Je návrh na sobáš od ženy nesprávny?
Ahojte je blbé že som dala priateľovi návrh na sobáš? Máme spolu syna žijeme spolu už dva roky, a zatiaľ sa nemal k tomu aby ma požiadal o ruku aj keď o tom rozprával. Tak som sa ho spýtala či by sme sa v máji - septembri nezobrali, povedal že môžeme ale teraz mi je trápne že ho do niečoho tlačím.
Poznám taký pár a sú spolu už 15 rokov, žijú pre seba a nemajú deti. Jemu to bolo jedno či svadba alebo nie a ona nechcela čakať a žiť len tak spolu bez papiera. Dokonca mali veľkú paradnu svadbu, ktorú chcel nakoniec on. Vôbec to nerieš, či ty či on. Proste si to tak cítila, tak si to povedala a on súhlasil. Vybavené.
Miera toho ako divne sa citis podla mna dost zavisi od partnera. Pri mojom priatelovi by som s tym nemala ziadny problem a vobec by som si nepripadala hlupo, ani trochu.
Sme spolu skoro 4 roky, od zaciatku vieme, ze chceme svadbu, rodinu, atd. Cize u nas to bolo vyslovene o tom, ze ked kupime dom, prerobime ho, pojdeme konecne na dovolenku atd, potom bude svadba (neboli na nu peniaze). Cize sme to posuvali kvoli inym povinnostiam. Cas ale plynul, povinnosti odbudali a pribudali nove a zasnuby/svadba sa odsuvala. Opakujem ale, ze sme obaja od zaciatku vedeli, ze to vsetko spolu chceme. No a na novy rok, ked mal priatel pri prilezitosti novorocnych oslav vypite, tak proste poklakol bez prstena 😄. Avsak predtym (minuly rok) som tuto temu asi 6x vytiahla ja a cisto pragmaticky som sa ho pytala co teda s tou svadbou, kedy ju teda zbuchame, aky si stanovime budget atd. Vedel aj aky zasnubak chcem.
Ak by som bola s partnerom, pri ktorom nemam istotu ci so mnou pocita do buducna, a daval by mi hoci aj malinke naznaky, ze sa do toho az tak nehrnie, tak by mi to urcite bolo hlupe.
U nás to prebehlo dosť podobne. Večer keď sme ležali som môjmu povedala že by sme sa mohli zobrať. A tiež odpovedal môžeme 😂 o pár dní sme sa opäť o tom rozprávali a dohodli si aj dátum. A pre všetky ktoré tu píšete že odpoveď môžeme je len na zalepenie úst, u nás potom prebehli aj romantické zásnuby ktoré naplánoval zapojil do toho aj našich kamarátov a bol to jeden z najkrajších dní v mojom živote.
Podla mna svadbu nechce (neznamena to ze ta nelubi alebo ze ta nechce za manzelku) a to s tou svadobnou cestou je vyhovorka
Vôbec to nie je blbé, ani odpoveď "môžeme"... Veľmi podobne to prebehlo u nás, mali sme už dve deti. Išla som náhodne so známou na OÚ, kde ona zisťovala voľné termíny na sobáš pre sestru a jeden z termínov bol deň mojich narodenín. Doma potom hovorím, že "9.november majú voľnú sálu na OÚ, nevezmeme sa?".... Aké presné slová vtedy môj terajší manžel povedal, si už ani nepamätám, ale vzali sme sa. Vôbec by som jeho odpoveď "môžeme" nerozoberala a nič negatívne za ňou nehľadala... bola úplne normálna a prirodzená
No a čo.. môj muž tiež vždy tvrdil že ako sa vezmeme, ako má požiada o ruku.. ja som sa do toho nikdy nehrnula, lebo neznášam svadby, ale keď už sme čakali druhé dieťa a ja som pociťovala že právne nie som nijako chránená ak by sa niečo stalo, tak som mu sama od seba povedala, že je trápne ak si ma nevezme.. že máme spoločné deti, dom, hypotéku a po právnej stránke nemám žiadne záruky tak sa proste vezmeme, nech sa rozhýbe.. zobrali sme sa do pár mesiacov a vôbec mi nie je trápne že na môj popud.. chlapi sú leniví, o to viac ak nie sú romantici ako ani môj muž nie je.. ani ja nie som, neznášam patetické gestá, ale nič ľahšie ako manželstvo ešte nevymysleli aby sme k sebe právne patrili..
No a to požiadanie o ruku bolo tiež také že celé trápne, ako cela svadba, ktora sa robila len pre svokrin dobrý pocit.. nevadí, už je to za mnou čoskoro 12r a už mám pokoj..
No tak nakoniec že sa zoberieme tento rok v máji-juni tak som volala na úrad čo treba priniesť a na ďalší týždeň to pôjdeme vybaviť aby nám dali termín.
No vidíš ,všetko je tak ako ma byt.Zbytocne si sa stresovala
Za mna ano. Som old school v tomto
Ja si myslim,ze je to uplne v poriadku takto riesit sobas.To len ludia maju skreslene predstavy,ze to musi byt romantika ako vo filmoch. Navyse zijete spolu,mate dieta toto bolo najlepsie riesenie dohodnut sa.
Nie nie je to blbé nepožiadal si ho o ruku ale ste sa normálne dohodli komunikácia je vo vzťahu dôležitá a tu je výsledok. Gratulujem. 🙂
Keby môj chlap povedal môžme vtedy tak som happy😁u nás je to na úrovni, že niekedy v živote keď doriešime veci😂 (mame 3rocneho syna) 😅
Nic na tom nie je. Niekto potrebuje dotiahnut za rucicku a niekto sa osmely sam. Preco by to nalo byt trapne ked sa opyta zena? Tak isto to je trapne pre muza ked sa pyta. A dokedy maju niektore zeny cakat? Ja som tiez mojmu povedala, ze uz by sme mohli zobrat. Ale nas netlacilo dieta, ani vek, tak som cakala este rok-dva. Po pravde som si myslela, ze to ani nepride, lebo on nema rad taketo udalosti, ale dockala som sa.
Prečo sa cítiš trápne..?
Z toho, čo si uviedla ste sa normalne ako "partneri" vo vzťahu bavili na temu svadba a dospeli ste k vzajomnej dohode. Vôbec z tej debaty nemam pocit, že si dala "návrh".
Takato debata je vo vzťahu uplne normalna a prirodzená, vsetko je v pohode 😉🙂
Audio Inspiration - Hladám ťa... 😉

Je to o vzájomnej dohode. My sme sa s mužom o tom vždy bavili že ak vyjde môj alebo jeho dátum narodenia na sobotu tak sa vtedy vezmeme. A keď to prišlo mesiac pred termínom som mu povedala, že to tak vychádza že či teda sa vezmeme a vzali sme sa.