Je normálne, že partner potrebuje ticho po práci?
partner príde domov a prvú hodinu potrebuje úplne vypnúť. žiadne rozprávanie, otázky, riešenie domácnosti, proste ticho a pokoj. viem, že má náročnú prácu, ale niekedy ma zamrzí, že ja by som sa po celom dni práve chcela porozprávať a on je úplne mimo dosahu.
Pracujem a ludmi… toto je jeden z mojich beznych ritualov, aby som sa dala „dokopy”. Ked mi to 30min. ticho niekto odoprie, aj tak nie som schopna byt 100% pritomna..
Ak po hodine a tebou komunikuje tak za mňa je to ôk.. Sama to potrebujem...
@anonym_autor a ja si myslim, ze je to divne. Ak chce richo nech nema vztah... aby som hodinu cusala lebo ma narocnu pracu...potom dve hodiny, tri...a potom uz ta ani vidiet nebude potrebovat
@kitycat sorry ale ak pracuje s ľuďmi v 02, alebo na zákazníckom servise, v Bille , alebo operuje 6 hodín vkuse, alebo pracuke s peniazmi, robí vývoz odpadu, to je vlastne jedno kde, človek má nárok na svoj kľud a priestor. Ak ty nedokážeš vydržať hodinu bez manžela, chyba je v tebe. Nezdravo sa fixuješ a mala by si si poriešiť svoj problém z nezdravej vzťahovej väzby
@anonym_autor aj ja som taka. Sice slobodna, ale v praci nesmierny hluk a vela ludi. Pridem domov a chcem ticho, chcem byt konecne sama. Pocit na nezaplatenie. Takze ano ochotne by som mu to dopriala.
Je to v poriadku, rešpektujem aj ja u svojho muža cca 30minut posedí. Je to taká psychohygiena.
@anonym_autor hej, normálne to je, ALE, keď ti narobil deti, a sú malé tak bez ohľadu na to, či to je normálne, alebo to potrebuje, tak by musel okolo rodiny sa zapájať a nie že sa zavrie do izby a tu skaces okolo deti a domácnosti a on sa vypne. Zvážila by som, ( ak nemate deti) , či s takým človekom chcem deti. Dosť sebecké, neohľaduplné a striktné voči deťom a tebe to bude. Aj deti budeš tým pádom učiť, že muž, otecko má výsady ako pán kráľ a mamička - poďme sa zapriahnuť, či je či nie je unavená ☹️
@anonym_90472c tak ako, nehnevaj sa, ty si ako moja pripečená švagriná. Brat robí minimálne 4x 12 nočné, len nočné, príde domov okolo 6:40 z nočnej a ona už o 10 ráno zúri, že vyspáva. Pritom majú dobré dieťa od malinka, a žili spolu pred dieťaťom 8 rokov, takže vedela aké má zamestnanie. Ona presne z titulu, som matka, kto je viac robí scény. Skús niekedy spať po nočnej 3 hodiny a potom píš. 🤦♀️
Ked som bola bezdetna a chodila do prace, tiez som chcela po celom dni prist, vyvalit sa na gauc a chvilu nic nerobit a byt totalne v tichu, este aj radio ma rozculovalo.
Momentalne to zavisi od situacie. Ked som teraz na materskej s tromi miminami, tak nie, ani moj muz nema moznost prist po 8h z prace a potom ho nechat hodinu na svatom pokoji aby si oddychol. Pride a rovno maka okolo deti, tak jak ja od skoreho rana. Vydychneme ked ulozime. Holt smola.
Ak ale male deti nemate, nevidim dovod nemat klud po praci a hucat donho. Ty nepracujes?
@anonym_autor A vies co? Aj ja to mam rada. Ked mam chvilu klud. Chapem toho tvojho.
Nie je mi vzdy dopriaty ten pokoj po navrate, ale nastastie su uz decka v puberte a muz este pracuje od matky, tak zvycajajne si viem dopriat nejaku to polhodku pokoja. Dcera sa totiz este rada so mnou rozprava a zas ked je syn doma, chcem sa zas ja porozpravst aj s nim. No a potom s muzom, ked pride alebo si zavolame.
@anonym_autor Aj ja to tak mam. Mam narocnu pracu a potrebujem nacerpat energiu. Nastastie mam tolerantneho muza a dopraje mi ten klud. Nevidim na tom nic strasne. Oddychne si,ukludni sa a potom funguje dalej.
Že ty si doma a nudíš sa? Zavolaj vtedy kamoške a kvakaj. My sme s mužom boli minule sami po snáď 4 rokoch. A vieš čo? Sadli sme na kávu a cumeli sme obaja do blba - vyzerali sme ako tesne pred rozvodom, že sa nebavíme 😁. Vychutnávali sme ten boží kľud bez maminkaaa, ocinkooo ten hento tamtooo. A pokiaľ on takto zresetuje hlavu, čo je na Tom? Potom funguje normálne a bavíte sa či nie?
@anonym_autor áno, je to normálne, ja som cestou z práce nemohla počúvať ani rádio.
Keď príde z práce, zober sa na prechádzku a nechaj ho, nech si oddýchne.
Buď chapava a toleruj ho.
Domov, sladký domov
@anonym_90472c tak ako, nehnevaj sa, ty si ako moja pripečená švagriná. Brat robí minimálne 4x 12 nočné, len nočné, príde domov okolo 6:40 z nočnej a ona už o 10 ráno zúri, že vyspáva. Pritom majú dobré dieťa od malinka, a žili spolu pred dieťaťom 8 rokov, takže vedela aké má zamestnanie. Ona presne z titulu, som matka, kto je viac robí scény. Skús niekedy spať po nočnej 3 hodiny a potom píš. 🤦♀️
@anonym_85b60c smola, že ? Brat si nemal robiť deti, keď ich necháva na švagrinú a drichme kedy sa mu zachce. 🙈 Hlavne, že sa im staráš do hrncov, tiež si " závideniahodna švagriná". 🥴

Pre Boha toto je jediný tvoj problém?????? Že muž po náročnej robote. ... Chce jednu hodinu relaxovat? Bože a potom sa ti normálne venuje???? Ak áno. Neevidím problem