Je kamarátkin vzťah naozaj šťastný a zdravý?
Moja najlepšia kamarátka, má pre mňa veľmi divný vzťah. No vzťah, už manželstvo. Opíšem:
Platí to čo povie jej muž, čiže kam sa ide na dovolenku, koho budú voliť, či sa dajú alebo nedajú očkovať na covid, keď muž chce sex tak vtedy bude a hotovo atď. Proste ona nemá ale že absolútne žiadne slovo.
Ide o to, že on je podnikateľ, dosť sa mu dari a maju dost peňazí čiže ona nemusí chodiť do roboty, čo jej vyhovuje a preto to všetko toleruje mi tvrdí a ze je to bežné, vela ludi tak funguje. Maju aj malú dcérku, vlastne jej jediná povinnosť je starať sa o ňu. Ale aj o nej všetko rozhoduje muž.
Ona je fakt super ženská a je mi smutno keď vidím ako stráca samu seba. Hovorím si či teda som ja čudná ale mne toto ozaj nepríde v poriadku a keď jej to poviem, proste mi povie, že tomu nerozumiem.
Máte ak vy takéto vzťahy okolo seba? Čo si o tom myslíte?
Ono je to "pohodlie alebo sloboda" asi radsej bude sediet v pohodli a nic nerobit ako robit pre to aby mala slobodu
Dôležitejšie by bolo možno napísať aká bola tá žena predtým než si začala s tým mužom. Či ju zmenil alebo bola taká odjakživa. Ak to bola kedysi normálna samostatná žena s vlastnými názormi, tak ju určite on drží nakrátko. Ale ak bola vždy takáto nemastna neslana a nechala sa mužmi iba viesť, tak možno naozaj im to vyhovuje obom. Nepoznáme celý príbeh.
Sú ženy, ktoré budú chlapom robiť handry, lebo sú lenivé ísť do roboty. Aj zlatokopky sa tomu hovorí. Všetko znesú, len aby mali chlapa s peniazmi. Mne sa to zdá úbohé a stále kopa žien tak určite žije. Pokiaľ sa ti zdá spokojná, asi s tým nič neurobíš, je to o jej prioritách
A ty mas z nej aký pocit? Príde ti šťastná ? Ak je na nej vidno že žiari šťastím neriešila by som to.
Ale ked máš pocit že niečo nieje v poriadku skús ako to tu bolo spomínané skús klásť správne otázky. Keby sa môžeš rozhodnúť kam by si sla na dovolenku ty? A ty by si to s malou urobila ako (pri veciach ktoré robí tak ako rozhodol muž) skratka žiadna otvorená kritika, skôr semienko pochybnosti.
Hlavne ju skús nasmerovať aby sa aspoň trochu zaujímala o vlastne financie takéto zeny bývajú často úplne odstrihnuté od peňazí a ani nevedia koľko sú prídavky na deti či koľko sa platia energie.
Ale tak ona moze byt submisivny typ vo vztahu. Ja mam kamosov, co v praci su uplne manazeri a doma zenska hovori, ze kedy mozu telku zapnut a pod. Proste take typy, ze moja zena vie, ja nemusim. Ako tazko sa to akceptuje, ale moze to byt tak.
Mojho chlapa naj kamos ma taku zenu, ta ked povie, ze o 21:00 doma tak je 20:55 doma a topanky uz pred dverami. Hned ho vyspoveda a hotovo. Chlapovi sa to tiez nevidelo, ale proste to akceptoval, ze dotycny je happy v takomto vztahu.
Je to jej vec .. ked je stastna, neries … o 30-40 rokov bude novy socialny fenomen… xy starsich zien v dochodkovom veku s igelitkou v ruke. Staci, ze tym podnikatelom slahne v bedni, vymenia za mladsi model … a bud to bude tolerovat alebo sa pojde past.
Nemame take vztahy okolo a neni to normalne ..Urcite tak vela parov nefunguje . Nemat žiadne slovo v ničom - toto je šťastny vztah? Este zisti nenapadne, či ju občas neprefacká
Je to jej vzťah,ona tak žije a čo si o tom myslíš ty nie je vôbec podstatne,nič ťa do toho nie je
Neriesim vztahy inych. Kazdy ma ako mu vyhovuje. Byt tebou,stojim pri nej,som jej nablizku,ale,urcite by som jej nekecala do vztahu. Ja by som v takom nevydrzala a takemu chlapovi ani nedala sancu na druhe rande. Ale mnohym zenam to tak vyhovuje. A ked im to vyhovuje,naco do toho rypat.
Že vymenila peniaze a pohodlie za úctu k samej sebe. Raz ju ten kopne do zadku, keď bude stará, skončí zle tá žena. Ale tak svet nespasis. Je dospelá, svojpravna, tu veľa nenarobis. Aj keby si do postele 4 štetky dovliekol a prefackal ju, ona od neho neodíde, lebo peniaze.
Kazdemu vyhovuje nieco ine.
Možeš jej hovoriť, je v štadiu, ked to nevidí, al. jej to vyhovuje.Ked si nakopne nos, dá ti za pravdu..Musi na to prísť sama a moźno ti povie vetu - škoda, že som ti neverila skôr
Vyhovuje jej to dovtedy kým si muž nenájde inú. Potom zisti, že vlastne nemá nič lebo všetko je na muža, potom zisti, že nedokáže vlastne bez neho akoby žiť, zrúti sa, a krásnemu životu je koniec. A to nastane, skôr alebo neskôr. Alebo muž náhle umre a potom k nám do prace chodia jaaj to neviem, to mala na starosti žena, jaaj to vždy zariadoval muž ja obec neviem kde to je. . Úplne neschopní ľudia potom. Divne zmýšľanie.
Aj ja poznám taký vzťah. Asi to už doklepú ale kamarátka bola od manžela o dosť mladšia a to mu tak neako ostalo ten záujem o teenagerky, z mojho pohľadu je to veľmi ponižujúce. No a ako to klape tak na začiatku on veľa zarobil o vsetko sa staral prišli dve deti počas toho ju strašne deptal že je hlúpa a neschopná stále bola len s ním takže tomu casom uverila. Teraz už ma dosť rokov a svoj život zasvetila plastikam a fitness. Problém je v tom že on nema záujem o fitness lady ale o teen girls. Sú spolu, či sú šťastní neviem.

@katka700, ono je to strašne pohodlné, nič nemusiet. Muž zarobí, muž vybaví, muž rozhodne, zenina úloha spočíva v tom, aby sa pekne obliekla a postarala sa o dieťa. A poznám ženy, ktorým to náramne vyhovuje, žiť tak. Nie každá žena je ambiciózna a nie každá je abstraktna myslitelka. A nie každý muž je hneď aj tyran, keď mu vyhovuje takáto partnerka. Ze je tento koncept silne nedomysleny, to je iná vec. Ale za podmienky, ze vydrží celý život, veru fungovať môže. A ak nie - nuž, každá mame svoje cesty, ako si nabiť hubu... 😉