icon

Je odlúčenie a rozdielne životy začiatkom konca?

1. jún 2024

Ahojte ani neviem čo očakávam, možno sa chcem len vykecať alebo mi niekto poradíte, napíšete, ako žijete vy, v takýchto situáciách. Muž odišiel pracovať do zahraničia, narodilo sa nám tretie a financie... ved chápete. Je 2 mesiace tam a 2 týždne doma, turnusy. Lenže ide o to,že tam ma veľmi ľahkú prácu, pol dňa nič nerobí, z jednej strany som rada, že sa nenarobí ale z druhej aj nie. Po práci chodia s kolegami sa najesť, cvičiť, hrať tenis a pod... Ja doma, 3 deti, dom, záhrada, únava, niekedy až totálne vyčerpanie. Nonstop v pohybe. Proste žijeme úplne rozdielne životy, keď si voláme nemáme sa už poriadne ani o čom baviť, lebo ma nebaví počúvať ako celý deň v podstate oddychoval. A ja som zase príliš unavená, aby som mu rekapitulovala môj deň. A keď príde domov, snaží sa byť s detmi stale, čo som veľmi rada, berie ich na výlety, zmrzliny, bicykle atď, lenže im úplne rozhádže režim a mne trvá ďalšie 2 týždne dat ich naporiadok. Mam pocit, že si prestavame úplne rozumieť, už mi v podstate ani nechýba, alebo len nemám čas na neho myslieť... je to začiatok konca ?

Strana
z3
neviditelnypes
2. jún 2024

Toto je uplne genialna situacia... pre toho chlapa.

autor
2. jún 2024

@lara45 chodil takto par rokov dozadu keď bol v nemecku, že ma víkendy domov ale teraz nie, letenky sú drahé a vôbec by sa to neoplatilo

autor
2. jún 2024

@lalilla neviem, je to také jednoduché zbaliť 3 deti a odletieť preč? Keď mam pravdu povedať momentálne nato ani nemám silu

autor
2. jún 2024

@maciatkolulu pracuje v elektrárňach ale viac nebudem specifikovat

autor
2. jún 2024

@neviditelnypes súhlasím, dik všetkým za názory, mate pravdu aj keď tu niektoré mate z toho posmech, mate skoro všetci pravdu, pri najbližšej príležitosti sa budeme rozprávať, naozaj to takto ďalej nejde

beloved
2. jún 2024

Nejak som nepochopila, ty nechces odist zit s detmi do zahranicia, aby ste boli vsetci spolu ako rodina, lebo na Slovensku mas velmi dobru rodinu? Tym myslis surodencov a sirsiu rodinu? Ja by som urcite isla, pre deti je to perfektna prilezitost naucit sa jazyk a hypoteku na dom mozete platit aj zo zahranicia a o dom nemusite prist.

aurora33
2. jún 2024

@zmrzlinka2021 a deti majú trampolínu :D

tundra
2. jún 2024

Presli sme niecim podobnym,len ja som pracoval 10 hodin denne a chodil som na tyzdnovky.Ked sme to uz nedavali,vratil som sa na Slovensko.Bolo to narocne obdobie, pre obidvoch.
Po 4 rokoch som musel zase odist a uz sa nedalo chodit na tyzdnovky.Ponuka prace bola vo Švajciarsku.Po roku prisla manzelka s detmi.
Som tu 11 rokov,manzelka 10.Deti sa na Slovensko uz nevratia.Co urobime my 🤔neviem.
Prestahovat sa za manzelom,vôbec nie je haluz.
Urcite sa tou myslienkou vazne zaoberaj.
Mne, ked manzelka povedala,ze ide za mnou,tiez som si to nevedel predstavit,financne,logisticky,organizacne.Da sa to,vsetko sa da,ked clovek chce a hlada spôsob,ako to spravit.Drzim palce,mozno je to vyzva,ktoru zivot priniesol a treba ju vyuzit.

maciatkolulu
2. jún 2024

V elektrárňach sa vala pol dňa....a robí na turnusy...😃no dobre. A to vážne kvôli rodine,ideš rozbiť tú svoju rodinu. 🤷 Ak má chlap takú skvelú prácu,skvelú príjem,nevidím absolútne problém sa za ním presťahovať. Alebo sa teda rozviest.

autor
2. jún 2024

@maciatkolulu nevidíš problém v tom baliť 3 deti, seba, prenášať vsetko lietadlom do inej krajiny, vybavovať im tam školu,skolku, bez znalosti jazyka, nájsť byt ,zariadiť ho ...

nops
2. jún 2024

Vzhľadom k tomu kam smerujeme a hlavne kvôli budúcnosti detí by som ani sekundu neváhala a okamžite sa sťahovala za ním.Predala dom a záhradu,ktoré ti berú 2/3 života.Zaciatok konca bude ak on povie,že mu to vyhovuje tak ako to je.

tundra
2. jún 2024

Pre niekoho problem,pre niekoho vyzva.Predsa nepotrebujes vsetko balit do lietadla.Zakladne veci,ostatne vies poslat spediciou.Manzel môze prenajat byt,zariadit ho,pripravit vsetko pre vas.Na zaciatok nepotrebujete vsetko nove.Jazyk sa deti naucia v priebehu par mesiacov.Samozrejme pokial manzel nechce a ty uprednostnis rodinu pred vlastnymi detmi a manzelom,tak nezostane nic ine,len zostat s detmi doma.

mamaaja82
2. jún 2024

Ja ti poviem jedno kedysi som sama zbalila tri deti a odisla som z sk,vy ste na to dvaja,ale ty mas zjavne priority dom a vlastnu rodinu co tam po tom,ze deti otca nemaju.

maciatkolulu
2. jún 2024

Nie,nevidím. Najmä ak tam má takú skvelú prácu,ma dosť času na to,aby povybavoval všetko potrebne. Finančné nebude problém a myslím,že je to lepšie ako toto delirium čo máte,či?

mircalla
2. jún 2024

@autor Tak bud sa vrati on alebo ty pojdes tam...Takto sa fungovat neda. Aby to nedopadlo este tak, ze si tam niekoho najde, nebola by si prva alebo posledna.

koniarova
2. jún 2024

@mircalla to je vysoko pravdepodobný scenár.

beloved
2. jún 2024

@nops Uplne suhlasim, nasa krajina ide pomaly do krachu a upadku v kazdom smere. Nebala by som sa pobalit 3 deti do kufra a sadnut s nimi do lietadla a ostatne veci poslat. O chvilu su letne prazdniny, idelany cas sa presunut.
Autorka, pokial ide o znalost jazyka, ked sa chce, da sa vybavit v novej krajine vsetko, tvoj manzel predsa musi komunikovat, inak by ho tam nezamestnali. V ktorej krajine vlastne pracuje?

any_soj
2. jún 2024

Veď ale ty to nemáš všetko baliť sama 🙂 on tam má kopu času. Staršie dieťa od septembra na rok na homeschooling, naučí sa jazyk, o rok môže do skoly. mladšie v škôlke v pohode chytí jazyk, za leto sa ešte veľa naučí. Manžel tam prenajme byt, vybaví škôlku, a keď príde na začiatku leta na 2 týždne domov, spoločne pobalite a spoločne tam pôjdete 🙂 Ak ti budú chýbať kamošky, nájdeš si lokálnu FB skupinu mám, napíšeš, že si nová, aké máš deti a rucim ti za to, že si kamošky nájdeš, aj deťom priateľov.
Veľmi ma mrzí, ak je tvoj muž ten, ktorý vás tam nechce, a preto riešiš, že sa to nedá.
My máme tiež 3 deti. Priorita rodina. Hoci nás to stalo mesačne 1000€ (keďže bez rodičáku, bez daňového bonusu a kus nižšia materská než aktuálny plat) po narodení tretieho bol manžel 6 mesiacov doma na materskej, boli sme veľa spolu, lebo veď deti už také maličké nikdy nebudú. Máme len byt, aj to malý (teda veľký, ale dvojizbak 🙂 s veľkou kuchyňou ako obývačkou, a neplánujeme to meniť. Sú pre nás dôležitejšie spoločné zážitky, než to, aby sme museli makať na izbu navyše. A kúpili sme starší obytný príves, za 3500€, a to bude naše vyžitie namiesto domu a záhrady 😍 Cez víkendy v prírode, v horách, pri mori... 😍 Bez toho, aby sme sa o tu prírodu museli starať, ja by som záhradu nezvládala. Samozrejme, každý to má inak. Ale veľmi ťa povzbudzujem dať svoju najbližšiu rodinu (muž a deti) na miesto pred tvojou pôvodnou rodinou, domom, luxusom... Fakt to stojí za to. A super vec na rozhovory - odporúčam Človecina rodičia a deti - nápady na hlboké aj všedné rozhovory teba s mužom, aj vás s deťmi, a aj rodinné výzvy (aktivity). To môže obohatiť váš online spoločný čas. Dnes napríklad sme mali výzvu povedať si s manželom navzájom, pred deťmi, čo si jeden na druhom vážime. 5 ročný syn to úplne hltal...

natiblaskova
2. jún 2024

Čo keby prišla kamarátka na večer k vám keď ma deti tak by prespali. Decká sa zabavia a vy pokecáte. My sme zvykli hrať karty🙂

beloved
3. jún 2024

@any_soj Dieta nemusi mat v novej krajine domace vzdelavanie, nastupi do skoly aj bez znalosti jazyka, skoly v zahranici su na taketo situacie zvyknute a dieta sa v kolektive nauci skor novy jazyk a bude mat kamaratov, netreba ho drzat doma.

any_soj
3. jún 2024

@beloved jasné, aj to sa dá 🙂 závisí od povahy, náš starší by tak v pohode, mladšia je veľmi hanblivá, bolo by jej veľmi ťažko. Len som tým chcela povedať, že to, že deti nevedia jazyk, nie je problém, ale príležitosť 🙂

beloved
3. jún 2024

@any_soj Uplne suhlasim, z mojho pohladu je to tiez velmi dobra prilezitost naucit sa prirodzenou cestou cudzi jazyk. A aj ked je dieta hanblive, moze byt zaciatok trochu tazsi, ale moze sa aj naopak stat, ze si najde jedneho dvoch kamaratov/tky na zaciatok a dieta potiahnu a pomoze to ziskat sebavedomie.

ahhola
4. jún 2024

Lietadlom... GB? Ved uz prezrad, kde ten tvoj chlap travi svoj staromladenecky zivot. Boli ste vobec niekedy za nim? Pre zaciatok zbal vsetkym 4 po kufri oblecenia a 1.7.budte u neho,radsej uz o tyzden skor. A ostan tyzden, mesiac, dva. Naco sa doma zozieras, ked tam si mozete uzivat, ma na to, nie? ✈️🌞🛟⛱️🍉🌵

Strana
z3