Je normálne, že partner potrebuje ticho po práci?
partner príde domov a prvú hodinu potrebuje úplne vypnúť. žiadne rozprávanie, otázky, riešenie domácnosti, proste ticho a pokoj. viem, že má náročnú prácu, ale niekedy ma zamrzí, že ja by som sa po celom dni práve chcela porozprávať a on je úplne mimo dosahu.
Pracujem a ludmi… toto je jeden z mojich beznych ritualov, aby som sa dala „dokopy”. Ked mi to 30min. ticho niekto odoprie, aj tak nie som schopna byt 100% pritomna..
Ak po hodine a tebou komunikuje tak za mňa je to ôk.. Sama to potrebujem...
@anonym_autor a ja si myslim, ze je to divne. Ak chce richo nech nema vztah... aby som hodinu cusala lebo ma narocnu pracu...potom dve hodiny, tri...a potom uz ta ani vidiet nebude potrebovat
@kitycat sorry ale ak pracuje s ľuďmi v 02, alebo na zákazníckom servise, v Bille , alebo operuje 6 hodín vkuse, alebo pracuke s peniazmi, robí vývoz odpadu, to je vlastne jedno kde, človek má nárok na svoj kľud a priestor. Ak ty nedokážeš vydržať hodinu bez manžela, chyba je v tebe. Nezdravo sa fixuješ a mala by si si poriešiť svoj problém z nezdravej vzťahovej väzby
@anonym_autor aj ja som taka. Sice slobodna, ale v praci nesmierny hluk a vela ludi. Pridem domov a chcem ticho, chcem byt konecne sama. Pocit na nezaplatenie. Takze ano ochotne by som mu to dopriala.
Je to v poriadku, rešpektujem aj ja u svojho muža cca 30minut posedí. Je to taká psychohygiena.
@anonym_autor hej, normálne to je, ALE, keď ti narobil deti, a sú malé tak bez ohľadu na to, či to je normálne, alebo to potrebuje, tak by musel okolo rodiny sa zapájať a nie že sa zavrie do izby a tu skaces okolo deti a domácnosti a on sa vypne. Zvážila by som, ( ak nemate deti) , či s takým človekom chcem deti. Dosť sebecké, neohľaduplné a striktné voči deťom a tebe to bude. Aj deti budeš tým pádom učiť, že muž, otecko má výsady ako pán kráľ a mamička - poďme sa zapriahnuť, či je či nie je unavená ☹️
@anonym_90472c tak ako, nehnevaj sa, ty si ako moja pripečená švagriná. Brat robí minimálne 4x 12 nočné, len nočné, príde domov okolo 6:40 z nočnej a ona už o 10 ráno zúri, že vyspáva. Pritom majú dobré dieťa od malinka, a žili spolu pred dieťaťom 8 rokov, takže vedela aké má zamestnanie. Ona presne z titulu, som matka, kto je viac robí scény. Skús niekedy spať po nočnej 3 hodiny a potom píš. 🤦♀️
Ked som bola bezdetna a chodila do prace, tiez som chcela po celom dni prist, vyvalit sa na gauc a chvilu nic nerobit a byt totalne v tichu, este aj radio ma rozculovalo.
Momentalne to zavisi od situacie. Ked som teraz na materskej s tromi miminami, tak nie, ani moj muz nema moznost prist po 8h z prace a potom ho nechat hodinu na svatom pokoji aby si oddychol. Pride a rovno maka okolo deti, tak jak ja od skoreho rana. Vydychneme ked ulozime. Holt smola.
Ak ale male deti nemate, nevidim dovod nemat klud po praci a hucat donho. Ty nepracujes?
@anonym_autor A vies co? Aj ja to mam rada. Ked mam chvilu klud. Chapem toho tvojho.
Nie je mi vzdy dopriaty ten pokoj po navrate, ale nastastie su uz decka v puberte a muz este pracuje od matky, tak zvycajajne si viem dopriat nejaku to polhodku pokoja. Dcera sa totiz este rada so mnou rozprava a zas ked je syn doma, chcem sa zas ja porozpravst aj s nim. No a potom s muzom, ked pride alebo si zavolame.
@anonym_autor Aj ja to tak mam. Mam narocnu pracu a potrebujem nacerpat energiu. Nastastie mam tolerantneho muza a dopraje mi ten klud. Nevidim na tom nic strasne. Oddychne si,ukludni sa a potom funguje dalej.
Že ty si doma a nudíš sa? Zavolaj vtedy kamoške a kvakaj. My sme s mužom boli minule sami po snáď 4 rokoch. A vieš čo? Sadli sme na kávu a cumeli sme obaja do blba - vyzerali sme ako tesne pred rozvodom, že sa nebavíme 😁. Vychutnávali sme ten boží kľud bez maminkaaa, ocinkooo ten hento tamtooo. A pokiaľ on takto zresetuje hlavu, čo je na Tom? Potom funguje normálne a bavíte sa či nie?
@anonym_autor áno, je to normálne, ja som cestou z práce nemohla počúvať ani rádio.
Keď príde z práce, zober sa na prechádzku a nechaj ho, nech si oddýchne.
Buď chapava a toleruj ho.
Domov, sladký domov
@anonym_90472c tak ako, nehnevaj sa, ty si ako moja pripečená švagriná. Brat robí minimálne 4x 12 nočné, len nočné, príde domov okolo 6:40 z nočnej a ona už o 10 ráno zúri, že vyspáva. Pritom majú dobré dieťa od malinka, a žili spolu pred dieťaťom 8 rokov, takže vedela aké má zamestnanie. Ona presne z titulu, som matka, kto je viac robí scény. Skús niekedy spať po nočnej 3 hodiny a potom píš. 🤦♀️
@anonym_85b60c smola, že ? Brat si nemal robiť deti, keď ich necháva na švagrinú a drichme kedy sa mu zachce. 🙈 Hlavne, že sa im staráš do hrncov, tiež si " závideniahodna švagriná". 🥴
@anonym_autor normalne. Moj niekedy pytal aspon 15min.nech ma pokoj, kym zacnu deti a ja nieco od neho chciet.
Ja mam rovnako rada chvilu pokoja ked pridem domov...v klude sa najest a vypit kavu a neriesit deti
Bez ohľadu na prácu ja potrebujem priestor sama pre seba tiež tak hodinku denne. Nie vždy sa podarí až hodinu (ale určitý aspoň krátky čas sa podarí vždy), ale to skôr mojou vinou, že niekedy idem nasilu cez seba. Pre svoju psychickú pohodu a následné fungovanie to vyslovene potrebujem. A som šťastná, že muž to plne chápe, rešpektuje, resp. až mi pomáha ten priestor vytvárať. Vidí ako ma ubíja a čo robí s mojou psychikou ak si tento čas nedoprajem. Je to jedna z vecí, ktoré si na ňom vážim.
Áno aj ja túžim po svojej hodinke kľudu, je to úplne normálne ako prídem z práce, len ja mám deti 🤣🤣🤣
@anonym_autor! Aj u nás doma už roky platí pravidlo:”Hodinu na mňa nehovor!” Úspešne už 24 rokov😇

Pre Boha toto je jediný tvoj problém?????? Že muž po náročnej robote. ... Chce jednu hodinu relaxovat? Bože a potom sa ti normálne venuje???? Ak áno. Neevidím problem