icon

Je normálne, že spolubývajúce perú každý deň?

23. jún 2024

Príde vám to normálne? Cez týždeň minimálne 3x do dňa je spustená práčka, cez víkend 1-2krát. Je to trojizbák a tá tretia (študentka) sa nasťahovala nedávno. S ňou som mala akože používať spoločný sušiak, ale to sa nedá, lebo je nonstop obsadený. Zajtra si idem kúpiť svoj vlastný a práčku spustím na 6hodin vkuse, je mi to jedno, ony prali nepretržite cely týždeň. Príde vam to normálne?? Veď nemajú decká ani, neperu nič frajerove, to čo budú akože robiť, keď budú raz prať pre celu rodinu? 10x do dňa? Alebo hraju pred sebou, aké sú ultra čistotne?

Strana
z3
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
bobinko06
23. jún 2024

@monsterablue ja mam aj muza aj dieta, ale dve pracky denne idu 😊

autor
23. jún 2024

@monsterablue to ti príde normálne prať každý bozi deň? Keď su len samy? A cez týždeň viackrát do dňa? Veď neriešim, ide o to, že balkón je len jeden, susiak sa tam zmestí len jeden. Možno to prehodnotia, ked budeme doslova zápasiť o to, ktorá pôjde prať skôr, pretože od zajtra s tým začnem aj ja🙂 Aj keby som mala prať len 1 nohavičky

autor
23. jún 2024

@bobinko06 ok, ale ty máš deti, ktovie aké veľké, rodinu. Ony sú samy. A jedna je študentka.

zooeynka
23. jún 2024

A usta nemas? Janka co tolko peries? Mozem teraz 1 pracku spustit ja, uz som tyzden neprala, mam plny kos veci. Dakujem, si mila.

personality
23. jún 2024

Spravte si rozpis kto kedy môže, a kedy bude volitelne kto perie.

laurita285
23. jún 2024

Závidíš ešte aj to, že niekto perie častejšie? 😀 už sa nečudujem hláške že niekto závidí počasie na pohrebe :D :D

bobinko06
23. jún 2024

A co ked je studentka? Asi nechce v skole smrdiet 😂 rano vstane, pyzamo hodi do pradla, ide do skoly, mozno sa aj tam prezlieka do nejakeho “pracovneho”, zhodi zo seba dalsie veci, ide cvicit, behat,to ma dalsie veci, vonku do baru, pride zafajcena tak dalsie veci… este nejake uteraky, postelne pradlo a nakopi sa toho.. nocny klud je od siestej do desiatej, urcite si vies pocas dna najst hodinku dve kedy si mozes veci oprat aj ty…

zooeynka
23. jún 2024

@laurita285 tak ak si sharuju aj ucet za elektriku, pripadne nedoplatky za elektrinu tak sa jej necudujem....tie baby asi separuju farby, materialy, gatky atd a kazde peru osobitne....inac nie je mozne aby zaplnili kazdy den pracku

autor
23. jún 2024

@laurita285 Vôbec im nezávidím, len je obsadený vkuse sušiak, ktorý mal byť spoločný a takisto balkón.

autor
23. jún 2024

@zooeynka práveže som jej povedala, že zajtra si potrebujem oprať a just jedna z nich tu práčku spustila, ja neviem ktorá

laurita285
23. jún 2024

@zooeynka my sme dvaja a perie sa u nás denne (mimochodom práčku som kupovala na 9kg )

lenkakoc444
23. jún 2024

Uprimne tiez nechapem co moze jedna single osoba prat kazdy den. Aj keby sa v tej skole prezliekala a chodila cvicit ved to nepotrebujem oprat hned. Ja by som sa jej povedala, ze zajtra si chcem oprat nech si da pauzu 🙂

zooeynka
23. jún 2024

@laurita285 utries ruky do uteraka a das prat? 🙂 Ved jasne, kazdy to ma nejak nastavene. My sme 4 a periem 2x do tyzdna.

liusa82
23. jún 2024

@autor ja sa ťa zastanem.Nie neni to normálne.Aspoň podla mňa.Opýtala by som sa ich na čo je to dobré takto stále prať.Keby sa extrémne potia nepoviem že by potrebovali takto na leto a na rýchly program veci preprať ale to pochybujem

januska12323
23. jún 2024

Ste v spoločnom tak sa musíte dohodnúť. Aj keby prali každý deň jedny gaťky je to ich vec kým to nezasahuje do tvojho komfortu.

stanulienkat
23. jún 2024

Tiez nerozumiem, aby prali kazdy druhy den. To peru 2 tricka a 2 gatky v poloprazdnej pracke? Je to neekologicke a neekonomicke. Okrem toho sa im skladas na elektriku a vodu. Takze aj mna by to hneval. Neviem co je na tom na zavidenie podla komentu vyssie.

svokrinjazykmonika
23. jún 2024

Fakt prehnané že toľko perú.

andrejka1974
23. jún 2024

No normálne to nie je my sme štyria a perím tak raz za týždeň však si opreté všetky spolu neverím že majú úplne plnú práčku to za den neurobia

gaia14
23. jún 2024

No mna by to sralo skor z dovodu ze nedoplatky za vodu potom budu chciet delit rovnym dielom asi 😬

markusrasford
23. jún 2024

@laurita285 tak to som zvedavý co všetko denne peries. Skus ma dat do obrazu lebo denne prať je zas už trochu luxus. Véd je to aj strašne veľa vody.

laurita285
23. jún 2024

@markusrasford hej, úplne lusksus si žijem tým že nám denne operiem veci :D plačková môže ísť žebrať oproti mne

sense
23. jún 2024

Spravte si zoznam. Kedy bude ktorá prať... A takisto keď spolu bývate sa môžte dohôd ut ze operoete naraz a nebudete po dvoch kúskoch prať každá zvlast

markusrasford
23. jún 2024

@januska12323 zas prať jedny nohavicky zas nehnevaj sa ved to je už aký luxus. Nemali by sme aj praniu pristupovať šetrene? Jedny nohavicky a minies 20 - 30 litrov vody plus elektrika. Hmmmm

aeruginosa
23. jún 2024

Aj podla mna je toto uz prehnane… ved to nie je mozne, ze toho tolko peru kazda jedna…Keby sa aspon dohodnete, ze si spolu vyperiete, nech nepustaju takto zbytocne pracku🙈 So spolubyvajucimi to vie byt tazke, chapem ta uplne, ta moja zasa prala tak raz za semester a smrdela jak divočák🐗… co ti poviem.. Bud si kup vlastny susiak alebo im normalne povedz, ze si chces oprat, nech neobsadzuju pracku...

apolka77
23. jún 2024

Tie, čo tu periete každý deň 2-3 x verím že sa stravujete bio a triedite poctivo odpady .
Pranie každý deň dokonca niekoľko krát je veľmi NE- ekologicke a má veľmi negatívny dopad na životné prostredie. Trochu si o tom prečítajte. Snáď nekopete zemiaky že treba kazdy deň pustiť práčku.
A autorka mňa by to hnevalo tiež, hlavne kvôli účtu za vodu a elektrinu ktorú si budete medzi sebou deliť. Ak je práčka staršie je to obrovské množstvo vody čo zožerie za 3 prania a aj el.
Ty to by som argumentovala nech teda platia viac alebo keď prídu nedoplatky nedáš ani cent.

purple_wolf
23. jún 2024

normalne mi to nepride a byt tebou najdem ai druhe ubytovanie lebo pride vyuctovanie za byt a potom sa mozete hadat ktora minula viac vody

simca06022011
23. jún 2024

Určite jedna študentka nemá čo prať každý deň, proste pracku nenaplni... aby sa nestalo ze sa budete ešte skladať na nedoplatky za vodu / elektrinu.

benit
23. jún 2024

@apolka77 ci operiem 1 pracku denne alebo si to necham vsetko na 1 den a otocim ich 6 je asi jedno. Ked je plny kos, musim to oprat a aj na susiak sa mi tolko pracok nevopcha.
Mam kolegynu co preferuje presne to, ved som zemiaky nekopala a potom pri nej radost zit ked ma 2 dni po sebe to iste oblecenie. Poznam aj take, ze ved som sa nespotila na co sa kazdy den sprchovat.

Strana
z3