Je možné byť v šťastnom vzťahu bez lásky?
Čaute. mám 6 týždňov nový vzťah.. Pomerne intenzívny, v ktorom sa cítim super. Predstavte si, že dostanete to, čo potrebujete, nehu v každej minúte spoločného času, pozornosť v každom momente, sexuálne uspokojenie také, aké vám doposiaľ nik nedal. Dostávate zážitky, delíte sa o príjemné chvíle. Dávate do toho veľa aj vy a nie je to vôbec nasilu ani na vašu škodu. No viete, že z druhej strany je to už takmer láska... ale vy to láskou k nemu nazvať ešte nedokážete. Pre niekoho je možno 6 týždňov málo na takéto zamyslenia, ale toto je 6 týždňov dennodenného stretávania, spoločných nocí, spoločných víkendov… Je možné a dlhodobo udržateľné viesť takýto spôsob vzťahu? Ide o čakanie na vzájomnú lásku, alebo stačí to, že je momentálne obom príjemne, a vychutnávať si pritom prítomnosť bez myslenia na budúcnosť? .. Ako to máte vy? Je to u vás podobné? Alebo ste niečo také zažili?
Som dlho sám a niečo také čo opisuješ by som chcel zažiť ale vedel by som že je to len románik
@anonym_autor to je ešte krátko, čas ukáže. Láska je viac ako zamilovanosť a podľa mňa sa môže rozvinúť aj neskôr.
Jasne, prežila som niekoľko intenzívnych krátkych vzťahov. Bolo to super, bolo to krásne, ale po pár mesiacoch som cítila, že to nie je láska. A tak som to uzavrela. Spomínam na to rada, ale k životu potrebujem viac. U mňa to tak po 3m je jasné, či je to ok ale alebo nie. Ak tam láska nie je na začiatku, u mňa už nepríde.
Asi dostanem verejny linč ale mala som to rovnako. Dokonca sme sa po 3 mesiacoch takmer kazdodenneho stretavania sa "rozisli". Ani jeden sme nemali ziadne motyliky a podobné somariny, ale bolo nam spolu dobre. Ked prisla na rad TA debata že či to je vztah, zacal koktat, ze on nevie. Tak som to ukoncila. Presiel mesiac ktory som aj trochu oplakala aj ma to mrzelo, ale vlastne bola som so sebou aj spokojna - dobre som vyzerala, sportovala som atd a vedela, že si niekoho iného nájdem ak budem chcieť. No a on sa po mesiaci ozval, že teda sa chce stretnúť. Druhú šancu nedostal zadarmo, ale velmi sa snazil a bolo vidno, že ho to dosť mrzelo. To bolo 3 roky dozadu. Bývame už vo svojom a planujeme dieta. Teraz hovorí, že mal zatmenie mozgu 😂
Moje predchadzajuce vzťahy - katastrofa. Motyliky, hlava v oblakoch a skončilo to rychlejšie než začalo. V tomto prípade to začalo neisto a stále to silnie.
@anonym_autor ojojojojoooooooj dievčatko takéto sny existujú na Max 2 roky. Potom príde život , realita, deti , choroby , umrtia, krízy.... A tam sa ukáže aký je človek naozaj a nie ako sa dokáže chrumkavo tváriť prvé roky
@anonym_autor hlavne ste to nejako poprehadzovali , co do postupnosti... zvacsa kvalitny a udrzatelny vztah zacina prave laskou a ostatné / ak vobec" prichadza postupne...
vzťah bez lásky môže byť príjemný a spokojný. Ale šťastný? Šťastie je niečo iné
Este ste spolu krátko. V takejto fáze je to skôr o vzrušeni a zamilovanosti, nie o láske. Láska je niečo hlbšie, ktoré nastupuje po tejto fáze a je úplne možné, že čím triezvejšie na to pôjdete, tým pevnejší a láskyplnejši vzťah budete mať. Neviem odkiaľ všetci maju, ze celý život bude mať niekto v bruchu motýle. Castokrát motýle po pár mesiacoch vyprchajú a ľudia zistia, že nemajú s tým partnerom absolútne nič spoločné. Ak je ten partner dobrý a má ti co do života ponúknuť, tak mu daj šancu.
ja som sa s manželom dala dokopy v apríli a až niekedy v júli-auguste som si začínala uvedomovať, že mi nie je ľahostajný. dovtedy keby príde s návrhom rozchodu, tak mi to nevadí. On ale nebol ten typ, ktorý ti bude motať medové motúzy pod fúzy. Proste bol sám sebou a bolo už na mne, či to prijmem. Tí pred ním na to išli veľkolepo, kyticami, kvetnatými lichôtkami na moju osobu a z mojej strany to bol len počiatočný ošiaľ, ktorý ma čoskoro prestal baviť. Daj tomu ešte čas, aby si neskôr neľutovala, ak to utneš.
@anonym_autor ja mám vzťah, ktorý trvá viac ako 4 roky a podľa mňa, nie je to taká láska, ako som mala vo vzťahu predtým. Neviem, či je to tým, že mám už 50+, ale je mi s ním dobre, mám ho rada, bývame spolu, veľa cestujeme, chodíme na kultúru, staráme sa spolu o domácnosť..... Ružové okuliare mi už dávno spadli v živote, takže som spokojná a to mi stačí. Životnú lásku som už mala, skončila.
@anonym_autor hlavne ste to nejako poprehadzovali , co do postupnosti... zvacsa kvalitny a udrzatelny vztah zacina prave laskou a ostatné / ak vobec" prichadza postupne...
@anonym_4091b2 sex bez lásky
Vzťah bez lásky
Hlavne, že je vsetko a pritom nič
To je tak
Laska ma vela podob a velakrat ju treba budovat. Citim lasku k partnerovi, ale aj detom, rodicom, surodencovi, neteriam a priatelom. A predovsetkym si nezamienam zamilovanost s laskou. Motyle v bruchu a sexualna pritazlivost mozu lasku k partnerovi doprevadzat ale netreba ich stotoznovat.
Laska velakrat prichadza pomaly a postupne, s casom rastie a silnie, prejde skuskami a zatazou a za mna je taka laska hodnotnejsia, taka ktora ostava aj ked prvotne vzrusenie pominie. Ale ja som clovek, co v zivote nevyhladava dramu a napatie a nikdy som nehladala velku lasku, skor stabilitu.
@anonym_autor mne to príde ako že tam nie je chémia alebo čo… ja som mala z môjho muža motýle hneď… jasne že to vtedy bolo skôr také vzplanutie, nie ešte láska, skôr zamilovanosť. Ale bolo to tam
@anonym_autor A nemate sex z lasky ? Ja asi zijem v inom svete, si neviem predstavit po 6 tyzdnoch s niekym sexovat ku komu necitim lasku.
Daj tomu aspon 3-4 mesiace a uvidis..
@anonym_autor u nás to bolo podobné na začiatku a stále sme spolu, 17 rokov, takže kľudne môže byť z toho láska aj vzťah, ale možno sa jeden druhého nabazite za pol roka a bude koniec, to nikdy nevieš, ako to dopadne. Užívaj si a nerieš, čas ukáže.
@anonym_autor mne to príde ako že tam nie je chémia alebo čo… ja som mala z môjho muža motýle hneď… jasne že to vtedy bolo skôr také vzplanutie, nie ešte láska, skôr zamilovanosť. Ale bolo to tam
@anonym_558e0b vieš, mnohi si zamieňajú chémiu a motýle v bruchu s láskou. Potom to tak vypadá, keď som píšu nešťastná ženy, ktoré zostali s deckom samy. Chémia a motýle v bruchu su obyčajný chtič. Láska je niečo iné. Láska sa dá vybudovať aj bez chémie. Samozrejme, že určitá príťažlivost musí byť
@anonym_autor nevies co chces. Mozno potrebujes trochu utrpenia aby si sa citila dobre a citila osudovost vo vztahu. Stava sa. Aby si si o par rokov nevycitala, ze si vedla seba mala niekoho kto VIE a CHCE DAVAT a nevedela to ocenit.

Ako rýchlo to začne, tak to rýchlo aj skončí. Moja skúsenosť.