icon

Je normálne nechcieť deti v tridsiatke?

9. apr 2024

Bola som u gynekológa na prehliadku, a na otázku, či plánujem deti ( som 4 roky vydata), som odpovedala, že nie, že deti nechcem a neplánujem. Gynekológ sa ma potom opýtal, či mám psychicke problémy, že toto nie je vôbec bežne u vydatých žien v mojom veku. Psychické problémy nemám, ja len nechcem deti, v dnešnej dobe ma to vôbec neláka a nikdy som nemala k deťom vztah. Gynekológ je staršia generacia ma 50-60 rokov. Myslite si, že to predsalen môže byt následok traumy alebo psychických problemov, ktoré si nechcem priznat? V mojom veku poznám aj ľudí ako ja, ktorí vyslovene deti nechcú, ale je ich máličko. Som psychicky v neporiadku alebo je môj lekár len “stará škola” a neuvedomuje si, že moja generácia sa nie vždy hrnie do deti aj keď ma na to vek?

Strana
z2
aliaray1
9. apr 2024

Nemas ziadnu traumu. Odpoved by bola nie psychicke pan doktor, diagnoza: hypoteka.
Nehnevaj sa nanho....toto on nepozna.

4 r.sme boli zobrati a 1.dieta v 38 r.

kikus7
10. apr 2024

Som od Teba staršia a tiež nemám a neplánujem. A ani lekárov do toho nič. Je to každého osobné rozhodnutie. V mojom veku som dokonca ani sex nezažila a to som mala aj partnerov. A nemám žiadny problém. Mám inak nastavené hodnoty, hoci vo vzťahoch som "stará škola".

bylinka25
10. apr 2024

Autorka, si úplne normálna žena, v nijakom zákone nie je písané, že musíš mať deti, aj keď si vydatá.
Ak ste sa s manželom takto dohodli a vyhovuje to vám, ostatných to už nemusí trápiť, ani tvojho gynekológa nie.
Veď koľko je dobrovoľne bezdetných manželstiev a žijú krásne, jeden pre druhého.
Tým nechcem povedať, že tie páry, ktoré majú deti nie sú.

martinka13
10. apr 2024

@1ryba a Ty máš aký problém s mojimi komentami? Toto je nejaká uzavretá diskusia, kde nemôžem prispievať? Sa ukludni.

petronelag
10. apr 2024

Len v takýchto bezdetných manželstvách sa môže po nejakom čase stať, že muž sa rozhodne vytvoriť si rodinu obyčajne s nejakou mladšou a on sa môže stať otcom aj okolo 50-tky, ženy už po určitom veku alebo nejakom zdrav.probléme nie.
V tom sú ženy v nevýhode.

evaachesa
10. apr 2024

Vôbec nič s tebou nie je. Veď nie každý má túžbu mať deti a nič zlé na tom nevidím. Tvoj gynekológ by sa mal spamätať. 🤦🏻‍♀️

mtnns
10. apr 2024

Mam 44 som vydatá 11 rokov a nikdy som deti nechcela. Manžel detto.. Psychické problémy nemám 😁.. Deti milujeme, ale proste vlastne nechceme...je to úplne normálne - u nás je diagnóza "bezstarostný život"

lenicka999
11. apr 2024

Je to úplne normálne nechciet mať deti, nemaj strach. Ja som vďačná za môjho gynekológa ktorý sa takého veci nepýta a nestraší ma geriatrickym tehotenstvom a postihnutími deťmi. Na moje otázky vždy odpovie a do mojich rozhodnutí sa nemieša.

mantilka
11. apr 2024

Nie je to prirodzené pre ženu, ktorá má manžela. Keď o sebe pochybujes choď za psychológom, čo ti povie. Či je to tvoje slobodné rozhodnutie alebo je nejaké zranenie za tým. Nič nestratis jedným sedením. Hovoria tu, že lekára do toho nič
..ale omyl je pravdou. Lekár by mal riešiť pacienta komplexné. Je veľa lekárov s klapkami na očiach, a niekedy by stačilo pacienta poriadne vypočuť a nasmerovat..a áno aj ku psychológovi, psychiatrovi. Potom sa netreba čudovať, že lekár nelieči len potláča príznaky...

mantilka
11. apr 2024

@vanilkovazmrzka dosť tvrdé slová, od človeka ktorý nepozná ani pacientku ani gynekológa.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
vanilkovazmrzka
11. apr 2024

@mantilka a od gynekologa na pacientku su tie slova v poriadku? Ja som nepovedala nic ine, nez ake slova pouzil pan lekar.

mantilka
11. apr 2024

@vanilkovazmrzka áno, lekár môže pacienta odporučiť na ďalšie vyšetrenia, preto však on nemusí mať psychické problémy. Nebola si tam a taketo tvrdé vyjadrenie...rozum zastáva.

vanilkovazmrzka
11. apr 2024

@mantilka mne rozum zastava ze lekar, ktoreho specializaciou su pohlavne organy, oznaci zenu co nechce deti za psychicky choru. Ale tak niekomu bezdovodne sudy inych ludi asi pripadaju v poriadku.

Strana
z2