icon

Je kamarátstvo s bývalou láskou varovným signálom?

11. jan 2025

Ahojte, ženy, 🙂 už dlhšie ma trápi jedna vec a sama neviem, či si len niečo namýšľam, alebo sú moje obavy namieste, preto budem vďačná za vaše názory. Som s priateľom niekoľko mesiacov a od začiatku riešime tému jeho známych/kamarátok. Vedela som, že má jednu kamarátku z detstva, občas si napíšu, občas spolu aj zájdu na kávu. Od začiatku viem, kto to je a nemám s ňou problém. Potom bol ešte v kontakte s jednou spoločnou známou, občas si písali, párkrát spolu boli na káve, tiež mi to nevadilo. Vždy, keď s nimi niekam šiel, povedal mi o tom. Myslím si o sebe, že nie som žiarlivá, nechcem nikoho obmedzovať, ale tiež si myslím, že keď je raz niekto vo vážnom vzťahu, nemôže sa správať ako slobodný. No a tu sa dostávam k hlavnému problému. Nedávno sme sa pohádali, lebo mi tiež takto oznámil, že sa mu ozvala stará kamoška a teda spolu vybehnú von. Netušila som o koho ide, nikdy ju ako kamošku predtým nespomenul a nakoniec som sa dozvedela, že je to žena, o ktorú mal kedysi záujem, ale bola zadaná, jej priateľovi sa nepáčilo, že si píše s inými chlapmi a tak s ním prerušila kontakt. Teraz je opäť slobodná a dali sa do reči. Nahnevalo by vás, že sa váš priateľ baví s niekým, o koho mal predtým záujem a ešte vám ju predstaví ako kamarátku? Podľa mňa sa nehodí vo vzťahu udržiavať kontakt s takýmito známosťami a ešte sa s nimi stretávať. Dosť ma to sklamalo, pohádali sme sa kvôli tomu, tvrdil mi, že to bral úplne kamarátsky a o nič nešlo, ale že teda chápe a vraj jej teda vysvetlil, že sa to nehodí a už s ňou nie je v kontakte. Odvtedy mám akosi problém mu dôverovať, nemôžem si pomôcť, ale beriem to ako podraz, že to chcel hrať na dve strany a držať si ju v zálohe, keby to náhodou so mnou nevyšlo (alebo niečo horšie). Sama už neviem, či som len ja mimo a preháňam, alebo to právom považujem za varovný signál vo vzťahu. Máme obaja skoro 30 a v tomto veku by som už chcela dospelý vzťah s chlapom, čo nemá potrebu si stále honiť ego naháňaním kamošiek. Na druhej strane, ja som dosť introvert, tak tomu možno nerozumiem. Ako by ste to vnímali vy na mojom mieste? Ďakujem krásne za každú odpoveď.

Strana
z2
pribinak
11. jan 2025

Nie som introvert, ale toto pobehovanie na kavicku s kamoškami by mi dosť vadilo.
Nepoviem fakt že stará známa z detstva, ale raz hentaka kamoska potom zas onaka kamoska a …..

Toto nie, musel by si rýchlo vybrať či ja, alebo kavickove kamosky

oceanahory
11. jan 2025

Myslim, ze priatel zareagoval spravne. Mozno si to naozaj neuvedomoval. Ja by som tento vztah zatial nezatracovala. Pockala by som si, ako sa to bude vyvijat dalej. Pokial by mal podobne "pokusy" do buducna, uz by som to netolerovala.

vanilkovazmrzka
11. jan 2025

Myslim si ze ked ti to narovinu povedal, nechaj to tak. Ak by sa zacali stretavat castejsie, potom by som robila paniku
Nedovera by bola na mieste keby ti zrovna tuto zatajil

denisa0504
11. jan 2025

Ja by som nebola s chlapom, čo takto chodí na "kávu" s kopou nejakých pochybných kamošiek. Buď sa bude správať ako zadaný, alebo nech hľadá takú, ktorej to nevadí

nynia
11. jan 2025

Tak mne nevadí keď ide priateľ s kamoškami, so všetkými partnermi sme sa rozprávali aj o bývalých a aj kamarátoch. Viem kedy s kým ide rovnako tak aj on vie kedy s kým som a naozaj nevadí mi, keď skočí aj za nejakou kamoškou ja tiež pár krát do roka skočím s kamoškom - kolegom/bývalým spolužiakom niekde ale nič viac za tým nie je. Mne tiež by sa mi nepáčilo keby mi to zakazoval. No, mám aj ja kamošky, ktoré by toto nerozchodili keby ich priateľ sa stretával s inou ženou. Takže je to o dôvere a asi aj miere žiarlivosti alebo povahe.

madeincssr
11. jan 2025

@nynia hej, niekrory muz si rozumie (pokeca) viac so zenami, niektora zena viac s muzmi a pokial s tym partnerka/partner nie su suladni (co vacsinou nie su), je problem. Zrejme pary, ktorym to nevadi, su skor vynimocne (na obdivuhodnom stupni dovery).

autor
11. jan 2025

Ďakujem krásne všetkým za reakcie. Ja v princípe problém s jeho kamarátkami nemám, ale napríklad mňa keby oslovil chlap, s ktorým som kedysi niečo riešila, prišlo by mi ako neúcta k môjmu partnerovi, prezentovať ho ako kamaráta a vypisovať si s ním a behať po kávach. Proste hneď takto skočiť po niekom, kto sa mi zrazu ozve. Takže preto ma dosť sklamalo, že s týmto prišiel a vtedy som s tým začala mať aj problém.

biba_18
11. jan 2025

chodím na kávy ale aj na pivo, nemám problém keď môj muž ide, pokiaľ o tom viem a nedáva prednosť iným pred spoločným programom… podľa mňa je normálne že partneri nemajú nevyhnutne spoločných známych…

danica2711
11. jan 2025

ak máš na svojho priateľa názor, že hneď "skočí" po niekom, kto sa mu ozve, tak fakt ten vzťah ukonči. Preboha, po nikom neskočil, išiel si na hodinku posedieť a porozprávať! Najradšej mám ľudí, čo si myslia, že keď majú s niekým vzťah (ak sa tá vaša niekoľkomesačná známosť vzťahom vôbec nazvať dá), tak už majú na partnera výlučné právo a on by mal chodiť všade len s nimi...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
oceanahory
11. jan 2025

@biba_18 Ja tiez chodim pravidelne na pivo s dobrymi kamaratmi z pubertalnych cias a aj manzel si vyrazi takto obcas s kamoskami, co je uplne v poriadku. V pripade autorky by mi vsak blikali kontrolky tiez...je rozdiel ist von s dobrou kamoskou alebo so zenou "kamoskou" o ktoru mal zaujem, v podstate potencionalna byvala partnerka.

biba_18
11. jan 2025

@oceanahory buď mu verím alebo neverím… a chcem aby bol so mnou lebo chce sám, nie preto že nesmie mať inú…

oceanahory
11. jan 2025

@biba_18 Ved samozrejme, tu je asi vsak dana dvojica este na zaciatku ich vztahu. Dovera sa ziskava postupne, resp. ja som slepo nikomu na zaciatku uplne nedoverovala. Pravidla si treba vyjasnit hned na zaciatku, inak to nejde.

biba_18
11. jan 2025

@oceanahory ak by mi frajer robil takéto cirkusy na začiatku vzťahu, veľa šancí by som mu nedávala…

oceanahory
11. jan 2025

@biba_18 Hadka pre mna neznamena hned cirkus, ide o nezhodu, ktoru treba vyriesit. Lepsie sa o tom pobavit na zaciatku vztahu, ako potom lutovat...

biba_18
11. jan 2025

@oceanahory veď vravím, nie je nevyhnutné robiť všetko spolu a mať iba spoločných známych…

betulinka1
11. jan 2025

Podla mna skor ona skusala, kedze uz nema priatela, ci je tu este zaujem. Ozvala sa mu a stretli sa. Z jeho strany Ok. Tvoj priatel reagoval spravne a proste jej povedal, ze sa to nehodí. To je podla mna prejav jeho zrelosti a aj to, ze ty si pre neho dôležitejšia ako jeho ex kamoska. Skor bud rana. Mnoho chlapov by to nespravilo, ak by mali o tu babu zaujem.

lopka1313
11. jan 2025

No podla mna riesis somarinu. A na mieste Tvojho partnera ukoncim vztah s Tebou. Aby mi niekto robil sceny, len preto, ze idem s niekym na kavu alebo stretko, aj ked som mu to oznamila dopredu, ze idem a s kym idem, tak dakujem pekne... A este po par mesiacoch vztahu - co bude o 5 rokov? A to som introvert, co sa malokedy s niekym stretava, ale akonahle sa mi ozve niekto z mojej minulosti (dokonca aj moji ex) s radostou s nimi na kavu/obed/stretko pojdem (a oznamim to partnerovi) alebo daneho cloveka zavolam k nam (aj na noc, ak treba, lebo je z ineho mesta). A partner to robi uplne rovnako. Ale on je extrovert a viem, ze ani za tych 5 rokov, co sme spolu, som nespoznala uplne vsetkych jeho priatelov (akehokolvek pohlavia)...

ankare
11. jan 2025

Veľa mu tolerujes a on to zneuziva. Musí s tým seknut od sám od seba, lebo Ty aj tak nezmozes nič.
Držím palce!

madeincssr
11. jan 2025

Na tomto vlakne vidno, ake zbytocne je v tychto veciach hladat nazory ostatnych. Budu totalne odlisne, o 180° jeden od druheho. Cize bud ste ako par suladni, alebo nie. Bud sa nejako dohodnete (a dodrzite to), alebo jeden bude "ticho" (bude to v sebe dusit, bude to v nom vriet) a po case to aj tak vybuchne. Podumaj/te...

domkakvet
11. jan 2025

Prva cast ok a druha za mna nie je ok.

retatka
11. jan 2025

Tak sú typy ľudí /zrejme aj tvoj priateľ/a hlavne extroverti čo radi budujú vzťahy bez ohľadu na pohlavie.Toto u človeka nezmeníš, skratka je taký, aký je, nič zlé na tom nieje.Môze sa stať, že keď budeš na neho tlačiť,zakazovať, druhý krát nič nepovie a bude sa stretávať za chrbtom.
Oceňujem, že jej povedal, že sa to nehodí aby sa stretávali.Lebo nie každý muž/ či žena/ by takto reagovali.Chápem, že táto jedna kamarátka ti vadi, keďže mal o ňu záujem, je to iná situácia, ale teda ako píšeš, nestretli sa.

petamich
11. jan 2025

Manzelstvom som neslubovala exkluzivitu v traveni volneho casu a rovnako ju nesluboval moj manzel 🤷‍♀️ takze nie nevadi mi to a tvoj partner zareagoval podla mna velmi dobre.

Mozno by mi to nebolo 100% po chuti, ak zrazu skontaktovala ona jeho - lebo vieme ako to po rozchodoch chodi, nik nechce byt sam a casto overujeme dostupnost ex, tych co sa nam pacili atd. 🙂 ale ak by manzel zareagoval ako tvoj partner, tak by som bola naozaj kludna, lebo ja tomu mojmu zatial celkom doverujem.

sonula
11. jan 2025

Vysvetlil ti to, pochopil ti to a mas mu problem doverovat??? Akoze fakt?? Aky to ma vyznam tahat dalej ak mu nedoverujes?

Aj moj muz si pise s kamoskami, chodi s nimi von ale mame medzi sebou plnu doveru. Neleziem mu do telefonu, nestihackujem a hlavne verim tomu co mi povie.

sonula
11. jan 2025

@lopka1313 presne!!

mandzula
11. jan 2025

Moj manzel obcas skoci na caj s kamaratkami, s ktorymi sa pozna 2x dlhsie ako so mnou, s niektorymi kedysi za Ferenc Jozku aj nieco mal. Ja s tym problem nemam, verim mu. Neviem si predstavit, ze by som mu to zakazovala a robila scenky. On ma rovnako "pusti" von so spoluziakom z gympla. Ak ma chce podrazit, prilezitosti je plny svet, je to na nom, ako sa rozhodne.

gerber58
11. jan 2025

A tebe nepride, ze si az moc tolerantna? Tolerancia sa v tomto moc nevyplaca z vlastnej skusenosti a este ked panko mal zaujem o tu poslednu. Par mesacny vztah sa neda moc nazvat vaznym, ako ty to tak mozes brat ale on to moze brat uplne inak. A vyzera to tak. Ved keby mal len oci pre teba, co po par mesiacoch by mal mat, tak by velku cast svojho casu riesil vas spolocny cas, aby ste vy spolu boli spokojni a nepobehoval stale na nejake stretka s podivinkami. Z vlastnej skusenosti, bud ostrazita, mne sa podobne stalo. Takto sa nesprava milujuci muz a este ked nie ste ani rok spolu. A to taktiez nie som ziadna hysterka. Vela stastia

danyelia
11. jan 2025

Máš úplnú pravdu, kávičkovanie muža s ,,kamoškami,, ktorý je vo vzťahu sa nehodí, rovnako ako behanie zadaných ,,žien,, na kávu s kamošmi. Stretávanie či pokec s kamarátmi v práci, v rámci koníčka, či nejakej spoločnej akcie mi nevadí, nie som žiarlivý typ, no s ,,kamoškami,, muža mám vlastné negatívne skúsenosti, takže by som to zatrhla hneď na začiatku...

zoja1234
12. jan 2025

@lopka1313 ty si veľmi liberálna.. A schvaľujes aj polygamiu?

vilma7
12. jan 2025

Píšeš ze ste spolu par mesiacov. Takže chlap len spoznáva a v jeho zaujme je zrejme spoznat asi aj ine a potom sa rozhodnúť...aspon tak to podla jeho kavičkovania rozumiem ja.
.A ty nečakaš takéto správanie od chlapa vo vážnom vzťahu, čo je pochopitelne.l, ale vy ten vážny vzťah ale nemáte...A zaujímalo by ma, kedy stíhame randit vy, keď chodí na kávičky s kamoškami.
A určite nezanedbava ani kamarátov.

Strana
z2