icon

Je možné budovať hlboké priateľstvo gay + hetero?

18. sep 2026

Ahojte, som homosexuálne orientovaný, ale nespávam s mužmi. Nebudem vysvetľovať prečo, lebo ani nečakám žiadne pochopenie (v spoločnosti sa postupne dostávame od homofóbie k oslavovaniu LGBT a ostrakizovaniu homosexuálov, ktorí rozmýšľajú inak a okamžite sú posielaní na terapie) . Ale chýba mi blízky priateľ a dôverník, niekto, komu môžem povedať všetko. Priznám sa, že takého kamaráta hľadám na zoznamkách, lebo v práci ho nie je možné nájsť (sme malé pracovisko), so zákazníkmi, klientmi sa tiež nechcem dávať dokopy a nejako nemám energiu ani čas mužov oslovovať inde (a neviem ani kde). S gaymi som to opakovane skúšal, ale je to vždy slepá ulička... A tak sa chcem opýtať, či si myslíte, že je možné vybudovať hlboké priateľstvo s hetero (brotherhood), hoci oni nemajú potrebu emocionálne hlbšieho vzťahu s iným mužom a boja sa gayov... a ak si myslíte, že je to možné, kde by som ho podľa vás mohol hľadať. Ďakujem za odpovede.

anonym_e0c883
18. sep 2026

@anonym_autor to uz radsej lesbu nie? Tam by ptoblem pritazlivosti odpadol.

autor
18. sep 2026
@anonym_e0c883

@anonym_autor to uz radsej lesbu nie? Tam by ptoblem pritazlivosti odpadol.

@anonym_e0c883 Ďakujem, hľadám muža a neprekáža mi príťažlivosť. Nie som zviera, ktoré sa nevie ovládať.

anonym_8bdd53
18. sep 2026

@anonym_autor a prečo nemôžeš mať dobrú kamarátku ženu? Nemyslím, že muži sú veľmi na takéto dôverné rozhovory. Takých mužov je málo. Skôr nájdeš kamarátku ktorej sa budeš vedieť vyrozprávať a zdôveriť.

domkakvet
18. sep 2026

@anonym_autor na rozhovor moze byt zena aj muz.

anonym_33f82a
18. sep 2026

To znie akoby si skor hladal platonicku lasku 🙈

anonym_e0c883
18. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_e0c883 Ďakujem, hľadám muža a neprekáža mi príťažlivosť. Nie som zviera, ktoré sa nevie ovládať.

@anonym_autor nejde o to ci si zviera, ide o komplikaciu. Lebo este kamarata nemas ale uz vies, ze to ma byt hetero chlap. Velmi si tym komplikujes a zuzujes sance na uspech. Ciste hetero chlap nebude naj kamos primarne s gayom. Nema dovod, nema to v genoch.
Ale mozno budes mat stastie a nejakeho najdes. Skusila by som mozno o generaciu starsieho muza. Tam mozes najst vztah typu rodic-dieta.

autor
18. sep 2026
@anonym_8bdd53

@anonym_autor a prečo nemôžeš mať dobrú kamarátku ženu? Nemyslím, že muži sú veľmi na takéto dôverné rozhovory. Takých mužov je málo. Skôr nájdeš kamarátku ktorej sa budeš vedieť vyrozprávať a zdôveriť.

@anonym_8bdd53 Nepotrebujem kamarátku na pokec, ale potrebujem zažiť bazálnu nesexuálnu lásku a záujem muža, pretože som ju nikdy od muža nezažil – otec mi ju nebol schopný dať a brata som nikdy nemal. Matka ma milovala až – až a so sestrou sme si neskôr tiež začali viac rozumieť a mohol som sa jej zdôverovať. Pozornosť a lásku žien nepotrebujem, nechýba mi byť najlepšou „kamoškou“ nejakej žene alebo byť jej úžasným bračekom.

anonym_248c81
18. sep 2026

@anonym_autor Adina Mandlová ( Česká herečka) mala.cely zástup mužov, manželov a milencov. Nakoniec si vzala za muža homosexuála s ktorým žila dlhé, dlhé roky v spoločnom kamarátskom, priateľskom zväzku až do smrti.
Jean Marais ( francúzsky herec) žil dlhé roky so svojím mentorom, životným partnerom známym básnikom Jeanom Cocteauom a po rozchode, ako partneri, zostali nerozlučnou priatelia a kamaráti. Tak neviem, ale skôr so ženami a homosexuálmi by ti to malo vyjsť. Hetero muž nemá záujem o takéto hlboké duchovné spriaznené vzťahy. Aj keď možno nájdeš výnimku. Možno kňazi, alebo duchovní, alebo spisovatelia, básnici, filozofi, a tak. 🤷

anonym_5da157
18. sep 2026

Bazálnu lásku, záujem hetero muža ? Tak to neviem v akom vesmíre by si toto zažil

anonym_172e74
18. sep 2026

Skúšam si predstaviť bežného heterosexuálneho muža, ktorý túži po priateľstve, náklonnosti a nesexualnej láske od nejakého gaya.😂 Nejde to, fakt nie, ale ako vtip je to dobré.

rejka7
18. sep 2026
@anonym_172e74

Skúšam si predstaviť bežného heterosexuálneho muža, ktorý túži po priateľstve, náklonnosti a nesexualnej láske od nejakého gaya.😂 Nejde to, fakt nie, ale ako vtip je to dobré.

@anonym_172e74 námet na sci- fi.

anonym_3bbdb6
18. sep 2026

@anonym_autor skús nejaké mužské kláštory, robia duchovné cvičenia a pobyty pre mužov, možno tam nájdeš priateľstvo, spriaznenú dušu... ❤

mirka0677
18. sep 2026

Môj manžel má od výšky najlepšíeho kamoša gaya. On je taký jeho už rodininý priateľ, absolvuje všetky rodinné oslavy a myslím, že ak by sme sa rozviedli, mužova rodina by v pohode prežila moju neprítomnosť ale ak by sa "rozišiel" s tým kamošom, tak to by len tak nepredýchali. Ale teda sú len kamoši, proste si povahovo sadli, ale nejaká platonická láska nehrozí od nikoho. Ani si to neviem predstaviť.

haley7897
18. sep 2026

Moje nervy, ze kláštory... nečítala som všetky komentáre, "psíka z útulku " ti odporučili? 💀
Osobne by som hneď každému s kým je šanca na kamarátstvo hneď nehovorila o orientácii. Až keď by som mala pocit, ze sme si ludsky sadli a priateľstvo ma šancu pretvat. Potom je to 50:50. Viem, neporadila som ti 😆 ale faktom je, ze na takéto kamarátstvo potrebuješ "vyrovnaného " jedinca, mentálne vyzreteho. Niekto to dosiahne v 15 niekto ani do dôchodku. Taká malá lotéria. On totiž musí nielen byť v kľude a nemyslieť si, ze ide po ňom ide každý gay vystartovat, ale zároveň s kľudom poslať do teplých krajín jeho okolie a zvyšných kamarátov ak by mali narážky. A takýchto intelektualov máme v okolí všetci.
Sorry, žiadna užitočná rada, len buduj okruh známych ako každý iny človek a časom si s niekým ľudsky sadneš. Ono je to tak u každého.

tripetta
18. sep 2026

Hľadáš "bromance", nie brotherhood a hlboké priateľstvo. Keby som hľadal priateľstvo, tak mi nezáleží absolútne na tom, čo má ten druhý medzi nohami, ako vyzerá, aká je jeho identita a akej orientácie je. Btw, LGBT+ nikdy nebola a nie je inštitúcia, organizácia. Heterosexuáli vari sú? Anonymous sú? Mamičky a oteckovia sú? Je to skôr skupina, komunita ľudí so spoločnými hodnotami, záujmami, vnímaním sveta a seba, ale každý je sám za seba, a zároveň vie, že nie je sám. 😉 To je na tom to krásne.
Apropo, nepríjemného človeka nechce mať nikto za kamaráta, priateľa. Hetero muži sa gayov neboja (a naopak). To len hlupáci, čo prestali byť ľuďmi.

anonym_e0c883
18. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_8bdd53 Nepotrebujem kamarátku na pokec, ale potrebujem zažiť bazálnu nesexuálnu lásku a záujem muža, pretože som ju nikdy od muža nezažil – otec mi ju nebol schopný dať a brata som nikdy nemal. Matka ma milovala až – až a so sestrou sme si neskôr tiež začali viac rozumieť a mohol som sa jej zdôverovať. Pozornosť a lásku žien nepotrebujem, nechýba mi byť najlepšou „kamoškou“ nejakej žene alebo byť jej úžasným bračekom.

@anonym_autor hm cize som trafila, vyhovoval by ti o generaciu starsi muz a vztah v poziciach rodic-dieta.

autor
19. sep 2026
@haley7897

Moje nervy, ze kláštory... nečítala som všetky komentáre, "psíka z útulku " ti odporučili? 💀
Osobne by som hneď každému s kým je šanca na kamarátstvo hneď nehovorila o orientácii. Až keď by som mala pocit, ze sme si ludsky sadli a priateľstvo ma šancu pretvat. Potom je to 50:50. Viem, neporadila som ti 😆 ale faktom je, ze na takéto kamarátstvo potrebuješ "vyrovnaného " jedinca, mentálne vyzreteho. Niekto to dosiahne v 15 niekto ani do dôchodku. Taká malá lotéria. On totiž musí nielen byť v kľude a nemyslieť si, ze ide po ňom ide každý gay vystartovat, ale zároveň s kľudom poslať do teplých krajín jeho okolie a zvyšných kamarátov ak by mali narážky. A takýchto intelektualov máme v okolí všetci.
Sorry, žiadna užitočná rada, len buduj okruh známych ako každý iny človek a časom si s niekým ľudsky sadneš. Ono je to tak u každého.

@haley7897 Ďakujem za radu. Ľudia nechápu, čo je to láska, Ty zrejme áno. Láska je v mužskom slovníku "mať veľmi rád", alebo "nechcieť stratiť." Presne tak, ľudia nerozumejú, a tak odporúčajú kláštory, bromance, zvieratká. To sú ľudia, ktorí zrejme tiež nezažili skutočné priateľstvo. Rozumiem tomu, čo mi chceš povedať, ale dnes už priateľov rovnakého pohlavia nemáš veľmi kde reálne osloviť, a keď to urobíš, si čudák priteplený.

autor
19. sep 2026
@anonym_e0c883

@anonym_autor hm cize som trafila, vyhovoval by ti o generaciu starsi muz a vztah v poziciach rodic-dieta.

@anonym_e0c883 Bohužiaľ, nie, nehľadám ocka. Toho stále mám a vzťah s ním nevyšiel. Už som zažil starostlivosť staršieho muža. Bol to nakoniec ženatý gay.

anonym_82a818
19. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor bazalna nesexualna láska? Čo to je?