icon

Je normálne, že manžel kopíruje náš štýl pre rodinu?

30. aug 2025

Ahojte, mám manžela, žijeme spolu a máme sa radi, ale v poslednej dobe mi vadí jedna vec. Môj manžel má oveľa staršiu mamku, má 75 rokov. Ja mám 35 rokov. A teraz deje sa toto.
Kúpim si nohavice a musím sa ísť domov ukázať jeho mame, aby ich videla, či nechce také aj ona. Objednám alebo si kúpim topánky, už posiela fotku sestre, či nechce niečo také. Ideme do obchodu, kúpime si domov lampu, on zoberie takú istú svojej mame domov a rozmýšľa, že kúpi aj sestre do bytu ( sestra je vydatá, má manžela, rodinu, deti ). Kúpim si make up a púder a on si odfotí a potom ukazuje mame, či nechce taký. Vysvetľujem mu, že moja pleť a jej pleť funguje inak a ja to mám ako setting celého make upu, jej to je zbytočné. Ideme na spoločný nákup potravín vždy v sobotu, ja niečo vyberiem, čo je v dobrej cene a čo nám chutí a on ide volať mame, či jej to tiež nezoberie, hoci ona to nechce a neje to. A potom sa mi stáva aj opačne, že mama si kúpi sandále a on mi ich ukazuje, že aké pekné, či by som tiež také nechcela. Vo všetkej úcte k jeho mame, oblieka sa naozaj moderne, má krásnu postavu, ale jednoducho nie nechcem typ sandálkov, čo nosí jeho mama. Objednám si zo Sheinu niečo na seba, keď to príde, už mám objednávať aj jeho sestre. Hoci ona také nebude nosiť, poznám ju má úplne iný štýl. Manžel s mamou dva týždne chodili vyberať čižmy pre sestru. Vravela som, že nech jej dajú peniaze, že ona si kúpi čižmy sama, aké sa jej páčia. Nie, oni jej musia vybrať. Tak jej kúpili čižmy, samozrejmé sú otrasné, ale teplé, a teraz sa zlostia, že ich celú zimu nenosí. Lebo jej ich netreba. Nemáme už také tuhé zimy, keď pôjde do tatier, tak si ich vezme. Kúpim si krém na tvár z Douglasu na pleť 35+, môj muž študuje, či by sa taký nehodil jeho mame alebo sestre. Ja mám tiež rodičov, a mám sestry, ale oni mi nekupujú veci, keďže vedia, že máme všetky odlišné štýly. Ani voňavky si dokonca nedávame. Iba darčekové poukážky, zážitkové poukazy apd. Je to podľa vás normálne, alebo iba ja to beriem nejako zle?

autor
30. aug 2025
@terry658

@anonym_autor fakt by som to začala robiť naopak. Hneď ako kúpi niečo on pre seba tak to idete ukázať vašim. Ak si kúpi oblečenie tak také kúp otcovi. Ak budete na nákupe tak volaj s rodinou. Ak to do dvoch mesiacov nepochopí tak objednaj psychológa. Potrebuje terapiu.

@terry658 otca nemám, ani brata. Nemám komu ukazovať keď si niečo kúpi.

terry658
30. aug 2025
@anonym_autor

@terry658 otca nemám, ani brata. Nemám komu ukazovať keď si niečo kúpi.

@anonym_autor švagor?

osky
30. aug 2025

Keby mi svagor doniesol lampu,asi by ma vykotilo.....🤨
Ved ja mam svoju predstavu o zariadeni nasho bytu,na niektore kusky som cakala roky ,vsetko k sebe dokonale ladi. a niektore kusky estelen hladam.ved toto je o zenach,ze si zariaduju=hniezdia.

Sestra mu nevie povedat,ze ju to otravuje?
Ved ona vie aky puder,ci obraz sa jej paci.
Toboz oblecenie...
Tvoj muz sa tusim nudi?
Vysvetli mu,ze nemoze obliekat 75 rocnu mamu rovnako ako teba.
Uz len z toho dovodu,aby ste sa na nejakej oslave a pod.nestretli v rovnakom out fite-posobilo by to smiesno.
Ked si na seba nieco kupis,chces v tom byt krasna ty,
chces vyniknut a byt originalna...nie aby to za tebou oblieklo este 10 ludi...co sme na spartakiade???
Je ine volat mame-je akcia na mäso,zeleninu....kupime ti?

A ine-aha,zena ma strieborne lodicky,chcela by si take?
No...moj muz by to dostal vysvetlene raz,ak by nepochopil,este raz.
A to uz by bola bodka.
Viac by som to s nim vobec neriesila a ani by som mu nedovolila brat moje topanky a oblecenie ukazovat kdekomu....

autor
30. aug 2025
@osky

Keby mi svagor doniesol lampu,asi by ma vykotilo.....🤨
Ved ja mam svoju predstavu o zariadeni nasho bytu,na niektore kusky som cakala roky ,vsetko k sebe dokonale ladi. a niektore kusky estelen hladam.ved toto je o zenach,ze si zariaduju=hniezdia.

Sestra mu nevie povedat,ze ju to otravuje?
Ved ona vie aky puder,ci obraz sa jej paci.
Toboz oblecenie...
Tvoj muz sa tusim nudi?
Vysvetli mu,ze nemoze obliekat 75 rocnu mamu rovnako ako teba.
Uz len z toho dovodu,aby ste sa na nejakej oslave a pod.nestretli v rovnakom out fite-posobilo by to smiesno.
Ked si na seba nieco kupis,chces v tom byt krasna ty,
chces vyniknut a byt originalna...nie aby to za tebou oblieklo este 10 ludi...co sme na spartakiade???
Je ine volat mame-je akcia na mäso,zeleninu....kupime ti?

A ine-aha,zena ma strieborne lodicky,chcela by si take?
No...moj muz by to dostal vysvetlene raz,ak by nepochopil,este raz.
A to uz by bola bodka.
Viac by som to s nim vobec neriesila a ani by som mu nedovolila brat moje topanky a oblecenie ukazovat kdekomu....

@osky tak som si kupila make up Shiseido teraz. Nepovedala som mu kde a za kolko. Hadaj na co uz pokukuje? Ze taky lahky, aj mame by bol dobry. Ked mu poviem cenu, tak prestane 😂.

osky
30. aug 2025
@anonym_autor

@osky tak som si kupila make up Shiseido teraz. Nepovedala som mu kde a za kolko. Hadaj na co uz pokukuje? Ze taky lahky, aj mame by bol dobry. Ked mu poviem cenu, tak prestane 😂.

@anonym_autor ja som uletena na topanky.
Ozaj
Mam hadam 200 parov,ani vsetky nie su v obehu...
A moj muz z toho kolabuje.ale jedno je iste-ked ma natve,poviem,ze si idem kupit nove topanky.

Skus to s tou cenou.
Povedz mu,ze si sa rozhodla do seba viac investovat a oddnes kupujes len znackove veci....mozno ho to stopne
Drzim palce

seitna
30. aug 2025

mne sa raz stalo, že som si kúpila voňavku, svokra ju na mne cítila a chcela tiež takú istú a tak jej ju muž kúpil. Vôbec im nevadí, že manželka a mama voňajú mužovi rovnako? ...a ja už si svoj najobľúbenejší parfém kúpiť nemôžem.

zuzubb007
30. aug 2025

Podľa mňa nieje normálne to, že ty mu všetko ukazuješ, môj muž ani nevie čo si kúpim, a ani ho to nezaujíma, a ty si nesvojpravna?, načo sa chodiš ukazovať svokre v nohaviciach ja by som muža vysmiala a otvorila si pusu na to ti narástla

anonym_f356bc
30. aug 2025

@anonym_autor začalo mu šibať. Asi začiatok nejakej diagnózy.

danica2711
30. aug 2025
@anonym_autor

@rozculena 2018

@anonym_autor takže toto znášaš už 7 rokov?! Ty pôjdeš po smrti určite do neba... Ale ak je to ináč fajn chlap, tak možno stojí za to zabojovať o normálny život, ale bez pomoci psychológa to asi nedáš

domkakvet
30. aug 2025

@anonym_autor chod do sekaca a urob poriadny nakup.

autor
30. aug 2025
@danica2711

@anonym_autor takže toto znášaš už 7 rokov?! Ty pôjdeš po smrti určite do neba... Ale ak je to ináč fajn chlap, tak možno stojí za to zabojovať o normálny život, ale bez pomoci psychológa to asi nedáš

@danica2711 nie, toto je od minulého roka, veď to aj píšem.

autor
30. aug 2025
@domkakvet

@anonym_autor chod do sekaca a urob poriadny nakup.

@domkakvet jeho mama na začiatku vzťahu chodila do sekáču a kupovala mi hrozné veci odtiaľ. A ja samozrejme, že som ich nechcela nosiť. Moja mama sa z toho iba smiala. A on vždy keď sme mali ísť ku nim domov povedal, či si nedám tie nohavice, ten top, ten svetrík, že by som mame urobila radosť. No nie nedám.

domkakvet
30. aug 2025
@anonym_autor

@domkakvet jeho mama na začiatku vzťahu chodila do sekáču a kupovala mi hrozné veci odtiaľ. A ja samozrejme, že som ich nechcela nosiť. Moja mama sa z toho iba smiala. A on vždy keď sme mali ísť ku nim domov povedal, či si nedám tie nohavice, ten top, ten svetrík, že by som mame urobila radosť. No nie nedám.

@anonym_autor no vsak ty si teraz pojdes povyberat krajsie veci a ide o to, ze tvoj muz tie veci uz nezozenie.

sisska96
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣

anonym_69f93f
30. aug 2025

Poznám jedného takého, môj švagor 🤣 je to úplný psycho človek. Všetko, čo si kúpim a keď príde na návštevu a vidí, tak uteká pobehať mesto, aby kúpil to isté svojej mame, ktorá je odomňa o 30 rokov staršia 🤷‍♀️ akože mne to nevadí, ja sa na tom smejem. Nech jej kúpi keď chce, veď koľko ľudí si kúpi to isté? veľa 🤣

letfenixa
30. aug 2025

Ale fakt zaujímavé, že si všimne nový makeup. Môj teda si všimne, že mám nové šaty, ale tým končí, už topánky nevidí, keď mám nové.

anonym_7b0196
30. aug 2025

Keď vyrastal mal dosť všetkého? Myslím fyzického: oblečenia, obuvi, drogérie....môže to mať súvis s nedostatkom v detstve, skús sa spýtať

catherinah
30. aug 2025
@letfenixa

Ale fakt zaujímavé, že si všimne nový makeup. Môj teda si všimne, že mám nové šaty, ale tým končí, už topánky nevidí, keď mám nové.

@letfenixa moj si nevsimne nic našťastie, ale ze vôbec 😂

bielasovicka
30. aug 2025

No mňa by porazilo keby mi toto robil môj muž. Ved je to choré 🤦🏻‍♀️

nicegirl369
30. aug 2025

@anonym_autor nie je to tým, že sa vám začalo zrazu viac finančne dariť a on chce doprivať aj rodine, ktorú má rád?

autor
30. aug 2025
@nicegirl369

@anonym_autor nie je to tým, že sa vám začalo zrazu viac finančne dariť a on chce doprivať aj rodine, ktorú má rád?

@nicegirl369 nie, nie je to tým. Finančne sme na tom rovnako.

anonym_635581
30. aug 2025

@anonym_autor Môj by len raz skúsil..veď by som.mu dala 😀 Nepoviem niečo co práve hľadá, ale toto je psycho!

nin12345
30. aug 2025

Vieščo mne by to fakt extrémne vadilo. Asi by som naňho už nabliakala na tvojom mieste keď toto robí nonstop a nedá si povedať. Možno dramatizujem neviem. Pripadá mi to také uchylne. Ako keby chcel aby jeho žena a matka vypadali rovnako, boli rovnako oblečené a mali rovnako zariadenú spálňu či byt. Proste ako keby medzi vami dvomi nevidel rozdiel. Neviem ježia sa mi z neho chlpy je mi to správanie protivné.

papena
31. aug 2025

Podľa mňa sa snaží matke vypĺňať samotu. Aby mala stále pocit, že má rodinu, že je o ňu záujem. Po smrti mojej mamky som sa o to snažila u otca. Denne aspoň 30 minút na návštevu ( doma rodina, práca) vždy spolu nákup, núkala som sa mu keď išiel k lekarom, časté volanie, nosenie doma uvareneho jedla, skratka som sa išla potrhať, len aby nemal pocit, že už nemá manželku=rodinu.

anonym_c72582
31. aug 2025

Ty kokos, to je psycho. Mňa by .eblo. Okrem toho, že to je úplne choré, by mi vadilo, že f.u.r.t myslí na sestru a matku - každú chvíľu pri každom nákupe. Môj chlap isto nemá v hlave svoju matku 24/7. On má mysliet na teba- má si pomyslieť: "aha, toto sa jej páči, nabudúce keď bude mať sviatok, poteším ju niecim podobnym". Nie, on myslí na svoju matku a sestru. To je psychická porucha. Ten tvoj to nemá v hlave v poriadku.

anonym_352a59
31. aug 2025

@anonym_autor to je veľmi zvláštne, že taký nebol a robí to zrazu. Mne tiež napadlo niečo zdravotné. Nádor nemá píšeš, potom mi napadlo, že psychické kvôli tomu otcovi, ale píšeš, že zomrel v roku 2018, tak to asi tiež nie. No ale normálne to nie je. A určite to nie je "len tak". Ja by som sa sa možno skontaktovala s nejakou psychologičkou a podľa jej rád sa s ním porozprávala, že prečo to robí, prečo to tak cíti, že všetko je treba kupovať aj mame/sestre.

petrofka
31. aug 2025
@terry658

@anonym_autor fakt by som to začala robiť naopak. Hneď ako kúpi niečo on pre seba tak to idete ukázať vašim. Ak si kúpi oblečenie tak také kúp otcovi. Ak budete na nákupe tak volaj s rodinou. Ak to do dvoch mesiacov nepochopí tak objednaj psychológa. Potrebuje terapiu.

@terry658 on bude podľa mňa rád 🙆 Nemali v rodine schizofréniu?

diablikovci
31. aug 2025

Kúp si vibrator či pôjde aj toto ukázať 😂😂🤷‍♀️🫣.

lilienlilu
31. aug 2025

Ak toto nieje vymyslená téma tak potom už nič 😂😂😂😂

autor
31. aug 2025

On je absolútne psychicky v poriadku. Nie nikto v rodine u nich nikdy nemal psychiatrické ochorenie. Ale btw, moja teta má psychiatrické ochorenie, to len tak medzi nami. No o inom, on je len nejako chorobne naviazany na svoju mamu a aktualne chce pre nu to najlepsie. A doma asi chce mat kusok z mamy. Mama je chora, cize sa boji, ze ju strati.