icon

Je nádej na záchranu vzťahu po stereotypnom období?

Včera o 15:50

Ahojte. Zaujímal by ma váš názor na moju situáciu. S priateľkou sme boli spolu takmer 4 roky. Náš vzťah bol zo začiatku dokonalý. Nikdy sme sa nehádali, rozumeli sme si a trávili sme spolu všetok čas... Časom sa však občas naskytla situácia, kedy sme si občas dokázali pokaziť náladu. Vždy som bol ochotný pre ňu urobiť všetko po čom túžila. Bol som jej oporou, podporoval som ju vo všetkom a snažil sa jej robiť život krajším. Máme za sebou kopec zážitkov, smiechu, ale aj dní kedy sme boli na seba mrzutí. Boli sme spolu šťastní a obaja sme spolu plánovali budúcnosť... Pred nejakou dobou v nás začala vidieť stereotyp... Naše stretnutia boli dlhú dobu o tom istom... Občas sme si zašli na večeru, na nákupy, do kina, alebo na prechádzky... Väčšinu času sme však strávili spolu doma. Hoci som jej vždy dával pocit lásky a pomáhal jej so všetkým, občas boli dni kedy som sa nesprával ako dokonalý partner... Myslím že najväčší problém bol, že som dlhú dobu nevidel ten fakt, že nie je taká spokojná a šťastná ako kedysi.. Totižto trvalo pár mesiacov, kým v sebe nosila celý tento problém. Myslím, že sme zlyhali v komunikácií a namiesto úprimného rozhovoru o tom všetkom, sme žili ja s pocitom že je v poriadku a ona s dúfaním, že sa sám od seba zmením a že sa to cele polepší... Myslíte že to bolo nedorozumenie ? Dokážeme si k sebe nájsť ešte cestu ? Veľmi ma to totiž mrzí, znamená pre mňa veľa a viem, že ma robí šťastným...
Najhoršie na tom celom je, to ako to dopadlo... Keď som si konečne na jej správaní všimol zmenu a opýtal som sa čo sa deje ? po pár dňoch vyložila všetky karty na stôl... Priznala mi, že v nás vidí stereotyp a že prestáva v nás vidieť budúcnosť, prišlo mi to nefér takýmto spôsobom potápať náš vzťah, pretože viem, že keby som o tom vedel skôr mal by som dostatok času na to zmeniť celú tu situáciu... Od tej doby sme sa spolu ešte nejakú dobu stretávali, trávili spolu čas a dokonca sme určitú dobu fungovali tak, ako kedysi... Postupom času sa mi ale čoraz viac vzďaľovala až to prišlo to fázy, kedy sme sa prestali vídať a skončilo to len pri písaní.. Nikdy mi priamo nepovedala, že sa so mnou rozchádza, len nechala čas plynúť a akoby sa pomaly vytrácala... Doteraz si občas napíšeme, ale z jej strany momentálne necítiť záujem..
Veľmi ma to trápi, pretože ju stále milujem, aj keď to trvá už pár mesiacov.. nikdy som sa neprestal snažiť o to , to zachrániť, ale momentálne neviem ako ďalej ? Myslíte, že to chce ešte čas na to aby sme si k sebe našli cestu ? Alebo ta moja snaha, už je zbytočná?
Viem že som jej nikdy neublížil, ale myslím si, že sa nám stala vec, ktorú sme dokázali zachrániť a obaja vieme, že to čo sa deje sme nechceli.. Viem, že aj ju to veľmi mrzí ako to dopadalo a preto verím, že si k sebe nájdeme cestu a budem mať možnosť dokázať jej že to cele napravím.

anonym_ae137e
Včera o 15:53

1. nechaj tomu cas, ci jej budes chybat 2.vo svete je dost inych zien, tak sa posun dalej. Co nevylucuje navrat k 1.

anonym_7a4232
Včera o 16:04

má iného? Lebo z tvojho príspevku mi príde že áno.
Myslím že nádej je tam už mizivá. Najmä ak to trvá viac mesiacov.

anonym_703519
Včera o 16:14

Podľa mňa nemá o teba zaujem, len zo slušnosti s tebou komunikuje.

anonym_1538a7
Včera o 16:28

@anonym_autor kolko mate obaja rokov? Viedli ste rozhovory o dalsom moznom vyvine vasho vztahu- svadba, deti?

euka210
Včera o 16:57

@anonym_autor ked dvom na sebe a vztahu zalezi, tak povedia, co nie je ok a hladaju cestu aby boli obaja spokojni.
4r chodenia je za mna uz vela...podla vasho veku teda...uz sa mal vztah posunut dalej do manzelstva atd.
Stereotyp pride vsade, aj v manzelstve v kolobehu praca-rodina-deti, takze tento argument povazujem za vyhovorku, lebo o vsetkom sa da komunikovat. Bez komunikacie sa neda nic vyriesit a posunut dalej.
Nehladam za vsetkym hned ze ma ineho, ale tu to nejako tak "citim" z toho jej postoja.

anonym_967db2
Včera o 17:22

Bola nespokojna ale vlastne bola ticho a ty si to mal telepaticky vedieť
Samozrejme, že to nemá medzi vami zmysel
Lebo musela by chcieť aj ona aby to fungovalo.
Evidentne nechcela už dávno

anonym_3b24e9
Včera o 18:03

Som to nepochopila...nevadi.

autor
Včera o 18:22
@anonym_1538a7

@anonym_autor kolko mate obaja rokov? Viedli ste rozhovory o dalsom moznom vyvine vasho vztahu- svadba, deti?

@anonym_1538a7 22 a 19 áno viedli, ale zatiaľ nič extra vážne :D sme mladí...

autor
Včera o 18:25
@euka210

@anonym_autor ked dvom na sebe a vztahu zalezi, tak povedia, co nie je ok a hladaju cestu aby boli obaja spokojni.
4r chodenia je za mna uz vela...podla vasho veku teda...uz sa mal vztah posunut dalej do manzelstva atd.
Stereotyp pride vsade, aj v manzelstve v kolobehu praca-rodina-deti, takze tento argument povazujem za vyhovorku, lebo o vsetkom sa da komunikovat. Bez komunikacie sa neda nic vyriesit a posunut dalej.
Nehladam za vsetkym hned ze ma ineho, ale tu to nejako tak "citim" z toho jej postoja.

@euka210 na manzelstvo v nasom veku este priskoro, skor by som zatial venoval viac pozornosti cestovaniu a poznávaniu sveta..

anonym_3b24e9
Včera o 18:42

Toto "chodenie" pomaly od skolky...ani sa jej nedivim🙄 tiez by som bola znudena uz.

betulinka1
Včera o 18:58

@anonym_autor za mna prechodene, nikam sa to neposúvalo. Ani byvanie spolocne. Ano ste mladi ale na druhej strane sa to proste predhodilo.

euka210
Včera o 20:38
@anonym_autor

@euka210 na manzelstvo v nasom veku este priskoro, skor by som zatial venoval viac pozornosti cestovaniu a poznávaniu sveta..

@anonym_autor ved to ste zacali spolu chodit este ako deti. Este vam obom treba dozriet a to sa v takom veku priority menia. Dajte si cas a slobodu.
Tak si to napisal, akoby si mal uz 30r.

anonym_e97aa0
Včera o 20:40

Možno už niekoho má opýtal si sa ???