Je jej manžel toxický? Ako to zistiť?
Ahojte. So sesternicou mame super vzťah, ale jej vzťah s manželom sa mi nepáči, ona ho toleruje a ja nechápem prečo, ale plače, keď sa mi sťažuje. Jeho byvala zena hp podvadzala, čiže je tým riadne poznacený, no nesie to na chrbte moja sesternica.
Robí jej žiarlivostné scény.. prva.. boli u kanaratov a ten jeden jej akoze capnuť na zadok, ale vtedy tam mal ruku jej manžel tak to citil on nie ona. On jej to doma výčital, ona nevedela ani o tom, že ju išiel capnuť .. ona nemala o čo mu ide.. tak plakala aj to jej vytkol, čo plačeš preto, že trafil mňa a nie tvoj zadok ?
Tyždeň sa nebavili .. potom neskor jej urobil dalsiu scénu.. tiež boli u kamaratov, ona tam s dcerou ostala dlhsie a zrazu spravy, ak omžite nepríde domov, bude to mať nasledky... no zasa to prišlo .. hadky zvady.. len pre jeho žiarlivosť..
Naskytla sa jej teraz pracovna príležitosť isť pracovat pod poistovnu, cize skolenia, videohovory.. ma ist na prvy pohovor, no čo ten dokazoval.. lebo je to muž, a on presne vie ako toto chodi na skoleniach ze sa to tam jebe jedno cez druhe .. tak abi teraz nevie ci do toho ma ist alebo nie (ona je na materskej a chcela len doma nieco na privyrobenie)
Dalsia vec.. ona nikoho nema teda so mnou komunikuje na dialku raz za cas sa stretneme ona nikoho u nich v meste nema, tak sa zoznamila s kamratkou
Toto nie je tvoj život ,nepchaj nos do iných rodín
Sesternici by som povedala, kedykoľvek máš u mna aj s dieťaťom otvorné dcéra a daj mi vedieť kedy ti mam prísť pomôcť pobaliť dvere
Ja sa áno nečudujem, že jo jejo ex podvádzala. Je to zakomplexovaný žiarlivý úbožiak a jejo ex asi chcela aby mal to čo furt vyvádza
Sesternica však nech nehovorí že predtým taký nebol, tiež je asi trochu mechom udreta
@anonym_autor Podla mna ho ex mozno ani nepodvadzala. Ziarlivci si vymyslaju story o tom ako ich byvaly podvadzal a preto teraz ziarlia. To je blud. Vzdy ziarlil a aj bude ziarlit. Je to chory clovek. A naco sesternica reve. Tak by som mu vyhubovala,ze by si viac na mna usta neotvorit. Nauc ju byt silnou,nech sa mu postavi. On si dovoli len tolko,kolko mu ona dovoli
To, že ho podviedla žena, je jeho verzia. Bolo by zaujímavé počuť variantu jeho ženy. Je chorobné žiarlivý, snaží sa ju držať doma, stavím sa, že aj gynekológ musí byť ženského rodu. Skôr, či neskôr pochopí sesternica, že je nemožné dennodenne dokazovať svoju vernosť a napriek tomu sa jej dostane len obviňovanie a urážky. Čím skôr to skončí, tým lepšie pre ňu, ale musí na to prísť sama.
@anonym_autor toto je buď zakomplexovaný človek, alebo manipulátor. Zaujalo ma, že nikoho nemá skoro žiadnu kamarátku. Ak ju odrezáva od známych a rodiny môže to znamenať snahu prevziať kontrolu. Odreže ju od všetkých, nedovolí jej chodiť do práce aby bola na ňom úplne závislá a začne ju fyzicky týrať. Nech ujde čo najskôr povedz jej to že si tu pre ňu a že môže ujsť aj k tebe. Sľučka sa sťahuje a čím dlhšie pri ňom bude tak ťažšie sa jej bude odchádzať.
Podvadzala ho, čitala mu rozvodové papiere kde sa k tomu jeho ex priznala.. zo začiatku taky nebol, este ked byvala tu tak sme sa stretavali normalne, nejavil sa tak .. no ja sa jej budem snažiť otvoriť oči ale bude to náročne.. bude to mať tažké s ním
Podvadzala ho, čitala mu rozvodové papiere kde sa k tomu jeho ex priznala.. zo začiatku taky nebol, este ked byvala tu tak sme sa stretavali normalne, nejavil sa tak .. no ja sa jej budem snažiť otvoriť oči ale bude to náročne.. bude to mať tažké s ním
@anonym_autor držím palce. Možno je to násilník a bitkár. Na začiatku sú dobrými a postupne pritvrdia. Neprestaň si s ňou písať, nech vie že má aspoň teba.
Nie, nie je žialivý preto, že ex ho podvádzala. Toto je chorobná žiarlivosť a od takého sa uteká, on potrebuje liečbu. A ešte jej odkáž, že chorobne žiarlivci sami obviňujú že toho, čo robia oni alebo by chceli. A bude horšie. Takto si dobrovoľne nechať ničiť život magorom🥲
@anonym_autor Koreňom problému manzela tej sesternice je nízke sebavedomie,pocit vlastnej nedostatočnosti a prázdnoty.A tento problém sa prejavuje dvoma spôsobmi - buď ničí ľudí naokolo,ako manžel sesternicu.Alebo ničí človeka samotného - príklad tvoja sesternica.V podmedomí má otázku: teraz mám muža s ktorým sa hádame , ktorý mi ubližuje.Ale zároveň má strach, čo budem mať, keď nebudem mať muža?? Príde prázdnota, príde osamelosť.To je v pravdepodobne v jej myšlienkach.
Ja tiež ako ty ,som mal tendenciu zachraňovať ľudí a vzťahy,ale to sa dlhodobo nedá,ani by sa to nemalo robiť,aby to nešlo na úkor " zachraňovatela". Čítal som myšlienku, ktorá ma oslovila - pomáhajte ľuďom,ale nezachranujte ich.Tej sesternici, tým že ju vypočuješ,v podstate ju " zbavíš" 50% ťažoby. A to je veľká pomoc. Tak držím palce,aby si jej bola dobrou oporou.Popripade,aby to bolo vzájomné.
No bude to mať sesternica náročné po všetkých stránkach a hlavne na psychiku. Od takéhoto človeka sa vymaniť, i keď to nebýva jednoduché. A omyl, ok taký bol. Len to na začiatku toľko nedával najavo. Súhlasím s tým, že ty môžeš spraviť tolko: povedať jej, u teba bude mať dvere otvorené aj s dieťaťom, stojíš pri nej a nech ti dá vedieť a prídeš jej pomôcť zbaliť veci.
@anonym_autor toto je buď zakomplexovaný človek, alebo manipulátor. Zaujalo ma, že nikoho nemá skoro žiadnu kamarátku. Ak ju odrezáva od známych a rodiny môže to znamenať snahu prevziať kontrolu. Odreže ju od všetkých, nedovolí jej chodiť do práce aby bola na ňom úplne závislá a začne ju fyzicky týrať. Nech ujde čo najskôr povedz jej to že si tu pre ňu a že môže ujsť aj k tebe. Sľučka sa sťahuje a čím dlhšie pri ňom bude tak ťažšie sa jej bude odchádzať.
@anonym_b1c1c5 Ano, co najskor od neho odist, pokial jej nespravi druhe dieta..Je to Narcis..zanedlho,ked neodide, ju caka psychiatricka liecba,,,odist, a ani ked pride na kolenach prosit, uz sa k nemu nikdy nevracat,,takito sa nikdy nezmenia...Viem, o com hovorim...Ved mozno ta caka este stastie,. On ta nelubi,,on ta psychicky tyra,,,Ty potrebujes aj sociality,sa stretnut s kamaratkami,,markety obchody,,a nie izolovat od sveta, a robit len ako mucennicka v stredoveku u pana. dokonaleho ..UTEKAAAAAJ ,co najskor, Ty sesternica jej pomoz ako sa da,,,Samozrejme sa manzel nesmie ani nahodou, o nicom teda odchode dozvediet,,Aj ,ked ta vyhlada, ani okno neotvaraj,,a podla mna je manipulator ,,Ja som sa takto skoro znicila,,,trvalo mi este tri roky po odchode ,pokym somsa dala dokopy,,a to uz som mala 3 deti,ked som sa rozhodla ho opustit,,Potom sme si u mojich rodicov vychutnavali blazeny pokoj..Este ti poradim , este sa nerozvadzaj ,lebo okrem vyzivneho na dieta mas narok na vyzivne aj na seba ,Ako rozvedenej teda uz cudzej ,teraz si este manzelka, preto mas narok na vyzivne na manzelku+ dieta,Ked sa rozvedies, daju ti len minimum na teba lebo uz by si ako manzelka nebola, Toto vyzivne na manzelku mas narok na 5 rokov, pokym on neda odvolanie,,Ale ty bojuj,,tuto ide aj o tie peniaze,,, a hlavne POKOJ
@anonym_autor to je teraz také "in" definovať, či je partner toxický alebo nie, ale to je úplne jedno, je to proste žiarlivý magor. Ale je to jej magor, nie tvoj, ona si ho vybrala, snáď ju nikto nenútil, tak to musí riešiť ona, nie ty. Zasahovanie do cudzieho vzťahu vie byť veľmi problematické

..že pojdu spolu niekedy niekam do kina alebo aj na nejaky oddych ... no co ten dokazoval.. ze sak aj on si kamaratku zavola do welnesu ..
Jemu podla mna vyhovuje, ze je doma stara sa o decko a o domacnost a nechodi nikam .. a mne toto pride toxicke .. ja si ju rada vypocujem ale toto je na mna moc a potom nad tym rozmyslat ako jej poradit...
Podla neho by mala robit len upratovacku alebo v kolektive žien .. lebo praca pri muzov je asi riziko .. ale ona ak ho opusti si bude moct za toto sam .. a on robi v kancli kde je xy zien a sedi na zadku a ona sa ma zrobit doma v robote ... nornalne mi ten chlap jej lezie na nervy aky ma te na to nazor aj vy ? Ja je toto velmi rada ukazem aj ked sa na mna asi nahneva