icon

Je normálne, keď partnerka často cestuje bez muža?

17. apr 2025

Ahojte,

stretol sa uz niekto so situaciou ze mlady par po 30ke funguje tak, ze zena travi vela volneho casu sama bez partnera na roznych dovolenkach na Slovensku aj v zahranici?

jeden taky poznam a pride mi to velmi zvlastne 🙂

Strana
z2
viestta
17. apr 2025

Ked im to tak vyhovje, tak preco nie? Aj jej partner niekde travi cas sam a nad tym sa nepozastavujes. Ci? Je povinnost byt priviazany jeden o druheho non stop?

lindous
17. apr 2025

Bola som už na výletoch aj dovolenke bez partnera, rovnako aj kamošky, ale neviem čo v tvojom podaní znamená “veľa voľného času”…

autor
17. apr 2025

@viestta to nie je, len to podla mna vytvara dost podu pre pripadnu neveru napr. Plus mi pride zvlastne ze muz nechce travit cas na dovolenke so svojou atraktivnou zenou

autor
17. apr 2025

@lindous tak v podstate vsetky dovolenky, poznavacie zajazdy chodi bez neho, povedzme 5 az 6 akcii v letnych mesiacoch april az oktober

zuzanka.zuzu
17. apr 2025

teraz sa neviem rozhodnúť.... chceš šukať s tým chlapom ty kým bude žena preč či len závidíš tej babe že ona môže aj s inými? 🤔

katarinaba
17. apr 2025

neveru? akoze cestou z prace, alebo priamo v praci nemozu nikoho prekotit? Na to je nutne ist na dovolenku?
Co ak on sa boji lietat? Nerad chodi na dovolenky, resp. na typ dovolenky ako na druhej strane miluje ona? Ale su natolko dospeli, ze si aj vo vztahu splnia sny a tuzby bez toho, aby museli tr..kat mimo domu?
Su proste len rozdielni v zaujmoch. On rad sedka doma, ona rada cestuje. To je vsetko.
O co ti ide? Je to tvoja vec? A vobec, preco sa neopytas priamo jej?

viestta
17. apr 2025

Naozaj ti treba vysvetlovat, ze ked jeden neznasa poznavacky a druhy rybacky, tak je najlepsie ak jeden chodi po muzeach a galeriach sam, a neotrevuje sa s nespokojnym partnerom a ten druhy si spokojne ide na ryby a nemsi furt pocuvat "nudim sa"? Co je na tom zvlastne, ze dvaja, ktori tvoria par maj rozne zaujmy a kazdy si ich uziva sam?
A nevera? K tej dojde aj cestou z roboty domov, na to netreba ist na dovolenku bez chlapa ani nechat chlapa doma bez dozoru...

lindous
17. apr 2025

poznáš ich nejak lepšie? možno je domased, ktorý nerád cestuje a ona nebude kvôli tomu sedieť doma… každopádne asi je jedno preco, keď to vyhovuje im, tak super… nejaké príležitosti na neveru by mne ani nenepadli napríklad, lebo je medzi nami s partnerom dôvera

viestta
17. apr 2025

@katarinaba lebo ona sedi nalepena na svojom chlapovi, nedovoli mu samemu ani smeti vyniest a teraz tu nejaka atraktiva zena cestuje hore dole a necha chlapa bez dozoru. Alebo chlap ju pusti trajdat bez dozoru po svete. Tolka nehoraznost. Jedna vacsia ako druha.

sandra_kul
17. apr 2025

im to takto môže vyhovovať a teba to nemusí zaujímať 🙂 joj, keby každý riešil namiesto cudzích problémov seba.

viestta
17. apr 2025

@sandra_kul tak, tak. Keby sa kazdy staral len o seba o vsetkych by bolo postarane

deti95060810
17. apr 2025

načo riešiš cudzí vzťah...

0silvia0
17. apr 2025

Ved to je ich vec. Asi zena si zarobi, tak beha po dovolenkach, chlap na to nema, tak sedi doma.
Alebo chlapa to nebavi a zena to od neho neziada, moznosti je viac.
A tebe je luto toho chlapa ci zavidis tej zene?

katarinaba
17. apr 2025

@0silvia0 este tam moze byt - ze on super zarobi a jej dopraje. To uz by autorku aj roztrhlo, keby to vie.

januska12323
17. apr 2025

Mne príde zvláštne tak veľa vedieť o druhých a starať sa ako žijú.

la_dolce_vita
17. apr 2025

Poznam take pary, kde bez seba ani na krok a potom take, ako som ja alebo moje sestra, kde mame aj svoje vlastne aktivity. Rada som aj v inej spolocnosti ako je partner, aj sama som rada, jeho zasa nebavi to, co mna, tak co je na tom zle? Ale tie, co si to nevedia predstavit, tak to analyzuju a povazuju za nieco neprijatelne / ty pises zvlastne, ale ver tomu, ze ak su s tym obaja ok, je to uplne v pohode, kazdy funguje inak.

asocial
17. apr 2025

autorke sa ten chlapik paci a chcela by pocut, ze asi im vztah nefunguje (s jeho partnerkou) a nie je to spravne...🙂 ale v podstate suhlasim s autorkou...

anos18
17. apr 2025

Môžu tak chodiť z dôvodu, že keď nemajú spoločné financie, tak jeden z nich nemá na dovolenky peniaze

personality
17. apr 2025

Joooj ty sa máš ešte veľa čo učiť 😀 O tom či vzťah funguje nerozhoduje to, či chodia na dovolenky spolu ani koľko času spolu strávia.

autor
17. apr 2025

@katarinaba asi to aj tak bude, len mi pride zvlastne ze partnerke dopraje bez svojej ucasti 🙂

personality
17. apr 2025

Nie je to až taká výnimočná vec, ako by sa mohlo zdať. Veľa párov má rôzne dynamiky vzťahu, ktoré sa odkláňajú od „tradičného“ modelu trávenia všetkého voľného času spolu. Niektoré dôvody, prečo to tak funguje:

1. Odlišné záujmy alebo potreby

Jeden z partnerov (napr. muž) môže byť domáckejší, introvertnejší alebo jednoducho nemá potrebu cestovať – zatiaľ čo žena je aktívna, zvedavá, má kamarátky, túži po zážitkoch.

2. Sloboda vo vzťahu ako hodnota

Niektoré páry fungujú na princípe dôvery a slobody – že každý má právo na svoj vlastný priestor, aktivity, rast. Môže to byť funkčný vzťah, ak obom takýto model vyhovuje.

3. Skrytý nepomer v potrebe blízkosti

Niekedy to však môže byť aj signál, že jeden z partnerov sa necíti naplnený – že cestovanie alebo aktivity bez partnera sú určitým spôsobom „úniku“ z nefunkčnej časti vzťahu.

4. Rôzne fázy života

Po tridsiatke ľudia riešia kariéru, hľadajú rovnováhu medzi osobným časom a partnerským, alebo ešte stále spoznávajú sami seba. Môže ísť o pár, kde žena má potrebu dobehnúť niečo, čo si odopierala, alebo si konečne „dovolila žiť“.

Základná otázka vždy znie: Sú obaja v tomto nastavení spokojní? Lebo ak áno, je to ich osobný model.

3petka
17. apr 2025

Každému ako vyhovuje. Prečo by nemohla to že má muža neznamená že stratila svoju slobodu, svoje návyky.

sissy27
17. apr 2025

Normalne je to, co vyhovuje im dvom. Naopak nenormalne je, aby do toho strkala nos tretia osoba, ktorej sa to absolutne netyka a este to riesila kade tade po internetoch.

prunee
17. apr 2025

Poznam, a je to ich vec, maju na to urcite svoje dovody, je uplne jedno, ci to niekto chape alebo nie.

katarinaba
17. apr 2025

@autorke a preco by nedoprial? Ked bol moj ex este mojim manzelom, tiez som bola bez neho na dovolenke. Sice s detmi, ale sam povedal, ze to nie je pre neho. A teraz ked je uz ex mi kupil auto a zaplatil dovolenku. Su aj taki ludia, ktori si vazia druhych a dopraju im, ked maju tu moznost. Bez ich samotnej ucasti.

danica2711
17. apr 2025

čo je ťa do toho?

bruno1
17. apr 2025

Nie ,nieje to normále a ani bežné.Ak by to bolo tak raz -dva krát do roka tak OK.,toto je už jasný signál problému vo vzťahu.Neporovnávajre to s chodením na ryby ,tam ho môže hocikedy partnerka navštiviť ,prekvapiť.No na zájazde ,stovky km.ďaleko ťažko ,ak on ešte doma stráži deti a to moja manželka chodí na babinec ,ale tu doma.

zuzuliatko18
17. apr 2025

Ak to I'm vyhovuje, tak je to v poriadku.
AJ my si s muzom niekedy povieme, ze by sme veci riesili inak ako nejaky par urobil, ale nehodnotime, ci ej to tak spravne,.Len nam by to nevyhovovalo.

betulinka1
17. apr 2025

Podla mna mas skresleny pohlad. Tiez som bola vselikade bez partnera s kamoskami sme cestovali, nemala som deti a teda ani raz som nikde s nikym nic nemala. Uz len inteligentná zena sa potrebuje ocucavat alebo vyspať s niekym na dovolenke, ktoreho ani nepozna. A teda ti poviem, ze dovolenka s kamoskami je nieco uplne ine ako dovolenka s chlapom. Odporucam ti to vyskusat. Hlavne, ked ste uz zohraté a aj spoznavate rozne krajiny mimo EU.

sisska96
17. apr 2025

Za mna neni normálne ale niekomu je

Strana
z2