Je hanbou, ak má žena vzdelanejšiu prácu?
Prosim vás asi som sa prišla len vypísať. Ide o to, že ja mám VŠ vzdelanie, plat nič extra, ľahký nadpriemer. Môj muž ma maturitu, zarába o niečo menej ako ja ale žiadny extra rozdiel. Nikdy v živote ma ani len nenapadlo toto riešiť, skutočne som sa nad tým nezamyslela, že toto je niečo divne. Nedávno som nastúpila do novej práve a tak sme sa s kolegyňou rozprávali o živote a tak a pýtala sa kde pracuje muž tak som odpovedala. Ona na mňa taky pohľad až som dostala potrebu to obhajovať, že vlastne nezarába zas tak málo. No a odvtedy mi to vŕta v hlave. To je naozaj taká hanba, keď si vzdelaná žena nájde muža bez vyššieho vzdelania? To je naozaj muž v spoločnosti považovaný za nieco menej keď ma žena lepšiu robotu? Pri tom to tak nemusí byt vždy a aj keby bolo tak pane bože. Aký mate na to názor?
Problem nie je vzdelanie, ale skor vedomosti, zaujmy, rozhladenost. Zastavam vsak nazor, ze partneri by mali byt intelektovo na zhruba rovnakej urovni. Vztah vedca a upratovacky preto nikdy nebude fungovat - nebudu sa mat o com bavit.
@kornelies Suhlasim
@44janica44 Myslim, ze to nie je to vobec o plate, ale o niecom inom. Ja ti poviem narovinu, ze by som s robotnikom vztah mat nechcela, jednoducho by sme nenasli spolocne zaujmy ani temy. Jednoducho ten okruh tem na debaty je tam znacne obmedzeny. Ja si dost potrpim na to, aby som sa s partnerom mohla bavit o cokomvek
@drago12587 ked je tvoja ex taka tupana a vsetko si jej vybavoval cely zivot, preco si s nou zostaval taku dobu? Uprimne nechapem ten nenavistny vylev. To, ze mala VS ta zjavne vnutorne hryzie. Ani 6000eur plat a mop ta nenauci spravat sa korektne k osobe, s ktorou si zdielal dost rokov spolocny zivot.
@drago12587 Mam pocit, ze problem s egom mas skor ty. Napriek tomu tam z teba citim dost komplex.
A teda nie, titul nemoze mat absolutne kazdy. Niekto nema ani na tu socialnu pracu. A ak sa bavime o tazkych skolach, tak to uz vobec nie. Takze Jano z Dolnej Hornej, co kope kanaly a ma IQ80 nebude mat titul, aj keby studoval tu uplne najlahsiu skolu, aka existuje. Tak to proste je.
@kittykat22 Som rada, ze nie som jedina, co si to vsimla
Vysoka skola je vzdelavacia institucia ktora poskytuje kazdemu studentovi rovnake vzdelanie, ale nie kazdy student bude rovnako vzdelany. Ludi s titulom je cela plejada. Magistersky titul 10ich ludi, bude mat tu istu hodnotu ale ich vedomosti, schopnosti sa budu 10x lisit. Skatulkovanie ludi na vysoka a nevysoka je prizemne. O teba obavy nemam. Ty si rozumna zena a vidis hodnotu partnera v tom aky je. Zostava len dufat, ze tvoj muz ma hodnoty rovnake a nebude to v buducnosti u vas predmetom konfliktu.
Minulý týždeň tu bola podobná debata. Ja mám vyššie vzdelanie, ako môj muž a teda nikdy by mi nenapadlo, by som sa mala hanbiť za to. Obyčajný chlap môže byť múdrejší, rozhladenejsi ako chlap s tromi titulmi.
Niekedy je to štúdium pre chlapa stratený čas, keď vie, že môže zarábať peniaze...
No a čo že zarába menej. Hlavné je že ťa má rád, je k tebe dobrý a stará sa o teba. Pokiaľ ti to nevyhadzuje na oči on sám pretože to jeho ego nemôže spracovať je všetko v poriadku. Keď máš dobrého muža, buď za neho vďačná a ukáž mu aký je pre teba dôležitý.
Laska nelaska, titul netitul, bavme sa o schopnosti zabezpecit rodinu a vseobecne.
Muz ma byt sikovny, ambiciozny, a vediet uzivit rodinu, kym je zena na RD, pripadne aby zena mohla mat za prioritu rodinu a nemusela nahanat karieru kvoli € (ak chce, ovsem moze. Ale nutenanie je)
A ci to dokaze ako spickovy stolar, majitel upratovacej firmy, alebo pravnik, ci lekar, je jedno.
Samozrejme, chce to aj intelekt. Aby debaty mohli byt o inom nez Farma, motorovy olej, a 'ako je to v tomto state nahovno'.
Statisticky, asi je ucnovkarov co zarobene penezi prepiju v krcme viac, nez ucnovkarov co by zvladli vyssie spomenute 😊
@kittykat22 ja som mal vždy tažké témy v hlave.. rozmyslam denne viac ako pravdepodobne ty za život.. ženy ale neberiem za " rovnocenne múdre" ... To hovorím vo všeobecnosti, za zivot som spoznal len 2 baby ,ktoré mali dostačujúci intelekt na slabšiu debatu.. to, že držím mop a zarabam kolko zarabam ma stalo 100x viac usilia ako 5 rokov vš.. a ty nemaš šajn, kolko usilia , penazi, času a sebaobetavosti ma stála moja dementná ex... Ja som platil všetky šeky, ja som jej kupoval oblečenie, jedlo, platil školu, zarabal, planoval buducnost.. ja som sa o všetko staral :D mal som na vyber stovky žien, ale ona bola prvá a nikdy som ju nepodviedol ... Nepoznaš ma... Z tvojej odpovede ale viem, že si len dalšia zufalka :D ..
@mircalla tazku skolu nepoznam.. skusil som 3 vš, ani z jednej ma nevyrazili, z každej som odisiel sam .. AKO PREMIOVY ŠTUDENT .... Jasne, že nejaky cigan z incestu asi školu neda, ked ledva číta, vravim o beznych podpriemernych ludoch.. ak maš hodinu času denne aj bez intelektu, školu na 100000% dáš..ale kto by dnes robil školu, ked peniaze ležia inde ? Ja dnes jazdím na aute ktore stoji ako tvoj dom... Kym ti odpisujem, zarobil som tvoj mesacny plat... Takže svoj intelekt som nezadrbal v škole... Nebyť mojej ex, to co mam dnes, by som mal pred 10 rokmi.. iba uplny idiot si mysli, že diplom je znak inteligencie alebo dobrej práce.. momentalne idem otvarat svoju firmu.. zo zarobenych penazi " podradnej" ale velmi dobre platenej prace.. ty budeš niekde na pošte, mysliet si aku maš premiovu pracu, s VŠ a zarabt to co ja zarobim za par hodin.. good luck
@drago12587 Ty si stasne ubohucky sedlak s fejkovou fotkou k tomu. Jedine, ze by si bol troll, to by bol lepsi pripad. Som sa tu nasmiala dnes vecer, dakujem za zabavu.
Mimochodom hovno o mne vies, ale ked uz klames, tak mna z toho vynechaj, netusis ani ake mam vzdelanie ani kolko zarabam. Typicky slovensky dedinsky chmulo, co sa tvari, ze obavil Ameriku. Presne taketo typy sa mi totalne protivia.
@drago12587 Este jedna vec: uspesni muzi si nechodia na zenske fora honit ego.
Vieš koľko hlupákov s vysokou školou a pritom úžasných odborníkov som v živote stretol? Odborník elektronik a vynikajuci ovláda fyzikálne princípy denno denne pracuje s elektrickými javmi napätie prúd indukčnosti a často krát nás poučuje ostatných. No a tento človek verí, že Zem je plochá. Že Američania aj Rusi strážia hranice oceánov aby sme nevideli čo je na okrajoch sveta. Áno vyplýva to z jeho náboženstva akéhosi sektarskeho a verí všetkému doslovne čo mu povedia. Žena negramotná mala synov a poslala ich študovať a sú z nich lekár a neurochirurg. Dobre vedela vo svojej múdrosti aké dôležité je vzdelanie. Áno vzdelanie tvojmu mužovi by pomohlo k spoločenskému statusu. Neurochirurg, ktorý zachraňuje životy je pre spoločnosť zlato. Keď ste mladí hodnotíte statusy podľa vzdelania. Platy sa dávajú podľa vzdelania a to je dobré. Ale pre partnerský život vysoká škola nie je vôbec dôležitá. V čom je vysokoškolák múdrejší od stredoškoláka čo sa bežného života týka? Čo sa na tej vysokej učí? Áno VS je vyššia odbornosť. Čo odborne potrebuješ v denno dennom živote od svojho muža? Chémiu? Fyziku? Medicínu? Naše vysoké školy sú určené na vzdelanie potrebné pre spoločnosť a do práce. Ak by si túžila po vedcovi, prosím, ale možno sa ti bude páčiť klavirista. Keby si partneri vyberali ľudí podľa vzdelania, tak vymrieme. Teba mrzí, že ťa niekto porovnáva a hodnotí podľa svojho merítka. Keby bol tvoj muz neurochirurg našla by si tvoja kamarátka niečo iné na ňom alebo na tebe. To že si nevyberas podľa školy svedčí o tom, že máš hlbšie hodnoty. Že neposudzuješ ľudí podľa vzdelania. Nie že by dvaja vysokoškoláci mali hodnoty zlé. Ja už keď som študoval som si vážil, že mám túto možnosť. Neodsudzoval som tých čo nešli na VŠ a mohli alebo, že sa neučili lepšie, pretože sám som zažil na strednej rivalitu. Viem aké je to byť trojkár, aké je to nemať chuť sa učiť, pretože škola je ťažká, alebo učiteľ slabý, alebo ja lietam hlavou v oblakoch a nevidím práve v tom čase zmysel v učení. Poslušný žiak a vzorný študent ma úspechy aj v praxi a druhý rovnako poslušný a vzorný sa psychicky zosype, lebo zisti, že toto nie je to čo v živote chcel. Mal som na strednej peknú spolužiačku celý čas sa učila vzorne biológiu chodila na olympiády a všade hovorila ako ona bude lekárka, jej mama ňou bola. Vlastne nie celý čas. Koncom tretieho ročníka začala rebelovať. Chcela byt herečka, modelka, chcela niečo veľké dokázať ale nevedela čo. Nakoniec sa dobre vydala v zahraničí. Ma čo chcela ona nie čo chcela mama. Ty maj muža, ktorého chceš ty a nie ktorého ti určí závistlivé okolie.
@subartic súhlasím s tebou že nie sme všetci rovnakí ale nie sme si podľa mňa ani rovní. Chcel by som aby to tak bolo ale žiadna politika toto nedosiahla ani nedosiahne iba Boh a srdce chrabreho človeka vie brat ľudí ako seberovných. Súhlasím s tebou, že vzdelanie je dôležité a má sa oň človek snažiť. A áno, sú ľudia ktorí si vyberajú ľudí do partnerstva podľa vzdelania a majú na to pravo. Ale nemajú právo druhých odsudzovať a posudzovať podľa vzdelania. A už vôbec nemajú právo hovorit druhým, akých vzdelaných ľudí si majú brať. Každý kto u nás prejde so slušnými známkami povinnú školskú dochádzku je podľa mňa vzdelaný človek.
Ja mám 3 tituly, manzel si dorabal maturitu. Ako Ano, sú to dva rôzne svety, ale zase môj muž je inteligentny, tým, že cely zivot cital knihy, gramatika je u neho 1000%. Robím okrajovo copywritera a ešte ja sa ho pýtam, či v danej vete je ciarka (ovlada všetky pravidla podraďovacich spojok uvadzajucich vedľajšiu vetu, pristavky atd) a dobre mi padne, keď mi texty, ktoré idu von, pozrie. Celé dni má čas sledovat dianie vo svete, sleduje zmeny v legislatíve, čiže častokrát má vie poopraviť, čo je aktualne v platnosti. Nie je však vypísaný, toto mne zas dali vysoke skoly, takze na nejaké odvolania, prípravy zmlúv som lepšia, ale on je zase manualne zdatný. Tento tyzden, mi za 14 eur opravil vylucovacou metódou jednu vec na aute podľa YouTube videí, a to ma v dvoch servisoch (na základe diagnostiky) posielali na vymenu daného dielu za 1300 eur. Ako aj ja vnímam, že sa na ludi bez vyššieho vzdelania pozera cez prsty, aj moji rodičia mali problem, že nemá VŠ. Čo sa tyka politických nazorov, je pravicovo orientovaný, takze tam tiež nie je medzi nami nejaký rozkol, ale ani nie je prepaleny liberál. Zatiaľ sa nám v zivote darí dopĺňať, je veľmi dobrý otec a dáva mi veľa priestoru na sebarealizáciu, čo je pre mňa dôležité, že nemusím byť otrokom detí a mám čas na seba a svoje hobby.
Kedze momentalne ma VS skoro kazdy kto ma dieru v zadku, vobec by som to neriesila uz ci ju niekto ma alebo nie. Uz je aj bezne ju nemat a aj tak mat tip top robotu. A ak ty si s muzom rozumies, to je hlavne. Kopa ludi ma VS a aj tak su hlupi. No su aj taki, co VS nemaju, maju “beznu” pracu a pritom su velmi inteligentni a pali im to.
@mircalla nesom na Slovensku samozrejme. Fotka je real, ty maš asi privysoke ego ako vidim :D presne to robi diplom ktory dostaneš za par basničiek... Mysliš si, že si viac ako si.. mojim nazorom si honim ego ? Nenapisala si žiadny fakt.. ludia, ktorí nemaju fakty a argumenty sa znížia len na nadávky .. viem presne kým si a aký život vedieš , bez toho aby som ta poznal.. slabo platená pracovnička s VŠ ktora si nechce pripustit, že stratila roky pre nič.. budeš mat nahovno socialny život, lebo sa precenuješ... Ja niesom z dediny, nikdy som na dedine nebol .. žijem sam od 12 rokov, všetko čo mam som si vydobil. Hlavne robim to co chcem ja a co je spravne a logicke, preto som tam kde som.. ty máš vysoke ego a chceš potešit ludi okolo seba, ktori na teba aj tak serú... Preto si zufala
@mircalla pripadam ti, ako sedlak z dediny s fejkovou fotkou ? :D
@drago12587 presne tak. Verím, že tá fotka je pravá. A práve preto si sedlák. Aj sa tak vyjadruješ. Aj keď máš možno viac rozumu do reálneho života ako tvoja ex, vyjadruješ sa ako by tvoja sebahodnotu bola v pokorení tých čo nezarábajú ako ty.
@drago12587 áno si sedlák , a to najhrubšieho zrna. Mám tri dcéry a verím že takýmto sedlákom s mopom čo neboli schopní dokončiť ani jednu vysokú školu sa vyhnú . Aj ten naozajstný sedlák z tej dediny ktorý sa živí chovom zvierat sa vyjadruje lepšie ako ty.
@subartic nebol schopný a nechcel su dve rozdielne veci..Ver mi, o tvoje dcery by som ani nezakopol :D Sama si začala utocit na moj nestranny nazor, že " zavidim ex vš" :D to že vš na Slovensku zvladne aj imbecil je osvedčena pravda, diplom ti prida 100€ k vyplate.. skusil som, či to nebude aspon sranda, no kym ja som sedel v lavici a strácal čas, kamoši v zahraničí už kupovali byty.. to ma presvedčilo , že to nemá zmysel.. rovnako ako to, čo povedal dekan " ak ste sem prišli pre peniaze, ste na zlej adrese" :D to bolo na práve.. ako inak by som sa mal vyjadrovať na tvoj ofenzivny komentar ?! Bolo mi jasné, že ty si len zakomplexovana chudobna ( pravdepodobne aj rozvedna) bytosť, ktora sa cele dni utapa v zlych životnych rozhodnutiach. Podla tvojho nezdraveho ega budeš z Ba, alebo Ke :D naozaj velkomesto, metropola sveta :D uver na auto, na byt, ledva platiš učty, mam ta precitanu :D . Odrecitovat basničky za diplom nestačilo .. na práve som mal same A.. odišiel som pred bakalarkou, zarabat do zahraničia.. ja nemam ego, peniaze mi nesmrdia.. ak mi daku 10 000€ za vynašanie smeti, bude to lahka a pohodova praca, nemam problem.. robil som v 3ch manažerkych poziciach a 2ch supervisorskych.. neoplatilo sa to stesovo takže kym otvaram svoju firmu, hrdo podržim mop za 6k :D " ten mop je obrazne povedana manualna praca" . Realne nemopujem ale voskujem podlahy atd, to je aj tak mimo temu .. to je ten rozdiel.. ked raz do roka pridem na SR, všetci moji vyštudovani kamoši pozeraju ktory chlieb je v akcii, o kolko % im po fixacii vzrastie urok a žiju z mesiaca na mesiac.. musim ale povedať, že adidas topanky za 100€ hrdo ukazuju, rovnako ako ich diplom.. potom je tu druha skupina ludi (intelektom sa nelíšia) , ktori šli pre peniaze.. tí ktorí vycestovali skôr kupujú domy, tí ktorí nedávno kupuju aspon autá.. ale v zahraničí som ešte ani jedného nepočul " wau som tak rád, že mám diplom" .. skôr.. " keby som vedel, že su tu take peniaze, nestratil by som čas v škole"... 80% kolegov ma vš, väčšina z nich pracuje podomnou..a presne to som napisal do komentara.. nejaka škola v ciganskej republike nikoho nezaujima.. dôležité je cielavedomie zarabať. Ak sa pipka v office pyta na školu chlapa ( pritom ona je asi rada za 800-1000€ ) pričom ten chlap vie manualne zarobit 6x tolko aj bez školy, ide len o ego.. na to su vš na SR.. daju zbytočne vela zebavedomia ludom, ktori na to nemaju.. ak budem potrebovať diplom v buducnosti, najlahšia vec... Tažšie bolo naučit sa pracovať, komunikovať, jazyk, ziskať prax a byť priebojny.. nie odrecitovať poučku za pismenko v knihe..
@slovakboy moja pointa bola zmysel vš a ego s tym spojene.. vš sa robi len a len pre to, aby si mal lepšiu prácu=lepšie peniaze.. alebo sa mylim ? Kalkuluj somnou.. mam dvoch ludi, rovanko inteligentnych.. jeden ide na vš, druhy zarabat ked maju 20 rokov.. ten na vš ma za 5 rokov 0€ .. ten čo sa rozhodol pre zahraničie pravdepodobne kupuje dom.. za keš, za svoje alebo s malou pomocou.. to maju 25r.. ten čo bol v zahraniči už pracuje na lepšie platenej pozicii, dajme tomu že nemal štastie ako ja tak ma 3000€.. absolvent s diplomom začne na 600-800€ .. prejde 5 rokov, chlapec zo zahraničia je už zenaty, ma deti vo vlastnom dome bez požičky, chatu v horach 2 auta a beha po dovolenkach.. študent už zaraba 1200€ a je schopny platit 300-400€ uver..ešte nič nema , ale čoskoro si kupi byt na dlh.. takže jeho vyplata zase klesne na 800.. samozrejme - lizing na auto atd... Ale rozdiel je v tom, že študent pracuje v office na sr, a typek v zahraniči je napr majser a pracuje manualne. Ked sa oni dvaja stretnu, študent ma hore nos, ale na učte 150€ čo mu ma vydrzat do konca mesiaca a pohrdavo pozera na chlapa čo už obratil 500 000€ za ten isty čas.. " ty budeš asi tupý, ked nemaš diplom" .. kto z nich je tupší ? Ten diplom mu mal zabezpečit ten dobrý zivot a peniaze nie ? NIE... To že ma oblek z HMka za 100€ , pracuje v romrdanom office bez klími a zaraba to co ten " roboš" za 2 dni z neho robi idiota.. samozrejme to neplati pre všetkych, vieš sa uchytit aj s vš na sr v dobre platenej praci, za dlhe dlhe roky usilia a konexii ale ked to možeš všetko preskočiť, rozhodnut sa že peniaze su prednejšie pred egom a diplomom, zasluzis si pohrdave pohlady ? Keby ma tuto agresivna tetka stretla na ulici, hambila by sa somnou rozprávať lebo by si pripadala menejcenná.. pamätám si, ked som stretol učitelku zo stednej na návšteve SR pred 3 rokmi.. No čo ? Kde pracuješ ? Aku školu si vyštudoval ? , povedal som jej presne to, čo tu.. škola nemala zmysel, rozhodol som sa zarabat, pracujem ( ešte vtedy na hoteli ako manažer) .. ale povedal som len na hoteli :D smiala sa, že " mal si sa lepšie učiť" myslela si, že som niekde na sr... Ked som jej povedal vyplatu, ktora bola ekvivalentom jej 6 mesačneho platu, už nemala čo povedať.. hodil som jej 200€ do kabelky na kávu a poslal som ju kade lahšie..peniaze z kabelky nevyberala , asi ich potrebovala :D ..... Tolko co si ja myslim o vš v ciganskej republike :D je to kontraproduktivne
@drago12587 No takto ti poviem, budem nezaujaty a je super ze zarabas 6tis mesacne, ale naozaj mas este co popracovat na svojom vyjadrovani a narabani s ludmi. Chapem ze si zatrpknuty z ex (moja byvala bola tiez pravnicka a poviem ti povolania ako pravo a medicina - oni si naozaj o sebe myslia, ze su nieco viac a chapem cim si presiel). Ja som tiez svoju ex podporoval a jedine coho som sa dockal su podrazenia noh pri prvom "vaznejsom" probleme. A tiez ma v konecnom dosledku stala len vela penazi a problemov a x rokov zivota. Ale stale verim tomu, ze su na svete normalne zeny a jedneho dna budem mat opat rodinu a zenu ktora ma bude mat rada takeho aky som a budeme si rozumiet a uz len kvoli tomu ze viem ako so mnou narabala moja ex som si povedal ze sa nestanem takym clovekom a nebudem tak s ludmi narabat ja ;) . Druha vec, ktoru si neuvedomujes ze si v zahranici a taha ti na 30, kym doteraz si vnimal to ze kamarati kupuju domy, zachvilu budes vnimat ze kamarati maju rodiny a tych 6tis mesacne ti stacit nebude, pretoze fungujuca rodina je vacsia hodnota ako 6tis mesacne a pokial si nechces zalozit rodinu v zahranici, zachvilu prides na to ze akosi toto ti v zivote unika. Preco to pisem lebo tiez som obetoval defakto cely svoj osobny zivot tym domom a ano mam ich niekolko ale osobny zivot tiez aktualne nulovy a nie som si isty ci to stalo za to. (u mna to nebolo sposobene len mnou , mal som veci naplanovane inak). Takze ano peniaze su super,6tis mesacne je fajn ale nie je to plat ktory by stal za to obetovat mu osobny zivot. Stastnejsi su ludia ktori maju 3 tis mesacne a kompletne rodiny ako budes ty tam kde si za 6. Ja nemam 27 rokov ako ty ale 36 a uvedomujem si ze tie peniaze aj ked su velmi dolezite nestoja za to aby sa okolo nich tocil svet 🙂 Ale este si mlady a na toto prides az casom. V 27 som tiez mal klapky na ociach a videl len peniaze a nehnutelnosti.
@tttbb maš pravdu vo vela veciach, jasné , že peniaze niesu priorita.. proste nenavidim egoistickych ludi, ktori okrem diplomu nic nedokazali.. mal som to celý život :D ako mladý som mal kamošov s iphonami, " adidas topankami" za par eur baby s fake kabelkami atd.. každý sa na nieco hral, ja som chodil bez značiek s Androidom..na všetko som si zarobil sám, oni mali peniaze od babky, rodičov a nevem koho :D nikdy som nechápal prečo sa vyvyšujú , všetky ich veci dokopy aj s iphonom stáli menej ako som tam minul v bare ked sme sa stretli... Tí ludia šli študovať, samozrejme hlavne kôli reputácii, dnes maju vyplaty okolo 800-900€ čo sme sa bavili ale stale su nesmierne hrdí a egoistickí.. realne som im nedavno musel prispievat na benzín a typek, čo ma magistru ma pytal 0.50 cetov :D ... Ale samozrejme diplom ma na titulnej na FB ... Ako vravím, školu som ukončil sám , nemala zmysel. Išiel som do zahraničia....ten typek, ktory ma pytal 0.50 centov mi hrdo rozprával, aku on ma prácu v office ako sa mu oplatila škola :D nemožem z toho.. na stretávku si zobral práve oblek z HMka :D ja som mu platil cely večer .. pri tom ako som mu platil a rozprával o mojom živote na mna pohedavo zazeral, akoby bol niečo viac.. vš na sr je brainwash.. ako vravim, ludia potom maju prehnane a nerealisticke sebavedomie.. a vratim sa speť ku tvojej časti o " spoločenskom živote" .. našiel som si tu babu, ma 21, bola panna, hrozne múdra, jedna z mála žien, ktoré som stretol, čo vedia logicky uvažovať a dokážu somnou udržať debatu.. zhodou náhod, sa tiež vysr..a na školu a šla pre peniaze :D spolu sa nam teda krasne dari a mozme si dovolit prKticky čokolvek.. ostaneme v zahraničí, ona zarobi za mesiac polročny plat jej otca ktory ma samozrejme diplom a presviedčal ju, aby zostala a dokončila školu.. ( jej otec nezvlada platit uver tak mu mesačne posiela nemale peniaze) , čiže ultimatny argument pre moj nazor.. to som nevravel, že ja som posielal peniaze dvom magirstorm ( rodičia mojej ex) aby prežili .... :D jej otec samozrejme lacny oversize oblek zo sekača ( bol financny poradca s exekuciami) vždy na mna hladel z hora :D hladel z hora aj ked mu brali byt, auto a prišiel mi klopat na dvere aby som mu dal 150€ čo mu chybalo na podnajom.. v rok ked ma nechala ex som mu kupil televizor a mega drahy pc :D len monitor stal 1200€... Hladel na mna zhora lebo mal diplom a ja nie :D ja som sa len staral o nich a o ich dceru...
@tttbb starí rodičia mojej ex, obaja magistri, z nejakej polnohospodarskej skoly v nitre.. maju 1 izbak v rapovciach.. ( cenu ich bytu som prepil tento mesiac) ... Pri prvej návšteve sa ma pytali kde študujem, povedal som , že právo ale chcem to ukončit a ist zarabat :D tie pohlady nikdy nezabudnem.. ako keby ich vnučka chodila s bezdomovcom... Ked som prisiel znovu zo zahranicia na vianoce, dostal som šampon 2+1 v akcii tak mne dali jeden pod stromček, druhy dedo a treti svokor :D Bohati a vzdelani magistri.. ich vnučka dostala telefon za 1200€ , kabat za 1000€ topanky za 200€, notebook za 800€ , svokrovci darčeky za 2000€.. a to som mal 23 rokov.. vieš čo sa zmenilo? Nič.. stale som bol odpad lebo som mal skončit školu ako oni ich hnojarsku v nitre aby som mal diplom... :D demencia.... Najlepšie na tom bolo, že ani jeden z nich nebol múdry . Nedokázali držat krok a debatovať sa ani s deckom akym som bol.. nemali odpovede na moje aegumenty, len agresiu. Aj ked som im podal nepriestrelne fakty na ich témy, ich reakcia nebola o vyvrateni mojich faktov a povedaní , " ako to je" ., jednoducho odpoved na všetko bola " ty si ešte mladý, čo ty môžeš vedieť"..to je aj jeden z dôvodov prečo ma ženy a pomalší ludia velmi nemusia.. proti faktom sa neda bojovať, jedina ich obrana je utok..aj ked bezcielny..tuto agresivna pani nehovori " ja mam diplom a zarobim to co ty, len sedim v teple na SR." Ona vie, že mám pravdu, nemá argumenty proti môjmu názoru, takže " som sedlák z dediny" :D bola taká hrdá na svoj diplom aj s uvermi na krku a 20€ v penazenke, no typek na fore bez diplomu zarobi viac ako jej rodina.. ostala jej len agresia.. nema čo obhajovať.
@tttbb ja som tiež právnička a nechápem, prečo by to malo robiť rozdiely. Môj muž má maturitu, je presne ten typ, čo sa tu spomínalo že nebudem strácať 5 rokov niekde, keď môžem zarábať, presne preto si vybavil civilku a nešiel na vojnu, pre neho to boli dva stratené roky. On mal 18, keď sa lámal režim, najviac príležitostí bolo vtedy, tak makal a vedel, čo chce. Diplom sa dá dorobiť kedykoľvek. Možno je to aj o sile osobnosti, či na vás niekto pozerá zhora kvôli diplomu. Ja nemám pocit, že by ma niekto velebil, že mám diplom, nestalo sa mi, že by sa k nám niekto rozdielne správal za to, že ja mám titul a on nie. Ale všetci vedia, kto ťahá rodinu aj kto sa viac narobí.
Nemáme 20 ani 30, on už dávno nie 40, čiže životných skúseností trošku viac, ale ešte sa mi nestalo, aby mi niekto povedal, že som sa zle vydala, lebo môj muž nemá diplom, asi by si ich rýchlo poslala 🍑, ale stáva sa mi, že mi niekto povie, že som sa dobre vydala a môžem si žiť bez stresu a tlaku na financie...
Spomínaš, že právnici a medici si o sebe myslia, že sú niečo viac, možno preto, že technické školy, medicína a právo sú asi najťažšie.
My máme takú partiu ľudí, 10 rodín, s jedným spoločným záujmom, všetci finančne nadpriemer, niektorí fakt bohatí. Chlapi sú pol na pol remeslá a vš pozície, ženy 8 s diplomom a dve bez. Sranda je, že práve tie dve ženy bez titulu majú vyšší príjem, ako ich muži. Sú šikovné, nepotrebujú titul. Normálne spolu tých 20 ľudí vychádzame bez toho, aby sme cítili nejaké rozdiely, že by sme sa nemali o čom baviť. Často sa bavíme, okrem bežných rodičovských veciach a blbostiach, o historických udalostiach, alebo o cestovaní apod.
@drago12587 boze ty keby si stretol mojho muza na ulici, tak mu asi das 10e, lebo ma lacne tricko z HMka, lebo ho proste drahe oblecenie a hodinky nezaujimaju ani pozovanie na fotky, aby ukazoval ostanym na co vsetko mame 😂 vidim, ze ani skola ani neskola inteligenciu nezarucia 🙈
Ja sa divim, ze ked si taky inteligentny a uspesny, ze mas samych “debilov” nedostatocnych okolo seba.
Kazdemu nieco ine vyhovuje.....nedaj na druhych...rob tak aby si to bola stastna
@drago12587 tebe hentá strašne ublížila. Zabudni na ňu, užívaj si mladú kočku, čo máš teraz.

Čo je vš na slovensku ? Ja drzim v ruke mop a zarabam 6000€ v čistom :D moja ex ma magistra z prava, je tupa ako poleno, nevie varit , pratat, nevie ani že to slnko na oblohe je väčsie ako zem len je daleko, nevie ziadny jazyk, ja som jej vybavoval všetko cely zivot, nevie absolutne nic.. ma menej vedomosti ako ja ked som mal 7 rokov, aj to sa ponižujem.. školy som nechal sám, tiez som študoval právo , neskôr manažment, proste som sa nudil a nevidel som v tom peniaze.. takže ona tupaňa ktora ma ledva znalosti zo zš ma väčši titul ako ja :D ( to, že zarabam jej takmer ročny plat je nepodstatne) ... Ide mi o to, že jej tiež stuplo ego z nejakej Vš.. :D na práve som dal všetky skusky bez problemov , na prioritne skušky som sa ucil 25 minut vo vlaku ( 280 stran) a dal som to, ona nedala čo sa učila 2 mesiace.. ale titul mala ona, ja som odcestoval a zacal zarabat :D co znamena titul ? Každy može mat titul absolutne každy.... Takže odpoved pre teba, skor sa zameraj, či je ten chlap cielavedomy lebo ak je, zarobi tvoj rocny plat bez bezproblemov aj so strednou.