icon

Je divné mať v byte vlastné portréty?

20. jan 2024

Brali by ste divne keby prídete na návštevu ku niekomu a mal by tam veľa obrazov na ktorých by bol on ?😃 konkretizujem som veľmi zaťažená na obrazy a pacia sa mi obrazy na ktorých sú ženy ale pravdaže nechcem mat po byte povesane hocijaké ženy ale seba. Nie akty ale portréty a podobne, take farebne kreslené nie čiernobiele. A keďže nechcem kombinovať rôzne štýly a mat doma mix obrazov prírodu abstraktne obrazy a ešte tieto čo sa mi pacia, budem mat teda dosť práve takých na ktorých budem ja. Deti ešte nemáme ani domáce zvieratá takze pár obrazov budem mat aj s priateľom ale tých bude asi menej
Samozrejne doma môže mat každý čo chce ale len ma tak zaujíma keď ku nám prídu aj nejaké návštevy či to nebude nejaké narcistické že zbadajú napr 10 obrazov na ktorých budem ja 😂

autor
20. jan 2024

@lindous v byte kde by býval iba muž a boli by take by som si myslela že asi ma na to slabosť aj poznám takých co majú takéto len trosku vulgárnejšie znázornenie ale v domacnosti kde žije muž , žena a konkrétne v našim prípade je tomu môjmu uplne jedno čo kde bude či rozvesuam obrazy Alebo budu všade sviečky či väzy mám v tom voľnú ruku 😊 a ja som kedysi aj rada kreslila no obraz som ešte nerobila, toto sú take jednoduché veci že chcela by som si aj ja take nakreslit len ako píšem nechcem tu mat nejaké obrazy čo budú úplný opak mna rôzne typy žien hoci len kreslené 😃 chcem to take že keď niekto príde uvidí že jednak mám rada obrazy a tento štýl a už či si povedia že som to ja alebo nie je jedno no asi to pochopia že áno som keď budú podobne črty

lucia13022023
20. jan 2024

Mne osobne sa to nepáči, ale nepáči sa mi veľa veci, rôzne nábytky, dekorácie atď. Mam svoj minimalistický štýl. Ale ak by sme si rozumeli, neodsudila by som ta kvôli tomu, že máš iný vkus ako ja. Toto mi príde divne 🤔🤣

mamutka
20. jan 2024

Ja som si kedysi dávala na stenu obrazy, ktore som malovala a teda napr mala som tam akt, na ktorom vobec nebolo vidieť tvar a ľudia si hned mysleli, že som to ja. Obraz sa ľudom páčil, ale mne vadila ta predstava…. A mala som tam portrét, ktorý som ponala dosť abstraktne a tam ma nespoznali 😁
Ak to budeš mať v jednom štýle a mnohé budú také odzadu, vlasy a pod a byt je skôr minimalisticky, mohlo by to byt pekne. Bolo by zaujímavé vidieť potom ten byt, ako to ukáže. Ľudia majú po stenách rôzne gýče, home sweet home písmena a sú happy. Toto, ak to správne podchytis, môže pôsobiť ako príjemná súkromná galéria. Nie som na taky štýl, ale rada by som videla potom výsledok. Môže to byt veľmi pekne

muchotrafka298
20. jan 2024

Nemusis pred ziadnymi anonymnymi zenami na fore obhajovat vlastny vkus a to, co chces mat doma. Daj si tam aj milion takychto ako uz predo mnou kocka vyssie napisala "krcmovych" obrazov, ktore sa uplne nahodou budu na teba podobat. Kludne sa na seba pozeraj cele dni aj s muzom. Navstevy tomu nemusia rozumiet, tebe sa to paci a v byte zijes ty.

majlo1234
20. jan 2024

Nie divne, ale mne sa to nepaci. Ako milion dalsich veci, ktorymi si ludia dekoruju vlastne domy. Predpokldam, ze ani moj dom a vkus nevyhovuje kazdemu

ysseba
20. jan 2024

Áno, bolo by mi to divné, pomyslela by som si, že sa sama sebe strašne páčiš 😂

petronelag
20. jan 2024

Tie obrazy, čo sú tu nemajú veľkú umeleckú hodnotu, podobné som videla v kreslených vtipoch, tam niečo také stačí.

nikaeli
20. jan 2024

Bez ohľadu na to, že sa mi to nepáči, stále platí aj to 'B', ktoré som napísala - môžeš si do svojho bytu dať čokoľvek 😉 podstatné je, aby si sa v priestoroch, kde tráviš drvivú väčšinu času, kde relaxuješ, spíš, atď. cítila príjemne.

moonlight1210
20. jan 2024

Ten druhy typ obrazu (s detailom tetovania na krku) je lepsi napad. Si to ty a nie si to ty.
Nebije to tak do oci.

Pytas sa, ci “za normálne sa považujú len rámčeky a obrazy fotky deti a celej rodiny ?”.
Nie, nejde o to, ci je to jedine normalne. Skor ide o rozdiel toho, ze vsade si na obrazoch ty a dala si ich tam ty.
Tie napr. rodinne fotky nerozvesali tie deti samotne. Ide o ich vyznam pre tych, co si ich zavesili. Ukazuju ich zaujem o tych druhych (a ze su pre nich ti druhi doleziti), alebo spomienky, ktore su vyznamne, dolezite.
Preto povesat vsade stylizovane obrazy seba samej je vnimane tak, ze najdolezitejsia si si ty a daleko za tebou je zvysok bezvyznamneho sveta. Preto taky pocin posobi na druhych v podstate narcisticky.
(Jeden obraz by sa este vstrebal. Desat obrazov je uz potom pre toto divnych.)
Trochu inak by to bolo vnimane, ak by tie obrazy povesal tvoj partner. To uz by bolo na urovni obrazkov deti zavesenych rodicmi. Ze ich tam dal, lebo si pre neho dolezita.

Takze, hoci je vysledok ten isty (v byte vidi desat tvojich obrazov), je v tom vyznamovy rozdiel. Preto to na ludi posobi tak zasadne rozdielne.

Ale je samozrejme, ze mas pravo si zavesit ake len obrazy chces (btw. take detaily, ako ta fotka tetovania, z ktorych dycha isty druh atmosfery, sa mne napriklad pacia. Aj ked ja by som si taky nedala do domu, no povazujem ho za zaujimavy.)

candii
20. jan 2024

Kamoška mala napríklad na pozadí samu seba, tiež to bolo divné 😁 ako možno jeden dva pekné obrazy by mi divné neprišli ale viacej asi áno.

ivik4
20. jan 2024

Nie vobec, mne sa to paci taketo fotky v byte

miadi
20. jan 2024

Ja ti neviem .. jeden taky obraz staci nie ? Moja sesterka mala karikaturu . Klasicku ( na ktorej kazdy vyzera ako obludka) a jedna bola dost . Toto co sa ti paci je taky manga komixovy styl . Podla mna cim viac si das tych obrazov seba tym menej to bude zaujimave a originalne. + cenovo vies kolko take obrazy na zakazku stoja? Mne by teda bolo jedno co na to druhy kebyze chcem mat svoj xicht vsade po dome ( a muzovi to nevadilo) tak ho mam a kaslem na to ze je to divne 😂Ja ked to vidim vo filmoch o hereckach tam to dava zmysel ale stava sa z toho priestoru Akoby muzeum .. vacsinou to byva kopia Andy Warhol kolekciu co robil celebrity. Ja mam umelecku skolu a momentalne malujem dcere portret v komixovom style .olej na platno do jej izby. Ono asi fakt zalezi na kazdom jednom obraze jeho style umiestneni velkosti farebnom ladeni so zvyskom priestoru. Cize tam je sanca ze to bude vyzerat otras alebo super. Je to celkom narocny project. Ale nezijes pre druhych ale pre seba a plnenie si svojich snou a tužob. Tak to Skus ale velmi premyslene a strategicky aby si ale Hlavne ty bola spokojna s vysledkom. A navstevu mozes stretnut aj mimo dom v kaviarni 😄a ludia co by k tebe koli tvojej eccentric osobnosti mali problem s navstevou k tebe nemusia. Podstatny nazor je len toho co tam zije s tebou . Jeho nazor a vkus treba trosku respektovat. 😉

simka17161
20. jan 2024

@lindous V kľude si to daj je to tvoj byt veď nemusíš to tam mať naveky🙂Možno to bude niekomu zvláštne no a čo. Druhí si tiež robia podla seba.

vanilkovazmrzka
20. jan 2024

Je to nielen divne, ale priam odpudive a strasidelne. Ale sak ked v tom chces zit sama, tak neni problem.

autor
20. jan 2024

@vanilkovazmrzka pardon ale ja mám pocit ako keby som napísala alebo skôr ako keby niekto iba pochopil že si chcem po celom byte vyvesiť svoje fotky alebo priamo portréty identické s mojou podobou 😃veď trosku aj čítajte s porozumením toto mi príde prehnane a hlavne odveci lebo beriem kritiku opodstatnenú nie keď niekto treskne dve na tri lebo ani nepochopil pointu

autor
20. jan 2024

@miadi konečne niekto pochopil ako to je myslene 😃 nepoznám názvy týchto štýlov alebo spôsobov akým to je robené viem že niečo je napr aj pc grafika no a pravdaže nechcem nakope 10 obrazov ale buď len jednu stenu na to vyclenim kde ich bude viacero alebo roztrúsene po byte. Napríklad v kuchyni nejaký obraz ženy ktorá drží peknú šálku s kavou a budú vidno nanajvys oči či vlasy, vieš co myslim. Ja zase nemám rôzne doplnky a dekorácie len ciste linie preto chcem dačo farebne aspoň na steny aby nebol byt celkom prázdny. A páči sa mi myšlienka toho že každý moze byt od niekoho iného, maľujú aj u mna v rodine + sama chcem niečo skúsit + kúpiť si od niekoho neznámeho kto ma peknú tvorbu. Človek vojde do bytu a vidí že niekto ma rad napr kvety u mna by to bolo takto a hlavne by to dávalo zmysel že nebude na každom niečo diametrálne odlišne celým štýlom pretože mám rada systematickost😃

autor
20. jan 2024

@moonlight1210 pravdaže ale ja som ešte mladá a rodinu nemám, nebudem mat v byte vyvesené obrazy sesternic a pod. A vyjadruje to najmä to že sa mi páči tento typ umenia a štýlu. Chápem ako to myslíš ale určite nechcem viacero podobných, keď budem mat jeden portret tvare ďalšie už budú iné. Vystihla si to tou prvou vetou a tak to Aj myslím- na každom budem ja ale nie ja alebo ako to už nazvať. Aj s partnerom nejaké budú ale tam tých nápadov na stvárnenie toľko nemám, predsa len nepôsobia nejak pekne obrázky mužov so zameraním na nejaký detail v kreslenej podobe. U žien ro môžu byt rozme stvárnenia napr pohár s vinom a zameranie na nechty alebo len kúsok šiat čokoľvek ale stále v tom bude niečo moje aby to nebolo take bezduché že len hocičo náhodne . Proste aby v tom bolo mieco osobne

sissy27
20. jan 2024

Tak toto je za mna gyc, ale ja v tom byte s tebou byvat nebudem, takze moj nazor je nepodstatny 😃

denisa0504
20. jan 2024

Ako si napísala, videla si to u mnohých v spálni a spálňa je miesto, kde nemá čo chodiť návšteva. Tam si klube môžeš dať aj manželove akty 😆 v celom dome/ byte, by mi to prišlo nevkusné a divné, hlavne ak ich bude veľa, ale keby v každej izbe napríklad jeden dva, to sa ešte dá...

autor
20. jan 2024

@petronelag majú hodnotu pre toho kto to oceňuje. Netúžim po obrazoch od slávnych maliarov. Páči sa mi myšlienka toho osobného že ho namaluje niekto mne podľa požiadaviek a dá do toho niečo svoje a môže to byt clovek uplne nenápadný koho to len baví. Niekto nevidí umenie ani vo fotkách prírody a predsa je toľko súťaži a skupín kde sa o ne delia. V tom je za mna to pekne že každý si nájde niečo svoje a prezentuje sa tým. Zaujímal ma názor ci sú ľudia takí uvedomelí že toto je niečo čo ju vystihuje čo ma rada alebo to budú brat nejako jednoduchšie. Mne sa napríklad nepacia rozme citaty na stenách v byte o laske a súdržnosti príde mi to lacné a gýčové ale beriem to že oni tým žijú a majú to radi

autor
20. jan 2024

@sissy27 inak ja by som si pozrela všetky domacnosti pre ktoré je toto gýč 😂 možno nie každého salka kávy ale doslova gýč zase niečo take silne mi to nepríde
Ja som napr ešte nevidela domácnosť kde by som si povedala wow takto to chcem
Možno v katalógu ale vscsinou u každého sú nejaké pre mna škaredé veci

mikadooo
20. jan 2024

Áno, príde mi to narcistické. Kamarátka mala jeden obraz, ktorý namaľoval jej priateľ, len boli na začiatku vzťahu, extrémne zaľúbení obaja, to mi prišlo fajn a milé a romantické. Ale xy obrazov TEBA by mi prišlo narcistické.

autor
20. jan 2024

@mikadooo opäť nepochopené

autor
20. jan 2024

@denisa0504 áno buď na to vyclenim jednu stenu v byte kde bude viac akoby taká nástenka obrazov alebo všade 1-2
Byt mame priestranný nebude to pôsobiť stiesnene

mikadooo
20. jan 2024

Pýtala si sa na názor a môj dojem. Verím, že keď dáš každej návšteve k tomu výklad, tak všetci to pochopia 🙄

sissy27
20. jan 2024

Akoze o co ti ide? Aby ti konecne niekto pochvalil tvoj (ne)vkus a ty si si ti mohla s pozehnanim cudzich zien konecne objednat a zavesit na steny?
Pytala si sa na nazor - dostala si ho, vo vsetkej slusnosti. Ale rovnako tu bolo x-krat zopakovane, ze je to tvoj byt a zaves si tam co chces. Nemusis tu pred nami obhajovat svoj vyber a snazit sa zhadzovat nas, ze bohvieako my mame zariadene. No zlata moja, podla seba sme si zariadili a nebolo nam treba ani anonymnu diskusiu na internete k tomu 😂
Fakt si tam daj co sa tebe paci, nam je to vsetkym jedno, my ti z toho prach utierat nebudeme 🤷‍♀️

miadi
20. jan 2024

Ono by to bolo celkom zaujimave aj v 1 style uplne klasicky komix 2D nie 3D ako tie foto tu., a kludne nech si to “ ty”. Akoby tvoj avatar. Ak si blond tak blond ak mas cierne vlasy tak cierne - ze to nemusi byt 100% realisticka podoba .. a moze to mat v kazdom priestore svoju story . V kupelni mozes mat ako sa ružuje ci robi mihalnice alebo fenuje si vlasy taky vybuch na hlave ( dat tam aj humor) v kuchyni ako kraja mrkvu a sa porezala alebo popalila v obyvacke ci jedalmi moze popijat vino a vyzerat ze uz mala viac ako 2pohare .. na chodbe by si mohla obuvat gumaky Alebo ze dosla z vonku mokra ci zmrzmuta.. v spalni moze byt 😴 alebo zmurkajuca. 😉sexi sa tvariaca 😁. Moze to byt ako jeden pribeh z komixu rozhodemy po dome. Alebo naopak Kazdy jeden od ineho tvorcu a jedine co bude rovnake je ta podoba s tebou .

vanilkovazmrzka
20. jan 2024

Napisala si ze chces mat vela obrazov seba - co sa da na tom nepochopit alebo pochopit zle? 😄

heni79
20. jan 2024

Toto do bytu? Na stenu? Reálne? No ani omylom. To je tak na steny v klube napr. na VŠ.

petronelag
20. jan 2024

Pohár s vínom a zameranie na nechty, tetovanie, žena s prehnane zdôrazneným zovňajškom v sporo oblečení na obrazoch, to sú také povrchné hodnoty a keď by to mal niekto rozvešané po byte, tak to by o ňom vypovedalo, že toto sa mu páči, možno pre mladých do 20 rokov, do ich izby.