Je odmietnutie pomoci švagrinej na pohotovosť zlé?
Mužova sestra má 2 deti (2 roky a 10 mesiacov). My ešte deti nemáme, snažím sa jej občas pomôcť v rámci dobrých vzťahov že to až došlo k tomu, že som vždy prvý človek ktorému volá keď nieco potrebuje. Na začiatku mi to nevadilo ale postupne mi prišlo že ma začína zneužívať, tak som sa jej snažila naznačiť že mám aj s jej bratom aj svoj život, ale jej reakcia bola len taká že my nemáme žiadne problémy a povinnosti lebo nemáme deti 🙂, jej deti sú choré každý druhý týždeň, stále rieši vracačky hnačky sople a ekzémy (čo je pri malých deťoch asi normálne, nesúdim), ale jej riešenie number one je chodenie na pohotovosť. Už niekoľko x ju vyhodili z pohotovosti a odmietli ošetriť, lebo tam išla so zvýšenou teplotou o 2 stupne a potom sme si všetci vypoculi jej nadávky na slovenské zdravotníctvo že jej mohli deti zomrieť. To som sa rozpísala, ale k comu smerujem je źe včera mi volala okolo 23:00 že sa cez týždeň kúpali na záhrade a keď prebaľovala a ukladala staršieho tak si všimla že má niečo na zadku a asi je to kliešť a musíme ísť na pohotovosť. Moj muž bol na nočnej a ona momentálne žije sama, má auto ale chcela aby som zabavila mladšie, ja som asi nie úplne dobre zareagovala ale proste praskli mi nervy že v piatok neskoro večer, ja po robote už osprchovaná v posteli a treba ísť na pohotovosť medzi urgentné prípady a chorých ľudí lebo asi má kliešťa a treba zabaviť doktorov. Proste som odmietla a ona tam sla sama a považovala som to za vybavené. Lenže som nečakala že dnes to bude mať dohru a muž keď sa zobudil po nočnej tak mi hneď vynadal že som nepomohla jeho sestričke lebo mu stihla z pohotovosti vypisovať do roboty na mňa sťažnosti a pomaly aj celá rodina so svokrou na čele, lebo jej milovaný vnúčik mohol umrieť na encefalitídu kvôli tomu že JA som nešla s nimi na pohotovosť. Proste kvôli takej hlúposti som nečakala že bude taký rozruch. Tak by som chcela vedieť či som ozaj taká zlá, že mi raz praskli nervy a nechcelo sa mi a že či máte nejaké zážitky s kliešťami a ako to je u malých detí, nech sa tu aspoň poučim…

No nech sa celá rodina zduva koľko chce. Nešlo o život ale o hlúpeho kliešťa, ktorého by švagriná pri 2 deťoch mala vedieť vybrať aj sama. To, že je neschopná je len jej problém a jej rodičov, že ju nenaučili základné veci. S pokojom angličana by som im oznámila, že po tom ako sa zachovala nech ma viac o pomoc nežiada ušetrí tým čas sebe aj mne. Keď nezvláda deti nech si zavolá na pomoc matku, tá ju mala starostlivosti naučiť keď to neurobila nech jej pomáha teraz.