icon

Je nevera vždy dôvod na rozchod?

12. máj 2025

Asi som si vždy myslela, že keby ma partner podviedol, zbalím mu veci a je koniec.

Ale keď sa to naozaj stalo – a áno, prešla som si tým – zrazu to nebolo také čiernobiele. Bolesť bola obrovská, no s ňou prišli aj otázky: Má zmysel vyhodiť všetko, čo sme spolu budovali? Je nevera vždy len o sexe? Dá sa odpustiť – a hlavne, dá sa znova veriť?

Nechcem sa ľutovať, len to vo mne stále rezonuje a možno mi pomôže počuť vaše názory. Som na vážkach....

Strana
z2
majamat
12. máj 2025

presne ako pises svet nie je ciernobiely. je indovidualne,a ko sa takyto vztach vyvinie, co je dovodom nevery a postoja paru,ktoreho sa to tyka a mozno aj do mnohych dalsich okolnosti.

really8
12. máj 2025

Nie je to vzdy dovod na rozchod. Tiez som si vzdy hovorila ze by to bola konecna a nikdy by som mu neodpustila ale bohvie aka by bola realita ked uz mame deti. Neda sa to zovseobecnit a ani to nie je take lahke skoncit ako tu kopa hrdiniek napisev kazdej diskusii. Velmi by zalezalo od viacerych okolnosti: ako to medzi nami bolo, ci sa to stalo opakovane, ako sa partner chova po tom atd atd

nin12345
12. máj 2025

Ja poznám tri páry kde bola nevera a len jedny sa rozišli hneď. Ďalší až časom aj keď sa to snažili zachrániť tak skrátka to nešlo lebo dôvera bola preč, kontrola, hádky a vzťah šiel do kytek

enmery
12. máj 2025

Nevera nie je len jedna. Bola to jednorazovla?Paralelný vzťah, kamarátka?Klamanie roky mesiace dní?Alebo medzi vami bolo niečo pokazené, odcudzili ste sa komunikačne, citovo, intímne?To záleží od mnohých faktorov. Asi aj podľa toho sa človek potom rozhoduje.

huxy
12. máj 2025

Bola som v takej situácii. A pre mňa to bol hlavný dôvod na rozvod. Človek čo sa vedome rozhodol mi ublížiť, zahodiť preč všetko čo sme budovali, stratil moju dôveru, nemá právo mi viac ničiť život a dostať zbytočnú šancu. Nedokázala by som mu nikdy viac veriť. Nikdy by som mu nedovolila sa ma viac dotknúť. A hlavne by som sa cítila, akoby som si seba samú vôbec nevážila.

klara1205
12. máj 2025

Každá máme na to svoj názor a podľa neho žijeme..Ja som človek priamy, a bola som podvedená..Pre mňa to bol dovod na rozchod, pretože nikto nikomu nedal právo na to, aby mi ublížil. Ano nevera mi ublížila a skrátka ja sa ako žena veľmi vážim, a nevidela som dôvod byť naďalej s mužom ktorý mal zjavne nejaký problém so mnou a keď ma dokázal takto "zhodiť" a tváriť sa že to je okej...Pre mňa nebolo..mali sme pred svadbou a do budúcna by som s takým človekom rozhodne nebola...Radšej rozchod s rozumnými argumentami ako nevera z hlúposti..Ale ako som napísala každá na to máme svoj názor, pre mňa je to neakceptovateľné, neviem ako by som si dokázala ľahnuť a mať niečo s chlapom o ktorom by som vedela že ma raz už vymenil a stále by som, to mala v hlave pri každom zblížení...Každého názor..Moja známa má s manželom taký vzťah že jeden uhne druhy uhne ale aj spolu sú-.,..

alickapusinka
12. máj 2025

Nikdy a ešte raz nikdy by som neospustila neveru nemyslím obzrieť sa za inou ženou-mužom ale spať a mať s nim sex. Fuj už len predstava že ma podviedol spal s inou ženou sa mi hnusy. Tak niekde to zlyhava nie nikdy by som s takým nedokazala viac žiť a byť vo vzťahu a v manželstve.Myslím si že ked niektorí z manželstva išiel za druhým niečo v ich manželstve alebo vzťahu nie je dobre a v poriadku.A urobil to raz urobi viac krát.Mysliš si a si presvedčena na 100% že bolo to len raz.Nikdy by som takemu človeku neverila že situácia sa nezopakuje.A áno rozdiel je len v tom že musiš pozerať na deti ak mate ale ani to by ma nezastavilo odisť a podať na rozvod.A sú ženy alebo chlapi čo odpustili neveru a stalo sa to po druhýkrát alebo aj viac krát takže v tom u mňa by mal STOP.Takže ja nie neveru by som neodpustila absolutne za mňa koniec vzťahu aj keby boli deti.

melanta
12. máj 2025

Napísala si otázku: Má zmysel vyhodiť všetko, čo sme spolu budovali?

Veď to on ako prvý zahodil všetko, čo ste spolu budovali. On sa tak rozhodol. Všetko, čo ste budovali zahodil. Prečo veriť takému človeku? Prečo chcieť žiť s človekom, ktorý všetko, čo ste roky budovali, zahodil? Sex, či už jednorázový alebo pravidelný, s niekým iným bol pre neho viac ako to, čo ste roky budovali. Prečo by niekto chcel byť s takým človekom?

1aduliatko1
12. máj 2025

Zalezi od cloveka ci dokazes odpustit a zit s tym dalej..ci mu budes doverovat, nevyhadzovat to na oci pri kazdej hadke...nie kazdy to dokaze

sense
12. máj 2025

Odpustiť sa dá, zabudnúť nie...a či budeš znova veriť to zrejme záleží od x ďalších faktorov.

enmery
12. máj 2025
@melanta

Napísala si otázku: Má zmysel vyhodiť všetko, čo sme spolu budovali?

Veď to on ako prvý zahodil všetko, čo ste spolu budovali. On sa tak rozhodol. Všetko, čo ste budovali zahodil. Prečo veriť takému človeku? Prečo chcieť žiť s človekom, ktorý všetko, čo ste roky budovali, zahodil? Sex, či už jednorázový alebo pravidelný, s niekým iným bol pre neho viac ako to, čo ste roky budovali. Prečo by niekto chcel byť s takým človekom?

@melanta Napr je to iné, ak to riešia kvázi slobodná žena bez detí a pred svadbou a asi inak sa rozhoduje žena po 20 rokoch manželstva so 4 deťmi.

lucia13022023
12. máj 2025

Pre mňa je nevera = stratenie dôvery. Dôvera = jedna z najdôležitejších vecí vo vzťahu.
Neostavala by som vi vzťahu s človekom ktorému nedôverujem.

huxy
12. máj 2025
@enmery

@melanta Napr je to iné, ak to riešia kvázi slobodná žena bez detí a pred svadbou a asi inak sa rozhoduje žena po 20 rokoch manželstva so 4 deťmi.

@enmery no rozdiel je v tom, že žena sa buď bojí, ako by to so 4 deťmi zvládla, alebo je tam otázka financií, majetkov. Určite to nie je z "čistej lásky" alebo o budovaní dôvery atď.

ivik4
12. máj 2025

Vsak kazdy za seba. Niekto odpusti a dokaze s tym zit, niekto nie. Ako pises, nieje to len biela alebo cierna.

enmery
12. máj 2025
@huxy

@enmery no rozdiel je v tom, že žena sa buď bojí, ako by to so 4 deťmi zvládla, alebo je tam otázka financií, majetkov. Určite to nie je z "čistej lásky" alebo o budovaní dôvery atď.

@huxy Samozrejme. Veď len takých tém tu je mrte, že nemá kam ísť a neutiahne to sama, preto si len tak ľahko nepovie, neodpustím odídem.

ibrunova
12. máj 2025

Každá je iná.. Je rozdiel jednorazovka a rozdiel je bokovka, dlhšia.. Či sa to stalo jeden krát a priznal sa a úprimne to ľutuje, alebo si veselo chodieva za inou a ty si mu na to prišla a teraz hovorí, že to skončí.. Aký má k tomu on postoj?

nyusika
12. máj 2025

lahko sa teoretizuje
lahko sa odchadza zo vztahu slobodnym a bezdetnym
inak to riseia zeny s detmi, ktore musia mysliet aj na deti
nie je nevera ako nevera...proste x roznych faktorov

u nas bola nevera dovodom na rozchod - nie hned, snazili sme sa to "rozdychat", neslo to, zial.

katica06
12. máj 2025

Aj ja som si myslela že keď ma partner podvedie je to na rozchod. A potom to prišlo. Snúbenec ma podviedol tri mesiace pred svadbou. Aj keď som mala kopu peňazí v príprave a kopec energie v tom vzťahu, povedala som si že dosť. Aj napriek jeho sľubom a sladkým rečiam som zrušila zásnuby.
Ale ako píšu vyššie je to iné keď je žena slobodná a iné keď bola vydatá 2O rokov a má malé deti.
Teraz po 20 rokoch šťastného manželstva s 2deťmi, neviem čo by som robila v takom prípade. Zrejme by záviselo od okolností.

abbey1
12. máj 2025

Hovorí sa, že nikdy nehovor nikdy. Avšak v určitých situáciách mám zásady a cez tie sa preniesť neviem. Nevera je jedna z nich. Neexistuje, aby si taky partner ešte raz ľahol ku mne do postele, či sadol k stolu k rodinnému obedu

glorikarebeka
12. máj 2025

Odpustiť sa dá, ale zabudnúť nie....
Všetko by záležalo ako by sa choval muž, partner

deti95060810
12. máj 2025

záleží aj ako dlho ste spolu... napr. je rozdiel či ste spolu 5 r a manžel je neverný, alebo 35 r.
lebo čo poznám starých dedkov 55 + tak by si ešte radi čo - to dokázali a nemyslím si žeby sa s nimi manž. kvôli nevere rozviedli

nyusika
12. máj 2025
@deti95060810

záleží aj ako dlho ste spolu... napr. je rozdiel či ste spolu 5 r a manžel je neverný, alebo 35 r.
lebo čo poznám starých dedkov 55 + tak by si ešte radi čo - to dokázali a nemyslím si žeby sa s nimi manž. kvôli nevere rozviedli

@deti95060810 ze dedkovia 55+...kks, ved to moji takmer rovesnici ;-D 😀 😀

abbey1
12. máj 2025
@deti95060810

@deti95060810 Preboha, že dedkovia!
Ver, že teda i ja babka, by som muža pre neveru vykopla.

deti95060810
12. máj 2025
@abbey1

@deti95060810 Preboha, že dedkovia!
Ver, že teda i ja babka, by som muža pre neveru vykopla.

@nyusika
@abbey1
dobre, oprava - starí chlapi.

veronka1996
12. máj 2025

Nie je nevera ako nevera. A dôležitá je aj príčina nevery.

sisska96
12. máj 2025

Je to na tebe, niektorí v pohode žijú v otvorenom manželstve a trtkajú hore dole

matapo
12. máj 2025

...aj po 20tich rokoch manželstva a troch malých deťoch, napriek tomu že som bola ochotná odpustiť a ísť ďalej, už to nešlo, to bol len taký začiatok konca a už mi ani nieje ľúto čo všetko sa tým,zničilo. Ale kamarátstvo sme udržali, nezijeme v hneve, v nenávisti, ja som rada že som bez neho s deťmi. On je so svojou novou známosťou.

laskomil
12. máj 2025

Keď ťa niekto podvedie, je to vždy len jeho voľba...

michal412
12. máj 2025

Ženy, teraz idem písať ako chlap.
Všimli ste si jednu spoločnú vlastnosť vo vašich príspevkoch? Skoro všetky by ste toho chlapa kopli do zadku, prípadne by ešte záležalo od okolností.
Ani jedna z vás sa nezamyslela, prečo ju vlastne ten partner podviedol? Necítite aj vy kúsok zodpovednosti, že za tým môže byť ochladenie, slabá komunikácia, nulová empatia, nerešpekt, zosmiešňovanie, a pod.
A teraz tie, čo ste boli podvedené, ako je možné, že vám to ušlo? To ste do svojho muža nevideli? Však milujúca žena vie o svojim mužovi aj to, čo on ešte ani sám nevie.
Podvádzajúci muž sa musí do cudzej ženy najprv zahľadieť, potom plánovať akciu a nakoniec vykonať skutok. To nie je za 5 minút. A celý čas je zmietaný emóciami, ktoré vlastná žena číta už zdiaľky. Kde ste boli vtedy? Ako to, že ste to nespozorovali ešte v zárodku?
Viete o tom, že aj muž má svoje emócie? A nepotrebuje veľa, len pozornosť svojej ženy. Ale keď neprichádza, hľadá ju inde. Presne tak, ako to robia ženy s deficitom pozornosti. To isté platí o sexe a intímnostiach.
Lenže chlap si je vedomý svojej viny. Len neverné ženy potrebujú svoju vinu vždy hodiť na muža.
Kardinálna otázka: Čo ste vy, ženy, urobili pre to, aby vám muž neverný nebol?

huxy
12. máj 2025
@michal412

Ženy, teraz idem písať ako chlap.
Všimli ste si jednu spoločnú vlastnosť vo vašich príspevkoch? Skoro všetky by ste toho chlapa kopli do zadku, prípadne by ešte záležalo od okolností.
Ani jedna z vás sa nezamyslela, prečo ju vlastne ten partner podviedol? Necítite aj vy kúsok zodpovednosti, že za tým môže byť ochladenie, slabá komunikácia, nulová empatia, nerešpekt, zosmiešňovanie, a pod.
A teraz tie, čo ste boli podvedené, ako je možné, že vám to ušlo? To ste do svojho muža nevideli? Však milujúca žena vie o svojim mužovi aj to, čo on ešte ani sám nevie.
Podvádzajúci muž sa musí do cudzej ženy najprv zahľadieť, potom plánovať akciu a nakoniec vykonať skutok. To nie je za 5 minút. A celý čas je zmietaný emóciami, ktoré vlastná žena číta už zdiaľky. Kde ste boli vtedy? Ako to, že ste to nespozorovali ešte v zárodku?
Viete o tom, že aj muž má svoje emócie? A nepotrebuje veľa, len pozornosť svojej ženy. Ale keď neprichádza, hľadá ju inde. Presne tak, ako to robia ženy s deficitom pozornosti. To isté platí o sexe a intímnostiach.
Lenže chlap si je vedomý svojej viny. Len neverné ženy potrebujú svoju vinu vždy hodiť na muža.
Kardinálna otázka: Čo ste vy, ženy, urobili pre to, aby vám muž neverný nebol?

@michal412 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ niekedy môžeš robiť čo len chceš, ale ak má niekto od dobroty potrebu druhého podviesť, tak to urobí... Nevera je vedomé rozhodnutie. Ak chlap či žena má doma s niečím problém, má to v prvom rade riešiť doma a nie poza chrbát podvádzať. A potom sa ešte tváriť, že sa buď nič také nestalo alebo ako to veľmi ľutuje atď.

Strana
z2