icon

Je možné nájsť lásku v 50-tich rokoch?

16. aug 2024

Ahojte, je mozne si najst lasku v 50-tich rokoch? Desim sa samoty zo staroby. A zaroven sa desim, ze budem mat na krku stareho chlapa?!

katarinaba
16. aug 2024

Chapem ta, maminu milujem, ale uz som si zvykla byt sama a neviem si predstavit sa k nej vratit, ale viem, ze ta situacia moze nastat. Ber to z tej lepsej strany, uz mozes nechat deti pod ich dozorom (nie na starost, na to su uz velke) a mozes zajst do mesta, na kavu aj neskor poobede, vecer.

marcellka32
16. aug 2024

Z teba nieže sála depresia, ale priam chrci...to nechce nikto, ver mi
Za ďalšie máš deti v rovnakom veku ako ja, si doma o 16.00, ja až o 18.00...treba zapriahnut mladých do chodu domácnosti (moji už večeru nachystaju, jednoduché jedlá), zapnú práčku/vyvesaju...ostatné počká, trávime spolu dosť času, mám čas aj na svoje koníčky, na kamošku, ..takže neviem čo robíš od 16-22 každý deň
A to, že sa chce dožiť len 65 rokov, to kto ti natlačil do hlavy????
Moja mamka má 72 a rok má priateľa, sú šťastní

autor
16. aug 2024

@marcellka32 s tym 65 som sama nastavena. Ano, pravdepobne mam depresiu. Uz to riesim, dnes mam prvy krat lieky, co som si bola dat predpisat. Moj pohlad na svet je velmi negativny, nic ma netesi, nic sa mi nechce. Ten vek preto, lebo nechcem byt na krku detom.

autor
16. aug 2024

@katarinaba od 18 rokov zijem sama. A neviem, ci si zvyknem na kuchynu s mamou. Sme uplne rozdielne povahy.

marcellka32
16. aug 2024

Ale veď ty nebudeš na krku deťom, prečo sa takto vnímaš? Celé nastavenie mysle musíš sama zmeniť...pre deti si stále najdôležitejšia osoba v živote aj keď odídu raz z domu...ale ty sa musíš naučiť najprv žiť sama so sebou ;)

autor
16. aug 2024

@marcellka32 ano, dakujem. Myslim, ze som na dobrej ceste. Zacinam psychologom, psychiatrom 🙈 Aj keď, pociťujem strašnú hanbu, za toho psychiatra

vilma7
16. aug 2024

To že si teraz nájdeš ďalšieho, predsa nezaručí, že spolu dožijete dôchodok....a viac. Moja mama si našla kamaráta niečo po 60.tke a už je dva roky na cintoríne a to bol dokonca o pár rokov mladší ako moja mama.

autor
16. aug 2024

@h2 ja neviem, pride mi to ako fajn vek a cas na tomto svete, ktorý mi stací. My zijeme na dedine. Tu sú ľudia inak zničení z roboty, zdeptani životom.

h2
16. aug 2024

A čo plánuješ robiť po tých 65?

marcellka32
16. aug 2024

Mne si neodpovedala čo robíš denne od 16-22? Kľudne rozpis po hodine....pretože len okolo detí (ktorí sú už veľkí) určite nechodis

autor
16. aug 2024

@marcellka32
do 17 - prezlecenie, kava, pokec s detmi
17-19.30 - bezne prace po dome, pracka, upratovanie, priprava vecere, vecera
19.30-20.30 prechádza po vonku, pripadne ak treba daco v zahrade, pripadne pomoc rodicom
20:30 - sprcha a nic

autor
16. aug 2024

@h2 co ja viem, planujem tu uz nebyt

h2
16. aug 2024

Plánuješ samovraždu???!!!

autor
16. aug 2024

Proste som si nikdy nemyslela, ze takto dopadnem. Mali sme krasny dom, nove, dala som do toho domu vsetko, zveladila ho. Potom som odisla, rok sme zivorili a potom som si nasla tohto chlapa. Jeho rodina nas zobrala aj s detmi, nikdy nikto nevycital, ze nie su jeho. Chodili sme na dovolenky, vsetko. A teraz, v priebehu chvilky to skoncilo. Dlhsie sme sa uz hadali ale zrazu, posledna hadka a sek. Zas budeme s detmi zivorit. Ja asi na mile ani dalsieho chlapa nemozem citit. Len mi po nom ostalo strasne prazdno...

autor
16. aug 2024

@h2 NIe, aj ked na nu myslim casto, že by to bolo pre mna ukoncenie. Ale nikdy by som to neurobila detom a rodine. Podla mna to nie je riesenie ziadnej situacie

h2
16. aug 2024

Tak v tom prípade veľmi nerátaj s tým, že po 65 tu už nebudeš. Je to dosť nereálne.

autor
16. aug 2024

@h2 Len proste, som si stanovila taku hranicu, ze este to vydrz, 65 sa blíži. Tak pre mna to je taka psychicka podpora. Neviem to nijak odovodnit ani vysvetlit

marcellka32
16. aug 2024

2,5 hod denne upratujes/peries/varíš?
Naučiť deti naložiť práčku, zapnúť, keď doperie vypnúť, vyvesiť
Slečna môže nachystať predpripravu na večeru (očistiť zeleninu, nakrájať), ver že oni to zvládnu, len im to musíš dovoliť

h2
16. aug 2024

Máš hrozné zmýšľanie! Aj keby si mala umrieť v tej 65-ke, čo je veľmi nepravdepodobné, tak hádam teraz nechceš žiť s tým, že už to len musíš nejako vydržať?! Si ešte relatívne mladá, treba žiť, nie čakať na smrť!

trema
16. aug 2024

Ty mas depku ako lusk, verim, ze ti ten psycholog/psychiater pomoze

zmrzlinka2021
16. aug 2024

Úprimne, psychiater a psychológ čím skôr. Teraz nevieš triezvo uvažovať.

autor
16. aug 2024

@trema
@zmrzlinka2021 ano, mam zajednaneho, cakam na termin. Zatial som bola u obvodaka, ten mi predpisal antidepresiva a lieky na spanie. Musim dajak fungovať v robote

autor
16. aug 2024

@h2 no to ja viem. Zjavne som v depresii dlhsie ako sa zda. Skoda, ze som to neriesila skorej. Mozno by aj ten vztah nedopadol tak ako dopadol.

Najhorsie je, ze si myslim, ze to je z casti moja vina, ze ten vztah teraz skoncil

tomasisa
16. aug 2024

!!!!!!!!! ty planujes nebyt, skus sa opytat deti, rodicov co oni na to, a este lepsie psychiater, uz nie len psycholog....toto su cervene kontrolky!!!!!!!

rikarika
16. aug 2024

Ak chodíš domov po 16tej, tak je čistá výhovorka že nemáš čas na koníčky a aktívny relax, určite každý deň neperies a variť taktiež netreba každý deň. Momentálne sú prázdniny, teda školu minimálne 2mesiace neriešis....všetko je o tvojom vlastnom nastaveni...Ja som ostala po smrti manžela sama s deťmi a prvorady mi bol môj vlastný relax, aby som vôbec mohla fungovať ďalej a pre deti....

tomasisa
16. aug 2024

@rikarika ak je v depresii a rozmysla nad tym tu nebyt, tak sa nedonuti do nicoho, predpokladam ze aj to okolo domu je len tak, depresia nie je len okolnostami v zivote sposobena, moze mat aj pricinu nedostatku niektorej latky v mozgu, napr. serotonin, tam treba podla mna psychiatra...a terapie....

autor
16. aug 2024

@tomasisa máš pravdu. U mňa to je prezita trauma. Nikdy neriešena. A nikdy som si neuvedomovala, že som v depresii. Vlastne, až rozpadom tohto vzťahu to dajak vyvrcholilo. Že som si uvedomila, že to chcem riešiť

autor
16. aug 2024

@tomasisa nikdy mi neprišlo nenormálne, že chcem žiť iba do 65. My to prišlo úplne normálny stanovený cieľ v živote

avicii18
16. aug 2024

Pomôžem si myšlienkou z jedného chlapského fóra:
" V súčasnej dobe je všade veľa žien od 35 rokov vyššie, ktoré sa snažia niekoho zohnať. Pričom požiadavky majú ešte vyššie ako keď im bolo 20. Od muža požadujú, aby za nich vyriešil ich problémy - finančné, životné, psychické atd. Aby im slúžil a odmakal prácu na ich majetku, a vlastne to aj financoval. A mal by sa žene tiež prispôsobiť v jej požiadavkách a štýle. To je karikatúra modernej doby.
Ženy často podávajú rozvod, pretože kamarátky alebo sú blbo navedené. Väčšinou vychádzajú z odhadu, že žena sama má neuveriteľne cennú hodnotu, a teda si kedykoľvek lusknutím prsta nájde niekoho, kto jej bude viac vyhovovať. To je tá odvrátená stránka nadbiehania ženám, keď veľa žien je úplne nesúdnych v odhade svojej hodnoty na zoznamovacom trhu aj celkovej situácie."

h2
16. aug 2024

Ale nechápeš, že to nie je cieľ? Cieľ je niečo, čo sa môžeš snažiť dosiahnuť. Nie to, že ty si si nejako vzala do hlavy, že chceš žiť do 65. To chceš ovplyvniť ako?