Je normálne ak 32-ročná žena pije denne víno?
Je podla vas normalne ze priatelka stiahne takmer kazdy vecer na posedenie flasu vina? Ja nepijem takmer vobec kedze v rodine sme mali alkoholikov aj umrtie na cirhozu pecene sposobenu alkoholom. Ked jej na to nieco poviem tak len so smiechom mavne rukou ze prehanam a som trapny a ona vie co robi a neprehana to, lebo ona je z vinarskej rodiny a oni vedia pit zodpovedne. Planujeme dieta ale ja zacinam mat pochybnosti lebo mam pocit ze toto nedopadne dobre, alkacku nechcem mat na krku, nehovoriac o tom ze popravde neverim ze to vino nebude pit aj pocas tehotenstva. Ma toto vobec zmysel udrzovat?
No ja sa teda za abstinenta určite nepovažujem, ale denne piť určite nie je v poriadku. Po jednoduchom teste zistíš, či má alebo nemá problém (aj keď v tomto prípade je záver jasný). Proste ju popros, aby týždeň nepila žiadny alkohol. Uvidíš, čo sa bude diať...
Napisem trosku inak nez uz tu bolo popisane. Mna naucila “pit” rodina byvaleho manzela. Bolo to u nich normalne dat si poharik vecer. Zamozna rodina, bol to taky bohemsky styl zivota skor. Naozaj nikto alkac. A ja som to brala ako taku normalnu vec teda. Ako sme sa rozisli po dlhej dobe, ja som odisla zit uplne inde a tu kde zijem som spoznala presne takychto ludi. Akoze budete pisat ze hej alkaci su to. Ale nie, su to skor ludia na vyysich poziciach, vela stresu a zodpovednosti. No a potom prisiel novy priatel ktory do toho zacal zabrdat ze som si dala proste vecer vinko. Ja som to najprv nebrala vazne tiez. On na to siel skor tak akoze haha…ale potom raz prisla taka hadka ze az vtedy mi povedal ze mu to strasne vadi. A ja som ostala vyjavena lebo z tych hihi ty moja alkacka mi to proste nedoslo. V momente som prestala lebo mi na nom zalezi. A to som sa nikdy neopijala, len som si proste obcas vecer dala za pohar. No a to tym chcem povedat ze pokial je to ozaj len taky nauceny zvyk ze dam si vinko tak s tym nie je problem prestat ak to partnerovi vadi.
@anonym_e0850d
Ale je rozdiel dat si vecer pohár vína a fľašu vína. Sama... Tak druhá možnosť už nie je ok. Je to závislosť a čím ďalej, tým bude horšia.
Alkoholicka je to, nie vinárka.
Viem čo píšem, poznám komunitu liečených alkoholikov , odborníkov, aj neliečených z rodiny aj okolia. Tiež vinársku oblasť.
Sama som zena. Ale toto nie. S muzom nevypijeme jednu flasu 🤣🤣🤣 aj to len max raz za 2-3mesiace ked si dame.
Znama mi hovorila ze jej nevesta tiez je z vinarskej oblasti. A ze ked prisla ku nej mama potom tak demižon (5l) vina za vikend tie dve vypili. Sa mi nechceli verit. Tak asi ozaj realita 🙈
Je uplne jedno kolko ma rokov, flasa vina denne je za mna alkoholicka ako vysita
@anonym_autor že vraj vedia piť zodpovedne 😂😂😂ale či to tak vidí aj jej pečienka. By ma zaujímalo, koľko by ráno nafúkala, keď sadne do auta a zastaví ju hliadka a bude fúkať. Velice zodpovedne to je. 🤦Ale len v jej prepitej hlave,bohuzial.
Napisem trosku inak nez uz tu bolo popisane. Mna naucila “pit” rodina byvaleho manzela. Bolo to u nich normalne dat si poharik vecer. Zamozna rodina, bol to taky bohemsky styl zivota skor. Naozaj nikto alkac. A ja som to brala ako taku normalnu vec teda. Ako sme sa rozisli po dlhej dobe, ja som odisla zit uplne inde a tu kde zijem som spoznala presne takychto ludi. Akoze budete pisat ze hej alkaci su to. Ale nie, su to skor ludia na vyysich poziciach, vela stresu a zodpovednosti. No a potom prisiel novy priatel ktory do toho zacal zabrdat ze som si dala proste vecer vinko. Ja som to najprv nebrala vazne tiez. On na to siel skor tak akoze haha…ale potom raz prisla taka hadka ze az vtedy mi povedal ze mu to strasne vadi. A ja som ostala vyjavena lebo z tych hihi ty moja alkacka mi to proste nedoslo. V momente som prestala lebo mi na nom zalezi. A to som sa nikdy neopijala, len som si proste obcas vecer dala za pohar. No a to tym chcem povedat ze pokial je to ozaj len taky nauceny zvyk ze dam si vinko tak s tym nie je problem prestat ak to partnerovi vadi.
@anonym_e0850d neuveriteľné, ako keby si písala o mne. Presne ten isty príbeh. Len ja som prestala hneď ako som mala noveho partnera.

po čase budeš počúvať ako ty máš problém a nie ona. Ona má predsa všetko pod kontrolou a môže prestať kedy ona bude chcieť.
s ex som to mala tak isto. To nehovorím ešte o tej pod*banej povahe kedy si chcel s každým vybavovať účty.