Je nepozvanie rodičov na promócie neúcta voči nim?

8. júl 2023

Ahojte…
Je podla vas nepozvanie rodicov na promocie neucta voci nim? Nemam vobec chut, aby mi tam prisli a ani nikto z rodiny a to sa mi tam uz chcu nasackovat aj ludia, ktorych som videla raz za rok, co uz mi pride uplne cez.
Psychicky ma nikdy nepodporili, prave naopak. Jedine financne, aj to som mala stale vycitky za kazde € na jedlo, intrak a ze som nebrigadovala skoro vobec - skrz casovu narocnost studia a praxe aj cez leto som mala tu moznost dost obmedzenu, ale snazila som sa, ked sa dalo, isla som.
Na jednej strane by som rada zavrsila studium ako vsetci ostatni spolu aj s rodinou, pride mi to pekne, na druhej proste citim, ze mne tam bude lepsie bez nich.. mam dilemu, co by ste robili vy?

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2023

Bola by som velmi smutna, keby nas dcera nepozvala na promocie. Mna (kedysi davno) rodicia tiez nejako extra nepodporovali, ale na promociach boli. Samozrejme, je to na Tebe, ale pises, ze si ani velmi nebrigadovala, takze minimalne financne Ta zrejme podporili dost.

sissy27
8. júl 2023

Tak uz len ako podakovanie za to, ze ta “len” financne podporovali pocas celeho studia, by si to zasluzili… ale evidentne mate divne vztahy, takze mozno tam ani ist nechcu…

haley7897
8. júl 2023

Nemaj dilemu a pozvi rodičov. Podporili ta finančne (zrejme ako mohli). Promócie netrvaju týždeň aby si musela nekonečne dlho "trpieť" ale trpkosť z toho, že si ich z tohto dôležitého milnika vynechala zostane natrvalo. Zbytočne.

kvet123ka
8. júl 2023

Moj brat nechcel tiez nikoho na promocii... A ked prisiel domov bol smutný ze jediny tam bol sam a lutoval to... Tak si to premysli.

elizita
8. júl 2023

Ako myslíš že ťa nepodporili? Nie je financovanie dospelej ženy viac než dosť?

beata_k
8. júl 2023

Trochu si nevdacna. Ano, je to neucta.

raffaella
8. júl 2023

Bez finančnej podpory rodičov by si vyštudovala? Evidentne nie keďže si ani len brigádovať nemohla. Minimálne tých ľudí z rodiny, ktorí ti finančne umožnili vyštudovať by si mala vedieť že máš pozvať aj bez tejto otázky na MK.

surama
8. júl 2023

Rodicia ti pravdepodobne dali kolko mohli a mozno ani sama netusis kolko museli obetovat a kolkokrat seba ukratit, aby tebe dali.

aalt
8. júl 2023

Za mna je promocia prave ceremonia pre rodicov. To si uz mozes rovno ist vybrat diplom na studijne a neist vobec ... Mne sa tiez nanominovala jedna teta, ktora strasne velmi chcela vidiet promocie nazivo a nikdy nebola ... za mna rodicov urcite zavolaj. Hlavne ak chcu.

syslik81
8. júl 2023

rodicia to iste nemali lahke ti to financovat -skola nieje laacna to sama vies plus maju svoj byt a vydavky ... robili njlepsie ako vedeli aby si ty mala buducnost ... aj ked sa ti ich vychova teraz nepaci verim,ze casom pochopis aj ich stranu mince... preto ich pozvat je to minimum ako im za studium mozes podakovat ...

eeffka
8. júl 2023

Promocie a obed trvaju 4hod, spocitaj si kollko eur do tvojho vzdelania investovali a mas odpoved.

kacena4
8. júl 2023

ak si na dennom studiu a rodicia ta zivia za mna neucta voci nim. mna by sa to dotklo hoci nemam potrebu chodit na taketo ceremonie, ale slusnost je slusnost

marca12
8. júl 2023

Uz len za tu financnu podporu by som ich pozvala

majka99999
8. júl 2023

Ano, je to neucta, kedze ta financne podporovali. Ved ked budes (mozno uz aj si) zamestnana, nemusis ich vidiet uz nikdy, ak nechces. Ale na promocie by mali prist.

ma77
8. júl 2023

To nemysliš važne nepozvat svojich rodičov ved ta vychovali aj finančne podporili nenapadlo ta že su na teba hrdy ? že si šikovna a dokončila vysoku školu ? nie každy to da mna ako matku by to velmi bolelo keby mi toto dcera urobila my sme mali teraz promocie urobili sme velke posedenie mali sme 22ludi najbližšia rodina ani si nevieš predstavit aka dcera bola štastna všetko sme jej zorganizovali ked ona bola na dovolenke salu menu hosti vyzdobu to bolo pre nu krásne prekvapenie vidiet rodinu pokope zabavili sme zatancovali a ma zazitok do konca života ved promuješ raz v živote 😉

gabriela2952
8. júl 2023

Áno, je to neuctive.

zuzka0605
8. júl 2023

urcite pozvat rodicov, neviem nad cim vahas

lindous
8. júl 2023

Kamarátka v podobnej situácii bola, vyriešila to tak, že sa rozhodla na promócie neísť ani ona 😄

dzulli1980
8. júl 2023

"Len" finančne Ti pomohli? ... vieš, že tie peniaze museli zarobiť? ... nehanbíš sa? ... veď ich mohli minúť na seba, užiť si ich inak, ako dospelej dcére dávať ... si mohla počas štúdia brigádovať, zarábať si, ja som tiež mala náročné štúdium, rodičia čo mohli mi dali, po nociach som chodila si privyrábať do tlačiarne atď. ...

ivangeline
8. júl 2023

Spytat sa..ci vobec chcu ist a vysvetlit,preco ja nechcem... a ze ci by im to vadilo? Proste komunikovat....

hladamematku
8. júl 2023

Mať dieťa ako ty tak sa obesim

kat_
8. júl 2023

ak ti financovali studium, patri sa ich pozvat... ak trvas na tom, ze nie, nechod ani ty, diplom ti daju v skole a nemas dilemu... ale rodicia budu pravdepodobne sklamani

rakywanda
8. júl 2023

Sestra chodila na VŠ denne. Pamätám si ako všetko za ňu riešili , zápis, kredity...Ja som nechcela ísť hneď po škole, zamestnala som sa, mama sa urazila, asi si cez nás chcela plniť svoje ambície, ju z politických dôvodov nevzali na VŠ. O rok som nastúpila na VŠ, v tom čase sa externé štúdium platilo. Nikdy sa mama extra nezaujímala čo a ako. Čo som si nevybavila, nemala som. Jedine som bývala a stravovala sa zdarma, ale to aj sestra a plus jej hradili veci okolo - skriptá, šaty, dovolenku. Ja som na poondiate okuliare šetrila 5 mesiacov. Na skúšky a štátnice som sa učila štýlom ráno skoro vstať, učiť sa, do práce, večer sa učiť znova. Raz som začula ako tato hovorí mame, že aspoň školné by mi mohli zaplatiť. Zaznelo rázne nie! Doteraz nechápem prečo také rozdiely. Peniaze neboli problém. Na druhej strane ma to zocelilo. Na promócie som extra nepozývala, bralo sa to nejak automaticky, že prídu na ceremoniál, ale žiadna široká rodina, mali sme obmedzenie vzhľadom na veľkosť auly. Mňa nepodporili ani ako teba, ale tie promócie som brala ako - aha, predsa som to dokázala. Po 10 rokoch, vydatá a s dieťaťom som sa dala študovať ďalšiu VŠ externe. To už bolo rečí, že načo mi to bude. Cítila som akúsi neprajnosť, lebo obľúbená dcéra bude mať len jednu VŠ. Mama sa ma nikdy neopýtala čo škola, keď sa opýtal tato, rýchlo menila tému rozhovoru. Na promóciach som nebola, diplom som si vyzdvihla na študijnom.
Pozvi ich.

zuzana9393
8. júl 2023

Oni tá živili a ty si chodila do školy. To bola tvoja jediná starosť. Akoze neviem čo iné by si od nich ešte chcela? Čo mali za teba chodiť na skúšky alebo pri tebe sedieť a spievať aká si úžasná?

ivik4
8. júl 2023

Chapem Ta
Ale kedze Ti davali peniaze, urcite ich pozvi , ako vdaku. Dalej v zivote uz si zi sama ak Ti ma byt lepsie
Vies ako, bez nich by si mala hovno a nie skolu

pininka1
8. júl 2023

Aj moja sestra tvrdila, že na ňu naši nemajú skoro žiadne náklady, tak načo prispievať, až po kým neodišla bývať do podnájmu a nedostala od našich ani euro. Vtedy zistila co všetko treba platiť a aké sú reálne náklady. Bez rodičov by si na skole nebola, keďže si nebrigadovala, takže ta podporili viac ako iní rodička, ktorí svoje deti vypoklonkovali v 18 z domu

dadis
8. júl 2023

@rakywanda Mna by ani nenapadlo od nasich pytat skolne ci na skripta, a tiez starsi brat studoval denne. Este som aj do domacnosti som prispievala (sice len gastrolistkami symbolicky)..nechapem, ze citis taku krivdu, ved keby sme studovali denne, tak skolne neplatime a skripta boli v pohode polozky, a zarabali sme, tak peniaze sme na to mali..

bloger
8. júl 2023

Ale stáli pri tebe a podporovali ťa. Kočky ti dobre radia. Dali čo mohli lebo ťa ľúbia.

evickuska
8. júl 2023

@raffaella suhlasim, dobre napisane 🙏

triss83
8. júl 2023

Škoda, že sa nevyučuje aj slušné správanie, diplomacia a vďačnosť. Kam sme to dospeli, keď sa vzdelaná žena nevie slušne zachovať 🤔