415 veď to ale tu to ženy nepochopia.

autor
Včera o 09:36
@anonym_ed5a04

Nečítala som celú diskusiu ale to, keď si napísal, že ona nepracuje mi stačilo, to hovorí za všetko. Ľudia, ktorí nemajú prácu, žiadnu zodpovednosť a pravidelný pohyb, časom začnú byť skrátka je*nutí. Veľmi si to všímam vo svojom okolí v poslednom čase. Nech sa prihlási do roboty, ak študuje tak na brigádu a nerieši hlúposti.

@anonym_ed5a04 no veď to. Vďaka za normálny komentár bez hejtovania

autor
Včera o 09:37
@simca06022011

ja by som jej povedala, ze to ze jej napisem dorbu noc neznamena ze idem spat.. kludne jej to mozem aj prave z baru pisat. Ked napisem dobre rano, tiez nemusim prave vstavat uz mozem byt niekde uplne inde. Ci chce divadlo alebo co? A napisala by som presne to co sa deje, proste kukam telku zaspim, rano utekam do prace... nestiham. Nepisem. Je to ine ako ked s niekym zije clovek a zrazia sa pri kavovare ludia :D
Pravedepodobne ona je nalepena na mobile velku cast dna, tak jej to pride divne, otvori apku a od teba tam nic. Takehoto som mala ja chlapa, ale nie v pisani,ale on pocas prace mal potrebu aby mi volal.. a bol ticho do telefonu, lebo "musi ma pocut", tak to bol z toho ohen na streche a diskusia = ja v praci nesedim s kavickou v ruke, ale pracujem a proste telfonaty si nezelam, pokym nehori, nieco nie je treba = naucil sa, zvykol si. Cez pracu mame strucne hovory co treba/netreba, ak je to nieco co treba riesit hned a nepocka do vecera. Je to velmi podobne spravam. Strcim telefon do suflika a kolkokrat ho hodiny nevidim, odkedy mam dieta, tak uz nie je v sufliku ale na stole a ma zapnuty zvuk ale nic sa velmi nezmenilo.

@simca06022011 no ona nepracuje preto sa asi nudí ale ja reálne neviem čo skôr. Preto mi aj takého vypisovačky stále dookola idú nanervy, som papagáj žeby som jak blbý písal po nočnej dobre ránko miláčik ? Bože 🤦‍♂️

autor
Včera o 09:39
@simca06022011

@anonym_autor inak ja som tu knihu citala, ale tu nejde len o to ako TY prejavujes lasku, ale ako ju prijma tvoja partnerka, ak ma inu potrebu, treba sa trosku aj prisposobit ;) nie len na seba to stahovat. Ta kniha bola pisana preto, aby sa obe strany pochopili a prisposobili trochu a nie cakali len to "ja ja ja". Ak mam partnerka, ktory je na darceky, tak to ze ja to takto neprejavujem a nie som darcekovy typ, neurobi jeho spojneho, ze?? ani to "vedenie" ze som iny typ neprinesie klud. Na to aby boli obaja stastny, treba bud hladat kompatibilnych ludi, alebo sa prisposobit v niecom.

@simca06022011 no ona je dosť na písanie a ja niesom. Proste ma to nebaví. Ja radšej skočím vonku sa normálne porozprávať a nie stále dookola písať. Je to dosť otravné. Bývame od seba 20km asi. To není ďaleko. Nie každý je na takéto sprosté vypisovačky

autor
Včera o 09:40
@huxy

@anonym_autor hm, to že niekto prejavuje lásku tým, že na druhého myslí, ozve sa mu, napíše, neznamená, že lásku neprejavuje aj inak.
Už som sa vyjadrila, buď kompromis, alebo bude jeden z vás stále neśťastný.

@huxy @simca06022011 ale vďaka aspoň za normálne komentáre bez nejakej urážky a bez hejtovania. V dnešnej dobe žeby si človek nerypol je dosť ťažké.