icon

Je chyba vo mne, keď mi partner nepovie o návšteve?

1. jún 2026

Ahojte asi to je hlúposť, s priateľom sme 4 roky a keď má prísť jeho rodina zo zahraničia napríklad mu zablahoželať na sviatok, tak on mi ani neoznámi ktorý deň prídu, či vôbec prídu a mňa to hnevá lebo aj keď sa snažím mať upratané, máme malé bábätko a celková organizácia aj okolo neho nie je jednoduchá, chcem vedieť či mám chystať nejaké občerstvenie, nakúpiť, nemám rada nečakané veci. A on nechápe čo stresujem. Je chyba vo mne?

januska12323
•
1. jún 2026

@anonym_autor jak nechápe? Zavolaj k sebe zo štyroch členov rodiny, nič nepovedz a ešte mu daj do ruky dieťa, rýchlo pochopí.

jimbean
•
1. jún 2026

Nestresuj. Ked pride navsteva, zober dieta, chod na prechadzku a priatel nech sa stara o svoju navstevu.

anonym_33b410
•
1. jún 2026

No to aj mne by vadilo
A nie kvoli tomu, že nechápe, že stresujem
No ked vie, že ma mňa informovať a je ticho?a ako to z akého dôvodu

autor
•
1. jún 2026
@anonym_33b410

No to aj mne by vadilo
A nie kvoli tomu, že nechápe, že stresujem
No ked vie, že ma mňa informovať a je ticho?a ako to z akého dôvodu

@anonym_33b410 oni sú tak zvyknutí, naša rodina je zase iný extrém že keď sa máme stretnúť u niekoho v inom meste tak si dáme pár dní dopredu vedieť či máme všetci čas 😄 a nie iba tak hocikedy si prísť

biba_18
•
1. jún 2026

mne by to môj muž nerobil - takže čo? žiadaj aby ťa informoval.

anonym_7f1965
•
1. jún 2026

Nieje vôbec chyba v tebe .Toto isté robil muž mne a nenavidela som to . Poprípade jeho rodina volali že sú na ceste bez toho aby sa vôbec spýtali či sme doma.Ja nieraz v pyžame atď.Po rokoch som mala toho dosť a povedala som buď oznámia že prídu alebo mám na háku či sú tu či nie . Ja si robím svoje .Mám malé deti a nemienim deti prispôsobovať návšteve ktorá sa neohlasi.Nech sa uráža kto chce

anonym_33b410
•
1. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_33b410 oni sú tak zvyknutí, naša rodina je zase iný extrém že keď sa máme stretnúť u niekoho v inom meste tak si dáme pár dní dopredu vedieť či máme všetci čas 😄 a nie iba tak hocikedy si prísť

@anonym_autor ešte by to vysvetlovalo, že keď idú napríklad letecky, možno na poslednú chvíľu si rozmyslia, že kúpia lacné letenky
Alebo po ceste niekde vyletuju?
Neviem no😅

januska12323
•
1. jún 2026
@jimbean

Nestresuj. Ked pride navsteva, zober dieta, chod na prechadzku a priatel nech sa stara o svoju navstevu.

@jimbean prečo by mala utekať z vlastného bývania aj s dieťaťom? Jej nikto nič nepovedal tak si môže robiť čo chce, aj spať celý čas kým tam budú.

autor
•
1. jún 2026
@anonym_33b410

@anonym_autor ešte by to vysvetlovalo, že keď idú napríklad letecky, možno na poslednú chvíľu si rozmyslia, že kúpia lacné letenky
Alebo po ceste niekde vyletuju?
Neviem no😅

@anonym_33b410 oni majú v meste kde bývame byt takže tam môžu byť koľko chcú a prísť ku nám keď je čas, to je priateľova chyba že je flagmatický, nie ich😄

thereisabear
•
1. jún 2026

A ty s nimi nie si v kontakte? Skúsila by som sa s nimi dohodnúť, nech sa ozvú mne, keď budú chcieť prísť. Bez výčitiek, milo, že pre istotu, aby ste si nerobili náhodou iné plány.

0silvia0
•
1. jún 2026

@anonym_autor keď on nestresuje, nestresuj ani ty. Keď prídu, nebude pohostenie, bude musieť občerstvenie a nákupy riešiť frajer, veď ty si o ničom nevedela. Predstavujem si to takto: ahojte, teším sa, že ste prišli, môj Jožko mi zasa zabudol povedať, že prídete. Jožkooo, máš tu rodinu, skoč rýchlo kúpiť zákusky a chlebíčky, ja im zatiaľ uvarím kávu a pohráme sa s bábätkom.

crazy_cat_lady
•
1. jún 2026

Nestresuj sa. Naco. Ked je to jemu jedno. Ked opatovne pridu neohlasene, alebo na poslednu chvilu, povedz, ze tvoj partner ti o nicom nepovedal/povedal na poslednu chvilu a preto nemas nic nachystane. A nech si nakup potom riesi na poslednu chvilu on sam 🙂

anonym_1624d2
•
1. jún 2026

@anonym_autor Povedz mu... Zlato, ja viem, že si telepat, ale ja tie tvoje vlny chytám až vtedy, keď mi tvoja mama klope na dvere. Skúsme radšej klasickú hovorenú reč. 😀
Ak ti nebude oznamovať, kedy presne prídu, privítaj ich v tvojom luxusnom domácom outfite 😀 v ogrckanom tričku, s teplákmi naruby a s divokým účesom. Verím, že jeho mama bude nadšená 😅

anonym_797b79
•
1. jún 2026

Priatel asi len sedi a caka, ze vsetko nachystas a zorganizujes ty. No samozrejme, ze nema stres a nechape, ze ty ano. Sadla by som si presne tak isto, ako on a cakala. Mozno by mu potom doplo. Nakoniec, je to jeho rodina...a btw, vy sa vobec nerozpravate ci ako? Ked ti nepovie taku zasadnu vec. To je uplne absurdne.

sevrin
•
1. jún 2026

Snažím sa prísť na to, akú chybu ty vlastne robíš, keď ti priateľ neoznámi, že príde jeho rodina. Asi by si sa ho mala začať pýtať v pravidelných intervaloch, napríklad o šiestej ráno, potom o 12 hodine naobed, potom o 16 hodine a určite aj o 22 hodine. Nevynechaj ani jeden deň.

cacianka
•
2. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale toto čo máte vy, vôbec nie je extrém. Normálna vec.

cacianka
•
2. jún 2026
@0silvia0

@anonym_autor keď on nestresuje, nestresuj ani ty. Keď prídu, nebude pohostenie, bude musieť občerstvenie a nákupy riešiť frajer, veď ty si o ničom nevedela. Predstavujem si to takto: ahojte, teším sa, že ste prišli, môj Jožko mi zasa zabudol povedať, že prídete. Jožkooo, máš tu rodinu, skoč rýchlo kúpiť zákusky a chlebíčky, ja im zatiaľ uvarím kávu a pohráme sa s bábätkom.

@0silvia0 presneeee, a keby som len štipku tušila, že sa šije takáto búda, tak ani poriadne neupracem ( bežny prevádzkový neporiadok) , ani si neprezleciem ogrckabe tričko. A idem kŕmiť, kúpať, či von, lebo o nich neviem , tak si robím svoje. Keď nepomohlo opakovane vysvetlenie, robím takto. Aj tu kávu ho poslem urobit

biba_18
•
2. jún 2026
@cacianka

@anonym_autor ale toto čo máte vy, vôbec nie je extrém. Normálna vec.

@cacianka presne tak, hádam sa nevytrepem do iného mesta s tým, že domáci budú určite doma - a ak nie, možno sa ešte aj urazím 😂
my niekedy aj mesiace dopredu sa dohadujeme ...

cacianka
•
2. jún 2026
@biba_18

@cacianka presne tak, hádam sa nevytrepem do iného mesta s tým, že domáci budú určite doma - a ak nie, možno sa ešte aj urazím 😂

@biba_18 nepoviem že naši seniori , čo bývajú o pár domov si volajú, prejdú a buď si otvoria bránku, alebo je zamknuté. Ale kto býva o čo len pár km ďalej , alebo je pracujúci, je naozaj vhodné prezvoniť aspoň pár hodín vopred, a stretnutie viac ľudí aspoň trochu plánovať. Lebo každý na iný režim práce, plány, zdravie, iné povinnosti

anonym_797b79
•
2. jún 2026
@biba_18

@biba_18 Ale ja mam z tohto pocit, ze oni sa ohlasia. Priatelovi. Len ten z nejakeho neznameho a zahadneho dovodu si tuto infosku necha pre seba.

biba_18
•
2. jún 2026
@anonym_797b79

@biba_18 Ale ja mam z tohto pocit, ze oni sa ohlasia. Priatelovi. Len ten z nejakeho neznameho a zahadneho dovodu si tuto infosku necha pre seba.

@anonym_797b79 nepíšeme ale teraz o priateľovej rodine - ale o autorkinej a o našich 😉

anonym_f07c65
•
2. jún 2026

@anonym_autor mne by to veľmi vadilo a spravil by to iba raz.Je to od neho sproste