Je možné ísť do vzťahu s človekom s vyhýbavou vzťahovou väzbou?
Je možné ísť do vzťahu s introvertom s vyhýbavou vzťahovou väzbou?
Ja viem že je to ťažké s takými ľuďmi, ale keď by asi chcel nejako aj on na tom popracovať, tak sa to niekomu podarilo takýto vzťah a nie je to len o trápení stále dookola?
Ani neskúšaj takého človeka meniť. Ja som niekoľko mesiacov "bojovala" s takým človekom. Myslím to tak, že som sa snažila vysvetliť mu určité veci, vôbec som ho do ničoho nenútila, rešpektovala som jeho introvertnosť, v podstate som aj ja, ale nie až tak, ako bol on. Ale to boli hrozné mesiace, uzatváranie sa do seba, neozývanie sa, proste tragédia, ukončila som to, zrazu sa chcel rozprávať, zrazu sa chcel otvoriť, zdôveriť atď. ale smola, pri takom človeku mi tak klesla energia, že som nespoznávala samu seba.
Ani neskúšaj takého človeka meniť. Ja som niekoľko mesiacov "bojovala" s takým človekom. Myslím to tak, že som sa snažila vysvetliť mu určité veci, vôbec som ho do ničoho nenútila, rešpektovala som jeho introvertnosť, v podstate som aj ja, ale nie až tak, ako bol on. Ale to boli hrozné mesiace, uzatváranie sa do seba, neozývanie sa, proste tragédia, ukončila som to, zrazu sa chcel rozprávať, zrazu sa chcel otvoriť, zdôveriť atď. ale smola, pri takom človeku mi tak klesla energia, že som nespoznávala samu seba.
@anonym_b27008 ja ho meniť nechcem. skôr mu pomôcť ak sa chce otvoriť a ísť do toho vzťahu. len je to ťažké a naozaj to berie energiu a aj sebadôveru. tak som chcela od niekoho rady, kto už tým prešiel ako tomu pomôcť, nie tlačiť, nie vyčerpať sa. spoločne to vybojovať...
@anonym_autor nie. Tiež som introvert a bývalá bola extrovert. Rozišli sme sa hlavne kvôli tomu že ma chcela zmeniť a bolo to zbytočne trápenie + mrhanie časom.
Hľadaj extroverta
@anonym_b27008 ja ho meniť nechcem. skôr mu pomôcť ak sa chce otvoriť a ísť do toho vzťahu. len je to ťažké a naozaj to berie energiu a aj sebadôveru. tak som chcela od niekoho rady, kto už tým prešiel ako tomu pomôcť, nie tlačiť, nie vyčerpať sa. spoločne to vybojovať...
@anonym_autor absolutne zbytocne minanie casu a energie. Zidi z kratsej cesty, nech si hlada on niekoho, kto bude rovnaky a ty tiez.
@anonym_autor absolutne zbytocne minanie casu a energie. Zidi z kratsej cesty, nech si hlada on niekoho, kto bude rovnaky a ty tiez.
@muchotrafka298 veď to. Strata času
kašli na to. Ja som mala niečo medzi intro a extro s vyhýbavou väzbou to bolo niečo strašné. Ja som bola po pár mesiacoch zúfala z neho a keď som to ukončila sa mi ulavilo
@anonym_autor nevybojuješ nič a už vôbec nie spoločne. Je to vážne len a len utrpenie, trápenie, vysatie energie, ja som sa pristihla v istom momentne, že mám normálne z toho depku a vtedy som si povedala, že nie, nestojí mi ten chlap za to, aby som sa ja celý život trápila, aby som sa snažila.
Ak ti nevadi ze sa ti niekedy aj par tyzdnov neozve, vzdy budes pisat prva, nikdy sa ta nespyta ako sa mas a na vsetko ti odpovie ''ako chces'' tak nech sa paci, skusaj 😀
Ale ty ho nepriamo chceš zmeniť. A jeho toto otváranie predpokladám dlhodobo ani náhodou nebude baviť, čím skončíte obaja ešte viac frustrovaní.
@anonym_autor mám takého muža, ak by nebol dobrý otec a nebolo mi ho ľúto koľko pre nás spravil dávno by som sa s ním rozviedla.Podstatu povahy nezmenis.Ja som si našla v čom je dobrý a čo mi vyhovuje.Ale sú dni kedy si myslím, že ma ťahá energiou a zmýšľaním dole, ale ja sa netrápim idem si svoje a nemám očakávania, že všetko je vždy dobre.
Vyhybava vztahova vazba je masaker chlad- priblizenie a stale dokola. Ani terapie mu nepomohli
Veľmi nedobrá kombinácia, introvert a vyhýbava vzťahova väzba.Este introvert ok ale muz/zena s vyhybavou väzbou je trápenie.
Takych ludi nikdy nezmeníš, je to ich podstata, osobnosť.Ten chlad, nezaujem, odstup človeka psychicky odrovná
Na tvojom mieste sa ani nezamýšľam o vztahu s takym clovekom
@anonym_autor nie. Tiež som introvert a bývalá bola extrovert. Rozišli sme sa hlavne kvôli tomu že ma chcela zmeniť a bolo to zbytočne trápenie + mrhanie časom.
Hľadaj extroverta
@anonym_dc2665 ja ho nechcem meniť. som tiež introvert...ide mi o tu vzťahovu väzbu...vždy nové nádeje a vždy namotavky a akoby strach zo vzťahu a útek...a tak dookola
@anonym_autor Nie , to akoby si chcela dobrovoľne robiť vojnu. Vytrapin sa aby druha strana vyhrala. Nebuď Matka Tereza. To sa vo vzťahu nevyplaca robiť niekomu terapeuta. A sama si priznavas že to odobera energiu.
@anonym_dc2665 ja ho nechcem meniť. som tiež introvert...ide mi o tu vzťahovu väzbu...vždy nové nádeje a vždy namotavky a akoby strach zo vzťahu a útek...a tak dookola
@anonym_autor Nie je náhodou vodnár? akože neverím na tie charakteristiky podľa znamení, ale vodnári (väčšina) je špecifická práve týmto chladom, útekom, držaním si odstupu ale na druhej strane to netreba brať ako nezáujem, proste sú takí a keď sa raz zamilujú, tak milujú celým srdcom, ale zase veľa analyzujú, odmlčia sa aby spracovali svoje myšlienky a keď ich majú spracované, vrátia sa späť do reality.

@anonym_autor ja si myslim, že nie, tiez je môj manžel introvert
Ale za účelom zmeniť ho, by som do vzťahu nešla, musí si najsť seberovnú ženu