Je nový vzťah mesiac po smrti partnerky v poriadku?
Ahojte, čo myslíte, je skoro ak sa mesiac po smrti manželky muž s niekým zoznámil? Má malé deti, takže to nie je úplne hneď 100% vzťah, ale také randenie skôr.
Nie je to niečo čudné? Nevyužíva tú babu len na to, aby utĺmil smútok po manželke? Sú úplne odlišné... aký máte na to názor, prípadne skúsenosť?
@balerina2025 áno, to určite, ja mu to prajem, bol jej roky oporou, takže zaslúži si aj on šťastie. Máš pravdu, že napr havária je zas niečo iné... A tiež keď na človek malé deti alebo už dospelé, ako aj tento pán, boli už preč z domu, ostal by tam sám. Aj teraz vlastne býva sám, oni nebývajú spolu...
@summer23456 ano je to rozdiel. akoze tam zas nemaju byt preco vycitky ked jej bol cely cas oporou. :( my sme sa par mesiacov starali o mojho brata, takze viem ake tazke a narocne to je, ozvlast ked vies, ze ti tento clovek pred ocami z minuty an minutu umiera ! :( preto si myslim mze havaria ci infakrt je ''krajsi odchod'' aj ked kurnik nahly !
Nemusí to byť čudné. Možno hľadá len pochopenie a lásku. Niekoho kto mu bude oporou. To či bude tu novú známosť aj skutočne ľúbiť ukáže čas....a to že asi manželku nemiloval keď ma hneď priateľku. Možno aj manželka chcela aby nebol sám a nesmutil dlho.
Ak si ty autorka tá nová známosť možno by som šla na to pomaly aby si nebola sklamaná .
odhliadnuc od lásky/nelásky k nebohej manželke je tu veľká pravdepodobnosť, že hľadá urýchlene opatrovateľku k deťom, pretože to nedáva. Netvrdím, že to v tomto prípade tak je, len že je tu aj táto možnosť
@danica2711 možné to je, ale to neznamená, že opatrovateľka k deťom by sa preňho nestala neskôr manželkou, ktorú bude milovať
@sense ano bavime sa potom o pomalom umierani a nie nahlej smrti
@balerina2025 veď píše že bola chorá takže to nebola náhla smrť. A plus k tej inej žene nemusi cítiť hneď lásku a ani to nemusí znamenat že na manželku zabudol...
@sense ok
Je rozdiel najst si partnera vdovca a rozvedeneho.
Ked je to partner vdovec (alebo zena vdova), tak tam budete vo vztahu vy traja, on, jeho neboha manzelka a ty. On tu manzelku stale miluje, takze tu si rozmysli, ci ti to nebude vadit.
Co poznam vdovcov, tak vacsina bola do roku po smrti manzelky v stabilnom vztahu (niektori uz aj ozeneni druhykrat).
CHlapi smutia inac.
Fuuu. Toho chlapa by som chodila strašiť 😅👻
Ty si ta nova, ze? 👍 Takže bude dobré, ak pochopíš, ako to funguje. On si musel prejsť 5 základných fáz. Keďže sa nejednalo o nič náhle, tak ich mohol prežiť aj v predstihu:
-Popieranie (mohol to prežiť v prvých fázach diagnózy)
-Hnev (to asi zažil, keď sa dostával z popierania a bolo mu jasné, čo sa deje)
-Vyjednávanie
-Depresia/Smutok (mohol ju prežiť už v posledných fázach)
-Prijatie
Ale samozrejme, teoreticky, to môže byť aj inak a niektoré fázy má ešte pred sebou. To sa nedá povedať bez detailov. Prajem vela stastia a krasny den ;)
Bála by som sa kontaktu s deťmi. Zdá sa mi to prirýchlo.
Aj keby to bol vzťah bez lásky, aj tak je to strašne skoro. Žiadna úcta k manželke a tým deťom, za mňa úbohé.
V prvom rade by som si nechcela na krk uviazat dve male deti. A ci skoro ci neskoro? No podla mna skoro, aj keby mal odsmutene ciastocne.
Mám známu ktorá začala vzťah s čerstvým vdovcov. Jeho manželka zomierala roky na rakovinu, takže už sa s jej smrťou zmieril a vysporiadal popredu.
Mal malé deti. Moju známu jej rodičia od toho veľmi odhovárali - je to krátko, bude sa starať o 2 deti ktoré nie sú ani jej, atď atď. Nakoniec sa ukázalo, že ona deti mať nemôže, takže bola veľmi rada za 2 ‘nevlastné’. Sú manželia 30+ rokov.
Ja osobne si myslím, že to je iné u niekoho, kto je dlhodobo chorý a roky zomiera.
Ďakujem Vám za názory, aj keď sa pomerne dosť líšia. Možno, keď sa lepšie spoznáme to celé padne a možno nie.
Neviem, ako to celé spracovať. Dosť mu pomáha jej rodina - najmä s deťmi. Samozrejme nemôžeme spolu tráviť veľa času, má úplne iné povinnosti.
Nečakala som, že sa ocitnem v takej situácii.
Jasné že je to divné. Už len s úcty k deťom by mohol počkať
Preboha, toto nie. Pre mňa je to až strašidelné. Už len z úcty k manželke. Zároveň aký je to signál pre deti? Kks normálne mi je spatne pri tej predstave.
Mna by zaujimali okolností choroby, jeho postoj k žene a vztah.
Mala som vztah, kde sme 2 roky fungovali vedľa seba ako brat sestra. Keby bozechran vtedy ten ex zomrel, mohla by som mať o mesiac vzťah.
Ale to preto, lebo značný cas pred rozchodom som uz bola aj vyliecena s toho vztahu.
Tie rôzne fázy som si prežila pocas spolužitia.
Teda určite zisti ako to bolo a je tetaz u neho.
Ako tu už spomínala zuzanapjat.
Ja som teraz zažila smrť kolegu, s Als...A som bola šokovaná, ako to jeho žena dala po jeho smrtí v pohode...hoc bola na neho vo všetkom odkázaná, cely život ju rozmaznávať a všetko robil...A bolo to presne tým, že ten jeho odchod nebol náhly, ale očakávaný, pre neho vyslobodenie...ona sa o neho doma starala až do konca, tak sa jej asi aj uľavilo, keď už bolo po.
Ono záleží ozaj od vzťahu, priebehu ochorenia atď.
Poznám chlapa, ktorému zomierala žena a sama mu ju odobrila. Hneď ako ju pochovali, odsťahoval sa k tej druhej. Žijú spolu doteraz, je tomu už viac ako 20rokov
Podľa mňa je to skoro a je to hlavne dosť neúctivé aj voči deťom, ktoré prišli o matku a zrazu vidia, ako ju ich otec už nahradil inou. Neviem no…
"...Cítim sa teraz zvláštne a neviem ako sa na to pozerať..."
"Cítim sa trocha zneužito a zároveň sa bojím, že to dosť "nevysmútil" a potlačil v sebe.."
každý človek je individualny. Povedal by som, že práve vdaka tvojej pritomnosti mu pomahas sa posuvat dalej.
Rozumiem, žena, emócie... ale ako si sama uviedla, uz len tym, ze sa tymto zaoberaš v myslienke vytvaraš barieru medzi vami dvoma a povedal by som, ze zaziva pochovavas vas zacinajuci vztah, ktory vyzera byt v pohode, slubne, pozitivne.
Casto ženy premyslate a potom sa trapite. Nechajte veci, zivot volne plynut, nikto vas do nicoho nenuti, kedy kolvek mozete povedat koniec... po nom sa uz vsak nemusi vobec podarit nadviazat, opraviť.
Rada... ak sa citis v jeho pritomnosti príjemne, prejavuje ti naklonnost, dava ti najavo, ze mu na tebe zaleží, nemysli rozumom, ale srdcom 😉 Ty ani on stebou byt nemusi, ale chce... ži, bav sa, nepremyšlaj 😉
aky je vek deti?
tiez by som sa citila divne, ale ak to nebolo nahle, mozno sa s tym uz ako-tak vysporiadal. nikto nemoze za to, ze ta stretol tak "skoro".
drzim palce v kazdom pripade ❤️
Je to mega skoro. Trochu ucty. Ja by som sa mala na pozore.
Mnohe pisu, ze tam nebola laska, ale. Mozno praveze tu stratenu lasku nahradza. My tu na konovi tazko posudime, a mozno to nevie posudit ani muz sam, mesiac po, to musi byt este v stave spracovania toho co da stalo, bez ohladu na predosle city.

Čiže bola chorá manželka. S dlhodobo chorými ľuďmi keď človek žije, tak sa zmieri s ich smrťou už za ich života. Pretože nad tou možnosťou, že odídu musí často premýšľať a prijať to a následne sa už postupne zmierovať. Neviem ako zomrela, ale ja som videla svojich blízkych odchádzať po dlhšej chorobe a smrť bola vykúpením. Preto si človek napr. až smrť príde v podstate vydýchne a vezme to tak, že už to je aj pre chorého oslobodením. Vôbec si nemyslím, že to na dotyčného ešte doľahne.... pretože sa mal čas s tým zmieriť. Je to úplne iné, než akoby zomrela tragicky pri nehode... tam by som som sa bála nejakého doľahnutia tragédie.