Je nový vzťah mesiac po smrti partnerky v poriadku?
Ahojte, čo myslíte, je skoro ak sa mesiac po smrti manželky muž s niekým zoznámil? Má malé deti, takže to nie je úplne hneď 100% vzťah, ale také randenie skôr.
Nie je to niečo čudné? Nevyužíva tú babu len na to, aby utĺmil smútok po manželke? Sú úplne odlišné... aký máte na to názor, prípadne skúsenosť?
Ty vieš aké vzťahy mali s manželkou?
asi zalezi od toho, aky mali medzi sebou vztah, mne osobne to pride sialene malo.. ale kazdy sme iny...
Chlapi sa velmi rychlo otrasu.....
je to velmi cudne, vela lasky tam zjavne nebolo.
Neviem. Podľa mňa je tam veľa okolností. Možno mu sama manželka povedala, aby nesmutil, možno už pred smrťou manželky nebol žiaden kvietok, možno potrebuje zaplatať ranu...a možno je to len kamarátka, pri ktorej spomína a ty to vidíš ako randenie.
Moja suseda si už počas toho ako manžel žil s diagnózou, ktorá mu dávala max mesiace života, našla priatela, ktorý jej pomohol sa z toho dostať a sú spolu už roky. Cca nejakých 10 rokov sú spolu od manželovej smrti. On je sám tento vzťah schvaľoval. Situácie sú rôzne….
@kavasmliekom ale mesiac???? dokaze kto sa dokaze mesiac utriast z bolesti, ak tam je laska?
@brrunetkaa on o tom vedel, a asi zjavne to tam nebolo o velkej laske. hladat utechu pocas toho, ze ti milovany muz umiera? celkom zle.
Je čudné.... asi už ju nemiloval
@balerina2025 ja nehodnotim či dobre či zle, každému ako vyhovuje….viem, ze deti (vtedy už dospelé) to tiež neniesli najlepšie ale tak ľudia a situácie sú rôzne
Nechcela som sa vypytovať na podrobnosti, prekvapilo ma, keď som sa dozvedela, že to bol len mesiac. Cítim sa teraz zvláštne a neviem ako sa na to pozerať.
Nebola to náhla smrť.
Cítim sa trocha zneužito a zároveň sa bojím, že to dosť "nevysmútil" a potlačil v sebe a ešte to na neho dopadne. Neviem, či mi rozumiete...
@brrunetkaa aha to hodne zavazi, ze deti uz dospele..samozrejme ine postoje su pri mladsich detoch/ malych detoch .... ...ok ved kazdy robime rozne rozhodnutia
Aby si z teba nespravil butlavu vŕbu a opatrovateľku.Mozno už roky žili spolu len tak...každý sa inak vysporiadava s takou vecou.
@luccija boli spolu relatívne krátko. Deti sú ešte malé. Nevidela som ich. Na to je ešte skoro.
Takže ty si nová dáma? Ja by som si držala odstup.
ja som mimo, si ma ty nenapadla ze si ta dama.
Ja som si teiž myslela že sa pýta ten chlap.
tazko povedat, chlap to uplne inac berie...moj otec si nasiel novu priatelku tiez mesiac po maminej smrti (mali sme 15 a 16 so sestrou a bola to nahla smrt), mama pritom bola jeho detska laska (boli par ako 14/16r teenegeri)...s novou partnerkou zil otec krasnych 30r (bohuzial minuly rok zomrela) a bola to velmi dobra zena...takze nemusi to byt nic zle, skutocne nehladaj v tom nejake negativa.
@stvura no poznali sa skor zjavne udrziavali kontakt.
@balerina2025 kontakt neudrziavali, ale ano, poznali sa, moj otec je a bol vzdy velmi spolocensky, bola jeho spoluziackou zo ZS
@stvura mrzi ma vasa strata maminky :(
Moj otec zacal hladat po 3 mesiacoch a s partnerkou, s ktorou je 9 rokov, si zacali asi po 5 mesiacoch. Ale on aktivne hladal. Mama odisla tragicky. My so sestrou sme mali uz svoje rodiny. Viem si predstavit, ked ide o smrteľnu chorobu manzelky, ze sa citia chlapi sami uz dlhodobo. Nemyslim si, ze hlada nejaku nahradu. Hladaju blízkosť. A ak su tam deti, tak je prirodzene, ze hladaju aj matku svojich deti. Ak sa spoznavate je to v poriadku. Ak ti to vadi, ze je to tak skoro, spytaj sa na to. On sam ti povie co prežíval a ako to bolo. A este jeden postreh. Doteraz moj otec sem tam oslovi priatelku menom mojej mami mozno 2x do roka sa stane a aj jej fotka je v obyvacke. Nezaoberaj sa s tym, nic to neznamena.
pre niekoho je to dost a pre niekoho zase malo, je to absolutne individualne. neda sa na to takto pozerat.
@balerina2025 uz je to davno, vacsiu cast svojho zivota zijem bez nej, len proste chcem tu napisat, ze muz ma ine "zakutia" lasky, moze zenu milovat bezranicne, no potrebuje spolocnost, nevie zit sam. Sama som toho bola svedkom, s mamou uzasny vztah 26r, s druhou partnerkou 30 rokov. Pozor, nie je to clovek co je nesamostatny, vsetko zvlada perfektne sam, len proste chce zit v partnerstve, to ho naplna.
Poznám tiež jedného, žena mu zomrela ako 49 ročna, bola dlho chorá, možno aj 5 rokov. Myslím,zavrieť si aj on tou chorobou vytrpel. Našiel si tiež známosť 2 mesiace po jej smrti. Sú spolu už zo tri-štyri roky. Sám povedal, že mal len dve ženy v živote, manželku a teraz túto pánu, tiež vdovu. Myslím, že chlapi nevedia byť sami, a je to vždy lepšie ako sa dať do alkoholu a podobne. Nik nevidíme dovnútra človeka,čím si všetkým prešiel
@summer23456 ono takto,
treba rozlisovat smrt nahla
smrt ''niekolkorocna '' kedy zial kazdy vedel :((((
Mozno nevie, mozno nechce byt sam. Ak neslo o nahlu smrt, o to viac. Cely cas stal pri nej, cakal na najhorsie. Uz sa s tym musel vyrovnat pred samotnym umrtim manzelky. Podla vsetkeho je mlady, ked su tam male deti. Nechce byt doma a pozerat na prazdne steny. Kamaratov asi nema, co je pochopitelne, tak hlada spriaznenu dusu. Mozno aj buducu partnerku. Preco sudit.
zrejme potrebuje oporu...
ja si skôr myslím že potrebuje niekoho rýchlo k deťom .

Ze neexistuje správna dĺžka času a každý si to musí vysporiadať sám v sebe