icon

Je jeho správanie len podvedomé?

11. máj 2024

Ach, opäť ďalšia z prebdených nocí 😞. Povedala som si, že už to nebudem riešiť, nakoľko sa nechce viazať. Povedala som si, že to nebudem riešiť vzhľadom k tomu všetkému, čo sa už stalo. No opäť sa ma to dotklo. Neviem už, musím si o tom niečo naštudovať, či je to povedomé, alebo či to môže byť i nevedomé správanie. On si jednoducho akoby nemôže pomôcť pred pohľadom na iné ženy. Samozrejme len tie, ktoré ho záujmu. Možno sa to snaží robiť nenapadne, no nedá sa to prehliadnuť. Včera napríklad si nejaké dievča prisadol neďaleko nás, malo partnera a upútalo jeho pohľad. Ja som sa tvárila, že to nevidím a opakovala som si, nechaj to tak, aj tak nebudete spolu. Nechaj ho robiť čo musí, nechaj ho byť slobodným. Potom na ceste domov sme stáli na zastávke, ja som sa postavila odkloniac od toho, aby pozeral na iné baby a on ma obišiel a počas toho ako sa somnou rozprával, mal zorný pohľad presne na ne. A už to zaklincovala len cesta domov, keď povedľa nás šlo dievča za ktorým sa i otočil ešte raz aby ju videl. Hovorím si, to snáď už je nejaké nutkanie. Čo ak si nemôže pomôcť, čo ak sa pozrie, lebo mu dotyčná niekoho pripomína? Žiaľ prebodlo ma to tak, že som si nemohla ušetriť nevinnú poznámku. Na to on, že to nie je pravda, že či si ja náhodou nevšímam tie dievčatá viac. Hmm, zamyslela som sa a usúdila, že po niekoľkých mesiacoch, je to fakt a je to v ňom. Potom som to už neriešila, nechcela som rozdúchavať, nechcela som aby si potom dával pozor, nech sa len prejaví aký je a ja zisťujem, že o toto v živote nestojím. Cítila som sa tak nepriťažlivo v jednej chvíli. Pod psa. Dávno mi už neprejavil pochvalu či intimitu. Už to asi ani sama nechcem, načo. Už bolo príliš veľa prebdených nocí. Aj keď sa správa milo, pohladí, tak toto a množstvo iných veci pôsobí sklamanie. Asi ani sám nevie o tom, že mi tým dáva najavo to, že nie som preňho. Na druhej strane ma to od neho odpútava a to je asi dobre, keď nedokážem odísť. Potrebujem to, potrebujem sa emočne odpútať. Myslíte, že to môže byť podvedomé/nevedomé? Že človek si skutočne nedokáže pomôcť? Veď myseľ muža, toľko žien čo denne stretne, o chvíľku si možno všetky ani nepamätá. Každopádne chceli by ste to, lebo ja už asi začínam chápať že nie. Ďakujem.
nezaujímavý. Ktovie možno preňho i som. pozeiintímne. Už to asi ani sama nechcem. Chcem sa odpútať, c

januska12323
11. máj 2024

Chodíte spolu na rande keď sa nechce viazať? Ty nepíš celé noci lebo sa na niekoho pozrel? Kvôli žiadnemu chlapovi sa neoplatí trápiť, to si zapamätaj. Chceš viac ako on a on len využíva, že ho nevieš poslať k vode.

sevrin
11. máj 2024

Takže občas pohladí a vďaka tomu si prebdela celú noc rozmýšľaním, či máš zostať so sukničkárom, s ktorým aj tak nebudete spolu.
Aha.

viestta
11. máj 2024

Podla mna prehanas a problem nie je v tom, ze on sa pozrie na ine, ale v tom, ze ty toto nevies spracovat. Aj by som ti napisala najdi si slepeho, ale nehodi sa to. Ty si urob poriadok v hlave, ziaden chlap neoslepne, ked je vo vztahu. Pre tvoje dobro, ziaden vztah nezacinaj. Pretoze toto bude robit kazdy, s ktorym budes chodit a ty to neprezijes.

jumama
11. máj 2024

Ja ti poradim. Ries svoje sebavedomie, ak budes to sebavedomie aj vyzarovat, pritiahnes si muza, ktory sa nebude pozerat po inych. Nemyslim to zle, ale naozaj toto si z polovice robis sama. Neveris si, nahovoris si, ze je za tym cosi viac ako pohlad....

Este takyto iny pohlad: Povaha tvojho partnera je aka je bez ohladu na to, s akou zenou je. Ak si predstavis, ze by kracal po ulici s niektoru z tych, na ktore si zaziarlila, tak on by aj v ich spolocnosti, keby su jeho partnerky, spraval sa uplne rovnako ako v tvojej spolocnosti. Proste to je on, taky je. Nehladkal by ich viac, za to ze su krasne, a neodolal by pohladom na ine zeny, aj keby mal vedla seba kohokolvek.

Hlave toto by ti malo pomoct pochopit, ze ta to nemusi boliet, proste bud ho vies prijat aky je alebo nie.

A to je potom uz tvoja strana pocitov, preco v tebe pohlad na ine zeny vyvolava ziarlivost alebo pocit, ze si pre neho menej...

Nastuduj si o uzkostnej vztahovej vazbe nejake clanky, pravdepodobne si takato uzkostna vo vsetkych vztahoch. Nebudes, ak a pochopis...

la_dolce_vita
11. máj 2024

Myslim si, ze obzerat sa okato po inych v spolocnosti partnerky je neucta voci nej. Nezazila som, ale ak by som mala zazivat, tak s takym slintošom odmietam byt. Ziadnej zene by to nepridalo na sebavedomi. Toto nepotrebujes, takto sa zrely muz nesprava.

isis234
11. máj 2024

Hovorí sa... nech sa pozrie na to, čo nemá doma..... Tebe vadí, že sa pozerá na iné ženy. Prečo? Obleč sa, uprav sa tak, aby pozeral na Teba.
Ak sa s tým nevieš zmieriť, jeho nepreškolíš. Proste to nie je partner pre Teba.
Nájdi si takého, s ktorým budeš šťastná.

diewcatqoo
11. máj 2024

Toto nebude fungovat - on sa otoci za kazdou suknou a ty prehnane ziarliva. Prepac, ale nespat celu noc preto, ze sa pozrel za inymi... popracuj na svojom svojom sebavedomi.

evcagabi
11. máj 2024

Naco si s niekym, kto sa viazat nechce co ty evidentne chces? Aby si po nociach revala?

retatka
11. máj 2024

A pozerá na tú jednu osobu velmi často keď napríklad pri vás sedi ?Lebo pozriem sa i ja na pekného ale aj škaredého muža keď ma niečim zaujme.To robí takmer každy človek ,možno ten nie ktorý ma narušený očný kontakt vplyvom diagnózy .ALE ustavične čumiet na konkrétnu osobu po celý čas keď ste niekde v spoločnosti je znamenie ,že ten chlap to má v sebe a iný nebude aj keď bude s Miss sveta .Je rozdiel pozrieť a čumiet na niekoho .Je to zvyk ,nutkanie a nikdy sa nezmení ,to si treba uvedomiť .A keď ty si žiarlivá ,zrejme nemáš sebavedomie ,toto fungovať nebude .

huxy
11. máj 2024

Môj bývalý sa tiež pozrel, keď ho nejaká zaujala. Ja som si to proste všimla. Ale nebolo to vyslovene tak, že by sa otáčal. To by mi už extrémne vadilo. Za to, mal jedného kamaráta, a ten sa správal ako nevyzrety pubertiak. Nestačilo, že čumel, otáčal sa, ale ešte vypiskoval, komentoval. A to už mal okolo 40. Mne bolo trápne aj za tie chudence ženy, čo šli okolo. Mne to príde také slizke a uchylne.
Ty musíš vedieť, ako veľmi je to okate a či s tým dokážeš žiť. Ja by som sa cítila asi tak ako ty, teda nepritazlivo a ponižovalo by ma to. A to sa o seba starám, snažím sa pekne obliecť... Keby vyslovene vyhľadával takéto situácie, schválne by potreboval ocumovat a potom sa ešte tváriť, že nič nerobí. Je rozdiel pozrieť sa a je rozdiel keď už ťa schválne obíde, aby mal výhľad na ženské.

gribka1
11. máj 2024

Samozrejme nikomu nezabránite sa pozerať po opačnom pohlaví, ale preboha, ak som so svojím partnerom, partnerkou, je to totálna neúcta. Ty si ho len ospravedlňuješ, aby si prekryla svoju slabosť, niečo s tým urobiť. Vadí ti to neskutočne, sebavedomie znižuje a napriek tomu by si vymyslela nejakú novú diagnózu, že to vlastne má nutkanie ako na stolicu, proste musí.

marca12
11. máj 2024

Ja si myslim,ze on sa len nepozera,on aj pretahuje vsetko,co uputa jeho zaujem.

domkakvet
11. máj 2024

Kazdy sa obzrie za peknou zenou, ale nie okato pred partnerkou.

tykat
11. máj 2024

Takto... su zeny ktore to toleruju ba priam sa pysia akeho maju chlapa kanca a aj ked sa pozrie (ci dokonca skusi) tak sa vrati k nim.
Vam dvom to fungovat nikdy nebude lebo tebe toto neimponuje resp.odpudzuje ta to, zranuje. Bud sa budes premahat ty alebo on poprie seba a bude sa za druhymi otacat ked s nim nebudes.
Pre mna by toto jeho spravanie bol dovod na rozchod. Nevedela by som to tolerovat, nevidim dovod.

danica2711
11. máj 2024

mám pocit, že ty si sem už napísala niekoľko takýchto vzletných slohových prác o tomto bulovi, či sa mýlim a je vás tu viac takých prostoduchých? Budem stručná: slušný chlap nedáva žene najavo takýmto spôsobom, že na ňu vlastne kašle. Tento "tvoj" áno, takže ak ti to vadí, rozíď sa s ním a budeš v noci spať a nie sa trápiť nad niekým, kto za to absolútne nestojí

sevrin
11. máj 2024

Ja som toto zažil raz, bol som s mojou ex... no niekde, to je jedno kde a upútala ma tam jedna mladá žena, pekné nohy, luxusné čierne lodičky na nohách, no proste nedalo sa nepozerať. Moja ex ma vtedy jemným úsmevom upozornila, že mi hlavu akosi stále otáča nesprávnym smerom... tak som pochopil. Je to trochu odveci keď muž pozerá na iné ženy, keď je tam so svojou, ale platí to aj opačne.

feb13
11. máj 2024

Davaj pozor, keby sa to opakovalo prilis casto. Ano, moze mat nutkanie, ktore nevie ovladat, vola sa to sexualna zavislost. Ma rozne podoby, je to naozaj siroky pojem, toto je jeden z moznych priznakov. Trosku si prestuduj a uvidis, ci je podozrivy aj v niecom inom. Niekto zostane pri tom cumeni a otacani, resp si toci film v hlave, ale moze zajst aj dalej. A samozrejme ze ti bude tvrdit, ze to nic nie je a vymyslas si.

autor
Autor odpoveď zmazal
ckocka
12. máj 2024

Problém je v tebe, že si si našla chlapa ktorý ti nevyhovuje a stále sa ho držíš. Volá sa to sebadeštruktívne správanie

autor
14. máj 2024

@jumama Ďakujem krásne. Veľmi mi pomohla hlavne veta o tom, že to, čo je v ňom sa bude prejavovať bezohľadu na to kto (a aký) bude v jeho prítomnosti. Ale áno, máš pravdu, potrebujem popracovať na svojom sebavedomí, lebo úzskosť by som (aj keď možno v menšej miere vzhľadom k správaniu partnera) prežívala, tak či onak. Ďakujem 🙏

jumama
14. máj 2024

Ja ti velmi dobre rozumiem, pretoze mozno som niekedy citila nieco podobne, ale prisla som, ze je tonou a vtedajsim partnerom. A do urcitej miery sa mi to takto v zivote striedalo, ze ak som si vyberala partnera ja, vacsinou bol taky chladnejsi typ, ja som prinasa do vztahu vrucnost a emocie a ucila ho partnera prejavovat ich. Ked to bolo naopak a partner si vybral mna, tak zase tam ja som bola tak vyhybavejsia... to som si tak spomenula na mladsie casy. Teraz moj muz je tiez vyhybavy a ja prinasam a rozoberam tie emocie... aj mi je to obcas luto, ale zvykla som si. Nie je necitlivy, len to proste nema z domu naucene.