icon

Je odmietnutie pomoci švagrinej na pohotovosť zlé?

1. jún 2024

Mužova sestra má 2 deti (2 roky a 10 mesiacov). My ešte deti nemáme, snažím sa jej občas pomôcť v rámci dobrých vzťahov že to až došlo k tomu, že som vždy prvý človek ktorému volá keď nieco potrebuje. Na začiatku mi to nevadilo ale postupne mi prišlo že ma začína zneužívať, tak som sa jej snažila naznačiť že mám aj s jej bratom aj svoj život, ale jej reakcia bola len taká že my nemáme žiadne problémy a povinnosti lebo nemáme deti 🙂, jej deti sú choré každý druhý týždeň, stále rieši vracačky hnačky sople a ekzémy (čo je pri malých deťoch asi normálne, nesúdim), ale jej riešenie number one je chodenie na pohotovosť. Už niekoľko x ju vyhodili z pohotovosti a odmietli ošetriť, lebo tam išla so zvýšenou teplotou o 2 stupne a potom sme si všetci vypoculi jej nadávky na slovenské zdravotníctvo že jej mohli deti zomrieť. To som sa rozpísala, ale k comu smerujem je źe včera mi volala okolo 23:00 že sa cez týždeň kúpali na záhrade a keď prebaľovala a ukladala staršieho tak si všimla že má niečo na zadku a asi je to kliešť a musíme ísť na pohotovosť. Moj muž bol na nočnej a ona momentálne žije sama, má auto ale chcela aby som zabavila mladšie, ja som asi nie úplne dobre zareagovala ale proste praskli mi nervy že v piatok neskoro večer, ja po robote už osprchovaná v posteli a treba ísť na pohotovosť medzi urgentné prípady a chorých ľudí lebo asi má kliešťa a treba zabaviť doktorov. Proste som odmietla a ona tam sla sama a považovala som to za vybavené. Lenže som nečakala že dnes to bude mať dohru a muž keď sa zobudil po nočnej tak mi hneď vynadal že som nepomohla jeho sestričke lebo mu stihla z pohotovosti vypisovať do roboty na mňa sťažnosti a pomaly aj celá rodina so svokrou na čele, lebo jej milovaný vnúčik mohol umrieť na encefalitídu kvôli tomu že JA som nešla s nimi na pohotovosť. Proste kvôli takej hlúposti som nečakala že bude taký rozruch. Tak by som chcela vedieť či som ozaj taká zlá, že mi raz praskli nervy a nechcelo sa mi a že či máte nejaké zážitky s kliešťami a ako to je u malých detí, nech sa tu aspoň poučim…

anouschka5
2. jún 2024

@malasandrika presne tak

margotka17
2. jún 2024

Mohla si jej povedať, nech zdravé dieťa donesie k tebe domov a ide na pohotovosť s chorým. Ja som sa voľakedy tak ubehla s celou ulicou od rána od siedmej do poobedia. Večer chcel niekto odviezť jen či tam a zas ja. Keď sa nám pokazilo auto a potrebovala som odviezť ja, zrazu nikto nemal čas či nemohol, lebo... Tak som prestala zdvíhať telefón aj ja.

lalilla
2. jún 2024

Mne sa nepaci ako niektore osocujete autorku. Jasne pise ze svagrine pravidelne pomaha s detmi. Ako nehnevajte sa na mna ale preco by bola povinna kazdy tyzden ju vozit na pohotovost, ale pravidelne pomahat s detmi? Jasne ked je to urgentne alebo co beriem, ale zase ked su niekto urobi deti treba ratat s tym ze rodina nebude k dispo 24/7 pre pripadnu pomoc ze sak zato ze niekto deti nema tak teraz ma vzdy cas aby pomahal

aurora33
2. jún 2024

@janinah mam dve deti, občas som s nimi aj sama a predstav si, nemusím otravovať ľudí okolo seba.

66simonka66
2. jún 2024

Nie každý vie kliešťa vybrať a áno, je dobré ho čo najskôr vybrať. Ja si na to napríklad tiež netrúfam a keď bol muž v práci, išla som s dcérkou na pohotovosť. Chápem ťa, že sa ti nechce, ale ja by som na tvojom mieste išla švagrinej dieťa určite postrážiť, za 1. preto, lebo kliešťa je potrebné čo najskôr vybrať a za 2. nepokazila by som si vzťah s rodinou kvôli pohotovosti. Ja osobne nevidím nič zle na tom, navštíviť pohotovosť kvôli kliešťovi, ktorého neviem vybrať.

kikulienkadd
2. jún 2024

Ahoj,mám 2 deti a chápem ta,že si nešla. Drž sa!

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
sidicek
2. jún 2024

@ajuga keď sa tak bojíš ,prečo už dávno nie si zaockovana? Aj tak ,keby bol infikovaný tak ta dávno nakazil po prisati, takže panika okolo hlavičky bola zbytočná, rovnako ako lietanie svagrinej po urgentoch s kliešťom a odvolávanie rodiny.Menej hysterie by prospelo všetkým.

nelka93
2. jún 2024

Ja som na tvojej strane. Švagriná ta berie ako samozrejmosť a po tomto jej výstupe, by som jej už ani nezdvihla mobil. Nech si zariadi brata, rodičov muža, kohokoľvek. Ku mne by sa ani nedovolala, keďže o 23.uz spim

klip0
2. jún 2024

A svokra prečo nemohla ísť ? A prečo všetci z jej rodiny čo ti teraz nadávajú, nikdy nemôžu pomôcť ?

jakubrianka
2. jún 2024

Mamka 10 mesačného bábätka je predsa veľmi zraniteľná. V takom období žena aj dieťa potrebuje pri sebe partnera a oporu rodiny. Pokiaľ zostala na tak malé dieťa sama a má dokonca ešte 2 ročného, navyše sú stále chorí, úplne rozumiem ak nešla hneď a spanikáría. Vyberať sama kliešťa večer unavenému dieťaťu (Bohvie v akom stave bolo dieťa a kde bol kliešť keď si ho netrúfla vybrať) môže byť veľmi náročné. Rodičia jej bývajú ďaleko keď voláva tebe?

erikab82
2. jún 2024

Nie si nikoho poskok, ty nie si zodpovedna za to, že ona nemá partnera. Veľmi rázne jej vysvetliť, že rada pomôžeš, ale odtiaľ potiaľ. A tak isto mužovi. To kde sme, aby ti ešte vynadali, že jej niesli nonstop k dispozícii. A dala by som ruku do ohňa, že ak by si ty potrebovala pomoc, tak by ti nepomohla. To sú také typy, čo len brať, ale dať nič. Ešte by ma zaujímalo, či je to manžel či partner

len0cka
2. jún 2024

Hmm,mne by asi v tomto prípade blikali kontrolky. Po tom,ako sa postavila k tebe cela jeho familia... Pre mna to ma dost velku výpovednú hodnotu a je to celkom na zamyslenie. Kým si drahej svagrinke robila posluhovaca,bola si dobrá,raz povies nie, znesú ta pod ciernu zem. Podla mna si neurobila nic zlé. Situácia nebola ani omylom vážna. Ty nie si povinná skákať na zavolanie. Áno,trochu si to posrala s tým,ze si bola voci nej z vlastnej iniciatívy az prilis ochotna a nápomocná,ale to nemení nič na fakte, že máš plne právo povedať nie. Má kopu iných, bližších clenov rodiny,nech využíva ich. A asi by som sa aj stavila,ze ked sa tebe narodí dieťa, nikto z muzovej strany rodiny nebude okolo teba a deti takto skákať. Inak...svagrinka nech sa láskavo nauci sama postarat o deti a nech zbytočne nezaťažuje pohotovosť. Ta slúži pre urgentne prípady.
Ako problém vidím tvojho muza. Jeho reakcia nebola zrovna šťastná - bez ohladu na to,co mu svagrinka narátala.... Minimalne si mohol vypočuť aj tvoju verziu predtým,nez ti nieco vytkol.

sidicek
2. jún 2024

@erikab82 jasne ,ze švagriná by nepomohla a autorka by ešte dostala zdrba od muža a rodiny, ako si to dovolila ,žiadať opustenu MATKU 2 detí.

som_realistka
2. jún 2024

Píše ze s manželom žije švagriná oddelené, nepíše ako je ďaleko, ale aj tak, prečo nevolá otcovi deti? Ten má prvý skočiť na pomoc.

majorek
3. jún 2024

Vsetci mali klud a pokoj lebo otravovala len teba teraz bude otravovat ostatnych a ty budes mat pokoj,ale oni nie asi vedia co ich caka🤣

jana_eyre_2
3. jún 2024

A kde je v tomto všetkom svokra/mama švagrinej? Prečo nepomohla s vnúčatami a najhoršia je autorka?

vev82
3. jún 2024

A dobre si spravila. Ano, pomoct ked sa da je super. ALE tvoja svagrina je vychcana a zneužíva ta. Ja by som ju uz davno odstrihla. Su to jej deti a ona ma povinnost riesit problemy s nimi spojene. Aj s bio otcom. Ty nie si jej poskok. Aj muzovi by trebalo vysvetlit ze nie si rodinny otrok, kedy kto piskne, ty utekas 🙅🏻‍♀️. Svagrinej by som telefon dvihala maximalne cez deň. Na vecer a noc vypnut zvonenie. Ty máš NÁROK na svoj voľný cas a nemas povinnost jej robit záchrancu

nataliaba
3. jún 2024

V prvom rade by si si mala určiť hranice ,lebo švagriná nesvagrina niesi žiaden poskok.Kazdy má svoj život či z deťmi ,či bez ak raz začneš skákať kôli niekomu nikdy to neskončí kým nezakrocis.Nic nemusíš čo nechceš!A každá tvoja pomoc je veľká vďaka.

any_soj
3. jún 2024

@ajuga prečo nedáš deti zaočkovať, aj sa každé 3 týždne bojíš, že dostanú encefalitídu?

venusa85
3. jún 2024

@krajinka presne toto iste mi napadlo, ze fungujú len do 22.h

autor
3. jún 2024

@som_realistka žije od nej asi v rovnakej vzdialenosti ako my, ale ona si problémy s ním vybavuje tak, že mu nechce dávať deti a nekomunikuje s ním nič ohľadom detí (okrem peňazí), lebo ona všetko zvláda 🙂

dada4
3. jún 2024

A ešte stále máš dusno od manžela a rodiny?
Ako oni by mali dohovoriť jej a nie byť nahnevaný na teba🤷‍♀️

katulkakata
3. jún 2024

@betulinka1 23:00

katulkakata
3. jún 2024

@betulinka1
@stellarstar Aspoň?Nečítas,sto krát pomohla,raz nie a ani sa jej nečudujem,že jej praskli nervy.A keď mala čas ohovárať cez smsky,tak by sa určite našiel aj priestor na to aby si sama zabavila dieťa

katulkakata
3. jún 2024

@ddaassuullaa presne tak

jaond19
3. jún 2024

Som rozcarovana z komentov obhajujucich svagrinu. By som bola zvedava kolkokrat autorka luskla prstom aby jej svagrina hned utekala na pomoc. Urcite nula cela nula do p... Urobila si z nej nudzoveho automatickeho poskoka. V prvom rade ma volat otcovi detí, potom niektorej z babiek, dalej surodencom a AZ potom su na rade partneri surodencov, priatelia a susedia.

bibuskaiba
3. jún 2024

JA by som výčitky nemala...A ani svagrinku na to nezvykala ..Aby mi vyvolavala o pol noci?
Ma aj rodinu aj otca deti nech sa paci ..Vysvetlila by som to pekne krásne aj muzovi.

jarmilaj
3. jún 2024

Švagriná má dve deti, tak sa musí starať o dve deti. Keď nemá muža, mohla zavolať tvoju svokru, mohla stiahnuť svojho brata z nočnej, alebo ísť s deťmi na pohotovosť sama. O použití pinzety doma ani nepíšem. Keď budeš mať deti ty, potom nebudeš spať. Ty o 23:00 si zaslúžiš večerný kľud. Všetci z tej rodiny si zaslúžia vynadať.

lienkashcj
3. jún 2024

Neurobila si nič zlé a baby čo Ti tu vypisujú že si mohla postrazit deti atď. Sú asi také isté ako dotyčná čo s každou blbosťou zaťažujú doktorov. A hlavne pohotovosť. Dúfam že jej to dajú aj zaplatiť ako sa hovorí. Švagrina ťa využíva a vyhovára sa že nemáš deti. Ale ona keď sa nevie poriadne postarať o deti mat žiadne nemala. A keď svokra je pobúrená tak mala nabehnúť ona. Ale tej sa nechce lebo keby áno tak bude obťažovať babku nedaj sa využívať. Keď otravuje iba teba tak sa na ňu každý jeden vykašlal okrem teba. Lebo všetko preháňa