Je môj priateľ príliš naviazaný na svoju mamu?
Dobrý večer, akurát som prišla od priateľa a behá mi po rozume jedna myšlienka … Dnes som bola u neho a s jeho rodičmi sme pozerali film v obývačke. Noa jeho mama ho tak chytila za ruku, pár minút pred tým ho objímala a akokeby nárokom, aby som to videla. Inak sa jeho mama ku mne správa pekne, je mila. Ale neviem ako to mám brat .. nemyslím to naozaj zle, ja som rada, že ma dobrý vzťah s mamkou, len chápete.. Sme spolu skoro 2 roky a také veci si všímam už dlhší čas, ale tak dnes som sa rozhodla prísť si po názory 😅 Ja mám 18 a priateľ ma 20.
Dakujeem
Je to jeho mama ... a mama je pre mužov vždy na prvom mieste.
@dzulli1980 pre nedospelých chlapcov, nie mužov.
Ešte ste obaja mladí, dopraj svojmu priateľovi čas, aby sa od rodičov postupne odpútal. Určite to zvládne.
Podla mna si velmi vnimava a to je super.mas viac rozumu ako mnohe zeny, ktore po niekolkorocnom vztahu trpia s muzom mamickarom.
Uvidis ako to bude dalej.ja mam 21 rocneho syna, byva s nami, je student.mame fajn vztah, velmi si rozumieme ale ocakavam, ze ked sa raz ozeni, bude na prvom mieste jeho manzelka.
Teba mama neobjime nechyti ta za ruku ? Mna moja ano a nevidim na tom nic cudne . K tebe sa sprava pekne je mila fakt nemusis ziarlit na vztah matky so synom. Nerobi to naschval pred tebou robi to uz 20r Proste je to dotykovy rodic . Nehladaj problem kde nie je . Ozvy sa ked budete mat svoje plany a jeho mama mu vymysli robotu okolo svojho zivota a on pobezi.
Objatie je v poriadku- na privítanie, na rozlúčku. Mám 18r syna ale že by ma chytil za ruku alebo ja jeho tak to si neviem predstaviť. Občas som ho naťahovala, že aspoň pusu na líce, keď ide za frajerkou, ale obom je nám to nepríjemné, tak to nepraktizujeme.
Nemusí byť tvoj priateľ mamin maznáčik, to záleží aj od neho, ako sa k tomu stavia on. Môže byť jeho mama na neho príliš upnutá a on jej len nechce ublížiť, tak také prejavy strpí aj keď mu to nemusí byť príjemné. Zvláštne je, že je to pred tebou. Ja si viem predstaviť objať syna ale aj jeho priateľku maximálne pri rozlúčke, ale aj to robím málokedy. Pre mňa je to zvláštne.
Preco by sa nemohli obijmat? Jezis, zeny... Nebudte uz fakt hyeny. 😏 Teba neobijma tvoja mama? Aj ty raz budes mat mozno syna. Zo zvyku ho obijmes... Nahodou pred jej priatelkou... A si predstav, ze ta ide ohovarat na MK.😀
Ked svokra robi naschval ZLE proti tebe, to je uz ina kava, ano. Ale vyjadrenie lasky.... Prosim...
Preco by sa nemohli obijmat? Jezis, zeny... Nebudte uz fakt hyeny. 😏 Teba neobijma tvoja mama? Aj ty raz budes mat mozno syna. Zo zvyku ho obijmes... Nahodou pred jej priatelkou... A si predstav, ze ta ide ohovarat na MK.😀
Ked svokra robi naschval ZLE proti tebe, to je uz ina kava, ano. Ale vyjadrenie lasky.... Prosim...
Teda ja moje decko, keď je u nás tiež objímam a aj za ruku držím
Podla mna to jeho mama robi este podvedome, nedavno bol dietatom.
Ani jedneho mojho frajera mama v mojej pritomnosti za ruku nedrzala a ani ho len tak neojimala (neratam vitanie sa ci lucenie). Rovnako to ja nerobim dospelej dcere v pritomnosti jej frajera. Mala by som z toho pocit, ze mama s partnerom/partnerkou superi o priazen svojho dietata. Nerobili mi to ani moji rodicia. Prilezitosti, kedy to spravit je milion, v pritomnosti frajera je to pre mna take, ako pisem vyssie - ukazujem, ze dieta je stale moje.
Jasne, ze vsetko ma svoje medze. Ale toto mi pride uplne v poriadku. U mna bolo vzdy dôležité pri vybere partnera, z akej rodiny a z akeho rodinneho zazemia pochadzal. Ked ma pekny vztah s matkou aj s otcom, znamena to, ze ma bezpecnu vztahovu vazbu a s takym muzom je vytvorenie vztahu a rodiny uplne ina kava, ako s muzom, ktory pochadza z rozvedenej rodiny alebo ma zle vztahy s rodicmi. To iste plati aj u zien. Je to mozno nefer voci takym ludom, ale vacsinou to tak byva...Iste vazby sa davaju dokopy s istymi a neiste s neistymi. Ja som VZDY mala problem s muzmi, ktorí mali nejaky problem v rodine. Taki vacsinou vyhľadávali dramaticke zeny, neiste, zlomene a ked ja som bola ta kludna, prisla som im divna a nudna. A kedze objatia a prejavy pridu nejakym zenam divne, tak zrejme to doma nikdy nezazili, tak tomu nechapu. Ja ked som jednemu muzovi spravila raz ranajky pocas randenia, ked u mna prespal a on si potom myslel, ze som z neho tak hotova, lebo som mu pripravila ranajky...pre mna uplna malickost, pre neho pomaly neviem ake gesto. Takze zrejme ty sama nezazivas doma tieto prejavy, tak preto ti to pride divne. Lebo to nepoznas ;)
Jasne, ze vsetko ma svoje medze. Ale toto mi pride uplne v poriadku. U mna bolo vzdy dôležité pri vybere partnera, z akej rodiny a z akeho rodinneho zazemia pochadzal. Ked ma pekny vztah s matkou aj s otcom, znamena to, ze ma bezpecnu vztahovu vazbu a s takym muzom je vytvorenie vztahu a rodiny uplne ina kava, ako s muzom, ktory pochadza z rozvedenej rodiny alebo ma zle vztahy s rodicmi. To iste plati aj u zien. Je to mozno nefer voci takym ludom, ale vacsinou to tak byva...Iste vazby sa davaju dokopy s istymi a neiste s neistymi. Ja som VZDY mala problem s muzmi, ktorí mali nejaky problem v rodine. Taki vacsinou vyhľadávali dramaticke zeny, neiste, zlomene a ked ja som bola ta kludna, prisla som im divna a nudna. A kedze objatia a prejavy pridu nejakym zenam divne, tak zrejme to doma nikdy nezazili, tak tomu nechapu. Ja ked som jednemu muzovi spravila raz ranajky pocas randenia, ked u mna prespal a on si potom myslel, ze som z neho tak hotova, lebo som mu pripravila ranajky...pre mna uplna malickost, pre neho pomaly neviem ake gesto. Takze zrejme ty sama nezazivas doma tieto prejavy, tak preto ti to pride divne. Lebo to nepoznas ;)
@romi0310 tak ja to doma zažívam až až, len som príliš všímavá a občas mám z nich taký pocit, akokeby boli na seba moc naviazaní .. ako som vravela, som rada, že majú pekný vzťah, len som si chcela vypočuť vaše názory. Každopádne ďakujem 🥰
Uvidis casom, ako to je 🙂 ma len 20rokov, takze to je este v podstate dieta 🙂 ked sa osamostatni, najde si stalu pracu a stale by vyuzival mama hotel, potom by som to riesila. Za mna do 25 rokov je muz este nevyspely a maloktory je vhodny do manzelstva napríklad :D
Ste ešte mladí, tu by som to vôbec neriešila. 20-rocny chalan je ešte ozaj chlapec, nie muž v pravom slova zmysle. Takže je to ok. O 5 rokov zase napíš, posúdime. 😅
Neviem to posudit z tejto jednej veci, toto moze a nemusi nieco znamenat, ale urcite treba mat oci na stopkach ci nejde o mamickara.
Neviem to posudit z tejto jednej veci, toto moze a nemusi nieco znamenat, ale urcite treba mat oci na stopkach ci nejde o mamickara.
@domkakvet tak aj často sa stáva, že vidím, že mu skoro vždy, keď sme spolu von mama vypisuje, že kde je a kedy príde domov 😅 neviem, či to brat len ako čisto rodičovskú “kontrolu” či ako to nazvať, alebo je v tom niečo viac. Ale keď povie, že je von a tak, tak mu napíše že jej chyba nech už príde
No, tak uz len odskedovat, ako sa k tomu stavia on.
Treba zistit viac, ale muz ktory si nevie odszrihnut pupocnu snuru tak by sa nemal zenit.
Skor sa zameraj na jeho spravanie, lebo z tohto sa moc citat neda, co sa tyka jeho mamy a na take neviditelne naznaky, mamickar byva casto skryty. Niektori ani mamam nedvyhaju telefon, alebo jej zdvyhnu a povedia, ze nemaju cas, aj ked prave nic nerobia, cize maju take zvlastne spravanie, alebo planuju byvat v rodicovskom dome.
Tak Mne mama v 20 vecne volala pisala ked som sla von Este som len dorazila na stretko s kamoskou a uz sa pytala kedy dojdem domov . Ono podstatne je ako sa chova on. Ci to vnima ze mama otravuje alebo sa ponahla domov . Lebo na to aby bol chlap mamickar treba aj jeho povahu k tomu nie len co ta mama chce . Ona si asi este nezvykla ze je uz technicky dospely . Hlavne ked ta iniciativa nie je z jeho strany . Ze sa nesnazi hnet vyhovet mame za kazdu cenu a ma svoju vólu.
Tak je vse ok .
Tak potom fajn. 😉

Je to jeho mama ... a mama je pre mužov vždy na prvom mieste.