icon

Je dôležité mať dobrú kamarátku?

14. nov 2024

Ahojte je to podľa vás dôležité? Mamina sa trápi keď vidí že som sama nemám s kým vyjsť na kávu nemám si s kým pohovoriť. Nemám ani jednu kamarátku žiaľ. Niekedy mi to chýba vyžalovat sa jej vzájomne si zlepšiť deň zažiť rôzne bláznovstvá mať takú nepokrvnu sestru. 🩷No učím sa žiť v samote a nevidieť to negatívne, ozaj neviem ako na to

Strana
z2
leniz
14. nov 2024

áno je to dôležité

alandra
14. nov 2024

Neviem odpovedať, lebo nemám žiadne kamarátky - mám známe to áno ale nie kamarátky a vlastne asi som ani nikdy nemala.Co som mala tak ked sme si všetky postupne našli vzťahy už nebol čas ....

tyrkysova_lentilka
14. nov 2024

Je dôležité aby si bola spokojná so svojím životom.
Ak ti kamarátka nechýba, je to fajn a nemusí to byť dôležité. Každý sme iný a sociálne väzby prežívame inak.

Ale píšeš, že sa učíš žiť v samote, to asi znamená, že ti chýba socializácia

ninanikalova
14. nov 2024

Ja si neviem predstaviť žiť bez priateľov. Komu píšeš keď sa z niečoho tešíš, alebo keď máš z niečoho nervy alebo proste len tak z dlhej chvíle. Určite je dôležité mať priateľstvá! Človek je tvor sociálny. Náš mozog je naprogramovaný že potrebuje blízkosť človeka. Takže určite je to dôležité.

autor
14. nov 2024

@tyrkysova_lentilka tak 30r mam a cítim sa sama už odmalička. Ono aj by som možno prijala ale ja to so vzťahmi neviem

hugoboss1923
14. nov 2024

Dôležité to nie je. Existovať sa dá aj bez kamarátok. Človek má tak viac času venovať sa sám sebe, svojím záľubám a nemusí si nikým nechať riadiť svoj život. Mnohí ľudia sú manipulatívni, závistliví, zákerní a sebeckí. Skôr či neskôr sa aj tá najlepšia kamarátka môže stať najhorším nepriateľom.

autor
14. nov 2024

@ninanikalova nikomu 🙂 všetko si držím v sebe. Viac sa modlím vlastnými slovami tak sa vyrozprávam Bohu.. Nemám komu povedať keď ma niečo bolí keď sa mi niečo podarí keď po niečom túžim

maria12334
14. nov 2024

Odkial si? @autorka

lucia13022023
14. nov 2024

Pre mňa to dôležité je ale dá sa bez toho žiť, no ja si to neviem predstaviť.

tyrkysova_lentilka
14. nov 2024

Ak sa potrebuješ niekomu vyrozprávať a dostať spätnú väzbu, v dnešnej dobe to ide aj online, tam odpadá ten primárny stres z kontaktu a je to jednoduchšie

Písala si o mamine, aký máš s ňou vzťah, vieš sa s ňou porozprávať ako s kamarátkou (samozrejme s úctou)?

bluka2
14. nov 2024

Je to jedna z najkrajších veci v živote, také ozajstne kamarátstvo

kamatopo
14. nov 2024

Aké si znamenie???

pralinka25
14. nov 2024

skor je dolezita otazka preco nemas priatelov. fuha. normalne som premyslala a osobne nepoznam nikoho kto by bol az takto osamoteny. pises ze by si prijala. v com je problem? v niecom byt musi. neveris ludom, mas nejaku zlu skusenost?
ako je na tom napriklad tvoja mama. ma kamosky?

jamimo
14. nov 2024

dôležité asi ako pre koho 🤔 Môj najlepší kamarát je kamarát z detstva. Priateľ a spriaznená duša, moja polovica- môj chlap. Ostatné sú len kamošky, známe, také normálne vzťahy, nič hlboké, osobné👉 Život ma naučil. Nemám potrebu vešať každému všetko na.nos=ani radosti, ani starosti, lebo nikto to nemyslí so mnou tak úprimne ako ja s ním. 🤷‍♀️Dostala som pár lekcií a stačilo. Vystačím si aj sama, ako povedal jeden múdry psychológ - Jediný človek s ktorým budeš musieť žiť do konca a posledného výdychu si ty sama!

ivik4
14. nov 2024

Ano, za mna ano ...
Velmi tazko by sa mi zilo bez mojich skutocnych dlhorocnych priateliek s ktorymi si mozem cokolvek povedat a pravidelne sa stretnut, pokecat, zasmiat sa, vypnut..

autor
14. nov 2024

@kamatopo kozorožec 😃😃

autor
14. nov 2024

@pralinka25 neviem prečo. Skratka nikdy som nič hlboké nezažila. Nenasla som dakoho s kým by som si rozumela. Mala som nejaké kamarátky ale bola som dobrá len keď sa potrebovali zdieľať so svojimi problémami. Keď som niečo chcela ja nepustili ma k slovu, časom ma to vycerpavalo až tak ze som ochorela. Tie vzťahy som presekla.
Mamina ma vela kamosiek. Ja som skôr po ockovi vo veľa veciach aj on bol sám

autor
14. nov 2024

@tyrkysova_lentilka porozprávame sa o bežných veciach.. Rodine sviatkoch plánoch do budúcna. Ale osobne veci o vztahoch a sklamaniach to nie

doriiis
14. nov 2024

Ako pre koho.Pre mňa nie.Mojim najlepším kamarátom je môj muž.
A čím som staršia,ty menej ľudí potrebujem okolo seba

mamickalisticka
14. nov 2024

Vieš čo, ja mám tri kamošky, som s nimi v kontakte, ale s každou v inej intenzite. Jednu poznám už 24 rokov (mám 27) takže vieme o sebe všetko, fakt všetko. Aj kedy sa holime. Sme NONSTOP v kontakte. Keď mi deň nedopiše tak mam stres, čo sa deje. Boli sme susedy, vkuse spolu od malička. Teraz síce býva inde, ale píšeme si. Stretávame sa tak 3x ročne. Je krstná mojich detí. Druhú mám v prahe, tiež ju poznám už 15 rokov, je to moja prázdninová kamoška, stretneme sa raz sa rok ale vždy si máme čo povedať, akoby sa nič nezmenilo. Pokračujeme v témach, bola mi svedok na svadbe. A tretia je spolužiačka z gympla, tiež ju poznám už 16rokov a tiež sa stretávame 2x ročne ale tiež kecame aj tri hodiny a vkuse máme o čom. Vyslovene ten blízky kontakt, že vkuse spolu nevyhľadávam, ale viem že tam sú. A tak mi to vyhovuje. A môžem povedať, že aj oni (tak ako ja ich) ma považujú za pravú kamarátku 🥹

tyrkysova_lentilka
14. nov 2024

Otázka teda je, či potrebuješ mať niekoho s kým sa porozprávaš o súkromných veciach, každý to má inak

sofia1979
15. nov 2024

Nieje to dôležité až tak, že by si nevedela prežiť. Koľko máš rokov ak máš partnera tiež ti môže byť kamarát v jednom ja to tak mám ak nemáš hľadaj a nebudeš potrebovať kamošku. Ja som aj mala a vzdy6som sa len sklamala

buberova
15. nov 2024

Je fajn mať kamarátku. Ale podľa mňa je dôležité mať niekoho. Aspoň blízku 1 osobu s ktorou sa dá porozprávať a niekde vyjsť a pomôcť si navzájom. Či je to kamarátka, mama, manžel, na to nezáleží.

petracandle
15. nov 2024

Prečo si myslíš, že mať kamarátku automaticky znamená sa vyžalovať? Ja napríklad mám 3 blízke kamarátky, ale aj tak sa im "nežalujem" lebo nikdy nevieš kto ťa kedy zradí a vešať svoje tajomstvá na nos nie je pre mňa. Ony sa mi zdôverujú, dokonca aj známe sa mi zdôverujú. Ale ja verím len svojej maminke a mužovi a oni jediní vedia prakticky všetko. Ale áno, mať kamarátky na pokec, srandičky, pomoc je úžasné a som rada za nich 😊

bublinka1426
15. nov 2024

nie je dolezite mat kamaratku, dolezite je mat dobru kamaratku.

natalka13
15. nov 2024

Evidentne ta to trapi.
Ja si bez pristelov neviem predstavit zivit.
Travime spolu dovolenky navstevujeme koncerty divadla, 3 dni s kamoskami v horach ci nalr. V Milane je pre mna kopa zazitkov smiechu....
Pomahame si aj si robime spolocnost.

biba_18
15. nov 2024

autorka, dá sa o vážnych veciach rozprávať aj s psychologičkou pokiaľ máš tú potrebu, nie je to nič nezvyčajné. len to musíš mať upratané v hlave a nebrať to ako náhradu za kamošku. lebo ako píše @petracandle - tiež kamoškám nevešiam všetko na nos - psychologičke v podstate hej ...

natalka13
15. nov 2024

@biba_18 lebo taku kamosku nemas. Keby si mala mohla by si jej povedat vsetko.
Ja by som sa zas neznamej psychoske neotvorila tak ako kamoske. Sme si ako rodina.

biba_18
15. nov 2024

@natalka13 ani vlastnej rodine nehovoríš všetko 🙂 to je prirodzená obrana človeka získaná životom v spoločnosti...

mantilka
15. nov 2024

Skúšala si nejaké záujmové krúžky? Keďže si veriaca môžeš vyskúšať aj nejaké spoločenstvo. Treba chodiť na miesta, kde môžeš stretnúť kamošky. Nemusíš mať ich veľa ani hlboký vzťah ale je to dobré nebyť úplne "odpilena" od sveta. V kresťanských spoločenstvách nájdeš aj skupinky mladých nezadaných dievčat.
Možno aj psychologická by ti mohla s tým pomôcť ako sa socializovať.
Máš súrodencov? Lebo rodičia tu nie sú navždy. Ja už nemám rodičov. Mojou naj kamoškou bola od nejakého času moja mamka. Aj to sa dá.

Strana
z2