Je normálne požičať auto švagrovi na dovolenku?
ahojte budem pisat ako tatar ale to len preto ze som vytocena..ako je podla vas normalne ze sa na vas vas svagor a svagrina urazia za to ze vasa sestra im nechce poziciat auto?..Totiz svagrovci ( sestra mojho muza s manzelom ) idu do chorvatska v juli aj s rodinnymi kamaratmi a moja sestra ma 7 miestne auto, nove ktore kupovali v marci..a svagra napadlo ze si od nich pozicaju auto lebo tí ich rodinni znami auto aktualne nemaju..takze to vyriesia salamunski a pozicaju segrine 7 miestne..to sa tam akurat zmestia vsetci, ja som to mala vybavit..ze sa opytat sestry ale sestra s jej muzom povedali razne NIE, ze je to nove auto a ze poziciavat ho urcite nebudu toboz nie svagrovi ktory uz jedno auto roztrepal nezpdpovednou jazdou..no a svagrovci su teraz na mna urazeni ze som to nevybavila..
Ja by som sa ako hanbila, pýtať od svojej sestry auto pre švagra a jeho rodinu... 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ to by som sa nespytala... a švagra by som ho zrušila, len čo by prišiel s týmto blbym nápadom, že ak jeho hanba nefackuje, mňa áno.:.. čo ty máš s ich dovolenkou... čo ty máš dospelému chlapovi vybavovať... fuj
Veď švagrovci auto majú. Ti ich známi nech si zháňajú od svojej rodiny úplne hocijaké 5miestne. Netreba im žiadne 7miestne zháňať. Prečo im má auto požičiavať 'vzdialená rodina' kamarátov. Nech pýtajú od svojich rodín. Tipujem že tam im tiež nikto nepožičia. Nech sa urážajú na svoje rodiny 😃
Mi je trapne aj za nich ze im toto vobec napadlo 😂
asi 2 roky dozadu, sme mali pokazene auto, nez sa riesilo ci opravit, ci kupit nove, a potom cakacka na nove, mali sme auto z pozicovne, mozno aj 2 mesiace? Ani nas nenapadlo sa pytat po rodine.
Svagrovci nech idu na svojom, a znami nech si auto prenajmu. Na dlhodobo je to dokonca vyhodnejsie.
Nemaju sa co urazat. Tvoja sestra je pre nich cudzi clovek, a nie rodina. Resp. rodina, tak siroka a tak vzdialena, ze dovi dopo. A este cistucko novucicke auticko by chceli. Predpokladam, ze zadarminko. A benzin by preplatit od setry nechceli?
Len nech sa urazaju, aspon bude od nich pokoj.
@minenkaa oni si nechcu lebo vsak naco si budu prenajimat za velke peniaze ked maju v rodine niekoho kto ma 7 miestne..a teraz na mna su urazeni a mne sa vyhybaju ze im moja sestra to auto nepozicia
@anonym_autor prosiiiiim ta.
Nic si z toho nerob.
Ked oni nemaju tolko chochmesu a nehanbia sa,teba to ozaj nemusi stvat.
Je take pravidlo-odjakziva:
Zena a auto sa nepoziciavaju
Jasne,na 1 den,mozno nieco odviezt a tak...ok.
Ale na dovolenku,cudzim ludom,na viac dni...
Nikdy.
A je uplne jedno ,ci je nove alebo nie
Toto nie je situacia,kde ide o zivot a potrebuju "kona"...
Sestra s muzom si kupili nove auto a urite len cakaju,kym ho kdekomu budu poskytovat...uz len ten napad je hlupy a drzy
My mame 5 miestne auto a sme 5-ti . Ked sme isli na dovolenku ,tak sused sa sam navrhol ,ze nam pozicia svoje auto ,lebo je vacsie az mame pohodlie . My sme to ,ale odmietli ,lebo sme si vedomi roznych situacii a teda zodpovednost este za cudzie sme nepottebovali ..ale co som tym vlastne chcela ...
Rozmyslam ake vztahy su medzi rodinami ci blizkymi ,ze nie su ochotni si pomoct ...a potom za mnou pride cudzi clovek a sam sa ponukne ....
Najskor si mali rozmysliet ako pojdu a nie sa spoliehat na pozicanie auta. Mozu ist aj vlakom. Sr*t na nich, aspon mas pokoj ked sa s tebou nebavia. Nikdy by som sa nespoliehala na niekoho, ze mi pozicia auto na cestu do zahranicia.
My mame 5 miestne auto a sme 5-ti . Ked sme isli na dovolenku ,tak sused sa sam navrhol ,ze nam pozicia svoje auto ,lebo je vacsie az mame pohodlie . My sme to ,ale odmietli ,lebo sme si vedomi roznych situacii a teda zodpovednost este za cudzie sme nepottebovali ..ale co som tym vlastne chcela ...
Rozmyslam ake vztahy su medzi rodinami ci blizkymi ,ze nie su ochotni si pomoct ...a potom za mnou pride cudzi clovek a sam sa ponukne ....
@anonym_a294b1 len aby si potom neostala prekvapena, ze z ochotneho a uslusneho seseda sa vyklul... nieco ine.
Keby ste ho boli byvali zobrali, po navrate by na nas nedajboh hodil kazdy srabanec, ktory uz davno na aute bol, ale tvrdil by ze ste to boli vy, a pytal by od vas nahradu skody.
Ludia su vselijaki.
To, ze sa tvari ako Milius je jedna vec. Ale potom to vypali vselijako.
Ja normálne žasnem ako niektorí ľudia v sebe nemajú kúsok chochmesu. Že im zo seba nie je blbo. Niečo také vôbec drzo požadovať v podstate od cudzieho človeka a ešte sa aj uraziť ako dementi. Fuj, niektorí ľudia sú fakt divno poškodení.
@anonym_a294b1 😂😂😂😂daj kontakt na suseda, mozno pozicia aj svagrovcom autorky temy😂😂😂👍🏼👍🏼
@anonym_a294b1 niekedy sú susedské vzťahy oveľa intenzívnejšie ako rodinné... Inak, sused mal tiež úplne nové auto?
@rachel36a a segra kupili uplne nove..maju ho od marca a oni maju tu drzost ho pytat na dovolenku
@anonym_autor Mne toto rozum nepobera ako moze mat niekto vobec taku drzost a napadnut ho ziadat pozicanie auta. Ved pre nich je tvoja sestra v podstate cudzi clovek. Nech ta ani netrapi,ze su urazeni. Ked im to nedochadza,je to ich problem.
Svagrovi posli par linkov na pozicovne … jeho rodinni znami si tiez mozu pozicat auto od svojej rodiny. Keby si chcela pre seba na nejaky momentalny prevoz ok …. Ale tvoja sestra bude 2 tyzdne chodit MHD, lebo si tvoj svagor zmyslel… no chcel byt za pekneho, len usta mu idu rychlejsie ako rozum. Tvoja sestra to poriesila … ja by som ich poslala do teplych krajin skor ako by sa sestry stihli opytat… mozes byt rada, ze su urazeni aspon ostanete usetreni dalsich sprostych napadov
Ja sa cudujem ,ze si sa vobec sestry taku blbost pytala . Ja by som ich hned vysmiala.
@anonym_autor
Prosím ťa to čo čo máš za korunovačných kretenov v rodine?? Ako vôbec môže niekoho taká krávovina napadnúť?
Môj muž chcel dať kľúče od auta mojej mame, nech šoféruje tu v Rakúsku. Spýtala som sa ho, či mu šibe úplne.!?
Ja by som auto požičala jediné z požičovne. Čokoľvek sa môže stať a potom čo? Švagor je vychcany debil.
@anonym_autor :D veď nech sú urazení.
Opýtala si sa?
Opýtala.
Urobila si, čo chceli?
Urobila.
Ich známi nemajú auto?
Potom je to problém tých ich známych.
Nie tvoj, nie tvojej sestry, dokonca to nie je ani problém manželovej sestry.
Ak sú normálni, tak bude opäť všetko ok ;)
Možno boli iba sklamaní a rozmýšľali ako tým známym ešte pomôcť, a preto si držia odstup
@anonym_autor no nech sú urazeni ser na nich. Nikdy by som si nedovolila požičiavať si auto na dovolenku, ani od brata, a nie ešte od iných ľudí. Tvoja sestra ani není ich rodina. Keď nemajú auto, nech neidu nikam. Normálne som sa vytocila koľko nenormálnych ľudí existuje. Dpč.
Akoze vazne si niekto naplanuje dovolenku s tym, ze "pche, auto si poziciame"? Tvl. Tolkoto sebavedomia chcem raz mat😄
Myslíš sprostosti? No toto nie je sebavedomie aké čira sprostosť 🤭
@anonym_autor
A inak krby sa mňa niekto pýtal, nech idem za sestrou požičať auto, pošlem ho do prdele alebo sa rovno opýtam, či sú kompletní?? Pre moje pobavenie by som v švagrinej prítomnosti vytočila číslo sestry, dala nahlas a povedala jej úsmevné, že tu môj svagrik má na ňu otázku. A nech sa pochlapi, frajer!
Toto mi pripomína tu diskusiu, čo bola s požičanīm domu, kým je brat na dovolenke. Tiež pekne drzé
@anonym_autor mna este napadlo, ze ci si aj batozinu popracu vsetci do jedneho auta vobec 😆, neviem, co sestra ma, my mame Ford Galaxy 7 miestny a kufor to nema ziadny, ked su vsetky sedacky obsadene, dost veci nam viezli svokrovci v ich 7 miestnom. Este mame aj Chrysler Grand Voyager, to zas ma sedenie pre 7 nie moc pohodlne, hlavne v zadnom rade, ale kufor teda vacsi, ale zas uz ma roky a do HR by sme na tom asi nesli uz. Len tak na okraj. Lebo tam treba riesit potom a strechu kufor alebo dozadu, neviem ako to maju ine, napr. Multivany. My cakame 5.dieta a asi budeme riesit uz 9 miestne.
A nie, nove auto by sme tiez nepozicali, ked sme mali nase pokazene (chrysler), tak sme si chceli na dovolenku pozicat v pozicovni, ale kupili sme nakoniec ten Ford. Takze s tymto by aom ani nesla za dakym, ze len tak pozicaj 🫣.
@anonym_f2488c do Vcka alebo multivanu áno. My sme mali ford tourneo custom a tam úplne v pohode, ale ku mne do sharanu by sa nepotlacili
Toto mi pripomína tu diskusiu, čo bola s požičanīm domu, kým je brat na dovolenke. Tiež pekne drzé
@tilly mne to uz pomaly ale iste lezie na nerv - je tu strasne vela vymyslenych tem - ja neviem ci je to robota mk moderatorov, ze obcas/kazdy den vytiahnu nejaku kontroverznu temu, alebo su to pubisi co sa zabavaju. Ja neverim, ze niekto dospely, v dnesnej dobe navrhne svagrininej sestre aby im pozical nove auto na dovolenku a este sa aj urazi. Tiez neverim, ze muz plati ako alimenty skoro 50% jeho prijmu, a pod. A vzdy je to ten isty scenar - nerealna situacia a autorka reaguje 2-3x a koniec. Nema to uroven.

Hovorí sa, ze zena a auto sa nepožičiava 🧐. Ale aj ked nechces mat, tak požičaj. Je to obrovská trúfalosť pytat auto na dovolenku. Minulého roku po ceste na dovolenku som mal dve kolízie, ktore sa takmer skončili fatálne. Ano bolo to moje auto, ale nie požičané a treba rátať aj co keby ak….. Moje auto bežne požičiavame dcére aj zatovy. Je jedno ci na dovolenku, alebo len tak. Samozrejme ak sa nieco zvrtne, tak mame v zálohe ine